Forumas: temos peržiūra
DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-10-30 22:38:55
Komentarai
Mirtingojo egzistencijoje nera jokio kito labiau pavergiancio ir jaudinancio patyrimo uz ta dziugesi, kada materialioji gyvybe tampa dvasines energijos ir dieviskosios tiesos partneriu vienoje is ju triumfuojanciu kovu pries suklydima ir blogi. Nuostabus ir transformuojantis yra toks patyrimas, kada tampama dvasines sviesos gyvuoju kanalu tokiam mirtingajam, kuris sedi dvasineje tamsoje. Jeigu tu tiesa esi palaimintas labiau negu ja palaimintas yra sitas zmogus, tai jo nepriteklius turetu tau mesti issuki. 1430-02-16 ( Jezaus gyvenimas ir mokymai. Parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija )Krapauskiene
2011-11-18 20:59:22
"Didelė dalis iš tų, kurie užsipuls jus, apie dangaus šviesą nieko neišmano, bet šito nepasakysi apie kai kuriuos iš tų, kurie mus persekioja dabar. Jeigu mes nebūtume jų mokę tiesos, tai jie galėtų padaryti daug keistų dalykų, už kuriuos jų nesmerktų, bet dabar, kadangi šitą šviesą jie pažino ir išdrįso ją atmesti, tai savajam požiūriui jie nebeturi jokio pateisinimo. Tas, kuris neapkenčia manęs, tas neapkenčia ir manojo Tėvo. Negali būti kitaip; toji šviesa, kuri jus išgelbėtų, jeigu būtų priimta, gali jus pasmerkti tiktai tuomet, jeigu ji būtų sąmoningai atstumta. Ir ką gi aš padariau šitiems žmonėms, kad jie turėtų manęs neapkęsti
tokia siaubinga neapykanta? Nieko, išskyrus tai, kad jiems siūlau bičiulystę žemėje ir išgelbėjimą danguje. Bet argi jūs neskaitėte Rašto tos vietos, kur pasakyta: 'Ir jie neapkentė manęs be jokios priežasties'? 1947-02 ( Iš Jėzaus mokymo apaštalams. Urantijos tarpinių būtybių komisija ).
rimantasKaunas
2011-11-18 09:53:54
Civilizuotas žmogus labai didžiuojasi savo įkurtų institucijų pobūdžiu, stabilumu, ir tęstinumu, bet visos žmogiškosios institucijos yra tiesiog sukaupti praeities tokie papročiai, kokius juos išsaugojo tabu ir kuriems iškilumo suteikė religija. Toks palikimas tampa tradicijomis, o tradicijos galiausiai pavirsta įprastiniais susitarimais. 0772-03 - Melkizedekas
Violeta
2011-11-17 15:05:45
Šie vienuolika nespėjo užbaigti diskusijų dėl pasisakymo apie vynmedį ir šakas, kada Mokytojas, parodęs, kad jis nori kalbėti jiems toliau ir žinodamas, jog turi nedaug laiko, pasakė: “Kada aš būsiu jus palikęs, tada nepraraskite drąsos dėl to, jog pasaulis bus priešiškas. Nenusiminkite net ir tada, kada bailūs tikintieji atsigręš prieš jus ir susikabins rankomis su karalystės priešais. Jeigu pasaulis tikrai neapkęs jūsų, tuomet jūs turėtumėte prisiminti, kad jis ėmė nekęsti manęs net ir anksčiau negu jis ėmė neapkęsti jūsų. Jeigu jūs būtumėte iš šito pasaulio, tuomet iš tiesų pasaulis saviškius mylėtų, bet kadangi jūs nesate tokie, tai
pasaulis jus mylėti atsisako. Jūs esate šitame pasaulyje, bet jūsų gyvenimas neturi būti panašus į šio pasaulio gyvenimą. Aš jus pasirinkau iš šio pasaulio tam, kad jūs atstovautumėte kito pasaulio dvasiai net ir šitame pasaulyje, iš kurio jūs buvote pasirinkti. 1946-06 ( Iš Jėzaus mokymo apaštalams. Urantijos tarpinių būtybių komisija ).
rimantasKaunas
2011-11-17 09:50:50
Dėl to aš jums sakau, kad tie iš jūsų, kurie mano šitais mokymais patikės ir pradės juos taikyti savo kasdieniame gyvenime, tiems nebus jokių neįveikiamų kliūčių, kad ir patys taptų meilės ir tiesos reiškėjais kitiems savo sielos broliams ir sesėms, kad ir kokios būtų tam nepalankios aplinkybės. Jūs, drauge su Tėvu ir manimi, o taip pat ir su savo angelų sargų, serafimų, pagalba, pajėgsite įveikti visas kliūtis, kad meilė ir tiesa suspindėtų aplink jus, o jūsų viduje, kad ji šviestų taip stipriai, kad ir jūs patys pradėtumėte maitintis šitais pačiais meilės ir tiesos gyvais virpesiais. Ir taip bus, nes tokia yra Tėvo, tokia yra mano valia, kad jūs išsivaduotumėte iš melo ir baimės vergovės, kad taptumėte laisvais Tėvo vaikais. 238-05, Jėzus Kristus- Kalbu jums vėl.
Laima
2011-11-16 22:26:47
Malonumų poreikis seniai pakeitė alkio numalšinimo poreikį; teisėti visuomenės savęs išlaikymo tikslai sparčiai virsta į savęs patenkinimo žemas ir grėsmingas formas. Savęs išlaikymas sukuria visuomenę; nežabotas savęs patenkinimas visuomenę neišvengiamai sunaikina. 0766-01-03 - Melkizedekas
Violeta
2011-11-16 17:14:52
Jeigu gyvojo rysio su Manimi ieskosite,butinai ji surasite.Tai yra jusu atkaklumo rodiklis.Kuo atkakliau siekiate sito gyvojo rysio su Manimi,tuo saldesnis pats rysys.Ir kuo atkakliau sitoki rysi atstumiate,vien tik negyvu rastu zodziu ieskojimu,tuo jusu atkaklumas virsta uzsispyrimu.Uzsispyrimas yra ne kas kita,kaip tvarinio nenuilstantis valios siekis to,kas nebeveda tolyn i prieki.Tai tokios didziules pastangos,kurios po truputi ima tvarini izoliuoti nuo Manes ir palaipsniui ji tolina nuo kitu sielos broliu ir seseru,ieskanciu Manes,gyvo,savo viduje.Del to uzsispyres zmogus siekia tik vieno-primesti savo samprata net ir tam,kuris is tokios sampratos jau issilaisvino apkabines aukstesni sieki.(Tevo dvasia,Minties Derintojas apie atkakluma ir uzsispyrima)
vvita
2011-11-16 10:34:04
AŠ jums esu siekinys.
Ne jūsų draugai, ne jūsų tėvai, ne jūsų vaikai. Tik – AŠ. Ir ne mažiau. Siekite to, ką Aš jums nurodžiau dabar siekti. Nes šitame siekinyje yra viskas ko jūs nematote ir negalite patirti, bet patirsite.“ Iš Tėvo dvasios, Minties derintojo, atsigręžkite į mane. TĖVO - ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).
rimantasKaunas
2011-11-16 07:35:06
"Mano broli, Dievas yra meile; del to jis turi buti geras, ir jo geris yra toks didziulis ir tikras, kad jame negali buti mazu ir netikru blogio dalyku. Dievas yra toks teigiamai geras, kad jame absoliuciai nera vietos neigiamam blogiui. Blogis yra nesubrendes pasirinkimas ir neapgalvotas klaidingas zingsnis tu, kurie priesinasi geriui, atstumia grozi, ir yra neistikimi tiesai.. Blogis yra tiktai nesubrendimo klaidingas prisitaikymas arba griaunantis ir iskreipiantis nezinojimo poveikis. Blogis yra neisvengiama tamsa, kuri seka ikandin neismintingo sviesos atstumimo.Blogis yra tai, kas yra tamsu ir netiesa, ir kuris, kada buna pasirenkamas samoningai ir patvirtinamas savaja valia, tampa nuodeme. 1429-01-07 ( Jezaus gyvenimas ir mokymai. Parenge Urantijos tarpiniu butybiu komisija)
Krapauskiene
2011-11-15 22:44:53
Mirtingojo tvarinio asmenybė gali tapti amžina susitapatindama su viduje gyvenančia dvasia apsisprendimo vykdyti Tėvo valią dėka. Toks valios pašventimas prilygsta tikslo amžinybės-tikrovės įgyvendinimui. Šitai reiškia, jog šio tvarinio tikslas yra nustatytas momentų sekos atžvilgiu; kitaip sakant, momentų seka nerodys tvarinio tikslo jokio pasikeitimo. Nėra jokio skirtumo, ar būtų milijonas ar milijardas momentų. Tvarinio tikslo atžvilgiu skaičius yra praradęs prasmę. Šitokiu būdu Dievo dvasios ir žmogaus prigimties niekada nesibaigiančios sąjungos amžinosiose realybėse visą laiką trunkančioje Dievo vaikų ir jų Rojaus Tėvo tarnystėje iš tiesų
atsiranda tvarinio sprendimas plius Dievo sprendimas. 1295 -02
( Parengė Galingasis Žinianešys, laikinai gyvenantis Urantijoje ).
rimantasKaunas
2011-11-15 09:40:06
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]