Forumas: temos peržiūra
DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-10-30 22:38:55
Komentarai
Dabar jūs stengiatės energiją išgauti įvairių mechaninių pretaisų būdų, net ir jūsų taipgiriama vėjo ar saulės energija jums yra prieinama tik mechanistiniu būdu. O tai nėra
patikimas būdas apsirūpinti energija jūsų visiems gyventojams, ir visiems kraštams
vienodai ir patikimai. Todėl neeikvokite savosios energijos tokiems energetinių resursų
įsisavinimo metodams, kurie reikalauja papildomų mechaninių priemonių tos energijos
transportavimui ar perkeitimui, nes jūs galite tiesiogiai imti energiją iš energetinių
grandinių, kurias kūrnijoje sukūriau Aš ir kurios yra prieinamos bet kuriame kūrinijos
pakraštyje, ir jūsų planetoje taip pat.
Tačiau tam, kad jomis galėtumėte pasinaudoti, jūs turite ATSIVERTI MAN IR PAKELTI
SAVOSIOS SĄMONĖS VIRPESIŲ DAŽNĮ IKI TOKIO LYGIO, KAD GAUTUMĖTE PATEKIMO
Į TAS ENERGETINES GRANDINES KODĄ, KURĮ SUDARO JŪSŲ ASMENINIS GYVAS
ATSIVĖRIMAS MAN, IR VISŲ LABUI, KURIS SUKURIA JŪSŲ VIDINĮ PASITIKĖJIMĄ
MANIMI IR TŲ GRANDINIŲ NE TIK EGSIZTAVIMU, BET IR PRIEINAMUMU VISŲ LABUI.
Ir tik tada jūs suvoksite, kad dabartinė jūsų visa veikla materialioje srityje įsisavinant
energiją jums patiems yra pražūtinga, teršianti ne tik jūsų aplinką, bet net ir kosminę
erdvę, kurioje jūs jau dabar paliekate daug nereikalingų savo funkcijas atlikusių
palydovų, kurie ir sudaro jūsų planetos savartyną erdvėje. Ir tai yra vien dėl to, kad jūsų
sąmonė siekia veiklos vien tik savo intelekto dėka ir jos rezultatų savanaudiškais tikslais.
Todėl jūsų mechanistinis požiūris į energiją niekada neduos jums norimų rezultatų, kad
turėtumėte jos pakankamai visiems be kažkokio pradinio energijos šaltinio, kurio
sukūrimui jums taip pat reikėtų energetinių resursų. Jūs patenkata į jūsų vadinamąjį
užburtą ratą – kuriate energetinę grandinę savo aplinkoje mechaniniais prietaisais,
kuriems sukurti taip pat jau reikalinga energija. Todėl toks kelias jokiu būdu neveda į
Manosios evoliucijos plano sumanytą jums PAŽANGŲ IR BE JOKIŲ ATLIEKŲ energijos
įsisavinimą.
Dabar jums dar sunku patikėti, kad jūs savo sąmonės aukštų virpesių dėka galite kurti
tokius mechaninius aparatus, kurie suteiks jums galimybę keliauti iš vienos jūsų planetos
vietos į kitą, kad jūs galite palaikyti jums patiems norimą namo temperatūrą be jokių
katilų ir radiatorių, lygiai taip pat šildyti vandenį tiek, kiek jums reikia ir tokios
temperatūros, kokios norite net nematavę tos temperatūros termometru.
Kadangi dabar jūsų visos pastangos yra nukreiptos vien tik į mechanistinį energijos
įsisavinimą, tai jūs ir siekiate naujų jos įsisavinimo kelių, o tuo pačiu jūs nuvertinate, ir
net iš viso nekreipiate jokio dėmesio į MANOSIOS energijos jums suteiktas grandines iš
kurių TIESIOGIAI ir galite semtis energijos tiek, kiek jums jos reikia – kiekvienam
asmeniškai pagal poreikius.
Kol jūsų visos mintys yra nukreiptos į mechaniką, tol jūs mąstote mechanistiškai ir
izoliuotai nuo visos kūrinijos energetinių grandinių tinklo. Tai būtų panašu, kai jūsų
dabartiniame energijos tiekimo tinkle sugedus vienam energijos šaltiniui ar jį sustabdžius
profilaktikai, jūs nebegalėtumėte pasinaudoti tame pačiame tinkle esančio kito energijos
šaltinio tiekiama energija. Jums toks kelias jau būtų nebepriimtinas. Todėl jūs ir
sujungiate elektros energijos perdavimo linijomis skirtingus šios energijos gamybos
šaltinius į ištisus tinklus, kad esant reikalui galėtumėte pasinaudoti energija iš kitų
šaltinių, kai jūsų aplinkoje esantis šaltinis elektros energijos nebetiekia.
Taip būtų galima labai grubiai palyginti ir Mano energetinių grandinių tinklą kosmose. Tik
aišku jos yra labai įvairios ir skirtos kiekvenos kūrinijos dalies poreikių tenkinimui. Todėl
ir jūsų planetos, kaip ir kiekvienos apgyvendintos planetos poreikiams tenkinti yra puiki
ir patikima energetinė sistema, kuri prieinama aukštai išvystytai sąmonei, ir susiliejusiai
su Mano energetiniais virpesiais sąmonei, kuri trokšte trokšta kurti gėrį DRAUGE SU
MANIMI, o jo kūrimui ji panaudoja visas jai Mano suteiktas priemones ir galimybes.
Tad ir energija bei keliavimo priemonės yra ne kas daugiau, kaip tik Mano suteikiamos
priemonės BENDRAIM GĖRIO KŪRIMUI SU MANIMI VISŲ LABUI, O NE ATSIETAI NUO
MANĘS. Be Manęs jūs sukuriate daugybę menkaverčių ir jums pavojingų priemonių,
kurios jūsų jokiu būdu nedvasina, neugdo jūsų dvasiniu požiūriu visumos labui net ir
energijos įsisavinimo sferoje. Todėl jūsų dabartinė veikla primena vaikų žaidimą
aikštelėje, kada jie taip aktyviai žaidžia patį žaidimą rankose kiekvienas laikydamas
aštrius peilius, ir niekas neateina ir nepasako jiems, kad šitoks žaidimas yra vaikiškas, o
peiliai yra tikri ir povojingi žaidžiančiųjų gyvybei, todėl juos reikia išmesti, o patį žaidimą
paversti MANOSIOS TIKROVĖS KŪRYBINIU ŽAIDIMU DRAUGE SU MANIMI. TIK TADA
NEBUS JOKIOS NESĖKMĖS IR JOKIO PAVOJAUS NĖ VIENAM. SU MANIMI VYKSTA
VISKAS. - Tėvas - Tėvo mokymas apie energiją žmonijai, 2010 05 17
Violeta
2015-10-10 18:19:41
Taigi gilumine įžvalga žvelgiant yra TIK DVASIA – ASMENYBĖ – IR JOS ATSISKLEIDIMO ETAPAI – ŽMOGIŠKASIS – MATERIALUS – MORONTINIS – SIELOS TAPATYBĖS – IR DVASINIS – REALIOS DVASIOS TAPATYBĖS RAIŠKA. IR VIS TIEK TAI YRA TOJI PATI IR VIENA DVASIA. Kaip man net ir ankstyvojoje vaikystėje nebuvo priimtina VAIKO samprata, todėl visada save laikiau jau nuo to trejų-ketverių metų amžiaus ne vaiku, bet ŽMOGUMI, taip ir dabar, JAU ŽVELGIANT KOSMINE ĮŽVALGA, KIEK GALIU ŽVELGTI ŠIĄ AKIMIRKĄ, MAN NĖRA ARTIMA SIELOS TAPATYBĖS SAMPRATA, KIEK ARTIMA YRA DVASIOS ASMENYBĖS SAMPRATA.
Būtent dėl to aš ir į jus kreipiuosi ne sielos broliai ir sesės, bet DVASIOS BROLIAI IR SESĖS, nes vis tiek perėjus per morontinio vystymosi etapą pasieksime DVASIOS statusą, kurį mes – urantai – jau ir šiandien po truputėlį vis stipriau patiriame per gyvą Rojaus Trejybės-AŠ ESU garbinimą ir šlovinimą ir gyvąją maldą.
Tačiau viskas turi būti grindžiama VIDINE DVASINE BŪSENA.
Tad iš esmės yra TIK DVASIA, VISA KITA YRA DVASIOS ATSISKLEIDIMO ANKSTYVIEJI ETAPAI IR LAIPTELIAI, ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU NUMATYTI MIRTINGAJAM EVOLIUCIJOS KELYJE. - Algimantas - Algimanto mokymai - KAS YRA ŽMOGUS, KAS YRA SIELA, KAS YRA DVASIA? 2014 03 03
Violeta
2015-10-07 19:20:53
Žmogiškoji savimonė reiškia ne tik sąmoningo savojo aš, bet ir kitų vidinių aš tikrovės suvokimą, o taip pat tai reiškia ir tai, jog toks suvokimas yra abipusis; jog vidinis aš yra pažįstamas, kada pažįsta jis. Tai parodyta grynai žmogiškuoju būdu žmogaus visuomeniniame gyvenime. Bet jūs negalite būti tiek absoliučiai tikras dėl kito bičiulio būtybės realybės, kiek galite būti tikras dėl Dievo buvimo, kuris gyvena jūsų viduje, realybės. Visuomeninė sąmonė nėra neatskiriama taip, kaip yra neatskiriama Dievo-sąmonė; ji yra kultūrinis išsivystymas ir priklauso nuo žinių, simbolių, ir nuo to indėlio, kurį įneša žmogaus esminiai apdovanojimai – mokslas, moralė, ir religija. Ir šitos kosminės dovanos, suvisuomenintos, sudaro civilizaciją.
Civilizacijos yra netvirtos, nes jos nėra kosminės; rasių individams jos nėra įgimtos. Jas turi ugdyti žmogaus esminių aspektų – mokslo, moralės, ir religijos – apjungtas indėlis. Civilizacijos atsiranda ir išnyksta, bet ir po žlugimo mokslas, moralė, ir religija visada išlieka. - Visuotinis Cenzorius iš Uversos - 0195-08, 0196-01 -
Violeta
2015-10-01 19:30:17
Didžioji dauguma Urantijos mirtingųjų į muziką reaguoja iš esmės materialiais raumenimis ir taip mažai protu ir dvasia; Urantijos Knyga, 500-3-4
Rita
2015-09-30 23:34:56
Kosminio proto faktas paaiškina žmogiškųjų ir viršžmogiškųjų protų įvairių tipų giminingumą. Ne tiktai giminingas dvasias iš tiesų traukia vieną prie kitos, bet ir giminingi protai taip pat yra labai broliški ir linkę bendradarbiauti vienas su kitu. Kartais yra pastebima tai, kad žmogiškieji protai teka stebinančio panašumo ir nepaaiškinamo suderinimo kanalais. - Visuotinis Cenzorius iš Uversos - 0191-06 -
Violeta
2015-09-30 12:34:41
3. Laiko Svarbumas. Laikas yra vienintelė visuotinė dovana visiems valios tvariniams; jis yra tas “vienas talentas,” kuris yra patikėtas visoms protingoms būtybėms. Laiką jūs visi turite tam, kad užsitikrintumėte savo išlikimą po mirties; ir laikas yra švaistomas pražūtingai tiktai tada, kada jis yra eikvojamas nekreipiant į jį dėmesio, kada jo nepanaudojate taip, kad būtų užtikrintas jūsų sielos išlikimas. Nesugebėjimas savo laiko panaudojimo pagerinti, kiek įmanoma didžiausiu laipsniu, neužtraukia fatališkos bausmės; tai tiesiog sulėtina laiko piligrimo kilimo kelionę. Jeigu išlikimas yra pasiektas, tai visi kiti praradimai gali būti atstatyti.
Suteikiant pasitikėjimą Laiko Svarbumų patarimas yra neįkainojamas. Laikas yra gyvybiškai svarbus faktorius visur šiapus Havonos ir Rojaus. Laikas yra parodymų sudėtinė dalis Dienų Senųjų paskutiniojo teismo metu. Laiko Svarbumai visada turi pateikti įrodymų, jog kiekvienas ginamasis turėjo užtektinai laiko tam, kad apsispręstų, kad įgyvendintų pasirinkimą.
Violeta
2015-09-22 18:00:35
Bažnyčia yra visa kūrinija, nes ji yra Mano gyvas pasireiškimas, per gyvą ryšį su Manimi, kada jūs atsiveriate Man ir užmezgate gyvą komuniją su Manimi. Bažnyčia esu Aš. Bažnyčia esi tu gyvame ryšyje su Manimi. Bažnyčia yra kiekvienas Mano vaikas, atsivėręs visa savo siela Man ir trokštantis palaikyti gyvą komuniją su Manimi ir garbindamas ir Mane, ir Rojaus kitus Du Mano Lygiaverčius Partnerius iš meilės ir laisva valia.
Bažnyčia tai nėra bendruomenė. Bažnyčia – tai nėra pastatas. O būtent šitaip jus mokė iki šiol, kad Jėzus yra bažnyčios galva ir vyriausias kunigas, o tikintieji sudaro bažnyčios kūną.
Atėjo laikas jums sužinoti, kad tai nėra tiesa.
- Tėvas - AKIMIRKOS AMŽINYBĖ - 76. Tėvo mokymas apie bažnyčią, 2009 08 01
Violeta
2015-09-18 16:34:29
Civilizacija niekada negali panaikinti tos elgesio bedugnės, kuri yra tarp skirtingų lyčių. Iš amžiaus į amžių papročiai keičiasi, bet instinktai nesikeičia niekada. Įgimta motiniška meilė niekada neleis emancipuotai moteriai tapti rimta konkurente vyrui pramonėje. Amžinai kiekviena lytis bus aukščiausia savo pačios sferoje, sferose, kurias nulėmė biologinis diferencijavimas ir protinis nepanašumas. Urantijos knyga; 938p.
GDalia
2015-09-16 21:14:12
Kadangi ASMENYBĖ yra DIEVIŠKA, tai ji yra HARMONINGA, kada pasireiškia savo TIKROSIOMIS CHARAKTERIO SAVYBĖMIS, KURIOS ATSPINDI JOS TĖVUS - ROJAUS TREJYBĘ – JŲ CHARAKTERIO SAVYBES. Ir ši harmonija yra tuo gilesnė ir sodresnė, kuo arčiau asmenybė priartėja prie Kūrėjo tiek savo dvasiniu ryšiu su Kūrėju, tiek ir savo asmeniu buvimu kūrinijoje. Todėl pati aukščiausia harmonijos viršūnė pasiekiama įžengus į AMŽINYBĘ – ROJŲ – ROJAUS TREJYBĖS GYVENAMĄJĄ BUVEINĘ, IR VISOS KŪRINIJOS GEOGRAFINĮ CENTRĄ.
Tokio lygio harmoniją turi ir TOS DVASIOS, KURIOS YRA TIESIOGIAI KILUSIOS IŠ ROJAUS TREJYBĖS, O NE ĮGIJO SAVO PATYRIMU, KADA SIEKĖ VIS DIDESNIO SAVOSIOS ASMENYBĖS POTENCIALO PAVERTIMO AKTUALU, KAIP TĄ DAROME MES, MIRTINGIEJI, PAKELIUI Į ROJŲ.
Tačiau TOKIOS AUKŠTO RANGO IR TOBULOS IR HARMONINGOS ASMENYBĖS, NEKINTANČIOS ASMENYBĖS, TAIP PAT TURI SAVO POTENCIALĄ` PAVERSTI AKTUALU – SAVO PATYRIMU PAŽINTI TIEK KŪRINIJĄ, TIEK IR DVASINĖS ŠEIMOS NARIŲ BROLYSTĘ, TODĖL JOS YPAČ TROKŠTA DIRBTI MOKYTOJAIS PATIEMS ŽEMIAUSIEMS SAVO DABARTINIU AKTUALO STATUSU MIRTINGIESIEMS APGYVENDINTOSE PLANETOSE. - Algimantas - Mokymas apie asmenybę ir NAUJOJI žinia apie gyvybę moters įsčiose, 2013 01 01
Violeta
2015-09-15 18:27:31
Aš žinau, kaip jums sunku eiti šituo šviesos keliu. Jūs nesate sukaupę nei patyrimo, nei pasitikėjimo, kad šitas, toks nematomas, kelias yra tikras, realus, ir jums naudingas. Dėl to jūsų siela negali pasireikšti taip lengvai, be baimės ir be nuogąstavimų, kad ji pasirinko Mano kelią, ir tuo pačiu nepadarė klaidos. Ir kada ji vis labiau savo vidų atveria Man, ji vis stipriau ima patirti šito kelio teisingumą ir tvirtumą. O tada ji pradeda veikti meilės ir gėrio akstinu, net ir atlikdama ankstesnius savo vaidmenis ir funkcijas tiek šeimoje, mokykloje, tiek gatvėje, visuomenėje. Tačiau jau turėdama visiškai kitokius vertinimus ir kriterijus. Šitaip vystosi jūsų nepakartojamos asmenybės nepakartojama tapatybė.
Aš dovanoju asmenybę su jos tapatybe.
Tai du neatskiriami vienas nuo kito Manosios dovanos jums atsiskleidimo lygiai – asmenybė, talpinanti jūsų visą individualumo potencialą per amžiną gyvą ryšį su Manimi, ir jūsų tapatybė – kaip jūsų asmenybė savo vieną ar kitą potencialą jau pavertė aktualu. Todėl jūsų tapatybė yra ne kas kita, kaip jūsų tikrasis aš tą akimirką.
O tikrasis aš ir yra jūsų siela, kurią jūs kuriate savo protu drauge su Mano dvasia, jūsų vadinama Minties Derintoju. O siela negali vystytis ir atsiskleisti be gyvo ryšio su Manimi. Todėl ir jūsų tapatybė negali pasireikšti be gyvo ryšio su Manimi bet kuriuo konkrečiu momentu.
Todėl Man egzistuoja tik tie Mano vaikai, kurie yra savo tapatybe tapę realūs, o kiti Mano vaikai savosios tapatybės, kurios Aš laukiu, kad atsiskleistų, dar nepatyrė ir dėl to jų ryšys su Manimi nėra užfiksuotas, ir dėl to jie gyvena savo asmeninį gyvenimą atlikdami tik savo vaidmenis ir funkcijas be Manęs, vien savo intelekto dėka, ir yra tarsi šešėlis be tikrojo šeimininko. - Akimirkos Amžinybė - 65. Tėvo mokymas apie tapatybę 2009 02 13
Violeta
2015-09-13 17:28:30
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]