Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kuo skiriasi "Dieve Tėve, ne manoji, bet Tavoji valia teesie," ir "Dieve Tėve, manoji valia, kad būtų Tavoji valia."

Kaip jūs galėtumėte paaiškinti skirtumą, kada sakome "Dieve Tėve, ne manoji valia, bet Tavoji valia teesie" ir "Dieve Tėve, manoji valia, kad būtų Tavoji valia." Bet vos perkaitę šituos du teginius, jeigu apie tai anksčiau nemąstėte, tai neskubėkite su apibendrinimais. Pasvarstykite iš įvairių pusių. O tada jau imkitės atsakymo. Tai labai svarbus žmogaus gyenime momentas, kada jis vieną teiginį pakeičia į kitą. Kada ir kaip jis tą ima daryti?


Algimantas
2006-03-29 14:55:21

Komentarai


Ramybės vaikeliai , ir neišdykaukite su šventomis tiesomis , nes lazdelė turi du galus ir dažniausiai kitas galas atsigrežia į pašaipūną . Skaitykite ir dėkitės į širdis nuostabias dieviškas tiesas .

Petras
2008-02-15 21:30:03



Čia ne pašaipa, o logika.

Petrui
2008-02-15 22:56:14



Mūsų valia,
kad būtų mūsų valia...
:-(

reikėtų taip
2008-02-15 19:53:40



O kai jūsų abiejų (Algimanto ir Tėvo) valios sutampa, tai gal reikėtų sakyti, tebūnie mūsų valia? Arba dar kaip nors?

Algimantui
2008-02-15 19:44:28



"Ne manoji valia, mylimas Tėve, bet Tavoji tebūnie."
Šitoks pasakymas yra PRAEITIS.
Šito jus mokė, ir dar moko, bažnyčia.
Tai SAVOSIOS VALIOS LAUŽYMAS, vardan TĖVO valios vykdymo. Tai savęs PRIEVARTAVIMO kelias.
Ar gali save prievartaudamas būti laimingas žmogus, ar gali jis jausti palaima, kada nuolat savo valią pamina ir užleidžia vietą aukštesnei TĖVO valiai, nors ji jam nėra patraukli, jis jos dar NENORI VYKDYTI, bet jį vykdyti verčia bažnyčia, aplinka, tėvai, sąžinė, moralė ir t.t. Toks žmogus tik labai retais momentais jausis palaimos būsenoje, kada jo kažkuri nuostata sutaps su Tėvo nuostatomis. Sakykim, jis suteikė pagalbą silpnesniam ir viduje pajuto kažkokį pasitenkinimą. Tačiau labai gretai šita palaima išgaruos, kai tik kiti, jo giminės, draugai, bendradarbiai jį išvadins kvailiu, kad už pagalbą nepaprašė jokio atlygio. O čia dar viršininkas jį apšaukė, kad dėl to pavėlavo į darbą ir sužlugdė darbo proceso grandinę, o tai kainuos didelius pinigus tiek firmai, tiek ir pačiam dirbančiajam. O šis kitą kartą jau pagalvos, ar verta suteikti kam nors pagalbą, jeigu jos suteikimas užgriūna tokia lavina nemalonumų ir dar iš jo išsityčioja artimi žmonės.
Kada vis dar yra DVI VALIOS - TĖVO IR ŽMOGAUS - tol žmogus savo gyvenimą gyvena baimėje, kad jam reikia Tėvo valią vykdyti pažabojant SAVO VALIĄ.
O tą padaryti retai kada pasiseka. Dėl to graužatis, vidinė graužatis, tik didėja, nerimas auga, o ramybės ir palaimos ir su žiburiu nematyti.
O kaip gi kitaip - juk save nuolat prievartaujant negali jausti pasitenkinimo.
Tačiau visiškai kitokia kokybė gimsta tada, kada žmogus PAJUNTA SAVO VIDUJE - JO VALIA SUSILIEJO SU TĖVO VALIA.
Ir dabar jis drąsiai ištaria: MANOJI valia, kad būtų TAVOJI valia, mylimas Tėve.
Tai reiškia, kad baigėsi savęs varžymas, savo interesų atsižadėjimas, jų iškraipymas, ir net slėpimas. Dabar žmogus PAJUTO, kaip jo valia, LAISVA VAILIA, GAUTA IŠ PATIES TĖVO, tiesiog dar daugiau sustiprėjo, o ne išnyko, bet ji sustiprėjo susiliedama su Tėvo valia.
Dabar DVI VALIOS TAPO VIENA, NORS IR TOLIAU tiek žmogus, tiek Tėvas liko du asmenys, dvi asmenybės, bet jie tapo VIENA DVASIOJE, jie tapo DVASINE VIENOVE, ŽMOGUI ATRADUS TĖVĄ SAVYJE. Tik tada žmogaus valia susiliejo su Tėvo valia, ir per atsivėrusią Tėvui sielą žmogus ėmė jausti, patirti PALAIMĄ, DŽIAUGSMĄ, kad jo valia susiliejo su Tėvo valia, kad jam nebereikia savo interesų slėpti nuo Tėvo ir taikytis prie Jo valios. Tik dabar žmogus pajuto, kaip nuostabu jausti polėkį, darant gėrį be jokių atlygių, ir visiškai nesvarbu, ką pasakys dėl tokio elgesio kiti, net ir viršininkas.
Ir toks žmogus, suliejęs Tėvo valią tampa IŠMINTINGESNIS, nes būtent iš Tėvo jis ir gauna išmintį. Dėl to jam ir nustoja galioti KITŲ NUOMONĖ APIE JĮ, KĄ KITI APIE JO ELGESĮ MANO. Jam dabar egzistuoja tik TĖVO ir jo paties gyva ir sulieta VIENA VALIA - SKLEISTI MEILĘ IR GĖRĮ NUOLAT IR VISIEMS VIENODAI, KAD IR KAIP KITIEMS ATRODYTŲ TĄ DARYTI NEPROTINGA IR KEISTA.
Dar daugiau, toks savo valią suliejęs su Tėvo valia žmogus, dabar jaučia savo gyvenimo akimirkos PRASMĘ - padaryti gerą darbą, net mažytį gerą darbą skriaudžiamam, o ne pildyti kieno nors savanaudiškus kaprizus, kurie yra tik dar daugiau ugdantys tokio kaprizingo žmogaus savanaudišką charakterį.
Žmogus ima atskirti net ir savojo gero darbo pasekmes kitiems žmonėms.
Ir pats svarbiausias dalykas yra tai, kad ištarti MANOJI VALIA, KAD BŪTŲ TAVOJI VALIA, MYLIMAS TĖVE - gali tik tas žmogus, kuris jau iš tikrųjų pajuto šitokį savosios valios suliejimą su Tėvo valia, o ne dėl to, kad perskaitė tokį mokymą.
Žmogaus ir Tėvo valios suliejimas į VIENĄ YRA GYVAS PROCESAS, BENDRAUJANT ŽMOGUI IR GYVAM TĖVUI, ESANČIAM ŽMOGUJE PER SAVO DVASIĄ, MINTIES DERINTOJĄ.
Štai dėl ko jūs turite užmegzti gyvą ryšį su Tėvu, kad Jį PATIRTUMĖTE SAVYJE, o tada ir savo valią SULIESITE Į VIENĄ SU TĖVO VALIA.
Ir tokia bus ateities VISA tikrovė, kuri jau ir dabar kai kuriems yra BŪTENT TOKIA.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-02-15 15:18:12




Šios temos nuo apačios kažkaip net neskaičiau , bet vieną dieną kažkaip peržiūrėjau ją visą ir gerbiamo Algimanto komentaras apie nesėkmę šeimoje mane labai nuliūdino , kad jo artimi žmonės nepalaiko ir nesupranta jo dvasinių švietėjiškų darbų . Tai be galo skaudu , kai šalia lyg ir artimas žmogus , bet savo mintimis priešiškas ir nemeiliai tolimas .
Bet taip jau yra , kad ir artimų žmonių širdis ir protus labai sunku priartinti , sudominti Dieviškomis tiesomis . Kas renkasi Dievą , tas dažniausiai būna vienišas tarp savo artimųjų . Apie tai rašo ir šventas raštas . Tarnavimas Dievui visa širdimi , visu protu , visa savo siela - pasaulio akimis žiūrint yra tik nenaudingas ir nepelningas darbas .

Petras
2008-02-15 13:08:35



Turbut dar yra kelios grupes "gyvunijos pasaulyje" :)))

Vita
2008-02-13 08:17:38



"visgi" buvo skirta

Vitai
2008-02-11 22:49:27



jeigu priskiri save pirmajai gupei, koki naudinga praktini veiksma atlieki pastaruoju savo komentaru? koks motyvas? ir koks rezultatas? labiau panasu kad siuo atveju tik liezuvis skyla perpus, o zmogu pirma surask, o paskui jau ir skelk, tik ar tavo liezuviui...ar cia yra zmoniu..? auuuu.....

visgi
2008-02-11 22:48:17



o kas yra tas kirvis, kuriuo uzsimojai..? ar ne godotinis?

Vitai
2008-02-11 22:02:01




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal