Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Lietuvos katalikų sektos vadai neįsileido į Arkikatedrą, kaip raupsuotojo, Algirdo Brazausko palaikų net ir per jam skirtas mišias

Mielieji, tie iš jūsų, kurie mūsų svetainėje perskaitė mano knygą KRIKŠČIONYBĖS DUŽENOS, šią savaitę galėjo patys įsitikinti mano pateikiamų teiginių TIESA IR TIKRUMU - kunigai NĖRA ATSIVĖRĘ TĖVUI, IR NĖRA ATRADĘ TĖVO SAVYJE - todėl jie atlieka tik NEGYVĄ RITUALĄ BAŽNYČIOSE PER NEGYVAS PAMALDAS. Kadangi nėra gyvo ryšio su Tėvu, todėl kunigai NEPATIRIA MEILĖS IŠ TĖVO SAVYJE VISIEMS VIENODAI.

Štai būtent dėl to Arkikatedros duris krikščionybės religijos Lietuvos katalikų sektos valdžia užtrenkė Algirdo Brazausko palaikams, neįsileisdama jo kūno net ir per jam pačiam skirtas mišias Arkikatedroje.

Tuo tarpu Jėzus apaštalams aiškino, kad jie MYLĖTŲ VISUS, IR ATLEISTŲ VISIEMS, IR YPAČ MELSTŲSI UŽ TUOS, KURIE YRA, JŲ SUPRATIMU, PRIEŠAI. To jis mokė apaštalus, nes apaštalai niekada nesutiko laikyti pagonių sau - žydams - lygiais, nes jie manė, kad tik jie – žydai – yra Dievo išrinktieji, o pagonys tokiais būti negali, nes jie prilygsta tik gyvuliui. Būtent dėl tokio požiūrio žydams užteko pačios mažiausios išpirkos už pagonio nužudymą, kad gautų tokios nuodėmės atleidimą - karvelio paaukojimą sinagogoje. Tai buvo paties vargingiausio žydo auka.

Todėl Jėzus stengėsi savo apaštalus mokyti, kad jie kurtų dangaus karalystę SAVO ŠIRDYJE, JĄ ATVERDAMI TĖVUI.

Ir tik tada, kada yra atverta širdis Tėvui, kada Tėvas yra ATRASTAS SAVO VIDUJE, kadangi Tėvo DVASIA yra GYVA - TAI NE ŽODIS, TAI GYVA TĖVO MEILĖS ENERGIJA – ir ji yra MŪSŲ VIDUJE, dėl to mes ir galime Tėvą ATRASTI SAVYJE, IR JĮ PATIRTI, o tada ir nebėra NĖ VIENO, KURĮ ATSTUMTUM, IR KURIS NUOŠIRDŽIAI SIEKIA PATS ŠVIESOS.
Ir tada nebelieka tokios situacijos, kokią ką tik pateikė katalikų sektos valdžia kaip raupsuotajam užtrenkdama Arkikatedros duris buvusio Lietuvos prezidento Algirdo Brazausko paskutinei valiai būti palydėtam į kapines iš Arkikatedros.

Bažnyčios žodis NETAPO kūnu, nes JOS žodžiai, kartojami per kiekvienas pamaldas - atleiskite vieni kitiems, palinkėkite ramybės vieni kitiems - PRASILENKĖ - kaip jau daug ŠIMTMEČIŲ jie prasilenkia - su DARBAIS.

O tai BAŽNYČIOS DVIVEIDIŠKUMAS, kuris ją ir ištuštins VISĄ IR VISIŠKAI.

Kodėl taip yra? O gi todėl, kad Jėzaus mokymus ir evangeliją iškraipė jo paties apaštalai, ypač Paulius, nors jis pats niekada nebendravo su Jėzumi, tačiau įnešė savo asmeninį didžiulį indėlį, kad Jėzaus evangeliją – DIEVO TĖVYSTĘ, ŽMONIŲ BROLYSTĘ – sufalsifikuotų ir paverstų ją negyva samprata – Jėzus yra VIEŠPATS, jis numirė už žmonių nuodėmes jas išpirkdamas, po mirties prisikėlė, įsteigė bažnyčią ir yra jos vyriausiasis kunigas, ir tik bažnyčios bendruomenės nariai yra broliai ir sesės – kurią ir atstūmė visas Rytų pasaulis, turėjęs daug gilesnę Dievo sampratą negu tą, kurią pasiūlė Naujojo Testamento autoriai ir ypač Paulius, ir kuri tiesiog NEGALĖJO PAPLISTI PASAULYJE, NES JO SAMPRATA BUVO NEGYVA.
Tačiau labai daug prie tokios negyvos, ir VISIŠKAI NEREIKALINGOS PASAULIUI IR PRIEŠ JĖZAUS IR TĖVO VALIĄ, krikščionybės religijos išplitimo prisidėjo ir patys tikintieji, kurie nesusimąstė ir dėl to nesuvokė KĄ GI JIE DARO.

Negyva žinia ir dogma buvo perduodama iš kartos į kartą, o tai neleido žmonėms PATIRTI GYVO TĖVO, ATRASTO SAVYJE, nes niekas nemokė atrasti Tėvą SAVYJE, ir ne bažnyčioje ar vadinamose šventosiose vietose ieškoti Dievo.

Taip ir keitė aklos kartos, kurčios kartos kitas aklas ir kurčias kartas du tūkstančius metų. Iki URANTŲ atsiradimo Lietuvoje.

Su Urantijios Knyga ir Jėzaus Kristaus apreiškimu KALBU JUMS VĖL šią savaitę stovėjau skirtingose trijose vietose. Ir kiekvieną dieną buvo tas pats vaizdas - šimtai, o vakar ir šiandien jau net ir tūkstančiai, žmonių eina pro mane, tačiau net nemano sustoti. Daug žmonių ėjo su gėlėmis pagerbti velionio prezidento Algirdo Brazausko. Tačiau ėjo tik RITUALO ATLIKTI, nes patys Tėvo nėra atradę savyje, todėl jiems svarbiau buvo, ir yra, RITUALAS, NEGYVAS RITUALAS, O NE GYVOJI ŠVIESA IR GYVASIS Tėvo-Rojaus Trejybės KELIAS, KURIS VISĄ KŪRINIJĄ MAUDO ROJAUS TREJYBĖS GYVUOSE MEILĖS VIRPESIUOSE, VISĄ KOSMOSĄ, VISĄ TIKROVĘ, IR TIK ATRADĘS TĖVĄ SAVYJE, GYVAI PATYRĘS ŠIUOS GYVUS MEILĖS VIRPESIUS GIMSTI IŠ DVASIOS IR PATS JAIS MYLI, IR MYLI VISUS VIENODAI, NĖ VIENO NEIŠSKIRDAMAS.

Šiandien prie manęs priėjo vidutinio amžiaus moteris. Apžvelgė knygas. Pamatė Jėzaus vardą ir taip skausmingai ėmė apgailestauti man, kaip gi šitaip galėjo pasielgti su prezidento Algirdo Brazausko palaikais, neįsileisdami jų į Arkikatedrą. Juk būtent jis ir sugrąžino Arkikatedrą tikintiesiems kaip bažnyčią; ir savo paskutinę valią išreiškė kunigui, kad nori būti išlydėtas iš Arkikatedros; ir išpažinties priėjo, o taip su juo nedorai pasielgė. Ji vis suko jai taip skausmingą kalbą apie tai, kas jai maudė širdį. Aš jai aiškinau, kad šitaip katalikų vadai pasielgė dėl to, kad jie patys nėra atradę Tėvo savo širdyje, todėl jie kalba gražius žodžius, o viduje turi akmenį tiems, kurių nekenčia. Juk Jėzus mokė savo apaštalus, kad dangaus karalystė yra ne išorėje, bet kiekvieno širdyje. O tai reiškia, kad tokie kunigai, kurie neįsileido Algirdo Brazausko palaikų į Arkikatedrą patys nėra dangaus karalystėje, nors liežuviu apie ją nuolat kalba per savo pamaldas. Jų darbai ir skiriasi nuo žodžių. Bet jiems už savo veiksmus reikės atsakyti prieš Tėvą, kuris sprendžia iš vidaus ir čia jau nieko nenuslėpsi, KODĖL ŠITAIP PASIELGEI, NORS KITIEMS GALI PRIKALBĖTI DAUG ŽODŽIŲ, KURIE IR GALĖTŲ JUOS ĮTIKINTI, BET TIK NE TĖVĄ, nes Jis sprendžia pagal tai, KIEK GI TU MOTYVUOJI SAVO VEIKSMUS JO MEILE VISIEMS VIENODA.

Moteris klausėsi mano aiškinimo ir pripažino: “Tikra tiesa.”

Priėjo prie manęs senutė. Žvelgė į išdėliotas knygas labai nedrąsiai. Pradėjau jai aiškinti, koks tai Jėzus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL. Ji buvo tokia nuoširdi, buvo tiek susidomėjusi mano aiškinimu, kad labai greitai apsisprendė, jog ši GYVA šviesa jai labai reikalinga.
Lietuviškai ji kalbėjo su akcentu, bet vis tik knygą paėmė lietuvių kalba, ir paklausė manęs, kaip jai paveikti anūką, kad jis šitą knygą irgi perskaitytų. Ji – ne lietuvė, todėl jai lengviau būtų skaityti ne lietuvių, bet rusų kalba, tačiau anūkas ir girdėti nenori nieko apie rusų kalbą, o tokių knygų iš viso neskaito. Ir apie Jėzų nenori nieko išgirsti.

Aš jos paklausiau, kiek jos anūkui metų. – “Aštuoniolika,” atsakė ji. Tada jai nuoširdžiai paaiškinau, kad jis jau turi savo sampratą apie Dievą, suformuotą jo auklėjimo šeimoje, jo draugų, gatvės įtakos, televizijos poveikio, ir labai gaila, kad tos nuostatos prasilenkia su tikrovės šviesa, kurią ir pateikia savo apreiškime Jėzus. Dabar net ir muzika nebeturi melodijų, nes viešpatauja vien tik žemų dažnių ritmas, kuris bukina ne tik smegenis, bet ir provokuoja agresiją ir ligas. Ji man tik patvirtino, kad jos anūkas, kaip tik toks.

Kadangi ji taip nuoširdžiai rūpinasi savo anūko šviesa, o pačiai jai daug lengviau skaityti rusų kalba, tai aš jai Jėzaus Kristaus vardu padovanojau šį apreiškimą ir rusų kalba. Ji dar mėgina man paaukoti kaip ir už lietuvišką knygą, tačiau aš jai paaiškinau, kad ji gauna šią knygą DOVANŲ NUO JĖZAUS, o už dovaną niekas nemoka, ir dovanoti Jėzaus vardu aš turiu gautus įgaliojimus ir iš Jėzaus, ir iš Tėvo.

Ji taip nuoširdžiai džiaugėsi tokia dovana, ir pasakė, kad dabar ji skaitys ŠITĄ KNYGĄ ir NEBEBUS VIENA. Ir galbūt ir anūkas ją skaitys lietuvių klaba.

Du vaikinai sustojo prie manęs ir tyrinėja mano dviratį, atremtą į sieną. Aš jiems ir sakau - "Ne ten žvelgiate. Žiūrėkite, kas yra ant mano stalo." - "Mums įdomiau dviratis." Pasižiūrėjo į knygas ir vienas iš jų sako: "Aš bažnyčios Dievu netikiu, nes ji nežino, kas tai." Aš jam paaiškinau, kad bažnyčiios dogmos yra negyvos, ir jos neturi nieko bendro su Dievu, o Dievas - tai energija, tai asmenybės ir energijos šaltinis, jis būtent ir paskleidžia energiją į kosmosą. Tada jis tuoj ir sako: "Aš tikiu, kad Dievas yra energija." Aš jam sakau, jog Dievas taip pat yra ir SĄMONĖ, IR ASMENYBĖ, IR DVASIA, IR VISA TAI YRA GYVA ENERGIJA, o dviratis taip pat yra energijos tam tikra išraiška, tik ji neturi gyvybės formos, kokią turi asmuo.
Jie abu klausėsi mano aiškinimo labai susidomėję. Ir su mano visais teiginiais visiškai sutiko. Tuomet aš jiems ir sakau, kad apie tai ir kalba Jėzus savo apreiškime. O nueidami pasakė: "Jūs dirbate labai svarbų darbą visiems žmonėms; linkime jums ir toliau jį dirbti, nes jis tikrai reikalingas visiems."

Šie du jaunuoliai TIKI Į DIEVĄ, TAČIAU JUOS PURTO BAŽNYČIOS PERŠAMOS NEGYVOS DOGMOS IR RITUALAI.

O vakar priėjusi prie manęs moteris paklausė, KOKIOS ČIA KNYGOS? Aš tik spėjau pasakyti, jog tai Jėzaus apreiškimas, kai ji tą pačią akimirką persimainė ir puolė šaukti - "Jėzaus..? Ooo - MELAGIS, VISOKIŲ ČIA JŪSŲ PRIVISO, ramybės neduoda..." ir vis dar atsigręždama į mane, nuėjo su visa minia, panašu, jog irgi link prezidentūros ATIDUOTI VADINAMOSIOS PASKUTINĖS PAGARBOS ALGIRDUI BRAZAUSKUI.

O štai prieš porą dienų buvo puikus patyrimas, kada pro mane praėjo jaunas juodaodis. Tačiau už poros žingsnių nuo mano staliuko apsigręžė ir vėl sugrįžo. Kartu su juo buvo ir lietuvis palydovas. Pradėjo juodaodis vartyti Jėzaus Kristaus apreiškimo anglišką vertimą. Jo palydovas man paaiškino, kad jo bičiulis yra labai religingas. Aš jutau to jauno juodaodžio nuoširdumą, kada aiškinau angliškai, kokia tai knyga. Ir aš labai džiaugiuosi, kad ši knyga surado nuoširdų skaitytoją - juodaodį mano brolį dvasioje. Aš jam paaiškinau, kad ši knyga nepardavinėjama, bet dalinama už aukas, o auka - tai pasidalinimas iš meilės visų šviesos labui, ir visos šios knygos buvo atspausdintos už aukas, ir šitokiu būdu bus spausdinamos ir kitos knygos.
Jis vis atidžiai vartė knygą, vis dar neapsispręsdamas paimti ją ar ne. Tačiau jutau, kaip jis jos nori, nuoširdžiai nori. Ir tada aš jam tariau, kad palengvinčiau jo apsisprendimą - "Aš tau ją dovanoju Jėzaus vardu, jeigu tu ją tikrai nuoširdžiai nori skaityti." - "Taip, aš ją skaitysiu." - "Tuomet knyga yra tavo, ir tau ją dovanoja per MANE JĖZUS KRISTUS, NES JIS MAN SUTEIKĖ TOKĮ ĮGALIOJIMĄ DOVANOTI JO VARDU." - "Ir man nereikia nieko mokėti?" - "Nieko, nes tai dovana nuo Jėzaus." - "Ir aš galiu dabar eiti?" - "Aišku, kad gali, knyga tavo." Aš jam dar padaviau lapelį su mūsų svetainės adresu. Paaiškinau, kaip jis galės patekti į mūsų svetainės anglišką variantą, ir iš ten galės taip pat patekti ir į Urantijos Knygos anglišką tekstą.

Šis epizodas man suteikė tiek daug minčių apmąstymams. Juk šis mano brolis dvasioje – juodaodis, ir atvyko iš toli, IR DABAR YRA tarp mūsų baltaodžių, tačiau būtent jis sugrįžo prie manęs, o ne nuėjo tolyn pro GYVĄ ŠVIESĄ KAIP PRO JĄ PRAEINA KASDIEN MANO BALTAODŽIAI BROLIAI IR SESĖS DVASIOJE BŪDAMI SAVO ĮPRASTOJE APLINKOJE. Atrodytų juodaodžiui turėtų būti nejauku tarp kitos spalvos žmonių, tai ko čia jam dar dairytis į kažkokias knygas, kurias tiesiog gatvėje, o ne įprastame knygyne siūlo kažkoks jam nesuprantamas žmogus, reikia eiti ten, kur veda jo bičiulis lietuvis. Ir jeigu net tokiomis, jam neįprastomis, aplinkybėmis jis SUGRĮŽO, tai reiškia jis pajautė - PATS TO SĄMONINGAI NESUVOKDAMAS - Tėvo vedimą iš vidaus - SUGRĮŽK, NEPRAEIK, ČIA GYVOJI MANO ŠVIESA.

Kada aš ir jo bičiuliui lietuviui pasiūliau taip pat pavartyti Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, tai šis nuo manęs net atšoko, tuoj pat pareikšdamas, kad tokiais dalykais netiki, nesidomi, ir jam jų nereikia.

Aklas ir kurčias lietuvis ir dvasiškai ištroškęs ir išalkęs jo juodaodis bičiulis, ieškantis GYVOJO VANDENS IR GYVOJO MAISTO. Ir Tėvas pasirūpino, kad jo nuoširdus troškimas būtų PATENKINTAS.

O aš džiaugiuosi, kad jis buvo patenkintas būtent tokiu būdu - Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL angliško vertimo patekimu į juodosios rasės atstovo rankas jam neįprastame krašte - Lietuvoje. Jam šis kraštas jau turės gilią DVASINĘ prasmę, nes būtent čia jis gavo GYVOSIOS Šviesos dovaną Kristaus vardu.
Ar galėjo jis šito tikėtis prieš atvykdamas į Lietuvą, dar net ir prieš akimirką eidamas Gedimino prospektu?

Ir kaip liūdna dėl kitų mūsų lietuvių brolių ir sesių dvasioje, kurie yra tokie akli, kada gyvoji šviesa jų labui yra JAU SUTEIKTA, tereikia tik ištiesti ranką, ir ją paimti, o jie visi neria gilyn į tamsą. O tada NEGYVA tamsa jų nebepaleidžia ir GYVOJI šviesa juos vis labiau baugina. Todėl ir laiko užantyje akmenį kunigai, o Arkikatedros duris atveria tik tiems, kurie yra priimtini jų gyvuliniam protui, nes jų širdys yra kietos ir šaltos – be meilės.
Melsiuosi už juos visus, kad atsivertų jie TĖVUI, IR ATRASTŲ JĮ SAVYJE, KAD JŲ ŠIRDYS SUMINKŠTĖTŲ IR PAMILTŲ JIE VISUS ROJAUS TREJYBĖS MEILE, NET IR TAIP, KAIP JA MYLĖJO JĖZUS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2010 07 01

Algimantas
2010-07-02 00:40:46

Komentarai

Mielas RimantaiV, aš tau jau aiškinau, kaip ir visiems, jog tik atsivėręs Rojaus Trejybei, atradęs Tėvą savyje, ir gimęs iš dvasios mirtingasis MYLI VISUS VIENODAI IR SIEKIA KUO DIDESNĖS DVASINĖS ŠVIESOS.
TU KOL KAS JOS BIJAI IR NESIEKI, NES TAVO DIDESNĖ MEILĖ YRA MATERIJAI, BET JOKIU BŪDU NE DVASINIAM GYVAJAM KELIUI. Tai tiesiog liudija tavo mintys, reškiamos nuolat mūsų Forume. Ir savojo vidaus tu negali paslėpti, NES JIS TIESIOG PERSIŠVIEČIA. O jeigu turėtum giluminį gyvą ryšį su Tėvu, tada tu dėstytum visiškai kitokias mintis, negu reiški jas dabar. Tada matytum GILUMINĮ kontekstą ir nedarytum tokių apibendrinimų, kurie klaidingi ne tik tau ASMENIŠKAI, bet tuo pačiu jie klaidina ir kitus, bet tik tuos, kurie taip pat dar neturi gyvo ryšio su Tėvu, nes jo irgi dar nėra ATRADĘ SAVYJE. Tokiu savo elgesiu to ir formuoji NEIGIAMĄ MĄSTYMĄ VISUMOS ATŽVILGIU IR JIEMS, NES SAVYJE JĮ TURI ĮSIŠAKNIJUSĮ JAU GILIAI PASĄMONĖJE.
Būtent dėl tavo tokio mąstymo tu ir neleidi savo tikrajam aš išskleisti sparnus ŠVIESOJE IR TEIGIAMAME POŽIŪRYJE Į KŪRINIJĄ, Į ŽMONIJĄ, IR Į VISUOMENĘ, NES NETURI TEIGIAMO POŽIŪRIO Į PATĮ SAVE. Todėl tavo gyvenimo prioritetai yra išskirtinai materialūs, dėl to ir tokios mintys, vien tik varžančios, be laisvės polėkio, be GYVYBĖS. Būtent dėl to tu ir lieki katalikų sektos laiptelio įkaitu, ir bijai lipti ANT ŠVIESESENIO IR GYVYBINGO LAIPTO, ATSIDAVUS TIK ROJAUS TREJYBEI IR VIEN TIK JAI – NE JĖZUI, BET ROJAUS TREJYBEI. Būtent tuomet ji tave ant sparnų atneštų į mūsų Rojaus Trejybės šventovės gyvąsias pamaldas.
Deja, tavosios meilės vektorius yra nukreiptas priešinga kryptimi, todėl aš ir sakau, kad tu ieškau užutėkio savo protui ir bijai savo tikrojo dvasinio aš, o tavo gyvulinis protas BIJO MANO MOKYMŲ, TODĖL IR SURANDA PATS SAU PASITEISINIMŲ, KAD TIK NEREIKĖTŲ ĮDĖTI ASMENINIŲ PASTANGŲ IR TAM PASKIRTI LAIKO.
Tai tik liudija tavo seklų įtikėjimą ir neryžtingumą, o meilę DOXUOJA gyvulinis protas ten, kur jam patogiau – SAVO BIOLOGINEI ŠEIMAI, SAVO BIOLOGINIAMS VAIKAMS, SAVO GIMINEI. O tu ir PASITENKINI TOKIU SEKLIU DVASBIU LYGIU, NENORI AUGTI VISU DVASINIU ŪGIU, nusiramini pats paspendęs sau spąstus tamsoje ir aklavietėje.
Tačiau tu bijai ne tik mano mokymų šviesos, bet taip pat ir savo aplinkos, todėl ir bijai nors kiek LAISVAI keisti save į TIKRAI MYLINTĮ GYVĄJĄ ŠVIESĄ IR POZITYVIAI MĄSTANTĮ VISŲ LABUI, IR VIS DIDESNĖS ŠVIESOS VISŲ ATŽVILGIU, ROJAUS TREJYBĖS SŪNŲ.
Tačiau - tai dar tik tavo ateities laiptelis, kurio – šiandien – pats atsisakei laisva valia ir pasirinkai proto užuovėją, kuri stabdo tavo dvasios vystymąsi, ir būtent šį laiptelį kurį mes - urantai - nuolat lankantys Rojaus Trejybės šventovę, ĮSISAVINAME jau dabar. Mielas RimantaiV, aš tau vėl sakau, nedarytk skubotų apibendrinimų, nes jie tau matant tik siuarą kontekstą, visada bus klaidingi, ir tada pats save dar daugiau sukliadinsi ir susipainiosi. Štai kodėl tau reikia lankyti mano Urantijos grupės užsiėmimus, kad suvoktum giluminius žodžius, net ir tavo paties pateikiamų teginių, nesvarbu iš kur - iš Naujojo Testamento, iš Urantijos Knygos epochinio apreiškimo, ar Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, ar Rojaus Trejybės Asmenų apreiškimų, nes dabar peteikęs citatą net nesuvoki, kad ši citata netinka būtent norint pagrįsti TAVO mintis ginant katalikų sektos valdžios klaidingą sprendimą dėl prezidento Algirdo Brazausko palaikų neįleidimo į Arkikatedrą.
Todėl ir dabar rašydamas tau, aš tuo pačiu aiškinu VISIEMS, kad jie kaip dvasbiiai mokytojai taip pat galėtų giliau suvokti KONTEKSTĄ, to teiginio, kurį tu pateikei kaip savo argumentą. Pirmiausia, ir tai yra svarbiausia, Jėzus šitaip pasakė NE VISIEMS, o tik vienam savo pasekėjui, kuris norėjo būti ĮŠVENTINTAS Į PATIES JĖZAUS PASIRINKTUS EVANGELININKUS. Šis jaunas vyras paprašė Jėzaus dar leisti jam sugrįžti namo ir palaidoti savo seną ir jau mirštantį tėvą. Į tai Jėzus atsakė:
“’Mano sūnau, lapės turi olas, o dangaus paukščiai turi lizdus, bet Žmogaus Sūnus neturi kur savosios galvos priglausti. Tu esi ištikimas mokinys, ir gali likti toks, tuo pačiu metu sugrįžti namo tam, kad patarnautum tiems, kuriuos myli, bet ne taip yra su mano evangelijos žinianešiais. Jie atsisakė visko, kad eitų kartu su manimi ir skelbtų karalystę. Jeigu tu nori būti įšventintas mokytojas, tuomet laidoti mirusiuosius tu turi leisti kitiems, tuo tarpu tu toliau turi skleisti gerąją naujieną.’ (1801-05)Ir šitas vyras išėjo labai nusivylęs.”
Jėzus nė žodeliu neužsiminė, kad šis vyras NEGALI vykti laidoti savo tėvą. Tačiau tada jo bus JAU visiškai KITOKS statusas ir atsidavimas Tėvo valiai, tada jis bus tiesiog Jėzaus pasekėjas ir mokinys, bet ne EVANGELININKAS, KURIS KAIP IR APAŠTALAI, TURI ATSIDUOTI VIEN TIK EVANGELIJOS SKELBIMUI IR TĖVO VALIOS VYKDYMUI. Evangelininkams kaip ir apaštalams visiškai kitokie apribojimai ir suvaržymai šiame dvasios šviesos kelyje, kurie visiškai netaikomi eiliniams tikintiesiems.
Todėl ir tavo pateikta citata iš Naujojo Testamento, mielas, ir mylimas, RimantaiV, be pateikto konteksto atrodo, kad tiktų visiems, o ji iš tikrųjų Jėzaus buvo taikoma tik APAŠTALAMS IR EVANGELININKAMS.
Todėl ir katalikų sektos valdžia net savo tiesioginės RITUALINĖS pareigos neįvykdė, kaip ji turėtų suteikti prieglaudą mirus aukščiausiam valstybės pareigūnui – prezidentui – priglaudžiant jo kūną per už jį laikomas mišias – juk mišias už jo sielą laikė. Reiškia ji pati sau prieštaravo – maldos žodį tarė, bet to paties, už kurį tarė maldos žodį, kūną atstūmė.
TAI RODO NE TIK NENUOSEKLUMĄ, BET IR TŲ KUNIGŲ ASMENYBIŲ DVILYPUMĄ.
Ar per maldą jie taip pat tarė jų veiksmus patvirtinančius žodžius, nes tokiu atveju jie turėjo nuoširdžiai savo komunijoje tarti maždaug tokius žodžius Kūrėjui: “Mes meldžiamės nuoširdžiai už savo sielos brolį Algirdą Mykolą, tačiau neįsileidome savo sielos brolio kūno į Arkikatedrą, nes mūsų vidus tam priešinasi, nors mes ir meldžiamės už jo sielą ir linkime ramybės, bet mums atrodo, kad jo kūnas nevertas būti šioje svarbiausioje Katedroje, todėl mes jam ir užtrenkėme duris, net ir kaip šalies prezidentui.”
Katedra yra tiek gyva, kiek iš jos šviesuolių sklinda meilės gyvi virpesiai pačiu didžiausiu ryškumu. O jis numato tik ramybę ir palaimą, nuoseklumą ir pakantumą, meilę ir gailestingumą, šviesą ir gyvybingumą – TIKROVĖS GYVĄ RYŠĮ SU KŪRĖJU – ROJAUS TREJYBE – PER GYVĄ KOLEKTYVINĘ KOMUNIJĄ.
Būtent prezidento palaikų neįsileidimas jau ir užkirto gyvo ryšio meilės virpesių tekėjimui, ir todėl čia vyko tik negyvas ritualas, nes buvo neįmanoma nupinti gyvų meilės virpesių vieningo dvasioje ornamento, kuris su mele būtų pasiųstas Kūrėjui, nes tai turėjo eiti iš atsivėrusios dvasios gelmės. O jeigu ji būtų atsivėrusi savo gelme, tai Arkikatedros duris taip pat būtų su meile atevrtos ir prezidento palaikams.
Tai KŪRINIJOS TIKROVĖS DAUGYBOS VEIKSMAS KAIP DUKART DU YRA KETURI BE JOKIŲ ĮMANOMŲ IŠVEDŽIOJIMŲ, KAD GALI BŪTI KITAIP.
O kai dėl valstybės, tai aš tikrai suprantu, kad ji yra PRIEVARTOS MAŠINA. Lygiai taip pat kaip ir žinau, kad ji IŠNYKS, IR BUS VIENA PASAULIO ŽMIONIJĄ BE JOKIŲ SIENŲ IR BE JOKIOS PRIEVARTOS APARATO. Tačiau ir tiems šviesiems – tik nevienodu laipsniu nušvitusiems, nes visų vis tiek visą laiką bus skirtinga patirtis, skirtingas mažius, tačiau visi rmesis jau į DVASINĮ PAGRINDĄ – ROJAUS TREJYBĘ – žmonėms bus vadovaujama, ir jiems vadovaus patys DVASINGIAUSI ŽMONĖS, KURIE SKLEIS ŠVIESĄ VISŲ LABUI IR VISUMOS – KŪRINIJOS GEROVEI.
Tai ir bus mūsų planetos – Urantijos – šviesos ir gyvenimo amžius. Būtent tada mūsų planetoje bus viena religija, kurią mes jau ir sukūrėme Lietuvoje visam pasauliui – Rojaus Trejybės GYVOJI religija.
Jėzus mokė:
“Bet leiskite man jus įspėti, kad nepadarytumėte kvailystės mėgindami vieną troškimą pakeisti kitu ir tariamai aukštesniu troškimu vien tiktai žmogiškosios valios jėga. Jeigu jūs tikrai norėtumėte nugalėti mažesnės ir žemesnės prigimties pagundas, tuomet jūs turite pasiekti tokį dvasinio išsivystymo lygį, kuriame jūs realiai ir iš tikrųjų būsite išsiugdę tikrąjį susidomėjimą tomis aukštesnėmis ir idealistiškesnėmis elgesio formomis ir meilę toms aukštesnėms ir idealistiškesnėms elgesio formoms, kurias jūsų protas trokšta pakeisti žemesniais ir mažiau idealistiniais elgesio įpročiais, kuriuos jūs suvokiate kaip pagundą. Šitokiu būdu dvasinės transformacijos dėka jūs būsite išlaisvinti, vietoje to, jog vis daugiau jaustumėte perdaug didelę naštą apgaulingai slopindami mirtingojo troškimus. Tai, kas yra sena ir žemesnio lygio, bus užmiršta dėl meilės tam, kas yra nauja ir aukštesnio lygio. Visada grožis laimi prieš bjaurastį širdyse visų tų, kuriuos yra apšvietusi tiesos meilė. Naujos ir nuoširdžios dvasinės meilės išsiveržianti energija turi galingą jėgą. Ir vėl aš jums sakau, nepasiduokite blogiui, bet vietoje šito nugalėkite blogį gėriu.” (1738-04)

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2010-07-05 13:14:01

Mielas Algimantai, Naująjame Testamente Jėzus pasakė: "Palikite mirusiesiems laidoti savo numirėlių, o patys eikite gelbėti gyvųjų."
Linkiu tau ramybės, nes kai pradedi nervintis, atsiranda daug klaidų ir prieštaravimų sau komentaruose.
Su broliška meile

RimantasV
2010-07-04 23:41:13

Algimantas demonstruoja tipinio funkcionieriaus mentalitetą, dargi persmelktą religingumo. "tačiau BŪTENT TAI LABAI SVARBU VALSTYBEI IR PAČIAI KATALIKŲ SEKTOS VADOVAMS, IR JOS TIKINTIESIEMS, KIEK JIE LAIKOSI SAVO PATIES VADINAMO ŠVENTOJO RAŠTO NUOSTATŲ - NAUJOJO TESTAMENTO." Užmušantys žodžiai. Kas gali būti svarbu valstybės aparato, po kurio jungu, siurbiamas tautos kraujas sąrangai? Tai svarbu tik funkcionieriams...ir tokiems kaip Algimantas...Valstybinė sąranga yra dirbtinė, nenatūrali, tai yra prievartos aparatas, tautinės, gentinės sąmonės jungas
Atsiprašau...nieko nepagarbaus...tačiau nuo JŪsų dvelkia arktinis šaltis...niekada nesutiksiu su tokių įvykių traktavimu...Jūs esate konformistas ir manipuliatorius. Tikrai Jūsų laukia didžiulė karjera...didesnė už visų funkcionierių ir valstybininkų sudėjus kartu.
Pagarbiai,

Arnika
2010-07-04 21:42:28

Mielas Rimantai, vėl tu mėgini TEISINTI ir LEISTI elgtis katalikų sektos valdžiai, kaip ji nori, priklausomai nuo to, kaip ji KĄ VERTINA.
Mes gi nei teisiname, nei teisiame, nei smerkiame, o tiesiog pateikiame faktą ir to fakto priežasties analizę ir pasekmes ateičiai pačiai katalikų sektai. IR TIK TIEK.
Tačiau dabar pamėginsiu pateikti jau tavo teiginio truparegiškumą, nes tu ir vėl nematai SISTEMINE PRASME DIDESNIO KONTEKSTO.
TAVO TEIGINYS TURĖTŲ PRASMĖS, JEGU KALBA EITŲ APIE VIENĄ ASMENĮ IR JO ASMENINĘ NUOMONĘ IR JO PRIIMTUS ASMENINIUS SPRENDIMUS. Tuomet KAIP JIS NORI TAIP JIS IR ELGIASI. Tačiau šiuo atveju kalba eina ne apie vieno asmens ASMENINĮ sprendimą, BET APIE INSTITUCIJOS SPRENDIMĄ IR NE PRIVATAUS ASMNENS ATŽVILGIUS, BET VISOS VALSTYBĖS VADOVO ATŽVILGIU - PREZIDENTO. Tu mielas RimantaiV visą laiką mėgini mane kritikuoti, kad mano neigiamas mokymas, mano metodas ne toks kaip Jėzaus, nors tu net nesuvoki kas yra neigiamss ir kas yra teigiamas mokymas, todėl ir pats nuolat ragindamas mąstyti pozityviai VISĄ LAIKĄ MĄSTAI VIEN TIK NEGATYVIAI, pimiausua NEIGIAMAI ŽVELGDAMAS Į SAVE, BE MEILĖS TIESIOG UŽKIRSDAMAS KELIĄ SAVO TIKRAJAM DVASINIAM AŠ IŠSISKELISTI, VIS PRIMINDAMS IR FORUME, AKD NESKUBĖTUME, NET PRIEŠ AKIS VISA AMŽINYBĖ. o TAI YRA PAT OPIKTYBIŠKIAUSIAS NEIGIAMAS MĄSTYMAS I RPOŽIŪRIS NE TIK SAVO APTIES, BET IS VISUMOS ATŽVILGIU, ROJAUS TREJYBĖS ATŽVILGIU, NES TOKĮ SPRENDIMĄ DARAI SĄMONINGAI, O NE DĖL TO, KAD NEŽINOTUM IŠ MŪŲS FORUMO, JOG TU NESI TA GYVULINIS AŠ, BET DVASINIS IR AMŽINAS AŠ - ASMENYBĖ - TODĖL MYLĖK JĄ IR ŽVELK SU MEILE TIEK Į SAVO DABARTINĮ MATERILAIŲ KŪNĄ, NES JIS YRA MATERIALIU PAVIDALU ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖ, TIEK IR Į SAVO TIKRĄJĮ DVASINĮ IR TRIKŠTANTĮ AUGTI AŠ. Todėl ir tavo pasakymas "Nieko tam lavonui neatsitiko, kad katedroje nepagulėjo," rodo ne tik tavo NEIGIAMĄ, O NE TEIGIAMĄ, NUOSTATĄ, BET IR TAVO CINIZMĄ. Ir čia neturėtum painioti gyvas ar negyvas, bet turi atsižvelgti į tai, KAIP PALYDIMAS VALSTYBĖS PREZIDENTAS. Jam tikrai jau esant aukštesnio - morontinio - lygio pasaulyje visai nesvarbu, KAIP SU JO BUVUSIU KŪNU KAS TVARKYSIS, tačiau BŪTENT TAI LABAI SVARBU VALSTYBEI IR PAČIAI KATALIKŲ SEKTOS VADOVAMS, IR JOS TIKINTIESIEMS, KIEK JIE LAIKOSI SAVO PATIES VADINAMO ŠVENTOJO RAŠTO NUOSTATŲ - NAUJOJO TESTAMENTO. O ten nėra nė žodeliu užsiminta, kad reikėtų užtrenkti tikinčiajam bažnyčios duris. o čia dar VALSTYBĖS PREZIDENTUI UŽTRENKĖ ARKIKATEDROS DURIS. Ir nelygink mūsų Forumo su kataliikų negyva ir ritaline sekta, nes tai NESULYGINAMI DALYKAI, KADA VIENAS YRA VAKAR DIENA, KITAS YRA BRĖKŠTANTI AUŠRA Į PATĮ RYŠKIAUSIĄ GYVĄJĮ RYTOJŲ. Todėl mūsų Forume turi būti patys aukščiausio dažnio virpesiai iš atsivėrusių mūsų brolių ir sesių dvasioje, pati ryškiausia ir gyva šviesa, be ritualų ir dogmų. Todėl VISI NUOŠIRDŽIAI SIEKIANTYS DALYVAUTI MŪSŲ FORUME NETURI JOKIŲ SUVARŽYMŲ, IŠSKYRUS TAI, KAD JIE TIKRAI NUOŠIRDŽIAI NORI SEMTIS ŠIOS ŠVIESOS IR DĖL TO PATYS PRADEDA GYVĄJĮ DVASINĮ SAVO LAVINIMĄ VISŲ LABUI.
Todėl tavo replika mano atžvilgiu dėl jūsų komentarų suvaržymo taip pat atsiduoda cinizmu.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2010-07-04 21:04:39

Mielas, Algimantai, tikrai nieko neturiu prieš tave. Myliu tave kaip sielos brolį ir gerbiu už pastangas ir atkaklumą skleidžiant Tėvo meilę ir šviesą. Jeigu ne tas šaukštas deguto statinėje medaus ir toliau lankyčiau pamaldas. Netinka man tas tavo neigiamas mokymo pobūdis. Jėzus mokė: ieškokite gero. Pas tave gi yra daug kaltinimų, smerkimų, gasdinimų. Rask žmoguje (ar katalikų bažnyčioje) nors kruopelytę gero ir atkreipk dėmesį į tą gėrį, pagirk ir pamatysi kaip to gėrio padaugės, kaip pakils to žmogaus noras mokytis ir augti. Buvai gi anglų kalbos mokytojas mokykloje. Ar ir ten kirtai iš peties: tu nemoki, tu nesupranti. Taip moko blogi mokytojai ir tokių vaikai nemyli.
Su broliška meile

RimantasV
2010-07-04 20:59:42

Mieli dvasios broliai ir seserys, leiskim tada ir kitiems "vertinti". Štai katalikų bažnyčia įvertino situaciją ir nusprendė nepriimti. Nieko tam lavonui neatsitiko, kad katedroj nepagulėjo. Va jeigu gyvam kokios pagalbos nesuteiktų, tada galėtume ir vertinti griežtai.
Algimantas gi irgi ne visus komentarus įsileidžia į Urantijos knygos forumą.

RimantasV
2010-07-04 19:47:57

Mielas RimantaiV, matau, kad tu DAR visiškai nesuvoki KAS YRA TEISIMAS, O KAS YRA FAKTŲ ANALIZĖ.
Aš jus visus, ir tave taip pat, mokau ANALIZĖS, KAD JI VISADA BŪTŲ SUSIETA SISTEMIŠKAI SU VISA KŪRINIJA.
Mano mokymuose NIEKADA NEBŪNA TEISIMO, NIEKADA.
Tu šito dar NEPAJĖGI suvokti, nes turėtum DAUGIAU ATSIVĖRTI TĖVUI, TIEK, KAD PAJUSTUM IŠ MANO MOKYMŲ TAU SUTEIKIAMOS MEILĖS ŠVIESĄ, KAD IR TU VADUOTUMEISI IŠ APLINKOS TAMSOS, KURI TAVE VEIKIA LABAI STIPRIAI TIEK PER TAVO SĄMONĘ, TIEK PER PASĄMONĘ. BŪTENT TAI NUOLAT IR ATSISPINDI TAVO TEGINIUOSE, KAIP IR KĄ TIK TAVO PARAŠYTAME TEIGINYJE.
Būtent tau ypač reikia DIDESNĖS šviesos, kurios tu VIENAS NEGALI ĮSISAVINTI, NES NUSTOJAI lankyti mūsų Rojaus Trejybės šventovės GYVĄSIAS pamaldas.
Ir tai jau atsispindi tavo samprotavimuose, nes pasirinkai BAIMĖS IR PRIEBLANDOS užutėkį, kuris yra patogesnis tavo PROTUI, BET JIS NĖRA PATOGESNIS TAVO TIKRAJAM DVASINIAM AŠ, KURIO TAVO PATIES PROTAS AKIVAIZDŽIAI DAR BIJO, IR VENGIA, dėl to ir STABDO TAVO ASMENINĮ DVASINĮ VYSTYMĄSI, KAD ATSISKLEISTUM SAVO TIKRUOJU AŠ.
STUDIJUOK MANO PARAŠYTĄ KNYGĄ KRIKŠČIONYBĖS DUŽENOS, KAD SUVOKTUM, JOG KATALIKŲ SEKTA PATI SAVE NUTEISĖ - KAIP INSTITUCIJA - IR NUTEISĖ GALUTINAI, IR LABAI SENIAI. Todėl JI yra NEGYVA IR PASMERKTA IŠNYKIMUI. Ir tą, kaip DVASINIS MOKYTOJAS TURI ŽINOTI IR TU, JEIGU JUO NORI BŪTI, KAD GALĖTUM IR KITIEMS PAAIŠKINTI, JOG JAU YRA GYVOJI ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖ IR GYVOJI ROJAUS TREJYBĖS RELIGIJA VISAM PASAULIUI, IR SUKURTA MŪSŲ - URANTŲ - LIETUVOJE. IR TIK ŠI RELIGIJA IŠLIKS PER VISĄ AMŽINYBĘ. IR JOJE NIEKAS NIEKADA NĖ VIENO NETEISIA IR NETEIS. NĖ VIENO. JOJE VYRAUJA TIK ROJAUS TREJYBĖS MEILĖ. IR VIEN TIK MEILĖ, IR VISIEMS VIENODA DIEVIŠKA MEILĖ, NĖ VIENO NEIŠAUKŠTINANT IR NEIŠKELIANT Į PADANGES, KAIP IR NEIŠSTUMIANT NĖ VIENO KAIP NEVERTO UŽ DURŲ.
Ir vien tik šios dieviškos meilės vedamas iš vidaus aš ir tave mielas, ir mano mylimas BROLI DVASIOJE RimantaiV, kviečiu dalyvauti rytoj mūsų kolektyvinėje pirmadienio vakaro - 22val. - GYVOJOJE maldoje UŽ ŠIUOS KATALIKUS MŪSŲ BROLIUS DVASIOJE, ATSTŪMUSIUS SAVO BROLĮ DVASIOJE IR NEĮLEIDUSIUS JO PALAIKŲ, kaip ir už patį atstumtąjį mūsų brolį dvasioje Algirdą.
Mielas RimantaiV, matyti VEIKSMUS, kurie pažeidžia Rojaus Trejybės Asmenų valią, ir juos pateikti ir analizuoti, jiems nepritarti ir aiškinti tokių sprendimų priežastis ir pasekmes, ir yra KIEKVIENO DVASINIO MOKYTOJO PRIEDERMĖ. Ir tai neturi nieko bendro su tavo mesta replika apie katalikų SEKTOS VALDŽIOS teisimą.
Taip pat dvasinis mokytojas TURI ŽINOTI, KAD JOKIOS KATALIKŲ BAŽNYČIOS NĖRA, yra tik katalikų SEKTA. O kad tai sužinotumėte, ir turite studijuoti KRIKŠČIONYBĖS DUŽENAS, KUIRAS AŠ PARAŠIAU REMDAMASIS IŠIMTINAI NAUJOJO TESTAMENTO TEIGINIAIS, NURODĘS TŲ TEIGINIŲ RIBOTUMĄ, NETEISINGUMĄ, IR KODĖL JIE NĖRA IŠ VISO JOKS ŠVENTASIS RAŠTAS, NES JO TEIGINIAI PRIEŠTARAUJA ROJAUS TREJYBĖS MEILĖS IR ŠVIESOS EVOLIUCINIAM PLANUI IR JOS VALIAI, NET IR PRIEŠTARAUJA VIENI TEIGINIAI KITIEMS TEIGINIAMS TAME PAČIAME NAUJAJAME TESTAMENTE. Tačiau jame nėra nė vienu žodžiu net užsiminta apie KATALIKŲ BAŽNYČIĄ.
Todėl net ir jūs NEFALSIFIKUOKITE JAU DABAR NAUJOJO TESTAMENTO TEIGINIŲ, KAIP JO AUTORIAI SUFALSIFIKAVO JĖZAUS MOKYMUS, SUKURDAMI KRIKŠČIONIŠKOS BAŽNYČIOS SAMPRATĄ, APIE KURIĄ JĖZUS NIEKADA NET MINTIES NETURĖJO IR NIEKADA SAVO APAŠTALŲ NEMOKĖ APIE KRIKŠČIONYBĘ NĖ VIENU ŽODŽIU.
Štai būtent jums - DVASINIAMS MOKYTOJAMS - ir BŪTINA ŽINOTI šiuos reišikinius - jų priežastis ir pasekmes mūsų planetai, dabar ir ateityje.
Ir nelankydami mūsų GYVOSIOS ROJAUS TREJYBĖS ŠVENT0VĖS GYVŲJŲ PAMALDŲ JŪS TOKIO SISTEMINIO REIŠKINIŲ SUPRATIMO PASIEKTI NEGALĖSITE, NES TOKIŲ MOKYMŲ AŠ NET MŪSŲ FORUME NESUTEIKIU, KOKIUS SUTEIKIU PER SAVO PAMOKOMĄJĮ ŽODĮ GYVŲJŲ PAMALDŲ METU, NES JIS BŪNA IŠ ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ.
Todėl mano mielas, ir mylimas RimantaiV, NIEKADA NEUŽMIRŠK, jog esi DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUME, KOKIO KITO VISOJE URANTIJOJE NĖRA, TODĖL ČIA IR ŠVIESA YRA PATI RYŠKIAUSIA, KURI TAVE IR BAUGINA IR AKINA, TODĖL IR NEGALI DAR ATSKIRTI GRŪDŲ NUO PELŲ.
Atsiverk Rojaus Trejybei DAR GILIAU, ir tik JI tau padės nustoti bijoti ryškios šviesos, o vietoje šito gerti ją pačiam kaip gyvąjį vandenį ir ja maitintis kaip gyvuoju maistu, suteikiamu Rojaus Trejybės visiems, ir tau VIENODAI. TU PATS ASMENIŠKAI ESI SAVE APRIBOJĘS NUO RYŠKESNĖS ŠVIESOS, IR GYVOS ŠVIESOS ĮSISAVINIMO. Tačiau jeigu ne dabar, dar Urantijoje, tai po prisikėlimo, vis tiek ją TURĖSI ĮSISAVINTI, ir tada patvirtinsi pats, kad urantai niekada nieko neteisia, bet vis giliau tyrinėja, pažįsta, ir patiria Rojaus Trejybės Asmenis ir JOS KŪRINIJOS ŠEIMOS, KURI YRA IR MŪSŲ TIKROJI, IR VIENINTELĖ, ŠEIMA, TIKROVĘ.
Aš žinau KĄ SAKAU.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-07-04 19:10:53

Mieli mano broliai dvasioje, forume yra daug temų, kuriose nagrinejamos dvi sąvokos: "teisti" ir "vertinti". Teisti mes mirtingieji negalime nieko, nes tai yra aukšto statuso dvasių teisė, be to kolektyvinė. Teisiamas yra asmuo. Tuo tarpu asmens veiksmus mes galime ir turime vertinti, nes kaipgi tada evoliucionuotume ir įgytume išminties, vis labiau artėdami link Tėvo mums nurodytos tobulybės. Kuo mirtingasis turi daugiau išmintie, tuo jo veiksmo vertinimas yra daugiau pripildytas šviesos. Algimantas savo pasisakymuose visai neteisia bažnyčios herarkų, nevertina A. Brazausko asmens, tik atskleidžia mums platesnį šių įvykių kontekstą, kodėl tokia padėtis galėjo iš viso susiklostyti, t.y. vertina veiksmą.
Tema reikalinga, nes prezidento laidotuves vienaip ar kitaip visi apmąstėme.
Savo dvasines įžvalgas mes pliačiame ne kažkur erdvėje kabodami, o vertindami visus mūsų sąmonę pasiekiančius didelius ir mažesnius, visus ar mus tik asmeniškai liečiančius, ar pačių atliktus veiksmus.Laima(Velžys).

Laima
2010-07-04 18:52:54

...jei neatliko valstybininkas, atlieku jo pareigą aš...plikas kaip skuduras...
http://www.youtube.com/watch?v=NnEmE8qanG8&feature=channel

Arnika
2010-07-04 18:09:40

Jeigu Brazauskas būtų gimęs Dvasioje, kai rašo algimantas, neabejotinai būtų palikęs dvasinį "testamentą" tautai bent menkiausiu veiksmu siekdamas nutraukti beprasmybės inerciją...būtų pakakę vieno sakinio, kuriuo jis, užuot reikalavęs mirtininko garbės Katedroje, Dievo vardu būtų valstybininkus meldęs atsigręžti į Dvasią ir pareikalavęs Dvasios pagrindais pertvarkyti visas socialines, klanines, korupcines sistemas...na bet jis turbūt neturėjo laiko, nes rūpinosi savo skęstančia siela ir kūnu...įdomu kiek tai "bašlių" kainavo, iščiulptų iš tautos kraujo...o juk būtų pakakę pasakyti tautai ką nors panašaus ir nereikėtų jokių mišių, jokio nuodėmių atleidimo..Tiesosakos žodis jį būtų išgelbėjęs...
...apgailestaujo dėl Algimanto irgi "prezidentinės" kalbos...kuri man atsiduoda vakarykšte diena, vakarykšte KomTIESA...nežadu srėbti sena nomenklatūra tvoskiančo srėbalo...atsiprašau, jei ką...
pagarbiai,

Arnika
2010-07-04 17:55:19

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal