Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ar įtikėjusiajam visos pareigos, profesijos, ir darbai yra tinkami, kad ir toliau, net ir dorai, jose dirbtų?

Ar įtikėjusiajam visos pareigos, profesijos, ir darbai yra tinkami, kad ir toliau dorai jose dirbtų ir aprūpintų save? Jeigu taip, tai kodėl? Jeigu ne, tai kaip cia iseitu, kad kai kur doram negalima islikti?


Algimantas
2006-05-24 18:06:40

Komentarai

...Netgi kare galima šaudyti pro šalį... Visakame svarbiausia motyvas : "Kodėl taip darau" .
Viena yra , kai motina vagia pinigą , kad pamaitintų vaikelį... ir kita , kai tapati motina vagia , kad pasidabintu nauja suknele... Atminkit , 21 amžius , ir jei žmogus prisitaiko jame darydamas kuo mažiau nuodemių , tuo jis dvasiškai stipresnis . Didžiausia nuodemė įlysti į mišką , atsiriboti nuo viso pasaulio , Bendrauti su Dievu Tėvu ištisas dienas , viską suprasti ... ir su VISA TA IŠMINTIM IŠKELIAUTI ANAPILIN. Taip yra lengviausia. O kas augins vaikus , kas perduos tas žinias jiems , kas kurs TĄ tobulesnį pasaulį?
Taip jau yra , kad vieni rėkia , kokie nešvarūs miškai ... o kiti tiesiog juos valo...
O juk didžiausias "purvas" mumyse ...


Donis
2006-06-27 15:38:48



Nesipykit mielieji, paglostykim vienas kita ir zvelgim i rytoju, kai mes busime vienoje pasaulineje urologineje sistemoje, nebus karu, nebus pistoletu ir ragatkiu, ir parduotuvese viskas nemokamai, ligonines uzsidarys, nes minties derintojas "Plazma2006" mus ishgydys, nesibarkime broliai ir draugai :)

Sysas
2006-06-27 14:48:54



nu tu duodi.toks vaizdas kad viena diena atsibusi ir jau nebus kalbos.gi viskas po truputi darosi.kitaip galo nebus.nu tu gal ir atsilikes esi kad nesupranti musu kalbos bet mes viska suprantam.turbut esi persenes ir negaudai bangu.o tu ka nori atsokti nuo musu?ka mes tau nepatynkam?ka

df1000
2006-05-26 16:44:31



Taip, mielasis, ateis laikas, kada nebus valstybių sienų, nes bus viena - pasaulio - valstybė, viena - pasaulio - kalba, viena - Dievo - religija.
Bet iki to meto nugyvens dar ne viena dešimtis kartų. Dėl to ir siūlau neteršti lietuvių kalbos svetimybėmis per visą tą laikmetį, kol mūsų kalba dar yra gyva. Aš gerai moku anglų kalbą, bet angliškais žodžiais llietuvių kalbos neapkraunu, kada yra nuostabiausių lietuviškų žodžių. O kiek jaunimo, kuris ir sampratos neturi apie angliškų žodžių prasmę, juos vis tiek nuolat vartoja savo šnekoje. Tada palaipsniui dingsta susikalbėjimo galimybė. Įsivaizduok, vieni pasiima angliškų žodžių, kiti japoniškų, treti - kinietiškų, kad tik ne lietuviškai, kad tik išsiskirti. Dingsta bendrumas. O juk kalba yra vienas iš tautos bendrumo požymių. Ir kalbą galima turtinti, o ne skurdinti. Bet ją turtinti reikia įdėti ir mąstymo, ir širdies. O skurdinimui užtenka bandos instinktui pasiduoti.

Algimantas
2006-05-26 09:47:08



Prieštarauji sau didis mokytojau.Anksčiau teigei,kad nebus valstybių ,bus tik viena.Nebus kalbų,bus tik viena valstybinė :žmonių kalba.O dabar vėl bandai įsitverti lietuvybės.Nenuoseklus esi.

Algimantui
2006-05-26 08:19:36



Kas ant bonkos parašyta, tas dar nereiškia, kad yra teisinga. Kai aklas aklą veda tai panašu, kad į duobę įkris abu. Dėl to ir turim semtis išminties gilesnės, kad ne bonka mums diktuotų kalbą, bet mes ją puoselėtume ir vystytume turtindami, o ne skurdindami. Bet pasirinkimas kiekvieno laisvanoriškas. Jeigu eame laisvi žmonės, tai ir jauskime tą laisvę su atsakomybe prieš Dievą, prieš save, savo draugus, savo brolius ir seseris, savo tėvus ir vaikus, prieš mokytojus ir visą tautą, prieš visus geravalius žmones. Tada mes būsime verti to, kad prie mūsų prieis ir tie, kurie šiandien trypia kalbą, ir paprašys ištaisyti jų netinkamus užrašus. Bet tai įvyks tik tada, kada ūgtelsime dvasine prasme tiek, kad mūsų ugtelėjimas patrauksk ir kitus. Dėl to tą procesą ir jūs galite paspartinti savuoju apsisprendimu.

Algimantas
2006-05-25 22:43:30



Algimantui : nu bet taip ant bonkos parasyta.. ! ?

mongo
2006-05-25 19:31:01



Mielas monge, lietuviškai ir rašoma koka kola, angliškai - coca cola. Svetainė yra llietuviu kalba. Dėl to ir tu joje rašyk, jeigu išmokai, gražia lietuvių kalba. Tavosios lietuvių kalbos žinios taip pat atstovauja ir tavo mokyklia, tavo lietuvių kalbos mokytojai. Dėl to, tavimi ir mokykla ir mokytoja galės pasidžiaugti. Pirmyn, miela/s monge, su lietuvių kalba...

Algimantas
2006-05-25 17:37:19



o coca cola ne taip rasosi vot

mongo
2006-05-25 17:31:32



Mielas Rimantai, tavo samprotavimas yra labai teisingai. VISA GAMYBA AR PREKYBA TUO, KAS ŽALOJA SVEIKĄ KŪNĄ IR SIELĄ ĮTIKĖJUSIJAM YRA NATŪRALIAI NEPRIIMTINA. Bet tai yra BRENDIMO PROCESAS IŠ VIDAUS. Jį sudaro daug žingsnių. Gal tas tikintysis yra rūkantis, vartojantis alkoholį, geriantis koka kola ar pepsi kola. Ir galbūt dirbantis tose įmonėse. Bet vis su didesniu įtikėjimu, savyje, vis su didesniu užmegztu ryšiu su Tėvu, esančiu kiekviename iš mūsų, jis pradės suvokti, kad nebegali toliau dirbti tabako ar cigarečių fabriko nei direktoriumi, nei inžinieriumi, nei tecgnologu, nei valytoja, nei kroviku, nei bet kokiu kitokiu dirbančiuoju. Nes jie visi drauge apimti gamina tai, kas prieštarauja TĖVO VALIAI - MYLĖKITE VIENI KITUS NET IR TAIP KAIP JUS MYLIU AŠ. O kaip gi mylėti galima taip, kaip myli Tėvas, jeigu pinigus, galbūt ir didelius, uždirbi, net ir dorai, bet gamindamas NEDORĄ PRODUKTĄ. Su įtikėjimu toks kelias niekaip nesiderina, ir įtikėjęs žmogus tą ima jausti savo viduje. Tą jaučia jo SIELA, KURIĄ IR KURIA MINTIES DERINTOJAS IR MIRTINGOJO PROTAS. Ir kuo toliau, tuo labiau tas vidinis balsas nebeduos ramybė ir vidinis diskomfortas bus pasiektas toks didžiulis, kad toliau likti tame darbe bus nebe jo jėgoms. Ir toks įtikėjęs žmogus išeis iš tokio darbo, net ir jeigu tai būtų vienintelis jo pragyvenimo šaltinis. Ir išėjęs, atsikvėps su PALENGVĖJIMU. Jis pajus, kaip nuo širdies nusirito didžiulis akmuo ir dabar ima laisvai kvėpuoti. Ir jam toks darbo atsisakymas bus be vargo. Ir jis gaus kitą darbą, kuriame nebejaus jokio diskomforto. Be darbo jis tikrai neliks. Tuo labiau, kad atsisakydamas ankstesnio darbo tikintysis tik vykdė TĖVO valią, dėl to Tėvas irgi pasirūpina, kad jis galėtų ir toliau Jo valią vykdyti ir kitame darbe dirbdamas.
Taip, kad dorai dirbti žmogus gali visada, bet nevisada gali vykdyti Tėvo valią. Juk valytoja tabako ar alkoholio fabrike gali tikrai dorai dirbti. Be tvis labiau įtikėdama, ji irgi pradės jausti iš Tėvo, per Minties Derintoją, jai siunčiamus aukštesnius mokymus, kurių ji net ir nesuvoks nuosekliai. Ir vis tik retsykiais ir jos protą aplankys vaiskais dangaus properšos, ir ji ims vis po truputėlį jausti kažkokį neramumą, kažkokį sunkumą darbe.
Tam ir turime skaityti Urantijos Knygą, atrasti Tėvą savyje, kad galėtume plačiau pažvelgti ir į savo darbo vietą, ir į savo profesiją, ir į savo studijas, ir į savo gyvenimo prasmę, kad galėtume greičiau susivokti, ar tiesiu keliu einame. Net ir sąžiningai dirbdami.
Ir kuo didesnis įtikėjimas, tuo mažesnis pasirinkimas profesijų, kurias galėtų rinktis tikintysis. Atrodytų net tokia pelninga profesija kaip biržos maklerio, yra nukreipta ptieš Tėvo valios vykdymą, nes visa veikla yra nukreipta bet kokiomis priemonėmis gauti didesnį pelną iš spekuliacijų, kurias įtakoja įvairiausi nedori veiksmai tiek politikų, tiek akcininkų, tiek ir pačių maklerių. O ypač skleidžiamų gandų. Dėl to, net ir tokia gamykla kaip koka kolos, limonado, kur įvairiomis dirbtinomis ir kenksmingomis žmogaus orgamnizmui priemonėmis siekiama pavergti žmogaus liežuvio skonio receptorius, kad tik žmogus kuo daugiau pirktų jam KENKSMINGŲ KOKA KOLOS, PEPSI KOLOS, GIROS, LLIMONADU IR T.T. įvairiausių kitokių nenatūralių produktų, savo veikla prieštarauja Tėvo valiai. Bet kiekivenas žmogus tą pajunta individualiai. Dėl to, su laiku tokios įmonės išnyks, nes nebeliks jų kenksmingų produktų vartotojų. Bet atsiras daug kitokių įmonių, apie kurių veiklą žmogus net nenumano.
Taip, kad įtikėjusiojo įtikėjimo ir atsidavimo Tėvui laipsnis ir diktuoja, kaip jam kiekvienu konkrečiu atveju ir pasielgti. O kadangi per įtikėjimą žmogus išsilaisvina iš daugybės priklausomybių, tai ir jo tikrovės matymas ir vertinimas skaidrėja ir aiškėja. Dėl to ir mato jis daug akivaizdžiau, ko gi šitame gyvenime jis turi siekti.

Algimantas
2006-05-25 17:12:18




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal