Forumas: temos peržiūra
Ar pasisakanciojo Forume laisva valia turi buti apribojama, jeigu pasisakantysis visiskai nesuvokia, kad jis ima piktnaudziauti keiksmazodziais, izeidinejimais?
Ar musu Forume pasisakanciojo laisva valia turi buti apribojama, kada pasisakantysis nesuvokia, kad ima piktnaudziauti keiksmazodziais, izeidinejimas? Ar nevertetu tokius tekstus filtruoti, kad jie vis tik neapkrautu Forumo diskusiju, kuriose dalyvauja norintys augti dvasiskai? As klausiu jus sito, nes matau, kad ir jums tie dalykai ima rupeti.
Lygiai taip pat, ar vieta Forume asmeniniams poetiniams sugebejimams demonstruoti, kurie gali is tikruju buti ir gilus ir nuosirdus? Forumas turi labai kryptinga tiksla - nagrineti musu dvasinio gyvenimo sampratas pasidalinant savo patyrimais ir savo nuomone, kad is to galetu pasimokyti ir kiti, o ne demonstruoti savo blizgejima poetiniu zodziu, net ir skirtu Dievui. Galbut verta paskirti tokiems sugebejimams astkira puslapi, kuri ir skaitys tie, kam tai bus idomu, o Forumas liktu neperkrautas salutiniais tekstais, kurie niekaip nenagrineja pacios temos.
Mielieji, tie, kurie dar ignoruojate musu Forumo tikslus, jus mes tikrai mylime visus ir vienodai, kaip ir kitus, bet prasome jusu buti aktyvus Forumo dalyviai reiksdami savo mintis tomis temomis, kurias atsiverciate paskaityti. Visa kita, kas ne i tema, kas uzima kitu demesi, nukreipiant juos nuo pacios temos, nors jums atrodo ir labai smaikstu issakyti, palikite nuosalyje tol, kol dalyvaujate Forume. Tai ir jums didziule uzduotis ir ne kiekvienam pagal pecius. Tai bus ir jusu dvasinio augimo pradinis laiptelis - sulaikyti savo prota nuo grubios minties parasymo.
Algimantas
2006-05-21 10:40:18
Komentarai
Dabar mes gyvename laisvoje salyje ir dar demokratineje,todel net i psichiskai nesveiku zmoniu namus veza tik paciam pacientui sutikus.O cia zodziai "apriboti" laisva valia skamba labai keistai.Nejaugi gatveje Algimantai kalbate tik su jums pritarianciais?Juk vertingiausia paklydusi avis .Ar ne ?Algimantui
2006-05-21 17:29:46
gal to ir nenorėjote pasakyti, bet taip nuskambėjo jūsų žodžiai: aš šiaip sau mylintis žmogus esu; ką gi ačiū ir už tai
Isolina
2006-05-21 16:08:44
gerbiu jus, pradzioje pradedamas rasyti, palaikiau jus kitu zmogumi, kuris forume rase daug, sutinku kad toks bandymas isplesti kieno nors akirati gali buti tik kuomet matoma didele neteisybe, o prie jusu parasyto sakinio man prikibti nederejo. Bet tai ka pasakiau, skiriu tam kitam zmogui, ar tiems kurie dar yra tokio lygio kad jiems to reiketu, jei jums to nereikia, supratingai praleiskite pro akis.
Man irgi nepatinka tie kurie lyg ant bandymo stalo analizuoja, tikiu kad mano kalbejimo stilius su laiku pasikeis ir neatrodys toks saltas.. as seip mylintis zmogus esu.
Vaidas
2006-05-21 15:13:39
nenorėčiau daugiau gaišinti jūsų brangaus laiko ir dėlto pasistengsiu paskutinį syk: mano žodžių net netiesiogiai nereiktų suprasti, nes jų išraiška nekonstruktyvi; tai greičiau malda meditacinė ir krentu aš į ją tuomet, kai mane viešpats suspaudžia ir ateina laikas man atsinaujinti; jūs galite tai analizuoti ir vertinti, kaip jums patinka, tačiau gyvenime aš nesu teoretikė ir žmones praktika veikiu; man nepatinka kai mane preparuoja lyg ant bandymų stalo ir analizuoja kaip kokį reiškinį ar reikšmę; esu aš stipriai mylinti ir tiktai mylinčias rankas pakęst galiu; sudie mylimas
Isolina
2006-05-21 14:30:24
Suprantu, jusu pasakymas subtiliai issako tiesa. Jei tai jusu atvejis, tai dziaugiuosi, bet lygiai toki pati sakinį galetu parasyti ir susipainiojes zmogus. Todel kaip isvada manau teisinga butu kalbeti tokia kalba, kuria suprastu visi, sugebeti ivaldyti ta paprastuma, tiksliai reiksti mintis, kada sakant daugiau galima isreiksti tiesos, o ne santykines tiesos. Galbut tai vienas trukumas i kuri turi atkreipti demesi tie kurie jau gyvena svarstydami aukstas tiesas ir gilias mintis, kad jie dar cia zemeje, ir moketi perteikti savo mintis paprastiems zmonems ju nesuklaidinant.
O ir as tavo zodzius supratau netiesiogiai, o nepasitikedamas itariau galimybe kad klystate. Nesistengiu kiekviename zmoguje pamatyti kas blogai, bet matau tuos netikslumus, ir tenorejau padeti. Tikiuosi suprasti mane nesunku. Galbut kita karta reiksite savo mintis zodziais atitinkanciais prasme labiau, ir sitas epizodas nenueis perniek.
Vaidas
2006-05-21 14:08:02
jūs primetate man savo nuomonę, o subtilų mano pasakymą išaiškinate primityviai; kiekvienas sveikas žino, kad pats vaikšto, o viešpats jį mokina, o tas iš kurio aš visko mokiaus Jėzaus Kristaus yra vardu; manau, kad betarpiškai mums geriau sekės susišnekėti, man per sunku su mylimu net protingiausiais žodžiais kalbėtis, taigi, turiu palikti jūsų svetainę kuo skubiau...
Isolina
2006-05-21 13:43:14
Gerbiama Isolina, manau dievas nieko negano, jis gali tik duoti patarima pamokyma, o vaikstome mes patys. Jei kartais tave ganytu ne tavo viespats, o tavo egoizmas, ar sugebetum toki skirtuma atskirti? ar pasitiketum savo jegomis. "man nieko nestinga" - tik dievas absoliutas yra tobulas, mes visi keiciames su kiekviena laiko akimirka, ir igaudami patirties tobulejame. tavo pasakyme yra santykines tiesos; as issakiau ka zinau su tuo susijusio.
As pats esu linkes viskuo suabejoti, viskuo ka zinau, as pasirenges suabejoti, bet kolkas ka zinau is to kaip isvados eina tai ka sakau ir kuo tikiu. taip ir jus visi, siulau neisikabinti kazkokios vienos tiesos, o nuolat ieskoti. Jei jums atrodo vienaip, o kitam zmogui kitaip, ar jusu viduje nekyla idomumo kibirkstis, kodel gi taip yra? kodel tiesu yra daug, o gal tiesa yra tik viena, man tiesos ieskojimas kaip issivadavimas is kvailumo ir neismanymo. Ar jus pasitikite savimi kad neklystate? visi mes tobulejame ir keiciames, galbut sunku ramiai priimti sprendimus akivaizdoje to kai tiek daug informacijos ir skirtingu nuomoniu. Siulau praktikuoti vidine ramybe, meditacija, galbut pasivaiksciojima gryname ore, o tada viska sudelioti i savo vietas. I visus dalykus galima pazvelgti paprastai, nesudetingai. Juk is kaime gyvenanciu zmoniu sklinda toks nuosirdumas, jie pilni zinojimo vien stebedami gamta ir draugaudami su gamta, jiems nereikia sudetingu dalyku kad suvoktu kas paprasta. kaip mano vienas destytojas sake "abejojimas - protaujancio zmogaus pozymis".
Vaidas
2006-05-21 13:09:58
jūs nieko nepajutote: mano viešpats mane gano, man nieko nestinga
Isolina
2006-05-21 12:26:19
Miela Laima, tu esi teisi gilumine prasme. Bet dar yra ir konkreti situacija, kurioje laisvos valios suvarzymas yra butinas, kaip ta padare tiek Tevas, tiek musu Mykolas Satanijos maisto metu, izoliuodamas visa sistema ir prie maisto prisijungusius apgyvendintus pasaulius, kad blogio sekla nesidaugintu. Tai drausminimo priemone. Tuo tarpu pacioje Satanijos sitemoje ir planetose leido maistui toliau vystytis, kad tuo karciu patyrimu tvariniai pajustu, ka tai reiskia. Ir butent sito maisto pasekmes jauciame ir musu Forume, kur atsiranda keiksmazodziu ir izeidinejimu. Ir dabar konkrecioje kokioje nors situacijoje, isivaizduok, atsivercia musu Foruma tie, kurie nori patekti i ji pirma karta. Ir ka jie skaito. Nesvankybes. Kokia pirma reakcija? Kad tai tikrai ne ju ieskoma sielai atgaiva.
Mes turime numatyti pasekmes toli i prieki. Ir ne tiems, kurie Forume jau nuo pat pradziu, bet tiems, kurie yra netvirti ir iesko keliu, kaip apsisaugoti nuo nesvankybiu gatveje, namuose, mokykloje, tarp draugu. Jie tikrai sito iesko, nes juos, VISUS, veda ju Minties Derintojai. Ir butent jiems rekalinga ATGAIVA SIELAI, KURIA JIE GALETU RASTI MUSU FORMUME, JEIGU JAME NELIKTU TERSALU.
Mums Tevas dave ne tik laisva valia, bet ir isminti, kaip ja naudotis. Ir taip, kaip valstybes, turi teise gintis nuo prievartos ir nusikalstamumo savo viduje, taip ir musu Forumas turi teise ismintingai pasinaudoti sita laisva valia, kad apsaugotu KITU AUGIMA. IR NORINCIU LAISVA VALIA AUGTI.
Kadangi i Foruma pateks nesubrendusiu ir NENORINCIU BRESTI VIS DAUGIAU, tai tarp ju vis auganciu piktzodziavimu net ir kiekybes poziuriu, vis sunkiau bus surasti musu pareikstu sviesos ir meiles minciu, kkurioms ir yra skirtas musu Forumas.
Isivaizduokit, jeigu mokykloje vaikai mokosi labai ivairaus dvasinio lygio, ir mokytojas visiems leidzia issikeikti, kiek nori izeidineti kitus, ar toji pamoka bus is viso pradeta, nes visi vis tures kaskart isklausyti tu besikeikianciuju, kurie savo virpesius taip pat perduoda ir tiems, kurie nesikeikia.
Jeigu mes nerinksime siuksliu, tai patys tapsime siukslemis, kai jos ims mus uzgozti.
Algimantas
2006-05-21 12:14:27
Gal Moletuose pakalbeti apie tai ir nuspresti nekomentuoti ir neatrasyneti 'bevardziams'.Prie lauzo visi susipazinsime ir draugiskai isspresime problemele.
Laima
2006-05-21 12:06:40
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]