Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Balansas

Man labai įdomi ši vieta iš Urantijos knygos:
„ Šita pačia proga Mokytojas šiai grupei kalbėjo apie pageidavimą turėti gerai subalansuotą charakterį. Jis sutiko su tuo, jog didžioji dauguma žmonių turi atsiduoti tam, kad įsisavintų kokią nors profesiją, tačiau jis smerkė bet kokią tendenciją į per didelę specializaciją, į tai, kad žmonės būtų siauro mąstymo ir riboti gyvenimo veikloje. Jis atkreipė dėmesį į tą faktą, jog bet kokia dorybė, jeigu ji pasiekia kraštutinumą, gali virsti yda. Jėzus visada skelbė savikontrolę ir mokė nuoseklumo – proporcingo gyvenimo problemų suderinimo. Jis nurodė, jog per didelė užuojauta ir gailėjimas gali degeneruoti į rimtą emocinį nestabilumą; jog entuziazmas gali peraugti į fanatizmą. Jis aptarė tai, kaip vieno iš buvusių jo bičiulių vaizduotė jį nuvedė į įsivaizduojamus ir nepraktiškus užsiėmimus. Tuo pačiu metu jis perspėjo juos, jog dėl perdaug konservatyvaus vidutiniškumo kyla nuobodybės pavojus.
Ir tada Jėzus aptarė drąsos ir įtikėjimo pavojus, kaip kartais nemąstančias sielas jie nuveda į nutrūktgalviškumą ir perdėtą pasitikėjimą savimi. Jis taip pat parodė, kaip išmintingumas ir įžvalgumas, kada nueina per toli, veda į bailumą ir nesėkmę. Jis liepė savo klausytojams siekti savitumo, tuo pačiu metu stengiantis išvengti bet kokio polinkio į ekscentriškumą. Jis ragino rodyti užuojautą be sentimentalumo, pamaldumą be apsimestinio religingumo. Jis mokė gilios pagarbos, kuri būtų laisva nuo baimės ir prietarų.“
Jo bičiulius paveikė būtent ne tiek tai, ko Jėzus mokė apie subalansuotą charakterį, kiek tas faktas, kad jo paties gyvenimas buvo tokia iškalbinga jo mokymų iliustracija. Jis gyveno streso ir audros aplinkoje, bet niekada nesusvyravo.“
Tikrai svarbu yra neperlenkti lazdos. Ne šiaip sau yra sukurtas šitas fizinis pasaulis ir nereikia nukrypti vien į dvasingumą. Tą padaryti suspėsim būdami kituose (lengvesniuose) kūnuose. Čia yra sielų tvėrimo pasaulis ir toks yra Tėvo planas, kad reikia dirbti ir fiziškai, nes kitaip šitas laukas sunyks ir nebus dvasinio derliaus.
Tai tokia mano nuomonė šiandien. O kokia jūsų, mylimieji?

Rimantas V
2009-08-19 09:56:37

Komentarai

Prie balanso temos radau UK 1922 p. ką pasakė Jėzus Jonui apie meilę: “Meilė, Jonai, yra aukščiausioji visatos tikrovė, kada yra padovanota visaišminčių būtybių, bet ji yra pavojinga ir dažnai pusiau savanaudiška savybė, kaip ji pasireiškia mirtingųjų tėvų patirtyje. Kada tu vesi ir turėsi savų vaikų, kuriuos auginsi, žiūrėk, kad tavo meilei patarinėtų išmintis ir vadovautų intelektas."
“Tavo jaunasis draugas Amosas tiki šita karalystės evangelija lygiai tiek, kiek ir tu, bet juo pasikliauti visiškai aš negaliu; aš nesu tikras dėl to, ką jis padarys ateityje. Jo vaikystė šeimoje nebuvo tokia, kad sukurtų visiškai patikimą asmenį. Amosas yra per daug panašus į vieną iš apaštalų, kuriam nepasisekė patirti normalaus, kupino meilės, ir išmintingo lavinimo šeimoje. Tavo visas tolimesnis gyvenimas bus laimingesnis ir patikimesnis, nes tu savo pirmuosius aštuonerius metus praleidai normalioje ir gerai suderintoje šeimoje. Tu turi stiprų ir gerai išugdytą charakterį, nes išaugai tokioje šeimoje, kur vyravo meilė ir valdė išmintis. Toks lavinimas vaikystės metais sukuria tokį ištikimybės tipą, kuris man leidžia būti tvirtai įsitikinusiam, jog tu užbaigsi tą reikalą, kurį esi pradėjęs.”
Kaip matom vien meilės neužtenka, reikalinga išmintis ir intelektas.

RimantasV
2010-08-19 08:04:26

užsikabinau už Tado nuorodų :)
kas netingėjo, galėjo pasiklausyti trijų Eros "Ameno" versijų. Pirma versija buvo linksmiausia ir įdomiausia :) Bet jei taip, tai užsimaniau išsiaiškinti, apie ką apskritai daina? Gerai žinoma melodija tarsi sufleruotų, kad tai susiję su malda. Ir visi trys klipai savotiškai tai atspindi. Pagal skambesį lyg panašu į lotynų, o gal truputį į esperanto. Bet patikrinus paaiškėjo, kad Ameno tekstas yra absoliučiai nei iš jokios kalbos, tokie žodžiai niekur kitur neegzistuoja! Tekstas tiesiog sukurtas dainos autoriaus Eric Levi "iš oro", kad skambėtų. Bet jis nieko nereiškia. Tai nei garbinimas, nei malda, tik iliuzija.
Bet galvoju, kodėl jis atsidūrė forume sąryšyje su maldomis?
Juk ar nepasitaiko ir natūroj, kad mums gražiame įpakavime kartais pateikiama visai ne tas, ką mes galvojame? Meistriškai sukuriama iliuzija. Šiaip manau kad ir su UK yra panašiai.
Todėl visame sujauktame kontekste kad ir kaip paradoksaliai atrodytų, sveikiausia ir tikriausia turbūt yra pati pirmoji versija - parodija.

Jonas
2010-07-19 19:19:19

Jūsų džiaugsmui įdedu dar vieną interpretaciją. Galit rinktis kiekvienas asmeniškai, kuri jums arčiau dūšios. Tuo mes ir įdomūs, kad esame visi skirtingi, reiškiasi esame laisvi. Amen.

http://www.youtube.com/watch?v=xG6oFBHgTxU&NR=1

Tadas
2010-07-19 17:58:28

P. S. O juk galėjau įdėti kitą klipą...
http://www.youtube.com/watch?v=37j84iaBdfY&feature=related

Kūrinys tai tas pats, bet esmė, pagal jo interpretaciją, dar ir kaip skiriasi. Manau, kad su UK, šiuo furumu ir su balansu yra tas pats :)
Pagarbiai ir sudiev.

Tadas
2010-07-19 17:45:02

Pasirodo, kad ta krikščionybė jokia dar ne dužena, o tradiciniai tikintieji, jokie ne stikliukai.
Vakar pranešiau informaciją apie pamaldas visose Europos bažnyčiose dėl tų karščių. Ir ką, broliai ir sesės, kiek laipsnių jūsų termometrai šiandien rodo? Mano tai tik 22 laipsn. pagal Celsijų. O vakar, kiek buvo? Taigi 32-34. Štai jums ir įrodymas, ką gali visuotinė maldos galia. Ir kaip būna sveika pasijuokti kartais patiems iš savęs.

http://www.youtube.com/watch?v=NXsyRAPU8g0&feature=related

Sudiev, visiems linksmo vakaro!

Tadas
2010-07-19 17:28:19

Tadai,kur tu esi nezinau,bet pas mus seniai jau lyja,beveik valanda piskina kaip is backos.Muset tau karma tokia,kad nestudijoji rytietiskus ale mokymus,irgi taip galima pasakyt.Neskaityk rusisku nesamoniu.Linkejimai nuo insaiderio.

Andrius
2010-07-18 17:36:09

Garbės žodis, RimantaiV, tau tas karštis, manau, yr labai į naudą, nes tavo mąstymas nuo ano tik dar labiau suintensyvėjo :), o Andriui tai pasakysiu tik tiek, neiškok tarp tų rytietiškų mokymų, ko nesi pametęs. Visi jie yra jau seniausios atgyvenos, visi visų skersai ir išilgai išstudijuoti ir jau pamiršti...O jau su tom ruskom nesąmonėm, tai iš viso persistengei, kaip ir aš kažkada su Insaideriu :) Atleisk mums, Viešpatie, visus suklydimus, juk esam tik paprasti mirtingieji.
O dabar nauja žinia – visos Europos bažnyčiose užpirktos mišios ir visi meldž Aukščiasiąjį, kad tuos karščius pamažint, bo visiems jau aišku, kad nei apaštalas su ambasadorium, nei viso pasaulio urantai to nemok padaryt.
http://www.youtube.com/watch?v=H7csvgL-G3E&feature=player_embedded
Sudiev visiems, pasistengit neištirpt, daug skysčių gerkit, briskit ne į ežerus ar upes, bo ten vanduo, visai kaip arbata, ale po karštu dušu. Ką tik išbandžiau asmeniškai, 100% garantija.
Pagarbiai

Tadas
2010-07-18 17:13:25

Pavdz,is sito berniuko jauciu daugiau meiles,nei is visu urantu kartu sudejus,o juk jis nesireklamoja su savo meile,kaip sektantai daro: http://www.sozvezdie-love.ru/inuaki.html

Andrius
2010-07-18 15:02:57

Esi teisus Rimai,butent harmonija,balansas svarbiausia nei kad vienas aspektas uzgoziantis viska.Daug apie tai moka yoga ir pan rytu mokimai.Zmogus yra energija,Yra fizinis,emocinis,mentalinis ir berods dvasinis kunas,matomas tik fizinis.,dar cakros,meridianai ir t.t.Sveikata,adekvatumas buna tik kai energija teka laisvai,jokiu bloku,pertekliu,energetiniu skyliu ir t.t.Kazkiek skaiciau apie tai.Vat pas urantus akivaizdus disbalansas.Negatyvus ego valdo

Andrius
2010-07-17 23:27:00

Jono pasakyti žodžiai Violetai, kad „ jai kaip ir kiekvienam, kažko trūksta, o kažko yra per daug“ priminė man balanso temą. Atsiverčiau UK 1209 p. esantį skyrių apie septynis psichinius apskritimus per kuriuos eidami mes realizuojamės kaip asmenybės.
Iš šio skyriaus Leonida įdėjo citatą kur buvo įdomu tai, kad „Kada intelektualios prigimties vystymasis vyksta greičiau už dvasinį vystimąsi (RimantasV), tada tokia padėtis bendravimą su Minties Derintoju padaro tiek sunkų, tiek pavojingą.“ Ir, kad „Lygiai taip pat, per didelis dvasinis vystymasis turi polinkį sukelti dieviškojo vidinio gyventojo dvasinio vadovavimo fanatišką ir iškreiptą interpretavimą.“ (Algimantas, Violeta). Taigi išvada: „Būtent tobulos pusiausvyros protui, esančiam švarių įpročių, stabilizuotų nervinių energijų, ir išbalansuoto cheminio veikimo kūne – kada fizinės, protinės, ir dvasinės galios yra trivienėje vystimosi harmonijoje – gali būti perteiktas šviesos ir tiesos maksimumas, sukeliant tokios būtybės realiai gerovei minimalų pavojų arba riziką.“ Atkreipkime dėmesį, kad vystimosi harmonija turi būti trivienė. Reiškia, kad jeigu turim 100 procentų, tai santykis turi būti apie 33 fizinės (materialios), 33 protinės (intelektualios), 33 dvasinės galios. Tačiau ar galim mes būdami pradiniame apskritime turėti tuos 100 procentų? Įtariu, kad ne, nes „šitos dalys iš tikrųjų auga proporcingai viso savojo aš – savojo aš visumos – vystimuisi“. Tai reiškia, kad jeigu pavyzdžiui aš turiu 2 procentus intelekto, 1 fizinės ir 0,1 dvasinės galios, man reikia skubiai pasitempti ir pakelti fizines ir dvasines galias iki dviejų procentų ir tai bus idealu šiam gyvenimo tarpsniui. Ateityje turėčiau pasistengti augti tolygiai ir neišsibalansuoti.
Kaip galvojat, mylimieji, ar neperkaitau aš šiandien :)

RimantasV
2010-07-17 18:51:12

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal