Forumas: temos peržiūra
Dievybės visagališkumas nereiškia galios padaryti tai, kas nepadaroma.
"Dievybės visagališkumas nereiškia galios padaryti tai, kas nepadaroma.
"...net ir begalinis Dievas negali sukurti kvadratinių apskritimų arba negali padaryti blogio, kuris iš esmės būtų gėris. Dievas negali padaryti į Dievą nepanašių dalykų. Asmenybės bruožas tuo pačiu metu negali būti į Dievą ir panašus, ir nepanašus." (1299-01)
Kviečiu jus pamąstyti apie tokius dalykus, ko Dievas negali padaryti ir kodėl.
Algimantas
2006-06-25 09:56:11
Komentarai
Na gerai, tarkyme, liuciferis nugaletas. Bet tukstantmecius veikusi jo sistema, nors ir griuna, bet dar veikia. Ir jos poveikis mums bus juntamas dar labai ilga laika.Juk tarpines butybes, galu gale, irgi nori valgyti, o ju maistas - musu neigiamos emocijos (pyktis, pavydas, agresyvumas ir pan), todel jos vis bandys ir bandys mus kirsinti. Tiek smulkmenose (pvz buitiniai konfliktai), tiek ir globaliai (pvz politiku nesutarimai). Priemoniu arsenalas mums kenkti yra neisivauzduojamai didelis. Ir viena is tokiu veiksmingu priemoniu yra Dieviskosios informacijos iskraipymas. Jie tai daro arba pasinaudodami verteju "paslaugomis", iveliant i teisingu knygu tekstus neteisingus zodzius, arba tersdami kanalus, kuriais diktuojama Dieviskoji informacija, del ko informacija daugiau ar maziau iskraipoma. Butent tie netikslumai sudarant ir isleidziant teisingus kurinius daznai tampa nesusipratimu, gincu ar agresyviu ispuoliu priezastimi.
Noriu paraginti buti budriais, ir atsizvelgti i tai, studijuojant literatura, padiktuota "is virsaus". Ne isimtis ir UK...
Tas pats ir su dievybes visagaliskumu. Pamanipuliave su Dieviskaja energija ir musu patiklumu, tarpines butybes gali pademonstruoti bet ka - kad ir kvadratini rata, riedanti geriau uz apvalu. Kad tik mes patiketume fakyrais ir magais, kad tik toliau nuo Dievo...
Audrys
2006-07-12 11:45:57
Laima, ne Dievas skyre agresyvia kilme. As prakalbau apie priesiskas jegas, noredamas pabrezti, kad Dievas viska daro tobulai gerai. Bet yra "antidieviskoji koalicija", turinti savo planu... Gerai, einu i forumo praeiti, kur siuncia mane Algimantas, o grizes issakysiu savo minti apie tai iki galo.
Audrys
2006-07-12 10:04:15
Na, Violeta, sielos sese, čia tu "gerai pavarei", kaip pasakytų šiuolaikiniai jaunikaičiai (((:
Tik man liūdna, kodėl Tėvas mums skyrė tokią gyvulišką ir agresyvią kilmę (((: ...
Laima (Vilnius)
2006-07-11 18:40:18
Mielas, Vaidai, tu tikrai taip manai, „...bet Dievas visus tokius trina ir naikina, kad liktų tik panašūs arba panašėjantys į jį.“? Jeigu Dievas taip visus nepanašius į Jį naikintų, tai reikštų, kad Kūrėjas, kuris kiekvienam iš mūsų padovanoja asmenybę ir laisvą valią, pats ir pažeidžia tų nepanašių laisvą valią rinktis. Mylintis Tėvas trina ir naikina. Atrodo žiauriai. Kai mes kalbam apie Dievą kaip apie mylintį Tėvą, tai suprantam, kad Jis yra teisingas ir gailestingas, o tai reiškia, kad Jis visada ir kiekvienam suteikia galimybę galutiniam apsisprendimui pasirinkti gėrį ar ne, ir visada atleidžia net pyktybinį blogį. Sakydami, kad meilė tai- gėris ir grožis, suprantam, kad ten kur yra meilė blogiui vietos nėra. Dievas būtų atleidęs ir Liuciferiui, buvusiam mūsų vietinės visatos kūrėjui, kuris sukėlė maištą prieš Visuotinį Dievą, iškeldamas savo puikybę aukščiau visko, Jam buvo suteiktas tam tikras laikas, manau, kiekvienas supras, kad tas laikas negali tęstis amžinai, galutiniam sprendimui. Bet jis atsisakė Dievo gailestingumo, galutinai nusigręžė nuo Dievo, ir tik tada jis buvo, kaip Vaidas sako, „ištrintas“. Dievas yra teisingas ir begaliniai gailestingas ir tik todėl Jis atleido kiekvienai dvasinei būtybei, kuri buvo prisijungusi prie maišto, bet supratusi savo klaidą, priėmė gailestingumą, pasirinko Gėrį. Dievas yra Pagrindinis Meilės Šaltinis. Jis kuria tik gėrį ir grožį, o ne blogį, ir tikrai net nežino kas yra blogis, todėl to ir nekuria. Bet mes, žmonės, pažįstame blogį, nes mūsų gyvulinė, agresyvi kilmė leidžia atsirasti potencialiam blogiui. O dar tą tamsų blogio vandenį padrumsčia kai kurios dvasinės būtybės, na, kaip mums nematomos tarpinės būtybės, kurios gyvena mūsų planetoje ir, kurios nenori eiti Tiesos ir Gėrio keliu. Bet šita tamsi jėga yra per silpna sugriauti Dievo planus. Niekada nebuvo, nėra ir nebus tokios jėgos, kuri gali nugalėti Gėrį, nes Meilė, Grožis ir Gėris daugybių daugybę kartų yra patrauklesni už blogį, ir tą supranti tada, kai išgirdęs Dievo Tėvo kvietimą, atrandi Jį savo viduje ir atveri širdį Meilei ir Tiesai. Tuomet pradeda skeistis pabudusi siela, kuriai reikia vis daugiau ir daugiau meilės, gėrio, grožio peno. Tuomet pradeda keistis asmenybė, kuri vis labiau tolsta nuo agresyviosios prigimties: nuo baimės, nuo pykčio, pavydo, nuo noro bandoje būti viršiausiu, ar skriausti už save silpnesnį be jokio gailesčio. Kai patiri tai, tai tuomet ir norisi patirti dar daugiau, norisi tapti tokiu gražiu, doru, kilniu, geru, tokiu kaip Dievas, ir tada supranti, kad yra tik viena Tiesa, o ta Tiesa yra Dievas. Ir tai vyksta ištikrųjų. Tai patiriama. Ir kiekvienas, kuris patiria tuos pokyčius, tai paliudys. „Toks yra mano planas:tobulinti kūriniją per amžiną jos vystymą. Ir jūs turite dalyvauti šitame plane taip pat.Jūs turite tobulėti ir tobulinti kitus. Jūs esate tie, kurie suprasite Mane amžinojoje ateityje kaip ir buvo numatyta Mano plane. Tai yra ilgas kelias, kuriuo reikia eiti. Ilgas kelias vystytis. Bet nė vienas žingsnis, koks mažas bebūtų, nėra laiko švaistymas.“ „Aš tikrai noriu pasiekti kiekvieną širdį. Ir paliesti širdį su tuo, ką jai siunčiu. Ir tai yra Mano meilė pulsuojanti kiekvienoje širdyje, kiekviename individe. Ir ašdarau viską, kad pažadinčiau šitą širdį taip, kad ši širdis taptų neatskiriama Mano dalis. Neatskiriama šio AŠ ESU dalis.“(Minties Derintojo mokymai)
Kuo toliau tvarinys yra nuo Kūrėjo, tuo didesnė galimybė pasireikšti blogiui, tuo yra didesnė galimybė įvairiems paklydimams. O, mes, patys žemiausi tvariniai, įsivaizduojate, kaip toli esame nuo Kūrėjo? Ir kokie esame netobuli! Bet Dievas suteikęs mums laisvą valią ir padovanojęs kiekvienam savo paties dvasios dalelę, Minties Derintoją, tą nuostabų vedlį, leidžia mums pažinti pasireiškiatį blogį ir visaapimantį gėrį, ir leidžia pasirinkti. Tai kas, gi, atsakingas už blogį?
Violeta-Vilnius
2006-07-11 16:56:13
... aš irgi gyvenu kaip noriu , ir esu labai laimingas ... ir skirtis visai nesiruošiu :))))) .Viena smulkmenėlė - aš nesistengiu pūsti prieš vėją ... Mes turime gyvenimo "schemą" (BIBLIJA , URANTIJA , ... ) tai kam išradinėti dviratį ?
"Ką sujungė Dievas žmogus te neišskiria"
Va taip va :)))))))))))))))))
Dalai
2006-07-11 13:35:20
Mielas Audry, yra viena atskira tema apie blogį. Susirask ją Forume, ten perskaitysi daugiau. Tuo tarpu dabar atkreipk į Vaido esminę mintį - Tėvas suteikė LAISVĄ valią, net ir tokios žemos kategorijos tvariniams, kaip mirtingiesiems. Žemos kategorijos nesupraskite, kaip nevertos kategorijos. Tėvo planas, skirtas mūsų vystymuisi, numato mūsų TOBULINIMĄ. Ir TAM Tėvas parūpina visas reikallingas priemones, angelus, Jėzaus dvasią - Tiesos Dxasią -, Visatos Motinos Dvasios dvasią, kuri vadinama Šventąja Dvasia, ir net savo paties dvasią, Minties Derintoją, Tėvas suteikia kiekvienam ir apgyvendina kiekvieno prote. Ir mes esame tame kelyje, kuris mus veda į tai, kad, kaip pasakoje, iš elgetos taptume princu. Priedo mums suteikia, ir visada suteiks mokymus, ir galimybes tai, ką išmokome, pritaikyti tarnaujant, darant GĖRĮ. Bet visą laiką mūsų laisvos valios nevaržys NIEKAS, IŠSKYRUS TĖVO MEILĘ. Dėl to, kol žmogus Tėvo neatranda savyje, kol jis nepajunta REALIAI, meilės iš Tėvo, tol jam dar reikalingi įvairūs draudimai "nežudyk, nevok, nemeluok..." Tik atradus Tėvą savyje šie neiginiai pavista į teiginius - MYLĖK, TARNAUK.
Algimantas
2006-07-11 13:21:34
Na, taip žmogus ir jaučiasi, perpratęs žemiškąsias, o ir visatiškąsias tiesas. Kaip Dalia.
Julija
2006-07-11 12:47:28
Aš gyvenu kaip noriu. Ir jaučiuosi laiminga. Nepaisant to, kad šiuo metu bandau išsiskirti su to nenorinčiu daryti vyru. Ir nepaisant vaikų paauglystės niuansų, egoistinio požiūrio į situaciją. Tiesiog pastoviai klausausi savo vidaus ir darau ką galiu pagal situaciją. Kuo toliau, tuo įdomiau. Ir atrodo viskas labai vientisa. GYVENU.
Dalia
2006-07-11 12:41:32
Ne, nezinau Dieviskojo plano, niekas is musu jo iki galo negali zinoti. Ir nemanau kad kaz kas man trukdo gyventi kaip noriu. Suprantu, kad karstis trukdo mastyti :)
Audrys-Daliai
2006-07-11 12:29:58
O gal vis tik dieviškojo plano nežinai, jei tau atrodo, kad kažkokios jėgos trukdo gyventi kaip nori ??
Dalia
2006-07-11 11:59:52
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.