Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ar pasisakanciojo Forume laisva valia turi buti apribojama, jeigu pasisakantysis visiskai nesuvokia, kad jis ima piktnaudziauti keiksmazodziais, izeidinejimais?

Ar musu Forume pasisakanciojo laisva valia turi buti apribojama, kada pasisakantysis nesuvokia, kad ima piktnaudziauti keiksmazodziais, izeidinejimas? Ar nevertetu tokius tekstus filtruoti, kad jie vis tik neapkrautu Forumo diskusiju, kuriose dalyvauja norintys augti dvasiskai? As klausiu jus sito, nes matau, kad ir jums tie dalykai ima rupeti.
Lygiai taip pat, ar vieta Forume asmeniniams poetiniams sugebejimams demonstruoti, kurie gali is tikruju buti ir gilus ir nuosirdus? Forumas turi labai kryptinga tiksla - nagrineti musu dvasinio gyvenimo sampratas pasidalinant savo patyrimais ir savo nuomone, kad is to galetu pasimokyti ir kiti, o ne demonstruoti savo blizgejima poetiniu zodziu, net ir skirtu Dievui. Galbut verta paskirti tokiems sugebejimams astkira puslapi, kuri ir skaitys tie, kam tai bus idomu, o Forumas liktu neperkrautas salutiniais tekstais, kurie niekaip nenagrineja pacios temos.
Mielieji, tie, kurie dar ignoruojate musu Forumo tikslus, jus mes tikrai mylime visus ir vienodai, kaip ir kitus, bet prasome jusu buti aktyvus Forumo dalyviai reiksdami savo mintis tomis temomis, kurias atsiverciate paskaityti. Visa kita, kas ne i tema, kas uzima kitu demesi, nukreipiant juos nuo pacios temos, nors jums atrodo ir labai smaikstu issakyti, palikite nuosalyje tol, kol dalyvaujate Forume. Tai ir jums didziule uzduotis ir ne kiekvienam pagal pecius. Tai bus ir jusu dvasinio augimo pradinis laiptelis - sulaikyti savo prota nuo grubios minties parasymo.

Algimantas
2006-05-21 10:40:18

Komentarai

na ką gi iš didelio kuklumo leiskite man nutylėti savo vardą ir ištarti geros valios padiktuotus žodžius: labai kai kam turėčiau šiandien padėkoti aš, kad laisvai kvėpuoju ir pagaliau many išlaisvinta ugnis; ir šiandien aš žemai lenkiuosi ypatingoms dviem širdims: viena priklauso žmogui, dėka kurio praradus būčiau protą, jei nebūtų gelbėjus manęs kita Jėzaus Kristaus širdis; apgailestauju, kad negaliu ištarti vardo to pirmojo svarbiausiojo žmogaus, kurio kančiomis senokai maitinausi, o jis vis dar neišdrįsta viešai prisipažinti, kas gi pagaliau jis;
todėl tik paprasčiausiai pasakysiu, be filosofavimų jokių: kai pragaro ugnis mane kankina pilną teisę riebiai nusikeikt galiu, be pykčio, be pagiežos, o tik iš skausmo begalinio aš raičiaus ir meilės, kuri degina mane, kuri yra aukščiau virš bet kokios moralės ir neįkalina žmogaus; ir pabaigai aš pasikartosiu: Jėzus Kristus nieko bendro neturi su tuo, kas atsitiko žydams, Kristaus vardo religija yra mokymas apie universalią viešpatingą meilę, ir jei norite pagaliau suvokti tai, supraskite, kad turite suklupti ties tuo vieninteliu Jėzumi, kuris buvo paaukotas, nes tik iš begalinės aukos konkrečiam asmeniui nusitiesia didžiulis tiltas tarp dievo ir žmogaus; taigi aš pamilau jus, suklupau ties jumis, o Kristaus meilė išgelbėjo, jei ne ji, jūsų veidmainystė ir melas būtų pražudę mane; taigi dėkoju viešpačiui savo dievui už išgelbėjimą, o jums už dalyvavimą, sudieee sudieeee sudieee myyylimasss...
skiriu:
Violetai,
Vaidui,
ribotuvams,
epidemiologams,
Tijai,
Sauliui,
piligrimui ir kitiems

tik tiek
2006-05-22 23:04:14

Demokratija, išvertus į lietuvių kalbą- liaudies valdžia, faktiškai ar formaliai kylanti iš visuomenės daugumos valios, laisva šalis, žodžio laisvė, elgesio laisvė mus išlaisvina nuo gražaus elgesio, mandagaus žodžio ir pateisina nuolatinį keiksmažodžių naudojimą, pateisina minčių, žodžių ir elgesio mums primetamą purvą? Laisvė! Kokios gražios mintys kyla jo dėka. Bet šio žodžio prasmę kievienas supranta savaip: vieniems, kuriems tamsa yra pati maloniausia gyvenimiškoji terpė, tai reiškia visišku nenoru suvaldyti besiveržiantį pyktį, pagiežą, neapykantą tiems, kuriems žodis laisvė yra platus kelias į šviesą, į laimę, į gėrį ir grožį, į minties, žodžio ir elgesio grožį. Praeities įvykių tėkmeje, kaip daugelis žino, išnyko ne viena išsivysčiusi civilizacija. Ilgam nugrimzdavo į užmarštį ir visi tos civilizacijos pasiekimai. Nuolatiniai piktavalių, tamsių, barbariškų genčių puldinėjimai, norint pavergti ir sunaikinti tuos, kurie buvo ne tokie kaip jie, nušluodavo nuo žemės paviršiaus ištisas civilizacijas, šitokiu būdu primesdami kitiems savo gyvenimo būdą ir savo supratimą. Šiandien mes matome lygiai tokį patį pasireiškimą tų tiems kitaip mastantiems, tiems, kurie atrado Dievą savyje ir trokšta tapti geresniais, trokšta būti panašiais į Dievą. Aš pritariu tam metodui, kurį aprašo UK ir siūlo Algimantas. Manau, niekas daugiau nenori girdėti bjaurių žodžių.

Violeta
2006-05-22 21:08:26

Mielieji, dekingas jums, kad reiskiate savo mintis be keiksnojimu. Tai jau zingsnelis pirmyn. Musu Forume niekas niekieno minciu nevarzo ir niekas nesiulo to daryti. As siulau pasvarstyti, kaip apsisaugoti nuo vulgaraus teksto, kuri vis dazniau ima vartoti svetaines nauji ir daznejantys lankytojai, kad ju itaka nenusvertu gerio seklos. O nuo tokiu siukslintoju mes turime teise atsiriboti. Jus paskaitykite musu Forume pirmasias diskusijas ir dabartines, ir palyginkite, kiek yra nesusijusio su pacia tema ir necenzurinio teksto. Ir pamatysite, kad pastaruoju metu tokiu tekstu, kurie nesviesina yra padaugeje. Del to, kodel gi mes, jeigu esame svieciancios ir norincios dar daugiau sviesti gyvosios Tevo liepsneles, turetume jas slepti po nesvariais gaubtais?
Anarchija neturi nieko bendro su tvarka. O tvarka nustato patys Forumo dalyviai, kuriems sis Forumas yra dvasinio augimo priemone. Del to, kad galetume apsispresti ir pasiuliau pasvarstymui situos vis stipriau pasireiskiancius daigelius. Zinokit, sviesa yra ne gaubtas ja slopinantis, bet gaubtas isvalytas, o dar geriau is viso nuimtas. Del to ir jus turite samprotauti ne klijuodami etiketes, bet megindami patys isivaizduoti tuos, kurie cia uzsuka ieskodammi to, ko dar nebuvo atrade niekur kitur, ir jausdami, kad pabadys dar ir sita svetaine, gal dar suras kazkokia dalele sviesos. Bet ir cia jie pamato cinizmo, vulgarumo, pajuokos, ko ir taip pilna aplinkui, svetaine, kurioje tai sen tai ten prasiskverbia ir ruozelis sviesos.
Musu Forumas vis tik yra URANTIJOS KNYGOS svetaines Forumas. Ne siaip diskusiju, bet diskusiju Urantijos Knygos pagrindu Forumas. Del to ir visas Urantijos Knygos tekstas yra patalpintas svetaineje. Tad niekas netrukdo ji skaityti, studijuoti. O jau tada ir Forume aktyviai pasisakyti. Jeigu tai butu sakykim, sodininku svetaine, manau, kad ir diskutuotumete apie tuos dalykus, kurie reikalingi tiems, kurie domisi sodo reikalais. Tuo tarpu, musu Forume vertetu irgi atsizvelgti i musu svetaines pobudi, argi ne?

Algimantas
2006-05-22 14:43:15

Istorija rodo, kaip kūrėsi atitinkančių evoliuciją minčių vietos, todėl mokslas apie mintį yra mokslas apie gyvenimą. Jokiais apribojimais negalima apsunkinti minties studijavimo. Be to ši sritis turi būti labai gyvybinga ir judri, nes mintis pastoviai vibruoja, ji gyvena erdvėje. Minties studijavimas padės suvokti, kas yra fenomenai, t.y. įvairiose apraiškose nesuvokta psichinė energija.

ribotuvams
2006-05-21 21:45:36

Galvojau dar ilgiau kazka pagalvoti, bet tiesiog issakysiu ka ir pries tai galvojau. Esu rases i tema apie svetaines tobulinima, siulau vertinti komentarus i dvi kategorijas, bent, nors optimaliau butu i tris galbut. tie kurie raso iskart pasirinktu kokio pobudzio pranesima raso, o jau parasytus galetu ivertinti arba svetaines priziuretojai arba visi lankytojai. O veliau perziurint komentarus butu matomi visi komentarai kurie i tema, o tie kurie ne i tema butu matomi tik atskirai pasirinkus jei norima matyti kas parasyta ir ne i tema. o ir butu galima toliau atrasyti tiems kurie rase ne i tema, o tie atrasymai irgi nesimatytu nes rasant butu iskart pasirinkta kad rasoma ne i tema.
Gal ir sudetingai pasakiau, jei norit galiu placiau papasakoti kaip tai isivaizduoju, bet jau rasiau kazka toje forumo temoje apie tai kokia turetu buti svetaine si ir jos keitimas.
Kai kalbama apie konkrecia tema, tai tie ne i tema komentarai pagalvojus tikrai maiso, bet jei butu toks pasirinkimas pamatyti ka kiti nors ir ne i tema raso, jei turi laiko, galetum jiems jau ir ne i tema atrasyti, o ir ju rasymas nenueitu perniek, ju parasymai neliktu istrinti.
Eilerasciai skonio reikalas, jeigu jie grazus ir nesijaucia kad juose atsispindetu kokios blogos vertybes tai gal ir nemaiso temoje, skirti atskira puslapi butu galbut nebloga ideja, bet ten matau galimybe atsirasti ir tokiu kuriuos reiktu suvokti dar.
Kaip laima sako, kad nekreipti demesio ir neatrasyti tokiems, tai gal ir suprantu, norisi visgi padet parodyt tokiems zmonem teisinga kelia, gal jie i ji atkreiptu demesi, nenori ju palikt likimo valiai. bet kartais jie visiskai atmeta betkoki stengimasi, tai gal ir beprasmiska jiem ka patart.
Tiesiog gal svetaineje reikia nauju technologiju panaudot, ir butu kokybinis pasikeitimas.

Vaidas
2006-05-21 23:50:40

bandymas reguliuoti praskrendančius paukščius, prilygsta blusų gaudymui. Net vaikas žino, kad blusų neįmanoma išnaikinti jas gaudant: visų pirma, reikia padaryti tvarką: išvalyti namus, išskalbti skalbinius, plauti rankas ir visą kūną – toks būdas neleis susikurti blusų židiniams. Todėl ir norint sustabdyti gresiančią ir artėjančią epidemiją, reikia suvokti, kas ją kelia.

epidemiologas
2006-05-21 21:32:46

"sulaikyti savo prota nuo grubios minties parasymo." Labai noreciau.Gal kas turite matuokli jai ismatuoti?

Tija
2006-05-21 17:49:07

Kai a buvau maza,tai girdedavau ,kaip tetukas mamyte myledavo o po to labai keikdavosi ir dar kartais duodavo mamai per veida .ir dabar kai uzeina man meiles priepuolis tai kazkodel pradedu keiktis ir keisciausia ,kad beveik tais paciais zodziais,kaip ir mano tetukas.Tik dabar supratau ,kad mano meile tvirtai susiriso su mano keiksmazodziais ir dabar nebegali atsiristi.gal yra koks metodas,o gal man eiti pas psichologa,o gal geriau pas kuniga.bet keik zinau kunigai tokiu nemegsta ,o ir as nedristu .gal kas gali patarti. Man ir varda parasyti sunku

negraziai kalbanti (zargo
2006-05-21 17:46:14

O tu Isolina rasyk,tu cia mums kaip zydintis kaktusas .Neleidi ramstytis pakampiais ir snausti .Tavo ziedas retas ,bet dailus.Kiek suprantu Uranija nagrineja visa kas mus supa.O Isolina mus supa irgi.Todel ja ismesti is cia kazkaip nelogiska.Manau reiketu mums visiems pasistengti ir iveikti tavo Isolina filosofavima,tiesiog imti ir nuginkluoti tave.Algimantai,juk mes galim?

Isolinai
2006-05-21 17:35:23

ir tegul mūsų tėvas,griežtas gailestingumo dievas, bus jums maloningas ypačiai

Isolina
2006-05-21 17:33:13

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal