Forumas: temos peržiūra
Mielieji jaunuoliai Forume, kaip jūs elgtumėtės prieš save išvydę Jėzų?
Mielieji jaunuoliai, kurie taip intensyviai demonstruojate savo poreikius, charakterį, cinizmą ir panašias neigiamas cgarakterio savybes, kaip jūs elgtumėtės, jeigu asmeniškai sutiktumėte Jėzų? Ar ir su juo taip elgtumėtės nepagarbiai, netgi vulgariai? Bet šis mano klausimas yra tik retorinis, t.y. į jį nereikia rašyti jokio atsakymo. Tiesiog kiekivenas iš jūsų, individualiai, atsakykite į jį, kada būsite vieantvėje, kada jūsų minčių netrikdys niekas. Atsakykite sau patys. Nuoširdžiai. O tada patys nuspręskite, kaip jūs elgiatės savo kasdieniamae gyvenime.
Algimantas
2006-05-29 19:34:46
Komentarai
Man truputį kėlė nuostabą tas faktas, kodėl šis klausimas yra nagrinėjamas trijose temose (sukurtose 04.22, 05.29, 06.30), nors jis iš esmės yra vienas ir tas pats klausimas, gal tik truputį kitaip suformuluotas. Spėju, temų autoriui šis klausimas yra labai aktualus, nes jis pats vykdo misiją, ir, deja, ne visai sėkmingai. Todėl natūralu, kad jam kyla įvairių minčių ir nusivylimų, kad mokymas, nors ir perduodamas iš visos širdies, nepasiekia žmonių širdžių, bent jau tiek, kad galėtum jaustis patenkintas. Nesėkmingi „pardavimų rezultatai“ verčia vėl ir vėl iš naujo formuluoti tą patį klausimą. Visų šių trijų temų komentarų nesu perskaitęs ištisai, bet daugumą skaičiau. Daugumos urantininkų nusiteikimas gana skeptiškas, sakyčiau. O kodėl? Nors aš ne psichoterapeutas, bet man kažkaip vis išlenda mintis, kad temų autorius nejučia ima save tapatinti su Jėzumi, kai kur net atviru tekstu. O kai kurie dalyviai pritariamai linkčioja. Kadangi pasaulis iš esmės nepriima šio asmens mokymo, jiems kyla noras vystyti mintį, kad ir Jėzus liktų neatpažintas. Bet mes ne tokie, mes žinom tiesą, mes nesam netikėliai, mes atpažintume!.. Vien ko vertas širdingas Algimanto ir Jurgitos atsidėkojimas vienas kitam, visai kaip toj pasakėčioj apie gegutę ir gaidį (neįsižeisk, Jurgita, aš tave labai suprantu ir gerbiu).Klausimas liečia ne vien jaunuolius, bet mus visus. Aš neturiu vienareikšmiško atsakymo į šios temos (ar visų trijų temų) klausimą. Nes visais laikais buvo visokių žmonių. Net ir pats Jėzus nebuvo visiškai palankiai priimtas visų ir suprastas, net tarp Jėzaus artimiausių žmonių - apaštalų - pasitaikė vienas išdavikas.
Gal norėtumėt sužinoti, gudruoliai, kaip į šį klausimą atsakytų vaikas? Katalikų katekizmas (būtent nuo jo katalikai pradeda mokyti vaikus tikėjimo tiesų) šį klausimą išsprendė gana paprastai – geri žmonės Jėzų pažino ir priėmė, o blogi ne. Kadangi, anot Švento rašto, „Jėzus Kristus yra tas pats vakar, šiandien ir visados“ (citata iš atminties), o ir žmogaus prigimtis nuo tų laikų ne ką tepasikeitė, manau kad ši formulė iš esmės galiotų ir šiandien.
Bet neapsigaukite dėl vieno svarbaus dalyko: kas galioja Jėzui, nebūtinai turi galioti šios temos autoriui. „Quod licet Jovi, non licet bovi“.
Jonas
2006-07-04 13:58:32
Jezus, kaip isivaizduoju dalyvauja susirinkimuose, kur susirenka atstovai is zvaigzdynu, kurie atstovauja sistemoms ir taip gilyn. Ten svarsto kazka tariasi kartu, priima sprendimus. Na neskaiciau dar kokios Jezaus funkcijos. Bet kokie motyvai ji paskatintu eiti ir susitikti paciam su kazkokiu zmogumi? Ar jis nera uzsiemes dideliais reikalais, ar ir pats lankosi rupindamasis savo vaikais. Tuolab, kas nori isgirsti dieva, gali isiklausyti i savo vidu. Kokiomis salygomis, ir ar daznai jezus galetu taip imti ir pasirodyti zmonems? Internete galima atrasi, zmoniu pasisakymu kaip jie mate jezu, ir visi ji apibudina taip pat (plaukai iki peciu, karuna su trim kryziais ir dar ten gal kazkas.). Gal kas apie tai rasoma.
Vaidas
2006-06-27 07:45:16
ilgesio akys paklydę, apakę stovi prie kelio, meilės tik meilės laukusios, išdavystę prisišaukusios: skraiste vienatvės plasnodamos, Dievo akistatoj niekybę regėdamos, meile pastojo: grįši sugrįšk prarastoji, Viešpaties meile grįstoji. Dangaus galybėj skausmai ištirpę širdį paliečia, bažnyčios bokštai smigę krūtinėn palaimai kviečia. Viešpatie šventas Viešpatie šventas žodį kaip būtį savy nešiojęs, vienatvės mirtį tik tau aukojęs, kelio tik kelio, giedančio, tampančio, nešančo meilę širdy prašau, nu gal ir ne visaa tep, bet geraa bus
Frazė
2006-06-02 15:32:02
[ne i tema]mongo, manau supranta bent keli kokie tikrai. nera ko panikuoti.
Vaidas
2006-06-02 10:24:43
jauciu kad niekas nenori manes suprast ka as veikiu cia su Jumis,sitame forume...
jauciu embrionaline klaustrofobija,degraduoju ekshibicionizmo kryptimi. Nzn ka darysiu jei melancholishkai isisamonindamas antagonistini diskreditizma ekstrapoliuosiu integracijos ir diferencijacijos abiejomis kryptimis procesa.
Esu taip pasimetes kad net nesugebu interpretuot paprasciausios Neo-Legranzo antropocentrines aibes !
Stai kame seubas !!!
mongo verkslena
2006-06-02 08:55:10
pamok man Tėve nuostabia ranka ir eisiu aš paskui tave tarsi mažutis kreivom kojom taksas, man bus sunku paskui tave trepsėti ,bet aš žinau- juk paskui Tėvą aš einu
trumpakojis
2006-06-01 20:51:59
jau kai susitikus, manau butu jausmai tokie aiskus kad rankos davimas butu juokingas gal, jei taip netiketai susitikus, o jei taip vaiksciotu po zeme su visais susitikinedamas, gal uztektu ranka pamojuot is toliau. :)
Vaidas
2006-06-01 12:23:17
nu gal as ir neteisus,gal Tevas is tu laiku kai rankos nekisdavo kitiems. O gal jis pasirodys dujiniam pavidale?
mongo
2006-06-01 12:19:42
Rankos davimas, kaip paprotys sutarta taip elgtis. Bet kai susitinki ir taip abu zino kad va sveikinasi, susitiko, kam dar ta ranka duot..
Vaidas
2006-06-01 12:00:33
ka ce Vaidai svaigsti apie hologramas? galima gi paprasciausiai megint pasisveikint istiesiant ranka.
O siaip tais kurie taip sakant ore pasirodo ,tai as tokiais netikiu. Va kaip !
mongo
2006-06-01 11:18:21
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.