Forumas: temos peržiūra
DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-10-30 22:38:55
Komentarai
Kada Jėzus šitokiu būdu sukūrė atminimo vakarienę, tada apaštalams tarė: " Ir kiekvieną kartą, kada jūs šitą darysite, darykite tai manajam atminimui. Ir kada jūs iš tiesų mane prisiminsite, tada iš pradžių prisiminkite mano gyvenimą materialaus kūno pavidalu, prisiminkite, jog aš kažkada buvau drauge su jumis, o tada, įtikėjimo dėka,suvokite, kad jūs iš tikrųjų visi kada nors vakarieniausite su manimi Tėvo amžinojoje karalystėje. Tai yra naujoji Perėjimo šventė, kurią aš palieku jums, net ir atminimą apie manąjį savęs padovanojimo gyvenimą, amžinosios tiesos žodį; ir apie manąją meilę jums, manosios Tiesos Dvasios išliejimą visiems materialiems kūnams."1943-02JULIJA
2019-11-22 17:41:36
Ir savo sielos broliams aš geriausiai šitą nuostabaus švytėjimo galią galėsiu perteikti mylinčio, kiekvieną ir visus, Tėvo simboliu. Būtent visų ir kiekvieno Tėvo simboliu. Ne tik išrinktosios tautos, ne tik žydų, ne tik turtingųjų, bet kiekvieno vargšo, kiekvieno pagonio, kiekvieno atsivėrusio šitai nuostabiai meilei vaiko Tėvo simboliu. Taip, kaip žydai gerbė šeimą ir tėvo vietą šeimoje, taip aš jiems išplėsiu savo mokymą apie dangiškąjį Tėvą. Jėzus Kristus Kalbu Jums Vėl (antrasis leidimas) 057 - 03
Toks buvo mano didžiulis noras padėti šitiems nuskriaustiems ir pilniems baimės virpesių savo sielos broliams ir sesėms pajausti tai, ką pajaučiau aš. Pamatyti tai, ką pamačiau aš. Suvokti tai, ką suvokiau aš. Gyventi visu šituo turiniu, kuris taip keičia viską iš vidaus, kad net pats juodžiausias ir pikčiausias žmogus gali tapti pačiu skaisčiausiu ir nuostabiausiai spindinčiu. 057 - 04
Aš savo viduje pajutau tokia meilę, kuri lygiai taip viduje pavirto galingu ir tvirtai žinančiu įtikėjimu į tą vieną vienintelį Centrą. 057 - 05
VJANINA
2019-11-22 11:49:14
Kada Jėzui jie atnešė trečiąją taurę vyno, " palaiminimo taurę," tada jis pakilo nuo kušetės, ir paėmęs taurę į rankas, ją palaimino tardamas:" Paimkite šią taurę,jūs visi, ir išgerkite iš jos. Ji iš tikrųjų bus mano atminimo taurė. Tai yra gailestingumo ir tiesos naujosios dieviškosios tvarkos palaiminimo taurė.Ji iš tikrųjų jums bus Tiesos Dvasios padovanojimo ir tarnavimo simbolis. Ir tikrai aš daugiau nebegersiu šios taurės su jumis iki to meto, kada ją gersiu su jumis naujuoju pavidalu Tėvo amžinojoje karalystėje." 1941-06
Apaštalai visi pajuto, kad jiems geriant iš šitos palaiminimo taurės gilaus pagarbumo ir tobulos tylos aplinkoje, vyksta kažkas nepaprasto. Senoji Perėjimo šventė buvo skirta pažymėti jų tėvų išsivadavimą iš rasinės vergovės ir individualios laisvės pasiekimą; dabar Mokytojas įveda naują atminimo vakarienę kaip naujosios dieviškosios tvarkos simbolį, kada pavergtas individas išsilaisvina iš rituališkumo ir savanaudiškumo vergovės ir įtikėjimo dėka pasiekia gyvojo Dievo išsilaisvinusių sūnų brolystės ir bičiulystės dvasinį džiaugsmą.1942-01
Kada jie pabaigė gerti šitą naują atminimo taurę, tada Mokytojas paėmė duoną ir, sukalbėjęs padėkos maldą, ėmė ją laužyti į gabalus ir, liepęs jiems šiuos gabalus perduoti kitiems, tarė:"Imkite šitą atminimo duoną ir valgykite ją. Aš jums sakiau, jog aš esu gyvenimo duona. Ir šitoji gyvenimo duona yra Tėvo ir šio Sūnaus suvienytas gyvenimas vienoje dovanoje. Tėvo žodis, kaip yra apreikštas šiame Sūnuje, iš tiesų yra gyvenimo duona." Kada jie suvalgė šitą atminimo duoną, tiesos, įsikūnijusios mirtingojo materialaus kūno pavidalu, gyvojo žodžio simbolį, tada jie visi atsisėdo. 1942-02
JULIJA
2019-11-21 18:45:35
Tačiau jūsų visos Kalėdos yra liūdnos jūsų sielai, be gyvybės, ir be Manosios meilės. Dėl to jos yra ne tokios, kokių iki šiol laukia Mano Sūnus Kūrėjas – Jėzus. Jam nereikia jūsų sugalvotų prekybinių-komercinių Kalėdų, jam reikia dangiškosios karalystės Kalėdų su atrastu Manimi savo viduje ir su Manosios meilės virpesiais, kuriuos pajunta jūsų atsivėrusi Man siela, dalinamais vienų kitiems ir visiems, net ir taip kaip Manosios meilės virpesiais dalinosi, ir dalinasi, Jėzus su jumis ir prieš du tūkstančius metų, ir dabar.138 - 03 , Akimirkos Amžinybė.
astraasen
2019-11-21 15:16:05
Net ir abejojančiam Aš suteikiu galimybę prisikelti.
Tiktai tas, kuris asmeniškai ir galutinai apsisprendžia laisva valia, gauta iš Manęs, kad jis nenori eiti Manuoju meilės ir šviesos keliu, tiktai tada Aš jam suteikiu jo laisvos valios sprendimo įgyvendinimą, kad jis nebūtų prikeltas. 134 - 01-02, Akimirkos Amžinybė
astraasen
2019-11-20 16:44:16
Dėl to jums nereikia kovoti nei dėl Manosios didesnės meilės, nereikia jums Manęs melsti, kad Aš jus labiau mylėčiau, kad jums padėčiau, kad jūs galėtumėte mėgautis Mano parama, kada Aš visus jus myliu ir padedu jums visiems visada; ir tereikia Mano jums suteikiama meile ir parama naudotis. O ja pasinaudoti jūs galite tik visa savo širdimi atsivėrę Man.
Ir tik tada jūs pajausite, kad Kalėdos yra kiekviena diena. Kiekviena diena jums taps Jėzaus gyvenimo diena drauge su jumis, kaip ir su Manimi, nes mes visi drauge darysime vien tik gerus darbus vieni kitiems.
137 - 05-06, Akimirkos Amžinybė.
astraasen
2019-11-19 17:23:18
Žmogus negali sukelti augimo, bet jis gali pasirūpinti palankiomis sąlygomis. Augimas visada yra nesąmoningas, nesvarbu, ar jis būtų fizinis, intelektualus, ar dvasinis. Tokiu būdu auga meilė; jos negalima sukurti, pagaminti, ar nupirkti; ji turi išaugti. Evoliucija yra kosminis augimo metodas. Visuomeninio augimo negalima užtikrinti įstatymais, o moralinio augimo negalima pasiekti pagerintu administravimu. Žmogus gali pagaminti mašiną, bet jos tikroji vertė turi atsirasti iš žmogiškosios kultūros ir asmeninio suvokimo. Žmogaus pagrindinis indėlis į augimą yra jo asmenybės visų galių sutelkimas – gyvas įtikėjimas. 1097 - 04
VJANINA
2019-11-19 13:09:58
Šitame kelyje jūs einate tam, kad šviestumėte, kurie nori šviesos. Nenorinčio šviesos jūs negalite apšviesti. Akimirkos Amžinybė 325 - 04
Kada jūsų Sūnus Kūrėjas, Jėzus iš Nazareto, skelbė savo evangeliją, jis taip pat kalbėjo, kad jo evangelija yra ramybės evangelija, bet ji neatneš ramybės į tą šeimą, kurioje vienas ją priims, o kitas ją atstums. Bet jis visą laiką ragino eiti be baimės. Jis nesakė, kad išspręs už jus problemas, kad šitas problemas panaikins, pašalins. Jis sakė, kad visada stiprins jus, kai jūs spręsite šitas problemas, nes visada bus su jumis, sprendžiant šitas problemas. 325 - 05
O Mes esame net jūsų viduje, ir jums suteikiame išmintį iš vidaus, kaip spręsti savo problemas. Todėl jūs palaikykite su Mumis gilesnį ir glaudesnį ryšį. Per šitą ryšį jūs gausite Mūsų gilesnę išmintį, kad galėtumėte priimti savo asmeninį sprendimą kiekvienu konkrečiu atveju. 325 - 06
VJANINA
2019-11-18 09:27:48
Žinokite, Aš esu neišsenkantis meilės ir jūsų gerovės šaltinis. Jūsų sveikata, jūsų gerovė priklauso nuo jūsų gyvo atsivėrimo Man. Aš jus visus globoju. Dėl to jus turite suprasti, kad bet kokia jūsų vakarykštės dienos akimirka, kurią jus pašventėte Mano Sūnui Kūrėjui, jums žinomam Jėzaus iš Nazareto vardu, yra verta tiek, kiek siela nori susilieti su Manimi. Ir jeigu dar nėra jai jauku susilieti su Manimi, tai kiek ji trokšta susilieti su pačiu Jėzumi. Svarbus yra susiliejimas, bet ne ta, nustatyta žmogiškąja prasme, pradžios susiliejimui akimirka. Akimirkos Amžinybė 347-02
JULIJA
2019-11-17 12:20:03
Materialusis savasis aš turi asmenybę ir tapatybę, laikinąją tapatybę; ikiasmenis dvasinis Derintojas taip pat turi tapatybę, amžinąją tapatybę. Šita materialioji asmenybė ir šita dvasinė ikiasmenybė sugeba taip suvienyti savo kūrybines savybes tam, kad pagimdytų nemirtingos sielos išliekančiąją tapatybę. 0071 - 02
Šitaip pasirūpinęs nemirtingos sielos augimu ir išlaisvinęs žmogaus vidinį aš iš absoliučios priklausomybės nuo antecedentinio priežastingumo pančių, Tėvas pasitraukia į šalį. Dabar, žmogų šitokiu būdu išlaisvinus iš reagavimo į priežastingumą pančių, bent jau kas yra susiję su amžinuoju likimu, ir, pasirūpinus nemirtingo savojo aš, sielos, augimu, pačiam žmogui belieka norėti sukurti arba atstumti šitą išliekantįjį ir amžinąjį savąjį aš, kuris yra jo, jam pačiam pasirinkus. Nė viena kita būtybė, jėga, kūrėjas, ar agentūra visoje plačiojoje visatų visatoje nė mažiausiu laipsniu negali įsikišti į mirtingojo laisvos valios absoliutų suverenumą, kada ši valia pasireiškia pasirinkimo sferoje, susijusioje su besirenkančiojo mirtingojo asmenybės amžinuoju likimu. Kai dėl amžinojo išlikimo, tai Dievas yra paskelbęs materialios ir mirtingojo valios suverenumą, ir tas sprendimas yra absoliutus. 0071 - 03
Asmenybės padovanojimas tvariniui suteikia santykinį išlaisvinimą iš vergiško reagavimo į antecedentinį priežastingumą, ir visų tokių moralių būtybių, evoliucinių ar kitokių, asmenybės yra koncentruotos Visuotinio Tėvo asmenybėje. Jas visą laiką traukia link jo buvimo Rojuje ta būties giminystė, kuri sudaro amžinojo Dievo milžinišką ir visuotinį šeimos apskritimą ir broliškąją grandinę. Giminingą dieviškojo betarpiškumo ryšį turi visos asmenybės. 0071 - 04
VJANINA
2019-11-17 10:15:31
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]