Forumas: temos peržiūra
DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-10-30 22:38:55
Komentarai
Aš daug kartų jums esu sakęs, kad ATSIVĖRIMAS – tai GYVOJI KOMUNIJA su Rojaus Trejybe – o dabar jau dar ir su AŠ ESU – kai KOMUNIJA yra PATS INTYMIAUSIAS IR AKTYVIAUSIAS BENDRAVIMAS su Rojaus Trejybe-AŠ ESU – su Dieviškomis ASMENYBĖMIS – išsakant visus savo skausmus, išliejant savo kančias, visus savo lūkesčius, savo viltis ir nusivylimus, visas baimes ir nerimus, ir BŪTINAI kreipiantis į ASMENIS – Visų Tėvą, Amžinąjį Sūnų-Motiną-Brolį, Begalinę Dvasią-Motiną-Sesę, ir AŠ ESU.Tačiau daugelis man sako, kad vis tiek NEGALI atsiverti tiek, kad pajaustų Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvą buvimą savo viduje. Ką daryti TOLIAU?
PIRMIAUSIA – NENUSIMINTI, KAD NEJUNTATE DIEVIŠKŲJŲ ASMENYBIŲ GYVO BUVIMO SAVO VIDUJE, IR TOLIAU TĘSTI ŠITĄ PATĮ BENDRAVIMĄ, NESVARBU, KIEK DAR LAIKO TURĖS PRAEITI, KOL PATIRSITE ŠITŲ ASMENYBIŲ ATRADIMĄ SAVO VIDUJE, NES ATLYGIS VISADA ATEINA TIK UŽ PASTANGAS. Taip ugdoma jūsų KANTRYBĖ, IR TIKRINAMAS JŪSŲ NORAS – AR TIKRAI JIS YRA NUOŠIRDUS IR GILUMINIS, AR TAI YRA DAR TIK VAIKIŠKAS KAPRIZAS – NORIU ŠITO ŽAISLO, NORIU, NORIU, GREIČIAU DUOK JĮ, NORIU.
Jeigu šias pastangas nutrauksite, tai tikrai Rojaus Trejybės-AŠ ESU savyje jau nebeatrasite, nors ir toliau galėsite gyventi savo gyvenimą šiame pasaulyje.
O kaip gi galėsite šiuos Dieviškus Asmenis atrasti, jeigu jų nebeieškosite SAVYJE gyvojo atsivėrimo keliu? - Algimantas - Kaip ATSIVERTI IR PATIRTI SAVO BŪSENA Rojaus Trejybę-AŠ ESU? 2014 02 17 - Algimanto mokymai
Violeta
2015-10-30 23:18:38
Žmonės per daug dažnai užmiršta, jog žmogiškojoje egzistencijoje Dievas yra didingiausias patyrimas. Kiti patyrimai savo prigimtimi ir turiniu yra riboti, bet Dievo patyrimas ribų neturi, išskyrus tai, kokias ribas turi tvarinio sugebėjimas suvokti, ir šitas pats patyrimas šitą sugebėjimą plečia savaime. Kada žmonės ieško Dievo, tada jie ieško visko. Kada Dievą jie suranda, tada jie būna suradę viską. (1289-02)
vvita
2015-10-28 23:32:33
Mano mylimas sūnau, be evoliucijos negalėtų egzistuoti Manoji kūrinija. Amžinas esu tik Aš. Dėl to Aš taip ir būčiau likęs vienas vienintelis asmuo visoje kūrinijoje, jeigu nebūtų jos evoliucinio vystymosi. Viskas sustingtų, kaip pačią šalčiausią žiemos naktį. Nustotų suktis saulė ir žemė. Nustotų garuoti vanduo, žemė atsidurtų visa po vandeniu, žmogus nustotų augti, gimti, nebebūtų kitų žmonių kartų, viskas tą pačią akimirką sustotų, jeigu tiktai nebūtų Manojo evoliucinio vystymosi plano. Dabar net elektronų judėjimas atomo viduje, kurį pastebi jūsų mokslininkai, liudija vystymąsi, evoliuciją, nes vieni atomai suyra branduolinės reakcijos metu. Jeigu nebūtų evoliucijos nebebūtų galima vienų medžiagų paversti kitomis. Jūs negalėtumėte gauti šilumos, nes nei dujos, nei malkos, nei nafta, nei anglys negalėtų degti ir per degimą transformuoti energiją į šilumą jūsų kūnui. Ir šitame evoliuciniame plane Aš numačiau pačią didingiausią nuostatą ištobulinti patį žemiausią tvarinį – žmogų – iki Savęs, kada susitiksime akivaizdžiai Rojuje. Ir šitai evoliucinio plano pačiai didingiausiai daliai įgyvendinti Aš suteikiau laisvą valią ir asmenybės dovaną, kad ji, pajutusi Manąją meilę, visada augtų didesniu Tiesos pojūčiu, Gailestingumo pasireiškimu, ir Tarnavimo visapusiškumu. Ir jeigu tvarinys evoliuciškai nesivystytų pagal Mano evoliucinį planą, tai nebūtų ir jokio prisikėlimo po mirties, nes pats pomirtinis sielos prisikėlimas jau liudija tos sielos aukštesnę pakopą negu ji buvo tuo metu, kada gyveno mirtingojo žmogaus viduje. Tas, kuris įtiki į Mane, pradeda pajusti Mano meilę savo paties viduje, nors dar prieš akimirką jos nejautė. Ir toji akimirka paliudija ne tik tvarinio evoliuciją, bet ir tos evoliucijos kokybinį šuolį, kada mirtingasis įgijo naujų savybių – meilės pojūtį, norą daryti gerus darbus ne dėl įvertinimo, bet iš meilės visiems, o senujų savybių – baimės, pykčio, pavydo – neteko. Ir tokia transformacija liudija, kad žmogus nėra automatas ir užprogramuotas įrenginys, kuriame niekas nesikeičia.
Jeigu nebūtų evoliucijos, tai joks tvarinys negalėtų su Manimi palaikyti ryšio ir kitiems aiškinti, tiems, kurie tokio ryšio dar neužmezgė, nes tokia padėtis niekada negalėtų vystytis į aukštesnį lygį. Net ir Mano Sūnus, Mykolo dvasinės kategorijos jūsų visatos Valdovas, jums žinomas Jėzaus iš Nazareto vardu, nebūtų galėjęs ateiti į jūsų pasaulį žmogaus pavidalu, nes būdamas savosios dvasinės hierarchijos pakopoje, negalėtų transformuotis į žmogiškąjį pavidalą, nes bet kokią transformaciją numato tiktai Manasis evoliucijos planas. Jeigu nebūtų Manojo evoliucinio plano, tai jūs neturėtumėte jokių mokymosi programų, negalėtumėte sukurti vis sudėtingesnių įrenginių, nepajėgtumėte įvaldyti energijos. Jūsų protas negalėtų net mąstyti, nes nebūtų įmanoma jums suvokti jokių sudėtingesnių prasmių. Jūs taip ir būtumėte likę laukinio lygmenyje. - Tėvas - 11. Tėvo mokymas apie evoliuciją - AKIMIRKOS AMŽINYBĖ
Violeta
2015-10-27 19:44:41
3. Emocijų dizaineriai. Šitie jausmų intensyvintojai ir saugotojai yra tie, kurie išsaugo morontinius sentimentus ir dieviškumo emocijas laiko vaikų tyrinėjimams ir įtikėjimo įtvirtinimui ir morontijos progresuotojų ir be
sivystančių dvasių įkvėpimui ir išgražinimui. URANTIJOS KNYGA 506p.
GDalia
2015-10-26 19:14:16
7. Visuomeniniai statybininkai – tie meistrai, kurie planuoja ir stato asamblėjoms skirtus statinius, bet ne garbinimui skirtus statinius. Didingos ir gražios yra tos vietos, kurios yra skirtos bendriems susirinkimams.
Nors nei šitie statiniai, nei jų papuošimai materialių mirtingųjų jutiminiam suvokimui iš tiesų nebūtų realūs, bet mums jie yra labai realūs. Jūs negalėtumėte pamatyti šitų šventovių, jeigu galėtumėte būti čia materialiame kūne; nepaisant šito, visi šitie viršmaterialūs kūriniai tenai iš tikrųjų yra, ir mes juos aiškiai matome ir lygiai taip visiškai jais džiaugiamės. URANTIJOS KNYGA 502p.
GDalia
2015-10-25 11:45:29
Mielieji, supainiojau citatų eiliškumą. Chronologiška eilės tvarka būtų jas sukeitus vietomis, nes įvykiai LAIKE šiose citatose tarpusavyje nėra susieti. G.DALIA.
GDalia
2015-10-20 10:27:54
kada Afrikoje vyko šitie klimatiniai pasikeitimai, tada Anglija atsiskyrė nuo kontinento, o Danija iškilo iš jūros, tuo tarpu Gibraltaro sąsmauka, sauganti Viduržemio jūros vakarinį baseiną, išnyko dėl žemės drebėjimo, greitai iškeldama šitą vidinį ežerą iki Atlanto vandenyno lygio.
[891▼
Netrukus Sicilijos sausumos tiltas nugrimzdo, sukurdamas vieną Viduržemio jūrą ir sujungdamas ją su Atlanto vandenynu. Šitas gamtos kataklizmas užtvindė dešimtis žmonių gyvenviečių ir pareikalavo didžiausio gyvybių skaičiaus, kokį tik kada nors pasaulio istorijoje buvo nusinešęs potvynis.
Šitas Viduržemio baseino užliejimas tuoj pat sustabdė Adomitų veržimąsi į vakarus, tuo tarpu didžiulis sachariečių antplūdis dėl vis didėjančio jų kiekio vertė juos ieškoti išėjimo į šiaurę ir rytus nuo Edeno. Kada Adomo palikuonys keliavo iš Tigrio ir Eufrato slėnių į šiaurę, tada jie sutiko kalnų barjerus ir tuomet išsiplėtusią Kaspijos jūrą. URANTIJOS KNYGA 890 - 891p.
GDalia
2015-10-20 10:10:36
Beveik po penkių tūkstančių metų, kada hebrajų šventikai babiloniečių nelaisvėje mėgino atsekti žydų tautos pėdsakus iki Adomo, tada jiems pasirodė labai sunku iš atskirų dalių sudėlioti istoriją į vieną vietą; ir vienam iš jų kilo mintis tokias pastangas nutraukti, leisti visam pasauliui nuskęsti savo blogyje Nojaus tvano metu, ir tokiu būdu būti geresnėje padėtyje tam, jog Abraomo pėdsakus atsektų tiesiai iki vieno iš trijų išlikusių Nojaus sūnų.
[875]▼
Pasakojimai apie tokį laiką, kada vanduo apsėmė visą žemės paviršių, yra visuotiniai. Daugelis rasių turi pasakojimą apie pasaulio tvaną kokiu nors praeities amžių laiku. Biblinis pasakojimas apie Nojų, arką, ir tvaną yra hebrajų šventikų išsigalvojimas, kada jie buvo babiloniečių nelaisvėje. Niekada nebuvo visuotinio potvynio nuo to laiko, kada gyvybė buvo įkurta Urantijoje. Vienintelį kartą vanduo buvo apsėmęs visą žemės paviršių archeozojiniame amžiuje anksčiau negu ėmė atsirasti sausuma.
Bet Nojus iš tikrųjų gyveno; jis buvo vyndarys iš Aramo, tai buvo gyvenvietė prie upės netoli Jericho. Metų metais jis registruodavo raštu tas dienas, kada kildavo upės vanduo. Iš jo labai šaipėsi, kada jis vykdavo aukštyn ir žemyn upės slėniu, ragindamas, kad visi namai būtų iš medžio, plaukiantys kaip valtys, ir kad šeimos gyvuliai būtų įvedami kiekvieną naktį, kada artindavosi potvynio sezonas. Jis kasmet nueidavo į prie upės buvusias kaimynines gyvenvietes ir perspėdavo jas, kad po tiek dienų bus potvynis. Galiausiai užėjo tokie metai, kada kasmetinius potvynius labai smarkiai sustiprino neįprastai gausios liūtys taip, kad vandenys nuplovė ištisą kaimą; tiktai Nojus ir jo šeima išsigelbėjo savo name-laive.
GDalia
2015-10-20 10:07:03
Dabar jūs stengiatės energiją išgauti įvairių mechaninių pretaisų būdų, net ir jūsų taip
giriama vėjo ar saulės energija jums yra prieinama tik mechanistiniu būdu. O tai nėra
patikimas būdas apsirūpinti energija jūsų visiems gyventojams, ir visiems kraštams
vienodai ir patikimai. Todėl neeikvokite savosios energijos tokiems energetinių resursų
įsisavinimo metodams, kurie reikalauja papildomų mechaninių priemonių tos energijos
transportavimui ar perkeitimui, nes jūs galite tiesiogiai imti energiją iš energetinių
grandinių, kurias kūrnijoje sukūriau Aš ir kurios yra prieinamos bet kuriame kūrinijos
pakraštyje, ir jūsų planetoje taip pat.
Tačiau tam, kad jomis galėtumėte pasinaudoti, jūs turite ATSIVERTI MAN IR PAKELTI
SAVOSIOS SĄMONĖS VIRPESIŲ DAŽNĮ IKI TOKIO LYGIO, KAD GAUTUMĖTE PATEKIMO
Į TAS ENERGETINES GRANDINES KODĄ, KURĮ SUDARO JŪSŲ ASMENINIS GYVAS
ATSIVĖRIMAS MAN, IR VISŲ LABUI, KURIS SUKURIA JŪSŲ VIDINĮ PASITIKĖJIMĄ
MANIMI IR TŲ GRANDINIŲ NE TIK EGSIZTAVIMU, BET IR PRIEINAMUMU VISŲ LABUI.
Ir tik tada jūs suvoksite, kad dabartinė jūsų visa veikla materialioje srityje įsisavinant
energiją jums patiems yra pražūtinga, teršianti ne tik jūsų aplinką, bet net ir kosminę
erdvę, kurioje jūs jau dabar paliekate daug nereikalingų savo funkcijas atlikusių
palydovų, kurie ir sudaro jūsų planetos savartyną erdvėje. Ir tai yra vien dėl to, kad jūsų
sąmonė siekia veiklos vien tik savo intelekto dėka ir jos rezultatų savanaudiškais tikslais.
Todėl jūsų mechanistinis požiūris į energiją niekada neduos jums norimų rezultatų, kad
turėtumėte jos pakankamai visiems be kažkokio pradinio energijos šaltinio, kurio
sukūrimui jums taip pat reikėtų energetinių resursų. Jūs patenkata į jūsų vadinamąjį
užburtą ratą – kuriate energetinę grandinę savo aplinkoje mechaniniais prietaisais,
kuriems sukurti taip pat jau reikalinga energija. Todėl toks kelias jokiu būdu neveda į
Manosios evoliucijos plano sumanytą jums PAŽANGŲ IR BE JOKIŲ ATLIEKŲ energijos
įsisavinimą.
Dabar jums dar sunku patikėti, kad jūs savo sąmonės aukštų virpesių dėka galite kurti
tokius mechaninius aparatus, kurie suteiks jums galimybę keliauti iš vienos jūsų planetos
vietos į kitą, kad jūs galite palaikyti jums patiems norimą namo temperatūrą be jokių
katilų ir radiatorių, lygiai taip pat šildyti vandenį tiek, kiek jums reikia ir tokios
temperatūros, kokios norite net nematavę tos temperatūros termometru.
Kadangi dabar jūsų visos pastangos yra nukreiptos vien tik į mechanistinį energijos
įsisavinimą, tai jūs ir siekiate naujų jos įsisavinimo kelių, o tuo pačiu jūs nuvertinate, ir
net iš viso nekreipiate jokio dėmesio į MANOSIOS energijos jums suteiktas grandines iš
kurių TIESIOGIAI ir galite semtis energijos tiek, kiek jums jos reikia – kiekvienam
asmeniškai pagal poreikius.
Kol jūsų visos mintys yra nukreiptos į mechaniką, tol jūs mąstote mechanistiškai ir
izoliuotai nuo visos kūrinijos energetinių grandinių tinklo. Tai būtų panašu, kai jūsų
dabartiniame energijos tiekimo tinkle sugedus vienam energijos šaltiniui ar jį sustabdžius
profilaktikai, jūs nebegalėtumėte pasinaudoti tame pačiame tinkle esančio kito energijos
šaltinio tiekiama energija. Jums toks kelias jau būtų nebepriimtinas. Todėl jūs ir
sujungiate elektros energijos perdavimo linijomis skirtingus šios energijos gamybos
šaltinius į ištisus tinklus, kad esant reikalui galėtumėte pasinaudoti energija iš kitų
šaltinių, kai jūsų aplinkoje esantis šaltinis elektros energijos nebetiekia.
Taip būtų galima labai grubiai palyginti ir Mano energetinių grandinių tinklą kosmose. Tik
aišku jos yra labai įvairios ir skirtos kiekvenos kūrinijos dalies poreikių tenkinimui. Todėl
ir jūsų planetos, kaip ir kiekvienos apgyvendintos planetos poreikiams tenkinti yra puiki
ir patikima energetinė sistema, kuri prieinama aukštai išvystytai sąmonei, ir susiliejusiai
su Mano energetiniais virpesiais sąmonei, kuri trokšte trokšta kurti gėrį DRAUGE SU
MANIMI, o jo kūrimui ji panaudoja visas jai Mano suteiktas priemones ir galimybes.
Tad ir energija bei keliavimo priemonės yra ne kas daugiau, kaip tik Mano suteikiamos
priemonės BENDRAIM GĖRIO KŪRIMUI SU MANIMI VISŲ LABUI, O NE ATSIETAI NUO
MANĘS. Be Manęs jūs sukuriate daugybę menkaverčių ir jums pavojingų priemonių,
kurios jūsų jokiu būdu nedvasina, neugdo jūsų dvasiniu požiūriu visumos labui net ir
energijos įsisavinimo sferoje. Todėl jūsų dabartinė veikla primena vaikų žaidimą
aikštelėje, kada jie taip aktyviai žaidžia patį žaidimą rankose kiekvienas laikydamas
aštrius peilius, ir niekas neateina ir nepasako jiems, kad šitoks žaidimas yra vaikiškas, o
peiliai yra tikri ir povojingi žaidžiančiųjų gyvybei, todėl juos reikia išmesti, o patį žaidimą
paversti MANOSIOS TIKROVĖS KŪRYBINIU ŽAIDIMU DRAUGE SU MANIMI. TIK TADA
NEBUS JOKIOS NESĖKMĖS IR JOKIO PAVOJAUS NĖ VIENAM. SU MANIMI VYKSTA
VISKAS. - Tėvas - Tėvo mokymas apie energiją žmonijai, 2010 05 17
Violeta
2015-10-10 18:19:41
Taigi gilumine įžvalga žvelgiant yra TIK DVASIA – ASMENYBĖ – IR JOS ATSISKLEIDIMO ETAPAI – ŽMOGIŠKASIS – MATERIALUS – MORONTINIS – SIELOS TAPATYBĖS – IR DVASINIS – REALIOS DVASIOS TAPATYBĖS RAIŠKA. IR VIS TIEK TAI YRA TOJI PATI IR VIENA DVASIA. Kaip man net ir ankstyvojoje vaikystėje nebuvo priimtina VAIKO samprata, todėl visada save laikiau jau nuo to trejų-ketverių metų amžiaus ne vaiku, bet ŽMOGUMI, taip ir dabar, JAU ŽVELGIANT KOSMINE ĮŽVALGA, KIEK GALIU ŽVELGTI ŠIĄ AKIMIRKĄ, MAN NĖRA ARTIMA SIELOS TAPATYBĖS SAMPRATA, KIEK ARTIMA YRA DVASIOS ASMENYBĖS SAMPRATA.
Būtent dėl to aš ir į jus kreipiuosi ne sielos broliai ir sesės, bet DVASIOS BROLIAI IR SESĖS, nes vis tiek perėjus per morontinio vystymosi etapą pasieksime DVASIOS statusą, kurį mes – urantai – jau ir šiandien po truputėlį vis stipriau patiriame per gyvą Rojaus Trejybės-AŠ ESU garbinimą ir šlovinimą ir gyvąją maldą.
Tačiau viskas turi būti grindžiama VIDINE DVASINE BŪSENA.
Tad iš esmės yra TIK DVASIA, VISA KITA YRA DVASIOS ATSISKLEIDIMO ANKSTYVIEJI ETAPAI IR LAIPTELIAI, ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU NUMATYTI MIRTINGAJAM EVOLIUCIJOS KELYJE. - Algimantas - Algimanto mokymai - KAS YRA ŽMOGUS, KAS YRA SIELA, KAS YRA DVASIA? 2014 03 03
Violeta
2015-10-07 19:20:53
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]