Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.

Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-10-30 22:38:55

Komentarai

Pasaulyje yra gausu isalkusiu sielu, kurios badauja, kada gyvenimo duona yra salia; zmones mirsta ieskodami to paties Dievo, kuris gyvena ju viduje. Zmones iesko karalystes lobiu ilgesingomis sirdimis ir pavargusiomis kojomis, kada juos visus galima pasiekti gyvuoju itikejimu. Religijai itikejimas yra tai, kas laivui yra bures; jis yra galios padidinimas, o ne sunkesne gyvenimo nasta. 1766-04-01 ( Parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija. Jezaus nurodymai mokytojams ir tikintiesiems)

Krapauskiene
2012-03-02 20:42:41

Būtent dėl to dvasinis augimas, kaip ir fizinis augimas, negali būti nei paspartintas, nei sulėtintas visumine prasme. Jis yra tik toks, kiek individas nori augti dalyvaudamas šitoje pačioje akimirkoje, kuri jį ir supa paties augimo metu. Dvasinis augimas yra to individo noras augti. Ir šitas pats noras gali patį dvasinį augimą arba stabdyti, atidėti, arba pralenkti šitą pačią akimirką. Tačiau pats dvasinis augimo procesas yra nesulaikomas ir vyksta tik taip, kaip pats tas dvasiškai augantis individas įgyja patyrimą. O patyrimo įgyti jis negali net ir labai norėdamas augti greičiau, tobulėti greičiau, ar būti dvasingesnis greičiau. Jis ir auga, tobulėja, dvasingėja tik tos patyrimo akimirkos metu ir yra toks dvasingas, koks yra dvasingas tą pačią akimirką. Tik toji akimirka nulemia kiekvieno individo dvasingumo lygį visoje kūrinijoje. ( JĖZUS KRISTUS - KALBU JUMS VĖL .120. Augimas patyrimo dėka dabarties akimirką ).

rimantasKaunas
2012-03-02 10:23:56

Todėl visur ir visada matykite prasmę, nors, žvelgdami tik dabarties akimirkos ir dabartinio jūsų suvokimo požiūriu, visa, kas vyksta visoje planetoje, jums gali prasmės ir neturėti, nes tai toli gražu neatitinka jūsų sampratos, kas yra Tėvo valia.

Stenkitės pažvelgti nebe savo, bet Tėvo žvilgsniu per savo vidinį ir tikrąjį aš, kuris ir jaučia Tėvą savo viduje, Ir tada pamatysite, kad palaipsniui, bet vis daugiau ir daugiau, jūs imate pastebėti prasmę visuose aplinkos veiksmuose. ( JĖZUS KRISTUS KALBU JUMS VĖL. 123. Prasmė )

rimantasKaunas
2012-03-01 10:08:32

Jeigu bet kuris zmogus noretu eiti paskui mane, tuomet tegul jis nekreipia demesio i save, tegul kasdien vykdo savo pareigas, ir tegul eina drauge su manimi. Kadangi kas beissaugotu savaja gyvybe savanaudiskai, tas ja tikrai praras, bet kas beprarastu savaja gyvybe mano labui ir evangelijos labui, tas tikrai ja issaugos. Kokia gi is to nauda zmogui, jeigu jis laimes visa pasauli, bet praras savo paties siela? 1760-02-02 (parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija. Jezaus mokymai apastalams)

Krapauskiene
2012-02-29 20:45:53

Jūsų laukia kelias į AMŽINYBĘ, įgyvendinant savajį likimą – pasiekiant Mus Rojuje, ATSISTOJUS MŪSŲ BETARPIŠKOJE AKIVAIZDOJE.
Taip, jūs stovėsite MŪSŲ AKIVAIZDOJE! Taip, kaip dabar jūs stovite vienas kito akivaizdoje ir bendraujate tarpusavyje vienas su kitu. (Tėvo mokymas apie AŠ ESU, perteiktas Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje Kaune, 2011 04 10.)

Laima
2012-02-29 17:25:35

Kada aš jus mokau kiekviename veiksme, net ir blogame, matyti ne patį veiksmą, bet ir to veiksmo prasmę, tai jokiu būdu aš jūsų nemokau šitiems veiksmams pritarti ir juos atkartoti. Įžvelgdami net ir juose prasmę, jūs patys pradedate pajausti savojo aš mąstymo skirtumą, lygindami savo praeities ir dabarties vertinimus. Jūs taip galite pastebėti jūsų pačių savojo aš veidrodžio švarumą, kiek jame matote savo tikrojo aš atvaizdą, kiek jūsų tikrasis aš blogio veiksmams, ir kokiems, nebepritaria ir kodėl nebepritaria, ir vis tik ar jis myli tuos, kurie tuos blogio veiksmus atlieka, ar jiems jaučia pyktį, ar net neapykantą? ( JĖZUS KRISTUS KALBU JUMS VĖL. 123. Prasmė )

rimantasKaunas
2012-02-29 10:19:44

Argi as jums nesakiau, jog tas, kuris butu didziausias manojo Tevo dvasines brolystes karalysteje, savo akyse turi tapti mazas ir sitokiu budu turi tapti savo sielos broliu tarnu? Dvasine didybe sudaro supratinga meile, kuri yra panasi i Dievo meile, o ne pasitenkinimas del to, jog yra panaudojama materiali valdzia savojo as isaukstinimui. 1758-04-06 (Parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija. Jezaus mokymai apastalams Celso sode)

Krapauskiene
2012-02-28 21:54:18

Dvasinio Pagalbininko impulsą žmogiškoji sąmonė suvokia kaip akstiną būti altruistiniam, bičiuliškai mąstančiam kitų tvarinių atžvilgiu. Bent jau toks yra vaiko proto ankstyvas ir fundamentalus patyrimas. Kada augančiam vaikui suvienyti asmenybės nepavyksta, tada altruistinis akstinas gali būti tiek per daug išvystytas, jog labai rimtai pakenktų savojo aš gerovei. Supainiota sąžinė gali būti daugelio konfliktų, nerimo, liūdesio ir nesibaigiančio žmogiškojo nelaimingumo priežastis.

Urantijos Knyga 1132-01.
Pateikta Nebadono Melkizedeko.

IRENA
2012-02-28 12:32:21

Kada jūs pradedate įžvelgti prasmę net ir ten, kur prasilenkiama su Tėvo valios vykdymu, ir kada suvokiate, kad toks prasilenkimas yra kieno nors nebrandumo pasireiškimas, tada jūs ir matote laisvos valios pasireiškimo prasmę. Tik laisva valia galima nusigręžti nuo Tėvo valios vykdymo ir tuo pačiu patvirtinti nevienodą dvasinį išsivystymą tų laisvą valią turinčių žmonių, kurie sudaro jūsų aplinką. Ir dėkokite Tėvui už tokios valios jums suteiktą patyrimą, nes tik per tokį patyrimą jūs galite patikrinti savosios laisvos valios pasireiškimą – ar ji ir toliau liks Tėvo meilės ir tiesos pažinimo kelyje, ar pasirinks paprastesnį ir jai suprantamesnį
kelią – elgtis taip, kaip tą siūlo aplinka. Tik žmogiško blogio šešėlis gali suteikti prasmę jūsų laisvos valios pasireiškimui spindinčioje Tėvo meilės ir tiesos šviesoje be šešėlio. ( JĖZUS KRISTUS KALBU JUMS VĖL. 123. Prasmė )

rimantasKaunas
2012-02-28 09:56:12

Todėl Aš jus ir raginu – atsiverkite Man daugiau. Juk esate Mano vaikai. Pranokite to mirtingojo materialų pavidalą ir materialių smegenų dėka jums veikiantį materialų protą. Tos pačios materialios smegenys gali išplėsti – Mano dėka – sampratas, įžvalgas, išmintį iki dvasinio proto lygmens, pranokstant net morontinio proto lygmenį. ( Tėvo mokymas apie vyrus ir moteris, perteiktas Rojaus Trejybės šventovėje, Kaune, 2011 03 13.)

Laima
2012-02-27 22:56:11

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal