Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

ŽMOGAUS PROTAS IR DVASIA

ŽMOGAUS PROTAS PRIVALO DIRBTI KARTU SU DVASIA
Nelaikykite tai kaip pamokslavimą , tačiau mano protui ir mano sąmonei šie išmąstymai yra mano gyvenimo aktyvioji ir sąmoninga dalis ir ko gero pati svarbiausia , nes šiuos išmąstymus visada koreguoja ir papildo mano dieviškasis minčių Derintojas , kuris yra aukščiausia dovana ir brangiausias turtas nuo Dievo Tėvo .
Gal ką ir sudominsiu , o gal kažkam tai jau yra artima ir sava . Visais atvejais, galima būtų išeiti į platesnes diskusijas . Taigi dalinuosiu su jumis mieli forumo dalyviai , apie protą , intelektą ir dvasią .
Žmogaus tikėjimas Dievo buvimu savo prote ir tuo pačiu ir kitų žmonių protuose , turėtų tapti pirmaeile , dominuojančia sąmoninga būsena . Šiai būsenai sąmoningai leidžiant plėtotis ir augti , pradeda vystytis kūrybiškas ir prasmingas gyvenimas .
Einant dvasinio trobulėjimo keliu , per religinių sektų kelią , žmogaus prote vystosi religinė sąmonė , tačiau dogminių tiesų poveikyje mūsų sąmonė netenka kūrybiškumo . Žmogaus sielos ir proto kūryba atsiranda ir vystosi tik nuolatiniame būvyje su Dievo Tėvo Dvasia , o tiksliau , tai visas kūrybiškumas atsiranda , kai mūsų protas šią Dievo Dvasią priima kaip Meilės Dvasią .
Būnant dažnai ir nuolatinai su Dievo dvasios buvimu , mūsų sąmonėje vyksta ištisinės dvasinės sąmonės transformacijos link gilesnio protavimo ir išmintingesnių įžvalgų linkme. Tai suprasdami , savo naudai ir sveikatai , neleiskime savo protams kasdieną tuščiai klajoti po savo pasąmoninius labirintus , bet verskime valingai ir su meile ( svarbiausiai , tik su meile ) , kad mūsų sąmonė nuolatos plukdytų Dievo dvasios ( mūsų minčių Derintojo ) apšviestas mintis . Duokime šiam galingam , mūsų proto dvasiniam potencialui nuolatinį darbą , patikėkime jam visus kasdieninius darbus ir rūpesčius , patikėkime jam savo svajones ir norus , patikėkime jam savo gyvenimo visas paslaptis . Tegu šios visos mūsų žemiškos problemos , vystosi ir įsigyvendina pagal Dievo Tėvo valią ir Šventosios Dvasios veikimą .
Mūsų visiems gyvenimo aspektams tegu pradeda vadovauti dieviškoji sąmonė , o mūsų visas protas turi išmokti nuolatos jausti dieviškojo minčių Derintojo veikimą , kuris generuoja ir sudvasina visas sąmoningąsias mūsų mintis , kurios atneša išmintį ir ramybę . Mes turime vis labiau ir labiau atsisakyti dedukcinio , empirinio mąstymo , o savo intelekto galias ir įžvalgas nuolatos papildyti tik dieviškos sąmonės galiomis ir jos buvimu . Manyčiau , kad mums reikia pradėti mokytis , kaip savo intelektą ir dvasią paversti kūrybiniu potencialu ir mokytis jausti nuolatinai srūvančią dvasinę šviesą į mūsų protus , ir šios dieviškos dvasinės šviesos įtakoje , mokykimės priimti pačius išmintingiausius sprendimus . Nesakau , kad loginio , intelektualaus mąstymo reikia atsisakyti ir net pamiršti , tačiau šį mūsų intelektą visada , tegu paremia ir pripildo tik dvasinė parama ir išmintis .
Vadovaujantis dieviško mąstymo principais , mes galime tapti savo gyvenimo šeimininkais visose situacijose . Šis proto ir dvasios derinys – sintezė , visada iškels tik pačius geriausius sprendimus , bet kokioje situacijoje ir neleis užsimegsti nei vienai egoistinei kibirkštelei . Viso to įtakoje pasikeis požiūris į gyvenimą ir aplinkinį pasaulį . Pasikeis požiūris ir atsiras geresnis supratimas apie mūsų fizinį kūną ; jo negales ir ligas , pasikeis požiūris į mitybą ir sveikatą . Nužengs supratimas , apie mūsų sielos įtaką į visus mūsų kūno energetinius kūnus , kurie kaip tik atspindi tiek dvasinę , tiek ir fizinę kūno ir asmenybės būklę .
Mieli broliai , sesės ir bičiuliai , tai , kad mes per urantinius mokymus įžengėme į Kristaus sąmonę ir pradėjome garbinti Rojaus Trejybę , mes turime pradėti mąsyti ir iškelti sau įššūkį , keisti ir savo norus ir principus , kurie trukdo ir neduoda įsigalėti dieviškąjai sąmonei mūsų protuose . Pradėję gyventi ir augti dieviškoje sąmonėje , mūsų protai ir jausmai pajaus šventą ramybę , būtent tą šventą ramybę apie kurią kalbėjo mūsų Viešpats Jezus Kristus. Tačiau ramybės užgimimas , atsiradimas mūsų protuose nereiškia , kad ši žmogaus asmenybė tampa viskuo abejinga . Tikrai visai ne . Šventa ramybė atsiranda , susikuria mumyse tam , kad žmogaus protas joje galėtų rasti visų geriausius ir išmintingiausius sprendimus .
Intelektualioji žmogaus sąmonė turi nuolatos veikti , skatinti , aktyvuoti save tik dvasingų minčių pritekėjimui , kurios tuo pačiu sukuria proto ir sielos ramybę . O dvasinė ramybė ir proto ramybė , visada neša tik išmintį ir gyvenimo džiaugsmą . Gyvenimas dieviškoje sąmonėje , tai gyvenimas nuolatiniame vidiniame ir išoriniame džiaugsme , kai mes atbudę ir atgimę dvasioje , galime ramybę ir meilę spinduliuoti į pasaulį , kad šis pasaulis matytų , džiaugsme ir ramybėje , žmogų , Dievo vaiką .
Siunčiu jums su meile . Emilis - Petras

Petras
2010-02-12 21:19:22

Komentarai

Petrai, šitam forume visi daugiau ar mažiau laikosi vertikaliai ŽMOGUS_DIEVYBĖ
Bet šiandien esi išbandyme: -ar subrendęs darbuotis horizontaliai ŽMOGUS_ŽMOGUS

Algirdas
2010-03-11 17:22:29

Ačiū , laikausi vertikaliai .

Petras
2010-03-11 17:00:55

Petrai, tik neišskysk, kaip išskydo Vaidas

Algirdas
2010-03-11 16:44:42

Grožiui labai atidūs, jautrūs angelų kategorijos tvariniai.
Tavo pasisakymai, tai nuolatinis angelų džiuginimas, ir netik

Algirdas
2010-03-11 18:18:24

Kažkurią savaitę , mano minčių Derintojas pasakė : ,, Būkite visi broliai ir seserys , ir savo tarnystes aukokite tik brolybei vystyti , visa kita bus jums duota ir pridėta .'' Prisiminiau tai ir tegu tai bus , tau Algirdai , atsakymas .

Petras
2010-03-11 17:43:28

Mielas Petrai,savo komentare rašai:"Galima tik įsivaizduoti,koks tai sunkus uždavinys eiliniam religininkui,kurių visi religiniai stereotipai taip tampriai surišti ir su šeimos tradicijomis".... ir t.t.
Tas tiesa.Kai,maždaug,prieš 25 metus apleidau Katalikų Bažnyčia,patikėk,kilo tikra revoliucija.Ir kaip tyčia,tuojau po to,lūžo mano sūnui ranka;mano mama man taip ir pasakė,kad Dievas man savo rykštę parodė.
Smagūs buvo laikai.
Su meile,

IRENA
2010-03-02 22:40:09

Ačiū ir tau,Petrai.Nesikarščiuoju aš.Tu tikrai aiškiai parašei,bet jei jau skaitai,kad aš nesupratau,tai tebūnie.Ryt pats persiskaityk vėl ir suprasi,kad tavo rašinio prasmė-stabtelėjimas pamąstymams,ir yra abejonė urantinėm tiesom.Juk tu pats atkakliai stoji už urantines tiesas,o čia tik samprotavimai,kurie atriboja tave nuo tikrovės.Sunku būna visiems,galbūt po darbų ir pavargsti,todėl ir egzistencijos prasmė tarsi sklaidosi tolimoje ateity,kurią ir pateiki tarsi fantastiką.Bet juk ir pats puikiai supranti,kad Šviesos amžius nepaprastai toli.Ir imant iš tavosios pozicijos,tikrai matosi tavo jautrumas.Bet prisimink,broli ir tuos komentarus,kuriuose esi nepalaužiamai tvirtas.Tu turi tikėjimą ir įtikėjimą.Neabejok tuo,ką darai.Kūrinijai nėra NE,bet tikrai yra PIRMYN..Ir žinodamas tavo jautrumą,aš tikrai nuoširdžiai sakau,kad nesikarščiuoju.Žinojai Arūną-degtuką,bet šįvakar suklydai,man malonu su tavim bendrauti.Kaip bus rytoj,pamatysim,bet nevertink manęs iš anksto.Gal ir karščiuosiuos,gal ir ne.To aš nežinau,bet nenoriu,kad suprastum neteisingai.Juk ne kartą pats rodei nepalankumą.O tai jau nėra įtikėjimo savybė.Taigi,ramybės tau.Ir aš tikrai matau,kad tau svarbus Rojaus Trejybės garbinimas,bet ne gyvybiškai,kitaip nebūtų pamąstymų,kurie parodo abejones.Ir šįkart aš žinau ką sakau..Prie to pačio pasakau ir Danieliui-ar tik nebūsi moteris?

Arūnas
2010-03-02 22:31:19

Sustabdyta tėkmė telkiasi (tvinsta) proveržiui (efektyviam tekėjimo tesimui) sėkmingam (adekvataus teisingo metodo suradimui duotajai padėčiai).
xx, fakto konstatavimas jį pateisinančiai komentuojant –nėra telkiamasi proveržiui sėkmingam.
Saulius Mašiotas sukūrė temą vienu klausimu. Algimantas preciziškai atsakė. Ir štai vieno jauno žmogaus reakcija [(kuri be reikalo ištrinta) neišsprestas konfliktas kaip neišgydyta liga]. Šiose sankirtose neieškoma dėsningumų (priežasties veiksmo pasekmės) vietoj to, gudragalviškai nusiplaunama –plepalai –trynimas... Pedagogikos-psichologijos skurdumas... Už save kviečiama kalbėti Trejybė... Mielas Petrai, tavo sielos suspaudimas demonstruoja realios padėties matymą. Arūnas, Algimantas kaip išsipūte balionai skraidžioje –forume –kitose planetose –iliuziniam rojui –juo apreiškimas paveikė kaip narkotikas –apsvaigino. Tavo reakcijos rodo kad svaigus rūkas neužklojo kilmės pasaulio relybių.
Petrai
Tavo siela tvinsta -proveržiui
Sėkmingam

Danielius
2010-03-02 21:49:13

Nuoširdus ačiū už komentarą , bet tu Arūnai nesikarščiuok . Nežinau , ar aš taip neaiškiai ar dviprasmiškai išsireiškiu , kad tu nesupranti to rašinio prasmės .

Petras
2010-03-02 21:29:49

Mielas Petrai,tikrai gerbdamas tavo išmintį,nesutinku su tavim iš esmės šiame ir tik šiame komentare.Vietoje to,kad mąstytum kodėl taip lėtai judame Urantinių tiesų priėmime,dalyvauk pačiame procese.Ir tu pats pajusi,kaip pildosi tai,apie ką vyksta diskusijos šiame forume.Sakaisi,kad reikia didelės drąsos ir tuom pat parodai esančią priklausomybę įspūdingai gražiai bažnyčiai.Aš teigiu priešingai,remdamasis tuo,kai mano gimdytojos kūną užkasinėjo laidodami,man vieninteliam kunigas nepadavė rankos.Taigi nepabijok atitrūkti nuo tradicinių baimių ir gyvai skleisti Tėvo žodį.Mielas sielos broli,diskusijos apie urantinių tiesų priėmimą nėra problema,bet tikrai yra tai,kad tos diskusijos nevyksta čia arba vyksta labai vangiai.Labai stipriai jaučiasi tavo pesimizmas,kuomet teigi-"kad Urantinis dvasinis judėjimas bus tik mažumos judėjimas . Jame dalyvaus tik labai nestandartinio mąstymo ir fantastinių troškimų , fantastinių dvasinių norų turintys ir ieškantys žmonės , kurių protai jau pakilę ir užaugę iki tokio lygio , kad jau drysta ieškoti kontakto su pačiu Dievu ."Bet broli mielas,ką tu kalbi?Kad mūsų idėjos fantastinės?Kaip jos gali būti paskelbtos fantastinėmis,kuomet tai-TIKROVĖ.Ir tikrai nėra taip,kad tai bus mažumos judėjimas.TREJYBĖS ŠVIESA IR TIESA TEGALI PLISTI,kas ir vyksta dabar.Na taip,mes gyvenam iliuzijoj,bet tu įsigilink į informaciją,kuri pateikta kitoje temoje.Ir skaitydamas komentarą aš tuo pačiu metu skambinau į kaimą,kuris mane jau buvo pasmerkęs kaip sektantą,bet vėliau pradėjo tikėti tuo,ką kalbu.Tai vienetai žmonių,bet jiems jau nugulė pasąmonėj tai,ką sakiau.Tai negi mielas sielos broli pradedi lūžti,kuomet aš sakau,-kelkis,nors tave ragina tas,kuris yra rakštis daugumai..Įsivaizduok paprastą dalyką.Susirenka visi urantai iš visų pasaulio valstybių ir kas tada?Tada,mielas broli,tavo pesimizmas ištirps nuoširdžiame sielos veržlume ir tu tvirtu balsu ištarsi,-SU TĖVU ĮMANOMA VISKAS..Kalbi,kad reikia pakilti iki tokio lygio,kad"drysta ieškoti kontakto su pačiu Dievu .".Tu randiesi kokiame forume?TĖVAS-TREJYBĖ TIK IR LAUKIA MŪSŲ BENDRAVIMO SU JAIS.Ir aš,tik pirmokas,drįstu ieškoti kontakto su Tėvu-Trejybe..Nuoširdžiai prašau,mesk į šalį abejones ir įsigilink į temą apie dabartinę padėtį ir ką materialioj plotmėj reikia daryti mūsų dabartinei valdžiai,kuri priima negyvus sprendimus,NES NEPAŽĮSTA TĖVO-TREJYBĖS..Ir vietoje to,ką mudu svarstome šįvakar,atsikelk rytoj,dieną PAŠVĘSDAMAS TĖVUI-ROJAUS TREJYBEI..Tuomet mes nebūsime beprasmiais fantastais,bet tikrai įvyks tai,kad mūsų,urantų,balsas nuskambės per visą kūriniją.Mes abu puikiai žinom,kad priešaky amžinybė,tad kodėl bijome akimirkos..Iki,mielas Petrai,ateitis statybose ir žemės ūkyje.Materialūs veiksmai jau šiandien..Ramybės tau

Arūnas
2010-03-02 21:00:07

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal