Forumas: temos peržiūra
Jonas Paulius II paneigė pragaro egzistavimą savo kas savaitiniame kreipimesi į 8500 žmonių bendrą auditoriją Vatikane 1999 07 28
POPIEŽIUS JONAS PAULIUS II ATMETA TIKRO PRAGARO REALYBĘ
1999 metų liepos 28 dieną Vatikane kreipdamasis į 8500 žmonių bendrą auditoriją savo kas savaitinio kreipimosi metu Jonas Paulius II atmetė fizinio, tiesiogine šio žodžio prasme, pragaro realybę kaip amžinos ugnies ir kankinimo vietą. Popiežius pasakė, kad vietoje šito, pragaras yra atsiskyrimas nuo džiaugsmingo bendravimo su Dievu, net šitame gyvenime. Remiantis popiežiaus kalbos oficialia Vatikano stenograma, Jonas Paulius II pastebėjo, kad Rašto nuorodos į pragarą ir tie įvaizdžiai, pateikiami Rašto, yra tiktai simboliniai ir perkeltine prasme "to visiško nusivylimo ir gyvenimo tuštumos be Dievo." Jis pridūrė, "Vietoje to, kad tai būtų fizinė vieta, pragaras yra būsena tų, kurie laisva valia ir aiškiai patys atsiskiria nuo Dievo, viso gyvenimo ir džiaugsmo šaltinio." Jis pasakė, kad pragaras "yra tokia padėtis, kuri kyla iš nuostatų ir veiksmų, kurių laikosi žmonės savo gyvenime." Kas susiję su amžinojo prakeikimo sąvoka, popiežius pasakė, "Prakeikimą aiškiai sudaro konkretus atsiskyrimas nuo Dievo, laisva valia pasirinktas žmogaus ir patvirtintas mirties, kuri jo pasirinkimą užantspauduoja amžiams." Popiežius taip pat pridėjo, "Mintis apie pragarą ir tuo mažiau biblinių įvaizdžių netinkamas vartojimas neturi sukurti nerimo ir nusivylimo. Vietoje šito, jis pastebėjo, jog tai yra laisvės, atrastos Kristuje, priminimas.
Religinių Naujienų Tarnyba pranešė, kad Vatikano patvirtintas vedamasis straipsnis, atspausdintas prieš keletą savaičių Jezuitų žurnale Civilta Cattolica, sutinka su popiežiaus paskutiniuoju oficialiu pareiškimu. Vedamasis aiškiai oficialiai pareiškia, "Pragaras egzistuoja ne kaip kokia nors vieta, bet kaip būsena, kaip tokio žmogaus, kuris kenčia Dievo netekimo skausmą, būties būdas." (Los Angeles Times, 1999 07 31) Popiežius pasakė, kad amžinas prakeikimas yra "ne Dievo darbas, bet iš tikrųjų mūsų pačių." Tik prieš savaitę nors popiežius pareiškė, kad dangus nėra "nei kokia abstrakcija, nei kokia nors vieta debesyse, bet asmeninis sąjungos ryšys su Šventąja Trejybe."
-------------------------------------------
( Vertimas yra mano, tik neredaguotas. Dėl to įdedu visą tekstą angliškai, nes aš išverčiau tą dalį, kuri susijusi su popiežiaus realios pragaro vietos paneigimu. Tuo tarpu, kaip pragaro egzistavimą paneigė, dar anksčiau už popiežių, JAV žymiausias pamokslininkas Bill'as Graham'as neverčiau, kas mokate angliškai, perskaitysite patys ir papasakosite kitiems.)
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
POPE JOHN PAUL II REJECTS REALITY OF A LITERAL HELL
During his weekly address to the general audience of 8,500 people at the Vatican on July 28, 1999, Pope John Paul II rejected the reality of a physical, literal hell as a place of eternal fire and torment. Rather, the pope said hell is separation, even in this life, from the joyful communion with God. According to an official Vatican transcript of the pope's speech, Pope John Paul II noted that Scriptural references to hell and the images portrayed by Scripture are only symbolic and figurative of "the complete frustration and emptiness of life without God. " He added, "Rather than a physical place, hell is the state of those who freely and definitively separate themselves from God, the source of all life and joy." He said hell is "a condition resulting from attitudes and actions which people adopt in this life." Concerning the concept of eternal damnation, the pope said, "Damnation consists precisely in definitive separation from God, freely chosen by the human person, and confirmed with death that seals his choice for ever." The pope also added, "The thought of hell and even less the improper use of biblical images must not create anxiety or despair." Rather, he stated, it is a reminder of the freedom found in Christ.
The Religion News Service reported that a Vatican-approved editorial published several weeks ago in the Jesuit journal Civilta Cattolica agrees with the pope's latest pronouncement. The editorial explicitly pronounced, "Hell exists, not as a place but as a state, a way of being of the person who suffers the pain of the deprivation of God" (Los Angeles Times, 7-31-99). The pope said eternal damnation is "not God's work but is actually our own doing." Only a week earlier the pope stated that heaven is neither "an abstraction nor a place in the clouds, but a living, personal relationship of union with the Holy Trinity. "
Such a statement on hell is strikingly similar to that made by Billy Graham several years ago in which he was quoted,
The only thing I could say for sure is that hell means separation from God. We are separated from his light, from his fellowship. That is going to be hell. When it comes to a literal fire, I don't preach it because I'm not sure about it. When the Scripture uses fire concerning hell, that is possibly an illustration of how terrible it's going to be-not fire but something worse, a thirst for God that cannot be quenched. (Time magazine, 1 1-1 5-93)
Both Graham and now the pope completely reject the clear teaching of Scripture regarding the reality of a literal lake of fire that burns throughout all eternity. The author of Hebrews taught that the reality of hell is a vital Bible doctrine (Heb. 6:1, 2). Jude taught that believers are to contend for the faith (doctrine) once delivered unto the saints and that hell is a real, literal place of fire and torment Jude 3, 7). The apostle Paul taught that those who knew not Christ would suffer the vengeance of God which entailed everlasting damnation (2 Thess. 1:8, 9). The apostle John saw that hell was a real place (Rev. 14: 1 0; 20:10-15; 21:8). And, Jesus Christ Himself taught that hell literally exists, that it lasts forever and that those who reject His perfect salvation would spend eternity therein (Matt. 13:41, 42; 18:8, 9; 25:41-46; Luke 16:19-31). Rejection of the Biblical doctrine of hell by the pope and Graham does not nullify the fact that a literal hell truly exists. "Let God be true, but every man a liar" (Rom. 3:3, 4).
Algimantas
2007-05-05 21:28:13
Komentarai
o as tai esu dieviskos meiles sklidinas ir niekam jos nesiulau, as ateinu ir pasilieku visiems laikams,- dar niekas neatmete;tik durniai sneka apie setona ir pragarus ir kitus to moko;
taigi, butu idomu isgirsti, ka "kristus number one" (krikscioniskasis) sake apie tai, ir ka - "kristus number two (urantinis modelis) moko apie tai, citatomis, jei galima;
bliudas
2007-05-07 22:46:13
Atrasti Dievą Tėvą savyje - yra labai didelė paslaptis , tai viso žmogiško gyvenimo tikslo atradimas.
Daugelis šitokiu šventu terminu žongliruodami ir nusipaistydami į banalybes , labai rizikuoja savo sielos išgelbėjimo kelyje.
Brangieji žmonės jūs net neisivaizduojate , kokius milžiniškus turtus rodo ir kviečia juos pasiimti mūsų gerbiamas Algimantas. Jūs mielieji rašytojai , net neisivaizduojate , kokį dvasinį milžinišką turtą talpina žodžiai ,,atrasti Dievą Tėvą savyje" ir kokie nuostabūs pasauliai atsiveria prieš tavo dvasines akis.
Šitą nuostabiausią teiginį , kurį taip nemokšiškai mėto nelaimingi, neitikėję žmonės, aš drysčiau pavadinti šios epochos proto proveržio stebūklu.
Žmonės šimtmečius ir tūkstantmečius aukojo DIEVUI aukas , degino , pjovė vieni kitus , bučiavo kryžių ir mirė po kryžiais , bučiavo paveikslus ir garbino juos , o kad Dievas juos seniai pamilo ir sujungė juos stebūklingai per Minčių Derintojus su savimi - žmonijos protui buvo leista tik dabar sužinoti.
Tai stebūklingiausia , nuostabiausia ir pati tikriausia žinia , kad jeigu Dievas sukūrė savo kūrinį , tai Jis sukūrė ir tam kuriniui akis, kad per tas akis matytų savo kūrinio pasaulį.
Jeigu Dievas sukūrė savo kūrinį su išskirtiniu protu ir tuo išskyrė jį iš visos tvarinijos , tai argi Jis negali panaudoti to kūrinio protą , kad kūrinys Jį geriau pažintų.
Žmonės brangieji , jums duota nuostabiausia žinia , del kurios ėjo , kentėjo , mirė milijonų milijonai, kad atrastų šią nuostabią tiesą , kurią taip paprstai , be vargo galite pamatyti savo kompiuterių ekranuose .
Petras
2007-05-07 22:45:56
Atrasti Dievą Tėvą savyje - yra labai didelė paslaptis , tai viso žmogiško gyvenimo tikslo atradimas.
Daugelis šitokiu šventu terminu žongliruodami ir nusipaistydami į banalybes , labai rizikuoja savo sielos išgelbėjimo kelyje.
Brangieji žmonės jūs net neisivaizduojate , kokius milžiniškus turtus rodo ir kviečia juos pasiimti mūsų gerbiamas Algimantas. Jūs mielieji rašytojai , net neisivaizduojate , kokį dvasinį milžinišką turtą talpina žodžiai ,,atrasti Dievą Tėvą savyje" ir kokie nuostabūs pasauliai atsiveria prieš tavo dvasines akis.
Šitą nuostabiausią teiginį , kurį taip nemokšiškai mėto nelaimingi, neitikėję žmonės, aš drysčiau pavadinti šios epochos proto proveržio stebūklu.
Žmonės šimtmečius ir tūkstantmečius aukojo DIEVUI aukas , degino , pjovė vieni kitus , bučiavo kryžių ir mirė po kryžiais , bučiavo paveikslus ir garbino juos , o kad Dievas juos seniai pamilo ir sujungė juos stebūklingai per Minčių Derintojus su savimi - žmonijos protui buvo leista tik dabar sužinoti.
Tai stebūklingiausia , nuostabiausia ir pati tikriausia žinia , kad jeigu Dievas sukūrė savo kūrinį , tai Jis sukūrė ir tam kuriniui akis, kad per tas akis matytų savo kūrinio pasaulį.
Jeigu Dievas sukūrė savo kūrinį su išskirtiniu protu ir tuo išskyrė jį iš visos tvarinijos , tai argi Jis negali panaudoti to kūrinio protą , kad kūrinys Jį geriau pažintų.
Žmonės brangieji , jums duota nuostabiausia žinia , del kurios ėjo , kentėjo , mirė milijonų milijonai, kad atrastų šią nuostabią tiesą , kurią taip paprstai , be vargo galite pamatyti savo kompiuterių ekranuose .
Petras
2007-05-07 22:45:48
Dievo atmesti neimanoma. Nei pragaras, nei šetonas už šio pasaulio ribų neegzistuoja. Tai iliuzija,- tai ko nėra. Ir mes visi skendim iliuzijoje. Pragaras- tai sapnas gyvenančių žemėje. Tai laikina žmonijos būklė pakeliui į kūrimo sumanymo išsipildymą.
raguolis
2007-05-07 22:23:46
Norėčiau pasidalinti kai kuriomis mintimis apie pragaro supratimą. Skaitau ir niekaip nesuprantu, ką tokio Algimantas čia nori įrodyti cituodamas JPII. Šiaip jau niekad gyvenime negalvojau, kad pragaras turi būti suprantamas kaip materiali vieta su sieros ežeru ar panašiai. Ugninės sieros ežerą mini Jonas savo Apreiškime tarp daugybės kitų simbolių. Sieros ežeras yra simbolis. Tačiau jį suprasti paraidžiui nėra teisinga, lygiai kaip ir kitus užkoduotus simbolius, kurių Apreiškimo knygoje yra daugybė. Kitose Biblijos vietose apie pragarą nėra rašoma detaliai ir konkrečiai, koks jis yra ir kur jis yra. Tačiau iš to vistiek galima suprasti, kad pragaras YRA. Pragaro kaip materialios vietos nereikėtų priimti ir todėl, kad jis yra pomirtinio DVASINIO gyvenimo dalis, jis negali būti materialus. Juk ne su tais pačiais fiziniais kūnais kažkas ten paklius, lygiai kaip ir į Rojų nepapuls niekas su šiuo materialiu kūnu. O kad popiežius pabrėžė šią mintį, tai labai puiku, ir aš tuo džiaugiuosi, ir tikrai pritariu, nors tai ir nėra nauja ar kokia nors revoliucinga mintis, bent jau man. Šis popiežiaus pasisakymas ir nesulaukė kažkokio ypatingo rezonanso visoje katalikų bažnyčioje, ir nieko iš esmės neapvertė, tik paaiškino.
Ir yra akivaizdus absurdas iš šitos minties išvystyti teiginį, kad Jonas Paulius II paneigė pragaro egzistavimą apskritai.
Kas dėl JPII pasisakymo sutapatinimo su ankstesniais B.Grahamo išvedžiojimais, esmė yra ne ar pragaras egzistuoja, o štai kur: KIENO VALIA žmogus ten pakliūna - savo ar Dievo.
Ir mano atsakymas būtų toks - pragaras yra paties ŽMOGAUS apsisprendimo nusigręžti nuo Dievo pasekmė, pilnutinis Dievo atmetimas, kuris, kaip galima suprasti iš palyginimų, yra nebeatitaisomas ir amžinas (nors prisipažinsiu, kad pragaro amžinumas man asmeniškai kelia abejonių). Žmogus pats save pasmerkia pragarui, ne Dievas. Tai iš esmės neprieštarauja nei Biblijai, nei popiežiui.
Diskusija manau turėtų vykti ta linkme, ką būtent mes turėtume laikyti tuo Dievo atmetimu, arba nusigręžimu nuo jo.
Jonas
2007-05-07 22:07:36
- isileidau kūrinijos kančias į savo širdį dėl kurių nebuvau kaltas;
- išdrįsau pasilikti meilėje ištiktas nevilties valandą;
- kiekvienas Dievo Dvasios šaukiamas atsiliepia;
- po savojo gimimo iš dvasios pamilau visus žmones ir pasijutau artimas Dievui;
- tapau ne tik gailestingas, bet ir kantrus;
- gyvenu Dievo Tevo tiesoje kasdien jausdamas ne tik palaimą, bet ir didžiulę kūrinijos kančią;
- Mano Viešpats yra Vienintelis Dievas, kurį myliu visa širdimi, visu protu, visa siela;
- su viešpačiu kalbuosi dvasioje;
- kaip jūs neradote Tevo spintoj ar stalčiuje, taip ir Kristus krauju neplovė nuodėmių ir jų nemazgojo
esu kelias
2007-05-07 21:23:28
Mielas Sysai, atsakyk man į keletą klausimų, paaiškindamas savo PATYRIMĄ:
1)KAIP TU ATGAILAVAI?
2)KAIP TU RPIĖMEI KRISTŲ į savo širdį?
3)KAS yra iš Dievo Dvasios, kad eilinis žmogus nepriima?
4)Ar PAMILAI VISUS ŽMONES po savojo gimimo iš dvasios?
5)AR TAPAI GAILESTINGESNIS?
6)AR GYVENI TĖVO TIESOJE KASDIEN IR JAUTI PALAIMĄ?
7)Kas yra tavo Viešpats?
8)Kaip tu kalbiesi su savo Višpačiu?
9)Jeigu tu gimei iš dvasios, tai kodėl sakai, kad mano teiginys "kol neatrasi Tėvo" yra tušti žodžiai, nes tas teiginys yra klaidingas, kai ir Jėzus sakė: "Jūs nepažįstate nei manęs, nei manojo Tėvo. Jei pažintumėte mane, pažintumėte ir mano Tėvą." (Jono, 8,19)
Mielieji, tik ATRADĘ Tėvą savyje, jūs TĖVĄ PAŽINSITE. IR TIK TADA PAŽINSITE IR JĖZŲ, BET NE ANKSČIAU. Ir kito kelio nėra mūsų visoje VISATOJE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2007-05-07 20:19:15
Aš gimiau iš Dvasios ne tada, kai perskaičiau Biblijos eilutes, bet tada kada išgirdau evangeliją, atgailavau (t.y. nusisukau nuo savęs į Dievą) ir priėmiau Kristų į savo širdį. O prieš tai, aš Biblijos nesupratau, nes sielinis žmogus nepriima to, kas yra iš Dievo Dvasios, nes jam tai kvailystė; ir negali suprasti, nes tai dvasiškai vertinama. O dvasinis žmogus gali spręsti apie viską, bet niekas negali spręsti apie jį. Ir tik po gimimo iš naujo, aš pradėjau studijuoti Bibliją. O tavo kartojimas "kol Tėvo neatrasi savyje" yra tušči žodžiai, nes tas teiginys yra klaidingas.
Mano Dievas Tėvas ir yra mano Viešpats, kaip ir kitų, kurie įtikėjo Kristų.
Sysas
2007-05-07 16:21:27
Mielas Sysai, aš žinau, ką tu ir kiti Biblijos skaitytojai vadina gimimuiš dvasios - tai būtent ATITKTI TAI PARAŠYTAI EILUTE BIBLIJOJE. TAi tik saviapgaulės rūšis.
Gimimas iš dvasios tai yra visiškai NAUJOS KOKYBĖS CHARAKTERIOS STAIGUS GIMIMAS - KURIMAE YRA TIK MEILĖ IR MEILĖ VISIEMS VIENODA, IR NIEKO DAUGIAU. O meilė ir diktuoja GYVĄ RYŠĮ SU TĖVU, TIK SU TĖVU, O NE SU ABSTRAKČIU DIEVU.
Kada tavo siela šauks meilę TĖVUI ir visiems tavo sielos broliams ir sesmės be jokių išskaičiavimų, kada tu tarnausi savo visu gyvenimu tik TĖVUI, KAS AKIMIRKĄ, KADA TU GYVENSI TĖVO PULSAVIMU IR RITMU, KASDIEN, VISUR, KUR BEBŪTUM, KADA TU SAVO GYVYBĘ PAŠVĘSTI TĖVO ŠLOVINIMUI, tada tu ir patirsi, kad jau esi TĖVO SŪNŪS - tu esi gimęs IŠ DVASIOS.
Visa kita,ir net tai, ką tu cituoji, tai tik tavo tušti žodžiai, kurie dar NĖRA TAPĘ KŪNU.
Dėl to pirmiausia turi atrasti TĖVĄ, NES TOL,KOL JO NEATRASI SAVYJE, TOL GIMTI IŠ DVASIOS NEGALI, NES BŪTENT TIK TĖVAS SUTEIKIA GIMIMĄ IŠ DVASIOS. Ne Psalmių skaitymas, ne Biblija, ne Viešpats, bet TIK TĖVAS.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2007-05-07 15:21:39
Algimantai, tu truputį susipainiojai. Tikras biblinis tikėjimas yra susijęs su gimimu iš Dvasios. Todėl aš galiu šlovinti dievą visa savo siela ir širdimi. Paskaityk, kaip Psalmėse atsispindi tikinčios sielos šauksmas:
"Tavo teisumas amžinas, Tavo įstatymas - tiesa. Nors vargas ir sielvartas spaudžia, bet Tavo įsakymais gėriuosi. Tavo liudijimai yra teisingi per amžius. Leisk man juos suprasti, ir aš gyvensiu." (Biblija,119Ps)
Būtent melsdamasis ir sekdamas Jo Žodžiu, aš turi asmeninį ryšį su Viešpačiu. Tačiau, tą ryšį gali turėti tik atgimusios sielos žmogus. Imituodamas tu nieko nepakeisi, liksi kaip ir buvai, senosios neatgimusios prigimties žmogus, kurio siela skendės tamsoje.
"Jie sakė jums, kad paskutiniais laikais atsiras šaipūnų, kurie gyvens savo bedieviškais geismais. Tai tie, kurie įneša susiskaldymą, sieliniai, neturintys Dvasios žmonės." (Šv.Raštas, Jud18-19)
Sysas
2007-05-07 13:58:05
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]