Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ar gali žmogus gyventi be nuodėmių? Kokiomis sąlygomis?

Ar gali žmogus gyventi be nuodėmių? Jeigu taip, tai kokiomis sąlygomis? Jeigu ne, tai kodėl?


Algimantas
2006-04-11 13:47:03

Komentarai

Minties derintojas atspindi DIEVO prota turbut galima sakyt, Jėzus irgi apreiškė žmonėms savo Tėva. Nejau tu manai kad Jėzus būtų elgęsis tavo vietoje taip kaip tu aprašai? Aš tai nemanau, todėl ir tu neturi tokio ryšio su minties derintoju. Kai žmogus klausosi savo širdies, tai joje yra arba egoizmas arba dieviškas ego. Ir dievo sprendimai, yra apimantys reiškinius plačiai, tiek pasirenkant veiksma, tiek mastant apie ateitį. Sakoma "griebtis prievartos yra zemiausias zmogaus poelgis". Ar pamiršai apie tai kad visi tvariniai turi laisvą valią? Tau neatrodo kad šitaip tu atemi laisva valia iš kitu? Pripazink, kad praeityje zmones anksciau griebdavosi kumsciu kai nesutapdavo nuomonės, dabar išsiaiškinti siekia kalbėdami. Evoliucija? Tu jeigu per prievarta ikrėsi žmonėms proto, tai tai darysi pasinaudodamas baime juose, o ne meile. DIEVAS yra meilė. o Meilė yra atvirkščias dalykas baimei. Taip ir tu nepanašus i Dieva. Tu atrodytu gerais ketinimais myli tuos kuriuos gini, bet nemyli tu kuriuos mokai. Jėzus sake "mylekite ir rupinkites savo priešais, linkekite jiems gero ir melskites už juos". Tu suskirstai žmones i tuos kuriuos myli, ir tuos kuriuos ne. O turi pradėti visus myleti vienodai, nes Dievas taip pat visus myli vienodai. Todėl ir su kiekvienu elkis kaip su broliu, ar kaip su savo tėvu, kaip artimu giminaičiu. Ar tu duotum į snukį savo motinai, kad ji šitaip kosėtų? Manau ne. Taigi nebeskirstyk žmoniu i kategorijas, ir vertink visus vienodai. Tik tada busi vieningas su visais.

Vaidas
2006-10-07 12:12:26



Aš jum ką sakau - kai tikrai tikrai žinai kad darbus veiki pagal dievą, tai negali buti nuodėmingas. Va, jus vyrai niekaip nenorit suprasti pačio paprasčiausio dalyko, nu žiurėkit gi ką p. Algimantas sako!
"Būtent tada Dievo Tėvo dvasios vedimas, Minties Derintojo vedimas iš vidaus jus veda taip, kada jūsų sielos trošlimas sutampa su šio vedimo kryptimi. O Tėva dvasia visada veda TOLYN NUO NUODĖMĖS. Dėl to, ir TOJI siela, kuris patiria šitą vedimą ir jam atsiduoda, gyvena BE NUODĖMĖS, NES JAI NET PAGALVOTI APIE NUODĖMĘ YRA KOKTU, O KĄ JAU BEKALBĖTI, KAD JĄ DARYTŲ"
Ir man visad buvo bjauru apie nuodėmę girdėt! Todėl kad minties derintojas man jau vaikystėj sakė, kad bažnyčia tyčia mus moko nieko nedaryt, tik klupot ant kelių. Ir kiti tiki į tai, o aš netikėjau. O kai skaitau urantiją, viskas darosi visai aišku - jeigu dievas ir minties derintojas abu sako kad turiu padaryti kokį darbą, o aš klausiu juos, juk tai kiti laiko nuodėme? Bet man jie atsako, kad ne, kiti nežino. Aš abejojau seniau, bet dabar žinau - ne, tai ne nuodėmė. Ir kai nuleidau nuo laiptų suskį, jis krauju atsikosti, o dievas man dėkoja!

Rėmis
2006-10-07 11:36:26



Jeigu žmogaus tikslai geri, tai nereiškia kad butinai jie palaiminti DIEVO. Jeigu zmogus samoningai vykdo Dievo valia tai gerai, jeigu jis samoningai Dievo valios nevykdo, tai nuodeme. O jeigu jis nesamoningai nevykdo Dievo valios - Tai yra daugiau klaida negu nuodeme. Taip ir Rėmis nors su gerais ketinimais norisi jam klaidingai elgtis, pagal samprotavimus kad tikslas pateisina visa kita, bet taip nera manau. Paskutini kartą kai rasiau sioje temoje, tai neturejau laiko, ir tik tiek teparasiau kad "palinketi konors gero", bet cia yra daug budu kaip geriau pasielgti. Nuosirdus gero palinkėjimas aisku irgi gerai, bet dar geriau butu pamokyti žmogų, suteikti jam supratima, kad jis pats save suprastų. Ir zinotu teisingesni kelia, kad jam tai padėtų. Arba tiesiog kanors gero padėti, juk kaip sako "gero darymas kitiems uzkrecia" tai jeigu jūs nevaiksciosit be nuotaikos o spinduliuosit meile, tai su laiku uzkres ir kitus. O kitiems Jono, teiginiams nepritariu, tai stengimasis akcentuoti viena tau patinkancia tiesa nuslepiant tai kas is tikruju yra. Ironija, pasijuokimas - tai panašu i zmogaus kuriam nerupi tiesos ieskojimas, o tik pasinaudojimas proga pašiepti komentara.

Vaidas
2006-10-07 10:17:10



jooo....per pora savaiciu sitokia painiava cia pasidare...:))))))

Jonui
2006-10-07 08:20:34



Šventoji motyvacija, ak, kaip gražiai ji užgauna širdį...
bet kažkur girdėjau: "gerais norais ir pragaras grįstas". taigi įdėmiau pažiūrėjus - šitaip remiantis gerais norais ir gera motyvacija, buvo parašyta ir pati UK, na tai kas kad ji paremta melu, užtat kokia kilni motyvacija!
taigi - Rėmio ironija labai į temą, man po poros savaičių užsukus į forumą, tarp šitiek painiavos kitose temose, bene lengviausiai suprantama :)
.
Vaidai, nors tu manęs ir nepuoli, aš vistiek, nepraleisdamas progos, nuoširdžiai linkiu tau kažko gero, na, kad ir pasveikti nuo blogų minčių, labiau turint minty pasisakymus ne šitoj, bet kitose temose (va, užsidėjau pliusiuką savo karmai)

Jonas
2006-10-06 18:30:19



Štai jie, auksiniai žodžiai:
"Tai, kas vienam bus nuodėmė, kitam tai galės ir nebūti...
Bet visada, net ir baisiausiam galvažudžiui, yra galimybė atsigręžti į ŠVIESĄ IR PALIKTI NUODĖMĖS KELIĄ IR TAPTI SKAISČIAM KAIP TĖVUI, KAIP JĖZUI.
Tėvui yra svarbu ne tai, kuo tu esi dabar, bet kuo tu NORI BŪTI."
Ačiū ponui Algimantui už nušviestą kelią!
O tai moko čia visokių nesąmonių - tipo gavai i dūdą, tai atstatyk ir skruostą. Špygą! Prisiveisė visokių pašlemėkų, nėr kam jų apraminti.
Svarbiausia - geras motyvas. Mano motyvai visada geri. Jeigu matau kad gaidys, tai elgiuosi kaip su gaidžiu. Reikia ką nors suspardyt, tai ir suspardyk. Jokia čia nuodėmė. Taip, Algimantai, aš pilnumoj sutinku su jumis. Dievas tai tikrai žino ką reikia pamokyti, tai aš juos ir pamokysiu!

Rėmis
2006-10-02 13:39:20



Nu Vaidai prisimokei turbūt iš davatkų. Aš tau labiau rekomenduoju klausytis p.Algimanto žodžių. Jis vienas čia išmano reikalą. Todėl ir aiškina tokiem, kurie dar pasimetę, kad jeigu žmogo tikslai geri, tai ir darbai yra dievo palaiminti. Mano tikslas konkrečei dieviškas - reikia ožius i vietas sustatyti, kad negertų daugiau kraujo iš teisingo bičo, reikia tokius lazdomis mokyti. ir nelaukt kol pirmi i maskę pasiūlys, o veikt pačiam pirmiau. Tokia yra mano veikimo priežastis ir motyvacija, ir jinai šventa.

Rėmis
2006-10-02 16:54:03



Trumpų sakinukų pateiksiu. Iš geros priežasties gali atsirasti gera pasekmė. Ir blogos priežasties gali atsirasti bloga pasekmė. Žmonės dažniausiai taip ir elgiasi. Tačiau ka daryti su blogom priežastim? I bloga priežastį nesureaguoti yra geriau nei atsilyginti blogomis pasekmėmis. O geriausia yra, ir ko mokė jezus, i blogi atsilyginti geru. Tik taip jo sukelėjas bus nugalėtas.
***
Interpretacijų gali buti daug. bet tarkim 1) jei trenkia i viena skruosta tai trenkti atgal butu blogiausia. 2) jei trenkia i viena skruosta atsukti kita butu geriau, bet vistiek blogai 3) geriausia butu apsiginti ir suteikti puolejui kanors gero. Pvz palinketi kazko gero, kad pasveiktu nuo blogu minciu na vnz.

Vaidas
2006-10-02 16:19:36



"Tu niekada neieškai to, ko nežinai, tu stengiesi išsaugoti savo didybės sąlygas tiek, kiek tą didybę jauti. Savo meilę tiek, kiek ją patiri. O aš galiu išmainyti tavo gyvenimą į tai, kas jį pranoksta, ničnieko iš tavęs neatimdama."(A.D.S.E.)

Vienintelei žuvelei
2006-04-20 06:53:33



Dvi mažos žuveliūkštės akvariume didžiam į ginčą didį įsivėlė.Viena ir sako oponentei:
-Gerai,jei viešpaties nėra ,tai kas mums vandenį ,kai imam dust ,į šviežutėlį keičia?

tiesos besivaikantiems
2006-04-20 04:31:12




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal