Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.

Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-10-30 22:38:55

Komentarai

Amžinybės žengimą pirmyn sudaro ne vien tiktai dvasinis vystymasis. Intelekto vystymas taip pat yra visuotinio švietimo dalis. Proto patyrimas plečiamas vienodai su dvasinio horizonto plėtimu. Protui ir dvasiai yra suteikiamos vienodos galimybės mokytis ir vystytis. (0412-06)

Jurgita
2016-01-03 16:33:36

Tačiau visa tai tik liudija, kad Mano išmėginimai, skirti jums, jūsų pačių buvo atmesti ir jūs pasirinkote savo sprendimus, kurie jus nuvedė tolyn nuo Manęs. O kuo toliau nuo Manęs yra jūsų vidinis aš, tuo daugiau sirgs ir kentės jūsų kūnas, tuo dažniau jūs pateksite į tokias padėtis, kuriose jūs nebežinosite, kaip rasti išėjimą iš kančios požemio, kaip patirti gerą žodį net iš savo artimųjų, kurie gyvena drauge su jumis, kurie dirba drauge su jumis. Tačiau šitoks išmėginimas yra ne Mano jums siųstas. Tai jūsų pačių pasirinktas kelias, ieškoti išbandymų jūsų pačių vis labiau augančiam ego. "Akimirkos Amzinybe"— 17pastraipa
34. Tėvo mokymas apie mums skirtus išmėginimus ir išbandymus, 2008 02 21

ValdasAirija
2016-01-03 02:37:46

Tyla yra pati giliausia gydymo, mąstymo, suvokimo aplinka.
Nėra skambesnės gaidos kaip tylos gaida.
Nėra nieko kas būtų pranokstantis tyla, nes tik tyloje gimsta mintis.

- Algimantas - Algimanto susitikimo su Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos dešimtokais garso įrašo iššifruotas ir išrašytas tekstas, 2015 11 19.

Violeta
2016-01-01 17:42:50

Patirkite Mane savo viduje, tapdami nuoširdūs su savimi ir su Manimi, ir patys pajausite, patirsite savo viduje, kaip Aš jus, kiekvieną, nuraminu, ir vis labiau pajausite, kad ir jūs pradedate pamilti vienas kitą. Realiai pamilti, o ne tik tuščiai pasakydami žodžius: „Aš tave myliu“‚ net ir patiems artimiems savo giminaičiams. Tada šitokius žodžius imsite ištarti iš visos atsivėrusios sielos kiekvienam. Ir patirsite, kad visi esate sielos broliai ir artimi vienas kitam.

Ir tada bus toji dangiškoji karalystė, apie kurią ir kalbėjo jums Jėzus prieš du tūkstančius metų.

O šitos karalystės pradžia ir pabaiga kiekvienam iš jūsų yra jūsų pačių viduje, tuo tarpu Man ji yra visa kūrinija, ir jūs visi, kaip visuma, nė vieno neišskiriant ir nė vieno nenuskriaudžiant.

Dėl to jums nereikia kovoti nei dėl Manosios didesnės meilės, nereikia jums Manęs melsti, kad Aš jus labiau mylėčiau, kad jums padėčiau, kad jūs galėtumėte mėgautis Mano parama, kada Aš visus jus myliu ir padedu jums visiems visada; ir tereikia Mano jums suteikiama meile ir parama naudotis. O ja pasinaudoti jūs galite tik visa savo širdimi atsivėrę Man.

Ir tik tada jūs pajausite, kad Kalėdos yra kiekviena diena. Kiekviena diena jums taps Jėzaus gyvenimo diena drauge su jumis, kaip ir su Manimi, nes mes visi drauge darysime vien tik gerus darbus vieni kitiems.

Ir tai irgi bus toji dangiškoji karalystė, apie kurią kalbėjo Jėzus. Daryti gerus darbus jūs galėsite tiktai drauge su mumis. Be mūsų pagalbos jūs esate tiesiog nesuvokiantys, kas yra gėris. Su mumis jūs patirsite, kad aplinkui jūs pradedate sėti vien tik gėrio sėklas. O kiekviena gėrio sėkla jums patiems, asmeniškai, duos šimteriopą derlių jūsų pačių gero ir kupino Manosios meilės charakterio darbais, gėrio tarnavimu.

Ir tada patys pamatysite, kad Kalėdos jums taps visiškai nebereikalingos. Jūs tiesiog būsite jau išaugę tuos vaikiškų žaisliukų ir dovanėlių drabužėlius.

O dabar jūs net ir savo vaikus klaidinate nuo pat gimimo, apipildami juos materialiomis dovanomis, bet visiškai neskleisdami jiems meilės virpesių, kuriuose Aš maudau visą kūriniją, tuo pačiu ir jus visus, ir kiekvieną.

Ir vien tik žėrinčiomis išorinėmis dovanomis ir žaisliukais jūs auginate savo vaikus ir tuo pačiu juos klaidingai vedate nuo gyvojo Jėzaus mokymo apie Mano Tėvystę ir visų brolystę, o ne apie jo gimimą ir dovanų dalinimą vienų kitiems. Tai nėra tikrasis kelias, kokio iš tiesų mokė Jėzus. Tai jūsų kančios ir suklydimų kelias, nors kasmet jis nušvinta vis ­anksčiau ir anksčiau įvairiomis spalvomis ir žiburėliais. Tačiau jame nėra Mano gyvosios meilės, kurios virpesius jūs vieninteliai galite perduoti vieni kitiems. Aš iš savo pusės juos jau esu jums suteikęs ir suteikęs su kaupu, padovanodamas Save patį per Minties Derintojų padovanojimą, kurie ir talpina Manuosius meilės virpesius. Tad tereikia jūsų širdžiai atsiverti Man, kad jūsų siela juos pajaustų ir prisipildytų jų kupina, o tada dalintųsi jais su kitais savo sielos broliais. Štai šitokiu būdu jūs patys patirtumėte, jog tikroji meilės ir gėrio Mano virpesių kylanti gyvoji banga neturi nieko bendro su išoriniu ­spindėjimu, jeigu jis nėra nuspalvintas viduje esančiais meilės virpesiais, skirtais visiems. Ir visiems be jokio išskaičiavimo.

Būtent tokių Kalėdų šventės laukia ir jūsų meilės pasiilgę ir ištroškę vaikai. Lygiai tokių pačių Kalėdų laukia ir jūsų pačių sielos, kurios taip pat yra ištroškusios meilės. Dabar gi ją visiškai jūs išstūmėte iš savo vidaus. Pakeitėte komercija ir šurmuliu vardan savojo gyvulinio ego patenkinimo, ir tuo didžiuojatės, kaip jūs sutikote eilines Kalėdas.

Tačiau jūsų visos Kalėdos yra liūdnos jūsų sielai, be gyvybės, ir be Manosios meilės. Dėl to jos yra ne tokios, kokių iki šiol laukia Mano Sūnus Kūrėjas – Jėzus. Jam nereikia jūsų sugalvotų prekybinių-komercinių Kalėdų, jam reikia dangiškosios karalystės Kalėdų su atrastu Manimi savo viduje ir su Manosios meilės virpesiais, kuriuos pajunta jūsų atsivėrusi Man siela, dalinamais vienų kitiems ir visiems, net ir taip kaip Manosios meilės virpesiais dalinosi, ir dalinasi, Jėzus su jumis ir prieš du tūkstančius metų, ir dabar.

Argi jis būtų ištvėręs tokias kančias ant kryžiaus, jeigu jis nebūtų jautęs Manosios meilės virpesių savo viduje ir nebūtų jų siuntęs jums visiems? Argi jis būtų troškęs nešti savo evangeliją su apaštalais kitiems savo sielos broliams, jeigu jis nebūtų jautęs Manosios meilės virpesių atsivėrusioje savo širdyje ir nebūtų dalinęs jų visiems sutiktiems savo kelyje per visą žmogiškąjį gyvenimą, kur jis bebūtų ėjęs, ir ką bebūtų daręs?

Dėl to ir jūsų kelias yra lygiai toks pat, koks buvo ir Jėzaus – pajausti jau Mano jums pasiųstus meilės virpesius savo atsivėrusioje širdyje ir jais dalintis su visais be jokio išskaičiavimo.

Štai tokios turi būti jūsų Kalėdos. Ir kasdien.

- Mūsų visų Tėvas - AKIMIRKOS AMŽINYBĖ - 28. Tėvo mokymas apie Kalėdas, 2007 12 19 00 val. 10 min.

Violeta
2015-12-24 12:12:41

Garbinimas yra visų sukurtų protingų būtybių aukščiausioji privilegija ir pirmoji pareiga. Garbinimas yra sąmoningas ir džiaugsmingas veiksmas pripažįstant ir įvertinant Kūrėjų artimų ir asmeninių ryšių su savo tvariniais tiesą ir faktą. Garbinimo kokybę nulemia tvarinio suvokimo gilumas; ir kada žinios apie Dievų begalinį charakterį vystosi, tada garbinimo veiksmas tampa vis labiau visaapimantis, kol galiausiai jis pasiekia aukščiausio patirtinio pasitenkinimo ir pačio nuostabiausio malonumo, kuris yra žinomas sukurtoms būtybėms, šlovę. - Išminties Tobulintojas iš Uversos - 0303-05 -

Violeta
2015-12-18 18:43:37

‚Jeigu tu tiktai garbinsi mane su meile‘, sako Amžinasis, ‘aš tikrai suteiksiu tau tą išmintį, kaip pasiekti mane, nes manęs garbinimas yra toji dorybė, kuri yra bendra visiems tvariniams‘. Dievas yra nuliūdusiųjų apšvietėjas ir galia tų kurie yra išsekę. (1448-03-05)

vvita
2015-12-02 23:37:14

Kiekviename mirtingajame egzistuoja duali prigimtis: gyvulinių polinkių paveldėjimas ir dvasinio apdovanojimo aukštas akstinas. Per tą trumpą gyvenimą, kurį jūs gyvenate Urantijoje, šitie du skirtingi ir priešingi akstinai retai kada gali būti vienas su kitu sutaikyti iki galo; vargu ar jie gali būti suvienyti ar suderinti, bet per jūsų visą gyvenimą ši suvienyta Dvasia visą laiką tarnauja, kad padėtų jums materialų kūną padaryti vis labiau ir labiau paklūstantį Dvasios vadovavimui. Nors jūs ir turite nugyventi savąjį materialų gyvenimą, nors ir negalite išvengti savojo kūno ir jo poreikių, bet, nežiūrint viso šito, savo tikslu ir idealais jūs vis labiau esate įgaliojami savo gyvulinę prigimtį pajungti Dvasios įsisavinimui. Iš tikrųjų jūsų pačių viduje yra dvasinių jėgų bendrininkavimas, dieviškųjų galių konfederacija, kurių išimtinis tikslas yra įgyvendinti jūsų galutinį išlaisvinimą iš materialiųjų pančių ir ribinių apribojimų.
- Galingasis Žinianešys, laikinai paskirtas į tarnystę Urantijoje - 0381-02

Violeta
2015-11-26 17:55:55

“(6.4) 0:3.24 <...> Teorinis AŠ ESU yra “valios begalybės” tvarinio filosofinis pratęsimas, bet Begalinysis yra aktualus vertybės lygis, pažymintis Visuotinio Tėvo absoliučios ir nesuvaržytos laisvos valios tikrosios begalybės amžinybės įtampą. Šita sąvoka kartais yra įvardijamas Tėvas-Begalinysis.”

Evaldas
2015-11-20 08:51:19

(1455.1) 132:0.1 KADANGI Gonodas atvežė Indijos princesės sveikinimus Tiberijui, Romos valdovui, tai trečiąją dieną po savo atvykimo į Romą abu indai ir Jėzus pasirodė prieš jį. Niūrusis imperatorius buvo neįprastai gerai nusiteikęs tą dieną ir su šiuo trejetu ilgai šnekėjosi. O jiems išėjus, imperatorius, turėdamas omeny Jėzų, pastebėjo savo padėjėjui, stovėjusiam jo dešinėje, ‘‘Jeigu aš turėčiau to vaikino karališką laikyseną ir malonų būdą, tai tikrai būčiau tikras imperatorius, a?’’

Evaldas
2015-11-08 18:01:42

Jėzus žavėjosi nuotaika šventykloje ir pamaldomis, bet jį pritrenkė ta dvasinė bjaurastis, kurią jis matė tokio didžiulio kiekio nemąstančių garbintojų veiduose. (1378-05)

vvita
2015-11-08 00:08:51

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal