Forumas: temos peržiūra
Jezus Kristus - kaip idealaus zmogaus pavyzdys
Pagal Urantijos knyga musu visatos Mykolas atejo i Zeme (Urantija) zmogiskuoju pavidalu ir parode zmonems, kad tokiu dvasiniu aukstumu gali pasiekti kiekvienas mirtingasis zemietis, jei jis atvers savo sirdi musu Tevui.
Niekaip negaliu suprasti, koks is tikruju butu teisingas gyvenimas Urantijoje, juk Jezus Kristus buvo vyras, pasirinkes asketizmo kelia... Zemeje gyvena ir moterys, vaikai, kuriamos seimos...
ingrida
2006-08-19 23:18:35
Komentarai
Na, nors ir "atsimojavau", bet pabūsiu moderatoriumi. Smagu lengvai pasišmaikštauti, bet gal per daug nesityčiokim vieni iš kitų, nes taip galim nusileisti ir iki delfio lygio komentarų. Leiskim geriau žmogui atsiskleist :)Pastebėjau, kad Algimantas, anksčiau atkakliai stengdamasis kuo giliau nuslėpti "nelabų dvasių" veikimą, dabar jau pats išsitraukė šitą kortą prieš mumis. Papasakok mum apie Liuciferį ir lažybas plačiau, Algimantai.
Dar dėl lažybų. Siūlau Algimantui lažytis iš 5kg bananų (po 1 kg kiekvienam Algimanto bendrakeleiviui į Trijų Kryžių kalną), kiek dangaus kūnų Saulės sistemoje bus pripažinta Tarptautinės astronomų sąjungos sprendimu ir patvirtinta Asamblėjos. Algimantas prognozavo 12, linkstama net prie 8. Jei planetų 12, statau jums bananų. Jei ne, Algimantas vaišina tuo, ką mes užsisakysim už sumą, neviršijančią 5kg bananų kainos. Kviečiu Audrį, Zabediejų, gal dar kas norės. Jei tik Algimantas sutiks...
Plačiau apie reikala http://www.delfi.lt/news/daily/science/article.php?id=10437073
Jonas
2006-08-23 13:09:10
Vel Algimantas izvelge musu nuolatini KANKINIMASI DEL BAIMES. Dabar prisideda dar ir NUOLATINIS LAZYBU TROSKIMAS BEI GODUMAS! Ane, guru?
Algimanto izvalgumas arteja prie kritines ribos. Kas bus ja perzengus? Manau, neilgai trukus pamatysime...
Lazinames, kad jo protas to nepakels?
Audrys
2006-08-23 12:18:52
Taip ir iseina, jei minimos budavo 9 o yra dar trys, tai ir gaunas 12. "tarp Marso ir Jupiterio orbitų besisukantis asteroidas Cerera, objektai UB313 ir 90377 Sedna, esantys dar toliau nuo Saulės nei Plutonas."[-delfi] Idomu ar yra ir kokie tokiu planetu pavadinimai jei yra uzregistruoti nebadone.
Vaidas
2006-08-23 14:58:48
Tu tiesiog jumoro nesupranti, Algimantai :DDD
Jonas
2006-08-23 11:21:45
Mielieji Jonai ir Audry, lažybos yra to nelabojo, Liuciferio, maišto palikimas, kuris ir jumyse prasiveržė. O jį įveikti galite tik su Tėvu, atrastu savyje.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2006-08-23 11:18:22
Oho kaip energingai kasamas smeliukas po Zabediejumi! Igrius ar neigrius?
Kas nori lazintis?
As statau uz Zabedieju!
Audrys
2006-08-23 10:39:59
MIelas Zabediejau, net jeigu šis kilnus vardas, Zabediejus, yra tavo slapyvardis, tai vis vien tave įpareigoja būti ištikimam GYVAJAM JĖZUI, O NE IŠKRAIPYTAM I RNUKANKINTAM NAUJOJO TESTAMENTO PUSLAPIUOSE. O kad pažintum Jėzaus GYVENIMĄ IR MOKYMUS, SKAITYK VISĄ IR NUOSEKLIAI URANTIJOS KNYGĄ.
Kadangi ji yra parašyta dvasinių būtybių, tai jos parašymo būdas yra visišaki priešingas tokiam būdui, kurio mokykloje moko vaikus, o vėliau ir gyvenime žmogus kitokio būdo nebežino - DIEVO BŪDO. O Dievas - PIRMASIS ŠALTINIS IR CENTRAS IR TĖVAS - yra visaapimantis. Štai nuo JO ir pradedama visa Urantijos Knyga, pradedama nuo PRADŽIOS ŠALTINIO, KURIS PATS NETURI PRADŽIOS. O jau tada viskas eina į smulkesnius darinius, kol priartėjama prie visatų, planetų, žmogaus. Ir tik šitokiu metodu, nuo paties didžiausios iki paties mažiauusio, o ne atvirkščiai, gali suvokti GYVYBĖS LIKIMĄ IR JOS VEIKIMĄ KŪRINIJOJE.
Ir Urantijos Knyga yra tik pati pradžia TĖISINIGIAUSIO, t.y. ŠIUO METU MAŽIAUSIAI IŠKREIPTO, DIEVIŠKOJO APREIŠKIMO ŽMONIJAI. Vėliau, kada žmonija įsisavins jį, bus perteiktas dar gilesnis apreiškimas su dar mažiasmeiais iškraipymais, nes žmogaus protas bus daug daugiau suvokęs ir apie Tėvą, esantį per savo dvasią KIEKIVIENAME, IR APIE KŪRINIJĄ. Dėl to nebereikės daugiau aiškinti taip smulkiai ir nuolat kartoti tuos pačius dalykus, kaip DABAR AŠ JUS SĄMONINGAI KARTOJU, KAD PRAPLĖSČIAU KONTEKSTĄ, KAD NET SKAITANTIS PIRMĄ KARTĄ MANO AIŠKINIMĄ, galėtų nors šiek tiek nuosekliau suprasti, kas toji Tėvo dvasia, kaip ji veikia ir pan. Dėl to, nuolat skaitant mano aiškinimus Forume, tikrai matysite daug paakrtojimų. Bet visi jie JŪSŲ LABUI, VISŲ. O kadangi vis tiek keliate tuos pačius klausimus, tiek tu, Zabediejau, tiek ir tu AUdry, tiek ir kiti, tai ir rodo, kad net ir tų pakartojimų jūs iki šiol nesuvokiate, o tuo labiau neįsisavinote. Ir tavo klausimas, mielas Zabediejau apie maldą, irgi rodo, kad mano paaiškinimų nesi skaitęs ir apie maldą, ir apie bendravimą su Tėvu. Kas YRA MALDA? Tai BENDRAVIMAS SU TĖVU? Tai argi su tuo, kuri atrandi ir pamilsti, NUSTOJI BENDRAUTI? Mano daug mokymų ir buvo skirta tam, kad nustotumėte bendrauti su Tėvu ritualine ir mechanine iškaltų maldos žodžių maniera, o kad atvertumėte savo SIELĄ GYVAJAM BENDRAVIUMUI SAVAIS ŽODŽIAIS IR SAVOMIS MINTIMIS. Ir kada praėsite su Tėvu bendrauti ŠITOKIU BŪDU, TADA IR ATRASITE TĖVĄ SAVYJE. KITO KELIO TIESIOG IR NĖRA. Norint atrasti Tėvą savyje, reikia ir atsigręžti į JĮ, esantį kiekvieno VIDUJE. Štai tokios maldos aš jus visą laiką ir mokau. O po kurio laiko pradėsite jausti Jį tikrai esantį ir GYVĄ, ir VIDUJE. Ir pajausite iš Jo meilę, meilę, kuri ir skleis sielą nuostabiam laisvės skrydžiui dirbant gerus darbus ir garbinant Tėvą. Ir tik SIELA diktuos, kada ir kokiu būdu jai norisi meltis-bendrauti su Tėvu. Bet iš tikrųjų MALDA pavirs visas GYVENIMAS, nes jis bus gyvenamas DOROJE, TIESOJE, MEILĖJE, IR GAILESTINGUME TARNAUJANT VIENI KITIEMS IŠ MEILĖS TĖVUI IR KŪRINIJAI. Ir tai nebus negyvas ritualas, tai bus prasmingas GYVENIMAS. O tada liks TĖVO GARBINIMO MALDA IŠ MEILĖS JAM. Ir Tėvui nereikia net žodžių ar net minčių mūsų maldoje, Jam reikia MŪSŲ SIELŲ, PRISIPILDŽIUSIŲ JO MEILĖS VIRPESIŲ, ATSIVĖRIMO, KAD ŠITIE PATYS VIRPESIAI JAU SKLISTŲ VISIEMS IR ATGAL TĖVUI PERĖJĘ PER MŪSŲ ŠIRDŽIŲ ASMENINĮ PATYRIMĄ.
O kas dėl Sai Babos, tai jūs, mielas Zabediejau ir Audry, klystate ABU. Sai Baba yra DIEVIŠKASIS ĮSIKŪNIJIMAS ŽMOGIŠKUOJU PAVIDALU. Ir jo mokymia yra visiškai sutamp[antys su Jėzaus mokymais, išskyrus reinkiarnaciją. Bet tai niuansas dėl to, kad Sai Baba remiasi VEDOMIS, kurių kertinis akmuo yra reinkarnacija. O jeigu perskaitytum Urantijos Knygoje apie žmonijos istoriją, tada suvoktum ir Vedų kilmę, ne tokią, kokią pateikia Sai Baba ar kiti šaltiniai, ir pamatytum, kodėl atsirado Vedos ir reinkarnacija. Tačiau, kodėl reinkarnacijos BŪTI NEYGALI, jūs nesuvoksite tol, kol neperskaitysite pirmųjų dviejų Urantijos Knygos dalių apie Dievą Tėvą, Amžinąjį Sūnų, Begalinę DVasią, Rojaus Trejybę, Rojų, Centrinę-Havonos Visatą, SUpervisatas, Vietines Visatas, Vietines Sistemas, plametas, gyvybę planetose ir pomirtinį gyvenimą, veiklą visose mano paminėtose, aukščiau, kūrinijos struktūros dalyse. Tik tada suvoksite, kodėl nedera remtis reinkarnacija. Tačiau Sai Babos misija yra kita - ne Urantijos Knygą, kurios žmonija nežino, skleisti, bet nešti meilės Dievo sampratą, kad kiekivenas savo religijos narys pailtų Dievą savo širdimi ir visus žmones. O kaip bus po prisikėlimo, tai šis aišinimas neįeina į jo misiją. Tuo tarpu Urantijos Knyga būtent pateikia dabartiniam žmogaus protui PATĮ GILIAUSIĄ VISUMINĮ KŪRINIJOS VAIZDĄ. Nėra gilesnio šaltinio už Urantijos Knygą dabar ir dar ateinančiam tūkstančiui wetų.
Mielas Zabediejau, atsimink, aš nieko neįrodinėju. Ir dabar aš neįrodinėju ir tau, kad tu imtum ir skaitytum Urantijos Knygą. Aš tiesiog mėginu pateikti didiesnį konteksta ir paprastesniais žodžiais, kad galėtų iš mano paaiškinimų daugiau žinių pasisemti visi tie, kurie šito nori. Ir aš sakau, kad jeigu tu, ar kas nors kitas, nori pažinti Tėvo veikimą tiek kūrinijoje, tiek žmogaus viduje, tiek gyvūne, kas nori suvokti, kas buvo ir yra Jėzus, koks ryšys tarp jo ir kūrinijos ir mūsų, ir daugybę kitų esminių žmogaus kasdieniam gyvenimui giluminių dalykų, tai be Urantijos Knygos nė IŠ VIETOS. Bet sprendimą dėl savojo AUGIMO, DVASINIO AUGIMO, priimsi tu asmeniškai, kaip ir VISI KITI, ir VISADA TIK LAISVA VALIA. Ir jeigu priimsi sprendimą AUGTI, tai Urantijos Knygos NEIŠVENDGSI, NES VIS TIEK PRIEISI AKLIGATVĮ, KOKIĄ KNYGĄ BESKAITYSI, KADA IŠKILS KLAUSIMAS - KODĖL? O atsakymai yra, KOL KAS, tik Urantijos Knygoje ir tiesioginiame bendravime su Tėvu.
Tai taip paprasta ir akivaizdu, kada tą MATAI. Ir taip nerealu ir sudėtinga, kada tą skaitai ir nematai. Dėl to negali ir patikėti. Juk aš irgi perėjau visą šitą kelią: klausimų, abejonių, ieškojimų, atradimo, giminmo iš dvasios, asmeninio ryšio užmezgimo.
Dėl to, ką jums sakau, tą sakau ŽINODAMAS IR TURĖDAMAS TĖVO IR JĖZAUS SUTEIKTUS ĮGALIOJIMUS JUMS SAKYTI IR JUS MOKYTI, IR SKELBTI TĖVO GYVĄ ŽODĮ, IR JĖZAUS EVANGELIJĄ - DIEVO TĖVYSTĘ, ŽMONIŲ BROLYSTĘ, ir net taip, kaip ją aš išplėčiau - IR VISOS KŪRINIJOS BROLYSTĘ.
Ir tikslas yra vienas PADĖTI JUMS ATRASTI TĖVĄ SAVYJE, KAD PAJUSTUMĖTE JO TIKRUMĄ, GIMTI IŠ DVASIOS, KAD IŠSIVADUOTUMĖTE IŠ BAIMĖS IR GUVENTUMĖTE TIK MEILĖJE, IR RENGTIS DIDIENGIEMS DARBAMS ŠVIESINANT ŽMONIJĄ IR KŪRINIJĄ PER SAVO PAČIŲ ŠVIESĖJIMĄ. Taip kūrinija prisipildys visiškai kitų mūsų SIELŲ VIRPESIŲ. Prisipildys mūsų meilės, tiesos, gėrio, grožio, gailestingumo, noro padėti virpesių. O kad jie veikia visus žmones, tai galite ir patys pajausti, kada matote, kai žmogus kitą žmogų skriaudžia, arba priešingai, net fiziškai silpnesnis gina nuo brutualaus stipresnio užpuoliko. Jūs galie pajausti savo viduje vienokiuus arba kitokius pojūčius - vienu atveju gal pyktį skriaudikui, skausmą, savo bejėgiškumą, liūdesį, kitų atveju susižavėjimą užtarimu, paramą, pritarimą, net gailestingumą ir meilę užtariančiajam. Ir visa tai, kaip patys jaučiate savo viduje, taip tokius pačius virpesius ir išspinduliuojate išorėn, visai kūrinijai. Tik šito jūs nežinote. Jums atrodo, kad tai, kas yra viduje, tuo vidumi, tiesiog pačiu fiziniu kūnu ir užsibaigia. Bet yra būtent ne taip. Bet kokie pojūčiai, kokius jaučite savo viduje, virpesiais, kaip radijo bangomis, jie pasklinda į kosmosą.
ŠTAI DĖL KO MUMS BŪTINA ATRASTI TĖVĄ SAVYJE, PAJAUSTI JO MEILĘ, GIMTI IŠ DVASIOS, KAD PRISIPILDYTUME TĖVO MEILĖS IR JĄ PATIRTUME SAVO SIELA, IR TADA ŠITIE SIELOS VIRPESIAI UŽTVINDYS VISĄ ŽMONIJĄ. Ir jie turi POVEIKIO NET IR AGRESYVIEMS ŽMONMĖS, JUOS SUTRAMDO IR NURAMINA.
Žinokit, nėra GALINGESNĖS jėgos už MEILĘ. TĖVO MEILĘ, KURIĄ IR MES GALIME SPINDULIUOTI VIENI KITIEMS, ATRADĘ JĮ SAVYJE IR PATIRDAMI JO MEILĘ SAVYJE NUOLAT.
Algimantas
2006-08-23 10:11:32
Kolega - bendratiki, as dar visai neseniai zhavejausi Sai Baba. Pries pusmeti prasikale is pasamones kai kurios abejones. Siomis dienomis, kai isigylinau i krikscioniska literatura (kaip minejau, urantistai tiesiog priverte tai padaryti; aciu jiems!), suzinojau oficialia baznycios nuomone apie si veikeja. Tikrai ne visai viskas su juo ok. Egzorcistai gi pareiske dar kategoriskiau - Satja Sai ne kas kitas, kaip vienas is shetono pirmagimiu. As is pradziu patyriau shoka...
Taciau jau siandien ir as tam pritariu.
Esu perskaites daug jo pasekeju knygu, kurias Svamis palaimino, ir siandien, kai matau kaip veikia zmones urantija, matau labai aiskias sasajas tarp Babos ir urantizmo.
Labai atsiprasau, jeigu sneku nemalonius tau dalykus.
Bet man tai suteikia dar daugiau stiprybes ir ryzto dar labiau arteti prie krikscionisko religijos suvokimo.
Audrys - Zabediejui
2006-08-22 21:10:40
Tai slapyvardis, bet vardas ir man tikrai grazus. Nesu ir dailide, nors labai gerbiu sia specialybe, visi sedim ant kedziu. Trumpiau papildomai paaiskinu ka norejau pasakyti apie UK. Apie ja suzinojau is drauges, atsidariau, atsispausdinau kai ka, perskaiciau. Gal as nesubrendes ja suprasti, bet man ji panasi i fakyro ar iliuzionisto veikla: daug bereikalingos informacijos, ty maskuojanciu judesiu, kuriais paslepiama ESME ir lieki issiziojes bei nepastebejes kurioje vietoje tave taip tikroviskai ir itikinamai isdure. Juk skrybele buvo tuscia! Daugiazodziavimas su ismintimi ne sinonimai. Algimanto (as paskaitinejes jo rastus pradedu labai ji gerbti ir jausti dekinguma uz atkakluma, pasisventima, Meiles propagavima ir tt). Atsimenu ir jo nuopelnus Lietuvai Atgimimo metu. Taciau tos visaapimancios paklodes man daznai nieko neirodo, o Jezaus palyginimai ir paaiskinimai apie vynuogyna, aveles ir kitus paprastus dalykus yra genialus... Aciu Audriui, malonu kai tave supranta. Vaidai, gal gali parasyti koki linka kur galeciau rasti minetas Sai Babos kalbas paskaitineti laisvalaikiu. Galima ir angliskai.
Klausimas: Algimantai, ar pajutus savyje Teva jau nebereikia kasdien melstis? Ar malda ritualas ar bendravimas su Dievu?
Zabediejus
2006-08-22 19:40:55
Algimantai, tu tarp kitko irgi turi įdomų vardą. Kaip sako www.day.lt, Algimantas (05.26), Algimantė – lietuvių: alg- (alga „atlyginimas, atpildas“) + mant- (mantus „sumanus“, manta „turtas“).
apie vardus
2006-08-22 18:34:24
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.