Forumas: temos peržiūra
DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-10-30 22:38:55
Komentarai
“Dabar, kai aš jus palieku, matydamas, jog yra atėjusi toji valanda, kada aš netrukus vyksiu pas Tėvą, aš esu nustebęs, jog nė vienas iš jūsų nepaklausėte, Kodėl gi tu mus palieki? Nežiūrint šito, aš žinau, kad tokius klausimus jūs klausiate savo širdyje. Aš jums pasakysiu atvirai, kaip atvirai vienas draugas sako kitam. Tai, kad aš išeinu, yra tikrai naudinga būtent jums. Jeigu aš neišeisiu, tai naujasis mokytojas negalės ateiti į jūsų širdis. Aš turiu atsikratyti šito mirtingojo kūno ir sugrįžti į savo vietą danguje prieš tai, kada atsiųsiu šitą dvasinį mokytoją, kad gyventų jūsų sieloje ir vestų jūsų dvasią į tiesą. Ir kada manoji dvasia ateis, kad apsigyventų jūsų viduje, tada ji apšvies tą skirtumą tarp nuodėmės ir teisumo ir jus įgalins išmintingai apie tai spręsti savo širdyje. (1951 - 03)“Čia apačioje aš jus mokiau patarlėmis ir kalbėjau jums parabolėmis. Aš taip dariau, nes jūs buvote tiktai vaikai dvasioje; bet ateina tas metas, kada aš iš tiesų jums kalbėsiu apie Tėvą ir jo karalystę atvirai. Ir aš tą padarysiu, nes pats Tėvas myli jus ir nori, kad būtų pilniau apreikštas jums. Mirtingasis žmogus dvasios Tėvo matyti negali; dėl to iš tikrųjų aš ir atėjau į pasaulį, kad Tėvą parodyčiau jūsų tvarinio akims. Bet tuomet, kai jūs būsite ištobulinti dvasios augime, tada jūs tikrai pamatysite ir patį Tėvą.” (1952 - 04)
VJANINA
2021-11-21 17:27:10
“Kiek jums dar reikės laiko, jog įsisavintumėte tai, kad jūs negalite paspartinti nustatytų natūralių reiškinių vystymosi laiko tėkmės, išskyrus tuos atvejus, kada tokie dalykai atitinka Tėvo valią? taip pat jūs negalite atlikti ir dvasinio darbo neturėdami dvasinės galios. Ir jūs negalite atlikti nė vieno iš šitų dalykų, net ir tada, kada jų potencialas yra, jeigu neegzistuoja tas trečiasis ir esminis žmogiškasis faktorius, asmeninis gyvojo įtikėjimo patyrimas. Ar jums visada yra būtini materialūs pasireiškimai kaip potraukis į karalystės dvasines realybes? Argi jūs negalite suvokti manosios misijos dvasinės prasmės be nepaprastų darbų matomo pademonstravimo? Kada gi jumis bus galima pasitikėti dėl to, kad jūs laikysitės karalystės aukščiausiųjų ir dvasinių realybių neatsižvelgiant į kokių nors materialių pasireiškimų išorinę regimybę?”
1758-06.
Jurate
2021-11-18 23:13:37
Kantrybė yra viena pagrindinių valinio tvarinio charakterio savybių. Skubėjimas niekada negali suteikti tvirto žinojimo ir patikimo pažinimo bet kokioje veiklos sferoje. Kantrybė – tai nereiškia veiklos ištęsimas ir jos vilkinimas. Kantrybė, tai siekimas pažinti tos veiklos visus aspektus, kad ji taptų ne tik suprantama, bet ir artima dėl vis gilesnio ir gilesnio jos pažinimo ir patyrimo joje. Kantrybė – tai priešinga savybė charakterio nekantrumui, kuris veikia kaip nuodas bet kokiai veiklai, nes nekantrumas visą tvarinio dėmesį koncentruoja į veiklos rezultatą, bet ne į pačią veiklą. Siekiant rezultato, bet nesuvokiant pačios veiklos proceso ir nejaučiant tokios veiklos patyrimo prasmės, neįmanoma pasiekti ir laukiamo rezultato. Dėl to jūs turite ugdyti savo kantrų požiūrį į viską, ką jūs atliekate. Jūs turite visada ir visur atlikti bet kokį darbą taip, kaip jis gali būti atliktas taip gerai, kaip jį atlikti jums leidžia jūsų sugebėjimai. Jūs turite atsisakyti tokio požiūrio – gerai bus ir taip. Gerai yra tik taip, kaip jūs galite tuo metu atlikti geriausiai. Jėzus Kristus KALBU JUMS VĖL(antrasis leidimas su papildiniu) 270 – 03
Kantrybė ne tik ramina charakterį, kuris yra linkęs pulsuoti, kunkuliuoti, ir visą laiką nerimti, bet ir leidžia tam pačiam charakteriui tvirtėti ir grūdintis, kad jo šeimininkas, jūsų tikrasis aš, galėtų geriau pažinti pats save. Kantrus žmogus save analizuoja daugiau negu nekantrus. Kantrus žmogus labiau pasveria savo veiksmus negu nekantrus. Dėl to kantrus žmogus gali būti palyginamas su tokiu žmogumi, kuris imasi užduoties tarsi geriau jai būtų pasiruošęs. Ir net jeigu jos atlikti nepavyksta taip gerai, kaip tikėjosi, dėl to nesusierzina. 271 - 03
Kantrybė yra pagrindinė jūsų charakterio ugdymo svirtis. Tiktai reguliuodami ją, jūs galite ugdyti ir sutvirtinti savo dieviškojo aš charakterį ir panašėti į Tėvą 271 - 04
VJANINA
2021-11-17 11:38:11
Ir bet koks, net ir trumpas Manęs prisiminimas, iškels jūsų energinius virpesius į aukštesnį dažnį. Ir jeigu jūs šitaip per dieną kreipsitės vien tiktai vardu į Mane nieko neišsakydami Man daugiau, keliolika ar keliasdešimt kartų, tai ir bus jūsų ta dienos erdvė, pripildyta Manojo aukšto dažnio energinių virpesių turiniu. Ir jums net ir tas pats darbas ar darbai seksis daug geriau. Bet tai nebus tas gyvosios Komunijos ryšys, kurį jūs patiriate, kai atsiveriate sau ir išsisakote savo džiugesį, skausmą, siekį, troškimą, kada jūs nurimstate ir norite vien bendrauti su Manimi. Tai bus jūsų giluminė Manosios jums suteikiamos gyvo atsivėrimo akimirkos gelmė, nes joks darbas jūsų netrikdys, jūsų dėmesys bus sutelktas tiktai Man. Tai bus giluminė būsena, kuri jus pakraus Manąja energija dar stipriau, tačiau net ir tie trumpalaikiai momentai, išsakant vien tiktai Mano vardą, kaip kreipinį į Mane, jau užtikrina, kad jūs esate toje gyvojoje būsenoje su Manimi.
(Meilės Galia, 328-01-37).
Jurate
2021-11-15 23:25:43
Stipresnis genofondas pasireiškia išmintimi ir didesne kosmine įžvalga, dvasiniu imlumu Man, ir tada – veikla, bedradarbiaujant tarpusavyje, visų Šviesos labui. Štai šitoks genofondas buvo sumanytas, kad būtų perteikta violetinės rasės gyvybės plazma iš Adomo ir Ievos pradinės-pirminės sėklos. Štai šitoji misija, sužlugdyta dėl menko įtikėjimo ir pasitikėjimo Manimi, neleido jūsų visai būsimajai žmonijos rasei patirti nuostabaus Mūsų stipresnio geno apdovanojimo visai žmonijai. Pradžia suteikiama iš vienos poros, esančios gyvajame ryšyje su Mumis. Tas sustiprinimas – genų – yra iš Manojo Šaltinio, ir jeigu jūs paminate tą Šaltinį, jūs negalite išsaugoti ir geno stiprybės, nesvarbu, kokia būtų jūsų tuometinė būsena. Jūs galite būti ir fiziškai stiprūs, bet jūs neturite gyvasties kibirkšties savyje, kad ji suliepsnotų ištisu laužu, kurį sukuriu Aš Meilės Galia. (Meilės Galia, 323-01-24).
Būkite su Manimi nuo ryto iki vakaro, kas akimirką, ir per naktį. Būkite Manyje, ir jauskite Mane savyje. Tik šitaip jūs galėsite stiprinti genofondą, nes Aš esu Tas genofondo Stiprintojas ir Garantas.
(Meilės Galia, 325-01-19).
Jurate
2021-11-13 23:33:20
Mes Keturi, būdami Absoliučioje Vienovėje, jokiu būdu negalime būti atskirti Vienas nuo Kito. Ir dėl to, kuo aukščiau kilsite link Manęs, tuo akivaizdžiau patirsite savo statusu, kad Mes Keturi esame Viena, ir jūs nustosite Mus segmentuoti, ir dar daugiau – skirstyti pagal funkcijas. Mūsų Dvasinė Vienovė, išreikšta Absoliuto Lygiu, pranoksta bet kokią jūsų sampratą apie Dvasinę Vienovę, kuri pranoksta net ir visos kūrinijos visų tvarinių apjungtus protus, ir tokios dvasinės absoliučios Sampratos jie neišgalės suvokti. Tad ir garbinimo, ir prašymų maldos atveju, visada kreipkitės į Kūrėją, garbinkit Kūrėją, ir melskitės Kūrėjui. O štai tada jūsų protas nurims ir suspindės Manosiomis spalvomis, ir atspalviais, ir jūs patirsite, kokia yra Mūsų sumanyto Evoliucinio Plano įgyvendinimo seka, kuri nė iš tolo nenumato Mūsų segmentavimo. Garbinkite Kūrėją iš Keturių Mūsų Asmenų ir melskitės Kūrėjui, tik tada jūs imsite patirti, ir savo vidinį susiliejimą su Kūrėju, ir jūsų asmenybės nuoširdumas trykšte trykš jūsų įtikėjimu, ir pasitikėjimu tiek Mumis, tiek ir savimi, ir tik tada tamsos šešėliai bus ištirpę Mano Aušroje, o jūsų asmenybė bus atgaivinta Manąja Rasa.
(Meilės Galia, 318-01-16).
Jurate
2021-11-12 11:48:20
Meilė yra gyvenimo dieviškojo ir vidinio akstino padarinys. Jos pagrindas yra supratimas, ją ugdo nesavanaudiška tarnystė, ir ją tobulina išmintis. (1898 - 05 - 05)
VJANINA
2021-11-11 17:49:28
Jūsų asmenybė, patirdama Manąją Šviesą, žengia vis stipresniu ir ryžtingesniu žingsniu Gyvajame Kelyje, jausdama Mano vedimą iš vidaus, o ne abejodama, ar jis yra ar ne? Jūsų laisva valia ir išsiskleidžia, kada ji pakilusi virš tamsos ir blogio, kada jinai tapusi išlaisvinta Mano Šviesos dėka. Ir pajunta toji Mano sūnaus ar dukros asmenybė – tik dabar ji tapo laisva, nes nebeturi to tamsos prislėgto tamsaus turinio, kuriuo jinai anksčiau pulsavo, tiek veikiama aplinkos, tiek ir būdama pati susiliejusi su ta aplinka, ir nesuprasdama, kas yra laisvė? Ji intelektualiai suprato, kad turi galimybę rinktis tarp gėrio ir blogio, tarp tamsos ir tiesos, bet ji nesuprato, ką reiškia būti laisvam? Turėti pasirinkimą tarp blogio ir tiesos – nereiškia būti laisvam. Tu turi galimybę rinktis, bet laisvė tai yra būti tikru, kokį sumaniau Aš, ir būti tik Šviesoje, ir vis ryškėjančioje Šviesoje, ir naudotis Mano Tikrovės suteikiamom priemonėm, ir Manojoje Tikrovėje pasireikšti savimi – tikru ir atspindinčiu Mane.
(Meilės Galia, 300-01-07).
Jurate
2021-11-10 12:39:53
Prieš 950.000 metų Andono ir Fontos palikuonys išmigravo toli į rytus ir į vakarus. Į vakarus jie perėjo per Europą į Prancūziją ir Angliją. Vėlesniaisiais laikais jie įsiskverbė į rytus iki pat Javos, kur visai neseniai buvo surasti jų kaulai – vadinamasis Javos žmogus – o tada jis nukeliavo tolyn iki Tasmanijos. 0719-01
Tas grupes, kurios ėjo į vakarus, bendros protėvinės kilmės atsilikusios giminės užteršė mažiau negu tas grupes, kurios nuėjo į rytus, ir kurios taip laisvai bendravo su savo atsilikusiais gyvuliniais pusbroliais. Šitie nesivystantys į priekį individai judėjo į pietus ir greitai susiporavo su menkesnėmis gentimis. Vėliau, vis didesnis jų mišrių palikuonių skaičius sugrįždavo į šiaurę, kad susimaišytų su greitai plintančiais andoniniais žmonėmis, ir tokios nevykusios sąjungos labiau išsivysčiusią giminę neišvengiamai degraduodavo. Vis mažesnis skaičius primityviųjų gyvenviečių garbino Gyvybės Suteikėją. Šitai ankstyvajai aušros civilizacijai grėsė išnykimas. 0719-02
Ir taip Urantijoje buvo visą laiką. Daug vilčių teikusios civilizacijos vėliau degraduodavo ir galiausiai išnykdavo dėl tokios kvailystės, jog labiau išsivysčiusieji laisvai sau leisdavo turėti palikuonių su menkesniaisiais. 0719-03
Algimantas
2021-11-09 19:52:05
Tai tie jūsų tariami žodžiai, jeigu jie kupini Šviesos ir Gėrio, atitinka Mūsų jums suteikamus dvasinius aukšto dažnio virpesius, jūs tarsi aplinką paverčiate saulėta. Jeigu jūs tariate kupinus žemo energinio dažnio virpesių pripildytus žodžius, jūs tą saulėtą aplinką paverčiate į audringas, ir net tamsias naktis.
Todėl kiekvienas ištartas žodis turi atitinkamą energinių virpesių dažnį. Ir kuo ryškiau jūs atsiveriate Mums, kaip Kūrinijos Šaltiniui, tuo jūs daugiau prisipildote Mūsų tikrų, jūsų viduje patiriamų, virpesių, patiriamos tikros energijos, tuo jūsų žodynas tampa sodresnis. Kai kurių žodžių jūs imate atsisakyti, kai kuriuos žodžius jūs naujai imate perprasti, ir vartoti labai skalsiai. Jūs atsisakote to plepėjimo, kuris anksčiau buvo būdingas, jūs atsisakote apkalbų, kurios anksčiau patraukdavo, jūs atsisakote patenkinti smalsumo poreikį. Jūs tampate Mūsų tikruoju sūnumi ar dukra, kada tariate žodį tinkamą toje vietoje, kad būtų toji vieta apšviesta, kad ji stiprėtų Mūsų Šviesa.
Todėl kada jūs – net ir mintyse – tariate žodžius, jūs siunčiate tų žodžių virpesių energinį lauką atitinkamu dažniu, ir jūs galite paversti aplinką šviečiančia saulės šviesa arba tamsia naktimi. Aplinka veikia ir jus. Todėl jeigu aplinka teršia savo žodyną žemo energinio dažnio virpesių žodžiais, jie apsunkina ir jūsų atsivėrimą – vidinį, nuoširdų, dvasinį atsivėrimą Man. Visa tai yra tarpusavyje susieta į gyvybingą ir gyvą Kūrinijos sistemą.
(Meilės Galia, 296-01-05).
Jurate
2021-11-08 23:00:43
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]