Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.

Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-10-30 22:38:55

Komentarai

Šiandien jūs daug kalbate apie bet kokius įvykius, kurie patraukia jūsų dėmesį vien tik dėl televizijos ar spaudos pateikiamų pranešimų. Jeigu nebūtų interneto, televizijos, spaudos, jeigu jūs nieko nežinotumėte apie gausybę įvykių jūsų planetoje, tai jūsų dėmesys nebūtų atitraukiamas nuo Tėvo dvasios vedimo, jums perteikiamo iš vidaus. Deja, jūsų niekas nemokė iki šių dienų, dėl to jūs neturite ir įpratimo, pažvelgti į savo pačių vidų. Jūs buvote mokomi stebėti aplinką, analizuoti išorinius įvykius, tačiau niekas jūsų nemokė, kaip ir kur surasti aplinkos Šaltinį ir Centrą, esantį jūsų pačių viduje per Jo dalelės patalpinimą jūsų
pačių prote. Todėl jums ir sunku žvelgti ten, kur nemato jūsų akys, ir visą dėmesį sutelkiate į ten, kur materialūs dalykai yra lengvai pastebimi ir įtakojami. ( Iš Rojaus Trejybės Antrojo Asmens - Amžinojo Sūnaus-Kūrinijos Motinos-Kūrinijos Brolio - mokymo apie tai, kas dabar vyksta pasaulyje.TĖVO - ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).

rimantasKaunas
2012-11-03 10:08:35

Jezus nesiule jokiu taisykliu visuomeniniam vystymuisi; jo misija buvo religine, o religija yra isimtinai individualus patyrimas. Labiausiai issivysciusios visuomenes tobuliausias tikslas niekada negali tiketis, kad pranoks Jezaus zmoniu brolyste, grindziama Dievo tevystes pripazinimu. Jokio visuomeninio issivystymo idealo negalima igyvendinti neatejus sitai dieviskajai karalystei. 2093-05-01( Jezaus religija. Urantijos tarpiniu butybiu komisija)

Krapauskiene
2012-11-02 18:33:47

Todėl, dėl tos pačios baimės mirti ir nežinios, kas gi laukia po šito, ir NEĮTIKĖJIMO Mano mokymais, perduotais ir perduodamais per daugybę žmonių, kad tikrai yra didesnė tikrovė už jūsų pasaulio ribų, jūs sugalvojote anapilį, bet vis tiek verkiate dėl užkasamo kūno. Jūs turite augti savuoju įtikėjimu į Mane, nes tik jis gali stiprinti jūsų ryšį su Manimi, o kuo stipresnis ryšys su Manimi, tuo daugiau ramybės ir įtikėjimo prisipildo jūsų siela. Ir jos įtikėjimas pavirsta tvirtu pagrindu, ant kurio ji ir bręsta, auga, ir vystosi atsiremdama į Mano vedimą iš vidaus. Ir tik tada nustoja egzistuoti anapilis, o iškyla nuostabi Manosios kūrinijos ir kelio pas Mane milžiniška panorama. Ir tik tada jūsų siela ima pajusti, patirti, kad tai, ką sakė Mano pranašai, yra tikra, nors pats mirties ir prisikėlimo patyrimas dar nėra išbandytas. Tačiau siela atskiria savo pačios virpesiais, kuriuos ir subrandino ryšys su Manimi, kad TAI YRA TIESA IR TIKROVĖ. (Tėvo mokymas apie mirties baimę ir mirusiųjų metinių paminėjimą. Rojaus Trejybė. Akimirkos Amžinybė, 086-06)

Dėl to išnyksta savęs gailėjimas, kad dabar labai trūks bendravimo su anksčiau buvusiu mirtinguoju, kuris pakilo į aukštesnį savojo vystymosi lygį. Argi nejaučia liūdesio ir mokytojai, kada jų mylimi mokiniai palieka mokyklą ir siekia aukštesnių savo pažinimo etapų? Jų liūdesį labai greitai pakeičia naujas džiaugsmas bendraujant su kitais, taip pat mylimais, mokiniais. Dėl to ir jūs nebepatirsite tokio liūdesio, kada atrasite Mane savyje, ir imsite vis labiau pajausti, kad likę šalia jūsų yra tokie patys jūsų broliai ir seserys, turintys savo Tėvą – Mane. Ir jums šito bendravimo su išėjusiuoju tikrai nebetrūks, nes jis prisipildys vis naujų ir naujų patyrimo spalvų iš bendravimo su kitais savo sielos broliais ir seserimis. Ir tik šitaip atsidavę Man visa savo siela, jūs pradėsite patirti, kad kur jūs bebūtumėte, visur surandate savo sielos brolių ir seserų, tegu ir skirtingai mąstančių bei veikiančių, bet visada jaučiančių, kad visų Tėvas yra Vienas, kad Jis visus myli, ramina, ir veda vieną prie kito, kad tik jie patirtų savo brolystės ryšį tarpusavyje, ir su Manimi tarp visų. (Ten pat, 087-01)
Štai tada ir mirties baimė, ir liūdesys dėl jau iškeliavusiųjų į aukštesnį savojo žengimo pas Mane Tikrovės keliu etapą, nustos jus liūdinti. O tuo labiau nustosite dėl jų net gedėti. (Ten pat, 087-02)
Tada patys, savo siela, pajusite, kad šitas kelias neturi pabaigos niekada, nes Aš jį paklojau prieš jūsų kojas, kad atvesčiau jus pas save. Ir tie pasauliai, kurie jūsų laukia po PRISIKĖLIMO, tai tik laikinos jūsų gairės AUGIMO KELYJE. (Ten pat, 087-03)

Algimantas
2012-11-02 12:26:07

Jums nereikia didvyriškų žingsnių, milžiniškų žingsnių. Šitie žingsniai yra visuomet pagal jūsų pečius, ir jie yra GYVI, nes juos žengiate iš tikrųjų priimdami tą sprendimą, kurį atliks jūsų tikrasis, gyvasis aš. Dėl to šitas kelias ir vadinasi GYVASIS kelias, nes jame reikia žengti žingsnį, reikia atlikti konkretų veiksmą, kuris suteiks kitiems jūsų sielos broliams ir sesėms konkrečių pasekmių, ir jums taip pat asmeniškai suteiks atitinkamas pasekmes, bet, prieš žengiant jums žingsnį, jūs turite priimti sprendimą. Kad sprendimas būtų išmintingas, jūs turite pajausti iš vidaus Mano jums suteikiamą pamokymą, patarimą. Jūs turite atsiverti
man kuo giliau. Jeigu jūsų atsivėrimas yra giluminis, jūs pajuntate tą suteikiamą jums postūmį. ( Iš Tėvo mokymo apie mūsų kelią. TĖVO - ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).

rimantasKaunas
2012-11-02 09:15:50

Mokytojo gyvenime Urantijoje, sios vietines kurinijos sitas pasaulis ir kiti pasauliai atranda nauja ir aukstesni religijos tipa, religija, kuri remiasi grynai asmeniniais dvasiniais rysiais su Visuotiniu Tevu ir kuria visiskai patvirtina tikro asmeninio patyrimo auksciausias autoritetas. 2087-04-01 (Jezaus itikejimas. Parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija)

Krapauskiene
2012-11-01 21:06:57

Ir kuo daugiau tokių meilės virpesių jūs pasiųsite visai kūrinijai, ir jūsų sielos broliams ir seserims, jau žengiantiems nebe materialiu, o sielos pavidalu, tuo labiau jūs šviesinsite ir jų kelią, ir visos kūrinijos. O tam yra vienintelė sąlyga, ne ritualas, bet jūsų atverta siela Man ir didžiulis noras skleisti jūsų pačių jaučiamą meilę visiems. Ir jeigu, kol kas, dar vyrauja tradicija tarp jūsų paminėti metines tų, kurių jau nebėra drauge su jumis matomu pavidalu, tai darykite tą iš visos širdies, o ne dėl tradicijos ir ritualo išlaikymo. Ritualai, kurie nėra pripildyti Manosios meilės, nėra pripildyti jūsų sielos patyrimo virpesių Manojoje meilėje, yra kaip negyvos gėlės, kurios gal kam ir teikia malonumo akims, bet sielai meilės kvepėjimo nesuteikia, kaip gyva ir žydinti savojoje aplinkoje gėlė. Jeigu jau susirenkate tokiomis progomis draugėn, tai pasinaudokite ta galimybe, kad pabendrautumėte ir pamąstytumėte ne apie tai, kas buvo to mirtingojo praeityje, bet apie tai, kas yra jo dabartiniame kelyje pas Mane. Kas yra jūsų dabartyje, besirengiant tokiai jūsų ateičiai, kuri yra tapusi jūsų sielos brolio ar sesers dabartimi. Pasinaudokite proga daugiau sužinoti apie Mane iš tų Mano sūnų ir dukrų, kurie Manuoju keliu, numatytu kiekvienam, žengia jau tvirtesniu žingsniu negu jūs. (Tėvo mokymas apie mirties baimę ir mirusiųjų metinių paminėjimą. Rojaus Trejybė. Akimirkos Amžinybė, 089-01)
Žinokite, kuo daugiau jūs aprėpsite visos kūrinijos Manąja meile, tuo mažiau liks negyvo ritualo jūsų gyvenime, tuo mažiau bus baimės dėl mirties, tuo mažiau bus nežinios dėl rytojaus. Ir visa tai pavirs į jūsų aktyvų, dorą, ir teisingą kasdienį gyvenimą, kuris kiekvieną dieną jums teiks tik palaimą ir pasitenkinimą, kad dar vieną dieną praleidote su Manimi, Manyje, ir jausdami Mane sayje. Ir tada iš jūsų gyvenimo mirties baimė bus pasitraukusi visiškai. Ir tik tada žinosite labai tvirtai, kad AŠ ESU GYVYBĖS ŠALTINIS, KAD SU MANIMI NIEKADA MIRTIES NEBŪNA, NES AŠ ESU AMŽINAS IR GYVAS, IR VISA, KAS YRA MANYJE YRA GYVA TAIP PAT. (Ten pat, 089-02)

Algimantas
2012-11-01 11:59:34

Tiktai gimę iš dvasios jūs galite paliudyti: “Štai aš patiriu TAVE, esantį GYVĄ SAVYJE!“
Tai yra paliudijimas, kad jūs ne tik esate gimę iš dvasios, bet jūs jau paliudijate, kad Aš esu jūsų VIDUJE GYVAS, ir PER MANE jūs patiriate šitą buvimą, Mano paties buvimą jūsų viduje. Jūsų siela yra atsivėrusi jau giliu ĮTIKĖJIMU į Mane.
Tačiau jūs nemanykite, kad šitas įtikėjimas yra visą laiką pastovus. Jis keičiasi. Jis gali seklėt ir gali gilėt. Tai priklauso nuo jūsų asmeninio, kiekvieno, ir kasdienio atsivėrimo Man. Jeigu jūs užmegsite su Manimi ryšį dažniau, jūsų įtikėjimas gilės, ir jūsų kelias ir žingsnis jame taip pat plėsis, stiprės, tvirtės. Jūs jausite, kad šitas kelias jums suteikia ne tiktai palaimą, bet suteikia gyvenimo PRASMĘ. Jūs pajausite, kad gimimas iš dvasios jums suteikia patvirtinimą, kad šitas kelias yra teisingas, o jame žengimas priklauso nuo jūsų įtikėjimo. Ir kuo gilesnis įtikėjimas, tuo didesnė palaima bus einant juo, gyvuoju keliu, tuo didesnis paliudijimas, kad šitas kelias yra VIENINTELIS PRASMINGAS jūsų gimusiam iš dvasios aš. ( Iš Tėvo mokymo apie gimimą iš dvasios. TĖVO- ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).

rimantasKaunas
2012-11-01 11:49:06

Aš veikiu per kitus savo vaikus, nes Aš esu galingas, ir esu tokia galia. Jeigu Aš veikčiau pats tiesiogiai, tai Aš pažeisčiau visos kūrinijos turimą, iš Manęs padovanotą, laisvą valią. Aš tada padaryčiau už jus, tačiau padaryčiau viską tobulai, nes Aš nieko nedarau, kas būtų netobula. Bet Manoji kūrinija vystosi pagal Mano sukurtą evoliucijos planą, o evoliucija tai yra tai, kas vystosi į vis aukštesnį laiptelį, į didesnį grožio pasireiškimą, į didesnį tarnavimą, į didesnį gailestingumą. (Tėvo mokymas perduotas Dievo Tėvo ir Jo Sūnaus Jėzaus šventovėje. Rojaus Trejybė. Akimirikos Amžinybė, 160-04)
Todėl Aš ir turiu veikti per jus, per jūsų laisvos valios pasireiškimą kasdieniuose darbuose. (Ten pat, 160-05)
Kada jūs iš Manęs prisipildote ir meilės virpesių, kada jūs pasisemiate žinių iš įvairių šaltinių, jūs turite šitas žinias pritaikyti savojo aš stiprinimui, savojo charakterio grūdinimui, pritaikyti darbui, kurį Aš vadinu jums suprantamu žodžiu - tarnavimu. (Ten pat, 160-06)
Tarnavimas - tai gėrio darymas vienų kitiems.(Ten pat, 161-01)
Dėl to jūs neturite likti izoliacijoje, kurioje lieka atsiskyrėlis. Jūs turite sugrįžti iš atsiskyrėlio pozicijų į visuomenę, ir daryti visuomenėje gerą darbą.(Ten pat, 161-02)

Algimantas
2012-10-31 09:18:48

Užsispyrimas yra atkaklumą naikinantis ir žudantis pakaitalas, kada tvirtinama, kad ne šviesa yra svarbi, bet tos šviesos samprata, kokią nori pateikti toji siela, nors aplinkai toji samprata JAU nebepriimtina arba DAR nepriimtina. Ir nepaisant jokių aplinkybių mėginama lygiai vienais ir tais pačiais būdais įtvirtinti savo sampratą.
Tai negyvas ir atbaidantis šviesos skleidimo metodas, kuris daugelį gali atstumti ir nuo pačios šviesos ieškojimo.
Štai dėl to ir reikalingas gyvasis ryšys su gyvuoju MANIMI, kad jaustumėte Mano vedimą, kaip gi šviesą nešti ne užsispyrus, bet atkakliai. Ir tada pamatysite, kad ne raštas jus veda, bet vedu Aš. Ir tada imsite remtis ne raštu, bet gyvuoju Manimi per savo ryšį su Manimi. Ir mes drauge būsime gyvi liudininkai, kad viskas auga, viskas keičiasi, viskas įgauna naujų gyvybės virpesių, ir tie virpesiai veda link Manęs per atkaklų žengimą be užsispyrimo. ( Tėvo dvasia, Minties Derintojas, apie atkaklumą ir užsispyrimą. TĖVO - ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).

rimantasKaunas
2012-10-31 08:30:31

Krikscionybe kencia del didziulio kliuvinio, nes ji viso pasaulio mintyse yra sutapatinama su Vakaru civilizacijos visuomenines sistemos, industrinio gyvenimo, ir moraliniu normu dalimi; ir sitokiu budu is tiesu atrode, jog krikscionybe nesamoningai remia tokia visuomene, kuri svirduliuoja nuo tos kaltes, kad toleruoja moksla be idealizmo, politika be principu, turta be darbo, malonumus be suvarzymu, zinias be ugdymo, valdzia be sazines, ir gamyba be morales. 2086-06-01 ( Krikscionybes problema. Parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija)

Krapauskiene
2012-10-30 22:16:05

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal