Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.

Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-10-30 22:38:55

Komentarai

Argi savo sampratos apie Dievo bendravimą su žmogumi jūs negalite išvystyti iki tokio lygio, kad suvoktumėte, jog visatos šūkis yra pažanga?
54_5

Algirdasmm
2011-06-13 01:10:58

Tikroji religija yra įžvalga į tikrovę, moralios sąmonės įtikėjimo vaikas, o ne vien tiktai intelektualus kilimas į bet kokią dogmatinių doktrinų sankaupą. Tikrąją religiją sudaro tas patyrimas, jog "pati Dvasia liudija su mūsų dvasia, jog mes esame Dievo vaikai." Religiją sudaro ne teologiniai tvirtinimai, bet dvasinė įžvalga ir sielos tikėjimo išaukštinimas. 1107-04 ( Pateikta Nebadono Melkizedeko . Urantijos Knyga ).

rimantasKaunas
2011-06-12 10:08:33

Baimės persmelktas primityviųjų mirtingųjų protas ugnį sumaišė su magija. Tas, kuris yra atsidavęs magijos valiai, savo magiškų formulių praktikoje ryškiai prisimins vieną teigiamą atsitiktinį rezultatą, tuo tarpu jis abejingai užmiršta dvi dešimtis neigiamų rezultatų, visiškų nesėkmių. Ugnies garbinimas aukščiausiąją viršūnę pasiekė Persijoje, kur jis išsilaikė ilgai. Kai kurios gentys ugnį garbino kaip pačią dievybę; kitos ją garbino kaip savo garbinamų dievybių išvalančios ir išgryninančios dvasios liepsnojantį simbolį. Nekaltos merginos buvo įpareigojamos stebėti šventą ugnį, ir dvidešimtajame amžiuje žvakės tebedega kaip daugelio religinių ritualų dalis. 0947-04 ( Pateikta Nebadono Spindinčios Vakaro Žvaigždės. Urantijos Knyga ).

rimantasKaunas
2011-06-11 15:24:12

Melkizedekas savo pasekėjus mokė visko, ką jie galėjo suprasti ir įsisavinti. Net ir daugelis šiuolaikinių religinių idėjų apie dangų ir žemę, apie žmogų, Dievą,
ir angelus nėra labai nutolę nuo šitų Melkizedeko mokymų. Bet šitas didis mokytojas viską pajungė vieno Dievo, visatos Dievybės, dangiškojo Kūrėjo, dieviškojo Tėvo doktrinai. Šitas mokymas buvo akcentuojamas, apeliuojant į žmogaus poreikį garbinti ir ruošiant kelią Mykolo kaip šito paties Visuotinio Tėvo Sūnaus vėlesniam pasirodymui.

Melkizedekas mokė, jog kada nors ateityje kitas Dievo Sūnus ateis materialaus kūno pavidalu, kaip yra atėjęs ir jis, bet jis bus pagimdytas moters; ir štai kodėl daugybė vėlesniųjų mokytojų laikėsi nuomonės, kad Jėzus yra dvasininkas arba dvasinis tarnas, "per amžius toks, kaip ir Melkizedeko kategorija."

Ir tokiu būdu Melkizedekas iš tikrųjų parengė kelią ir sukūrė monoteistinį pasaulinės tendencijos etapą tikrojo Rojaus Sūnaus savęs padovanojimui, kilusiam iš to vieno Dievo, kurį jis taip vaizdingai pavaizdavo kaip visų Tėvą ir kurį jis atskleidė Abraomui kaip tokį Dievą, kuris priims žmogų esant paprastai sąlygai, asmeniniam įtikėjimui. Ir Mykolas, kada pasirodė žemėje, tada patvirtino viską, ką Melkizedekas buvo mokęs apie Rojaus Tėvą.

( Urantijos knyga - 1016 - 07 Ir 1017 - 01 -02 - pateikta Nebadono Melkizedeko )

emilispetras
2011-06-10 22:07:43

Ankstyvasis žmogus gyvenimą laikė savaime suprantamu dalyku, tuo tarpu į mirtį jis žiūrėjo kaip į tam tikros rūšies bausmę. Visos rasės turi legendų apie žmones, kurie nemiršta, likučius tų pasakojimų apie ankstyvąjį požiūrį į mirtį. Jau žmogiškasis protas turėjo miglotą sampratą apie neaiškų ir neorganizuotą dvasinį pasaulį, apie tokią sferą, iš kurios kilo viskas, ko negalima suprasti žmogiškajame gyvenime, ir šitą ilgą nepaaiškinamų reiškinių sąrašą papildė ir mirtis. 0952-05
Visos žmonių ligos ir natūrali mirtis iš pradžių buvo tikima, jog yra dėl dvasios įtakos. Net ir šiandieniniais laikais kai kurios civilizuotos rasės mano, kad ligas sukelia "velnias" ir kad išgijimas priklauso nuo religinių ritualų. Vėlesnės ir sudėtingesnės teologinės sistemos mirtį vis dar tebepriskiria dvasinio pasaulio veikimui, visa tai atvedė į tokias doktrinas, kaip pirmoji nuodėmė ir žmogaus nuopuolis. 0952-06 ( Pateikta Nebadono Vakaro Žvaigždės . Urantijos Knyga ).

rimantasKaunas
2011-06-10 09:58:11

Gyvi daiktai ir būtybės turi pirminę prisitaikymo dovaną. Kiekvienoje GYVOJE augalo arba gyvūno ląstelėje, kiekviename GYVAME organizme – materialiame ar dvasiniame – yra nepasotinamas troškimas siekti visą laiką didėjančio tobulumo, kaip prisitaikyti prie aplinkos, kaip organizmui adaptuotis, ir kaip padidinti gyvybės realizavimą. Šitos amžinos visų gyvų daiktų pastangos parodo, kad juose yra įgimtas tobulumo siekimas. 0737-02 ( Parengta Nebadono Gyvybės Nešėjo, gyvenančio Urantijoje. Urantijos Knyga ).

rimantasKaunas
2011-06-09 08:29:38

Įtikėjimo motyvacija visą žmogaus sūnystės su Dievu suvokimą paverčia patirtiniu, bet VEIKSMAS sprendimų įvykdymas, yra esminis tam, jog evoliuciškai būtų pasiekta vis didėjančios giminystės su Aukščiausiosios Būtybės KOSMINE AKTUALYBE sąmonė. Įtikėjimas potencialus paverčia į aktualus dvasiniame pasaulyje, bet potencialai tampa aktualais Aukščiausiojo ribinėse valdose tiktai pasirinkimo-patyrimo įgyvendinimo dėka ir pasirinkimo-patyrimo įgyvendinimu. Bet pasirinkimas vykdyti Dievo valią asmenybės veiksme dvasinį įtikėjimą sujungia su materialiais sprendimais ir šitokiu būdu suteikia dieviškąjį ir dvasinį atramos tašką Dievo išalkusios
žmogiškosios ir materialiosios svirties efektyvesniam veikimui. Toks išmintingas materialių ir dvasinių jėgų koordinavimas labai padidina tiek Aukščiausiojo kosminį įgyvendinimą, tiek Rojaus Dievybių morontinį suvokimą. 1211-03 ( Pateikta Orvontono Atsiskyrusiojo Žinianešio . Urantijos Knyga ).

rimantasKaunas
2011-06-08 06:54:15

Visa religinė filosofija, anksčiau ar vėliau, prieina prie sampratos apie suvienytą visatos valdymą, apie vieną Dievą. Visatos priežastys negali būti žemesnės už visatos pasekmes. Visatos gyvybės ir kosminio proto srovių šaltinis turi būti aukščiau už jų pasireiškimo lygius. Žmogiškojo proto negalima nuosekliai paaiškinti egzistencijos žemesniųjų kategorijų požiūriu. Žmogaus protą galima teisingai suvokti tiktai suvokiant minties ir tikslinės valios aukščiausiųjų kategorijų tikrovę. Žmogaus kaip moralios būtybės neįmanoma paaiškinti, jeigu nepripažįstama Visuotinio Tėvo tikrovė. 0053-02 ( Pateikta Dieviškojo Patarėjo. Urantijos Knyga ).

rimantasKaunas
2011-06-07 09:54:23

Manoji meilė yra pačių aukščiausio dažnio virpesių išraiška, pasklidusi iš Manęs visoje kūrinijoje. Tik jos dėka egzistuoja VISOS KITOS energijos rūšys, kurios yra IŠVESTINĖS iš Mano paties aukščiausijo dažnio virpesių. Todėl toji energija, iš kurios yra sudarytos saulės-žvaigždės, taip pat yra iš Manosios meilės aukščiausio dažnio virpesių, tik jie yra nužeminti iki tokio lygio, kad atitiktų saulės-žvaigždės funkciją Manosios kūrinijos evoliucijoje, jai besivystant kosminėje erdvėje. Jūsų planetos materija taip pat yra Manosios meilės virpesių išraiška, tik dar labiau nužeminta negu saulės. Tuo tarpu gyvybės energetinė išraiška turi Manosios meilės individualų atspalvį, tačiau ji taip pat yra kilusi iš Manosios meilės aukščiausio dažnio nužemintų virpesių pagal sumanytas funkcijas kiekvienai planetai individuliai. Todėl ir jūs turėdami savo viduje Mano fragmentą, Minties Derintoją, ir galite patirti Manosios gyvos meilės aukščiausio dažnio virpesių pasireiškimą jūsų viduje. Ir kiekvienas ją patiriate asmeniškai ir unikaliai, nė vienas nepatiriate jos identiškai kito patyrimui, lygiai taip, kaip ir jūsų patyrimas, kas yra susiliejimas su Manosios meilės energija, esančia Mano dvasioje – Minties Derintojuje – yra kaskart kitoks, nepakartojamas, uniklus, nes būtent tai yra dėl to, kad jūs galėtumėte augti savo įtikėjimu ir tikruoju savo dvasiniu ūgiu kaip Mano jums padovanota individuali asmenybė save vis labiau atskleidžianti pagal Mano sumanytą atvaizdą ir planą. Šitas jūsų VIDINIS ATITIKIMAS MANO SUMANYTAM EVOLOIUCINIAM PLANUI VISŲ ŠVEIOSS LABUI – VISOS KŪRINIJOS ŠVIESOS LABUI – ir yra Manosios meilės aukščiausio dažnio energetinių virpesių pasireiškimas jūsų tikrajame aš. Kuo labiau atsiveriate Man, tuo labiau ir pajuntate savo paties viduje Mano pasireiškimą per Mano fragmentą – Minties Derintoją – ir tuo aktyviau veikiate visų šviesos labui, kaip jus šitaip ryžtingai ir aktyviai skatinu jus Aš kiekvieną iš vidaus. TAI IR YRA MANOJI MEILĖ. Kitokios meilės nėra – ir būti negali. Kitokia meilė yra iliuzija, kurioje iki šiol, jūs klaidžiojate kaip rūke ir klaidingai vadinate meilę net FIZINĮ potraukį kitam asmeniui. Kaip gi gali būti meilė kitiam asmeniui, jeigu jūs nesate atradę Manęs savyje kaip tos meilės ŠALTINIO IR CENTRO? O kada atrandate Mane savyje, tada jūs pajuntate vidinę dvasinę palaimos būseną ir transformaciją, kai tampate savo tikruoju aš. Ir įtikėjimo dėka jūs vis labiau ir daugiau imate kvėpuoti MANIMI – SAVO TIKRUOJU ŠALTINIU IR CENTRU. Ir šitaip jūs vis labiau ir labiau prisigeriate MEILĖS – gyvų Mano aukščiausio dažnio virpesių – ir juos PATIRIATE savyje ir SPINDULIUOJATE visiai aplinkai. Ir ateina tokia akimirka, kada į aplinką žvelgiate MANUOJU žvilgsniu – VISUS mylėdami VIENODAI – ir savo vaiką, ir kaimyno vaiką, ir skruzdėlę, ir liūtą, lygiai tokiais pat Mano AUKŠČIAUSIOJO DAŽNIO VIRPESIAIS. Aš jų nedalinu skirtingų savo kūrinijai. Tik kūrinijos šeimos nariai Mano aukščiausio dažnio energiją transformuoja atitinkamai pagal vienos ar kitos kūrinijos dalies poreikius ir funkcijas. Todėl ir jūs Mano meilę per visą kelionę pas Mane į Rojų vis giliau ir stipriau patirsite kaip susiliejimą su Manimi ir veikimą drauge su Manimi visų labui savo lygiu, kuris kaskart vis keisis ir kils, atitinkamai su jūsų įtikėjimo ir susiliejimo su Manimi laipsniu. Štai kodėl jūs ir dabar galite patys pasitikrinti savojo asmeninio įtikėjimo į Mane laipsnį palygindami savo žvilgsnį su Manuoju – ar vienodai žvelgiate, ar su tuo pačiu meilės pojūčiu žvelgiate į visus žmones – darančius jums pikta ir gera, savo vaikus, tėvus, senelius, ir kaip jūs vadinate – svetimus, ne savo. Ir kada patys patirsite, kad jau žvelgiate MANO GALUTINIU IR GILUMINIU ŽVILGSNIU – VIENODAI SU MEILE Į VISUS – TADA JŪSŲ ĮTIKĖJIMO LAIPSNIS BUS TOKS, KOKĮ TURĖJO JĖZUS PRIEŠ DU TŪKSTANČIUS METŲ IR KOKIO ĮTIKĖJIMO JIS MOKĖ SAVO APAŠTALUS IR MOKINIUS PRIEŠ DU TŪKSTANČIUS METŲ. ( Iš Tėvo mokymo - KAS YRA MEILĖ. TĖVO - ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).

rimantasKaunas
2011-06-06 10:02:04

Jūs vadinate savo vaikus mylimais, tuo tarpu visiškai nerodote TOS PAČIOS meilės kaimynų vaikams. Tai – visiškai natūrali būsena jūsų visuomenės menkoje dvasinio išsivystymo stadijoje. Todėl jūs ir supainiojate Mano meilę su savo instinktu, kurį jums ir formuoja jūsų materialūs hormonai. Lygiai tas pats yra su jūsų požiūriu net į savo šeimos narius, kada vienus mylite, o kitų net neapkenčiate. Ir čia jus veikia jūsų pasąmonės ir sąmonės būsenoje formuojami hormanai, kurių materialiam impulsui jūsų protas nepajėgia atsispirti. Todėl vieniems savo šeimos nariams jūs be perstojo pataikaujate, o kitus įžeidinėjate. Šitaip elgiasi žvėrys bandose. Tačiau jūs sugalvojate savo klaidingoms Manosios meilės iškraipymų interpretacijoms begalę atspalvių ir labai dažnai imate priekaištauti savo šeimos nariams, kad jie nemyli jūsų tiek, kiek mylite jūs; arba jie yra nedėkingi jums, nes atsilygina abejingumu už jūsų nuolatines pastangas tenkinti jų kaprizingas užgaidas; kad jūs jiems atiduodate visą save, o jie net nepastebi jūsų pastangų. Jūs liekate nepatenkinti tokia šeimos narių ne tik reakcija, bet ir pažiūra, todėl tas nepasitenkinimas nusėda į jūsų pasąmonę, ir jūs imate vis daugiau nusivilti savo šeimos narių nedėkingumu ir nedėmesingumu. Taip jūs tik dar labiau savo viduje udgote SAVININKIŠKUMO JAUSMĄ SAVO VADINAMAJAI MEILEI. Jūs vis labiau ir stipriau imate žvelgti į savo šeimos narius kaip į savo daiktus, kaip priklausančius jums asmeniškai, todėl jums atrodo visiškai nepriimtina, kada jūsų pastangos lieka be atsako, tarsi koks būtumėte šeimininkas, kuriam tarnas už kiekvieną ištartą gerą žodį turi lankstytis ir dėkoti, kad jis yra toks GERAS JAM. TAI NĖRA MANOJI MEILĖ. ( Iš Tėvo mokymo - KAS YRA MEILĖ. TĖVO - ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ mokymai ).

rimantasKaunas
2011-06-05 09:15:32

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal