Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kalėdos rodo visuomenės NUDVASĖJIMO lygį ir veda TOLYN nuo TĖVO.

Kalėdos rodo visuomenės NUDVASĖJIMO lygį.
Liūdniausia yra tai, kad jos atspindi ir Lietuvos nudvasėjimą.
Kalėdos – tai PAGONIŠKA šventė, kuri žmogų veda TOLYN NUO TĖVO, kaip figos lapeliu prisidengdama Jėzaus gimimu.
Tai grynai pagoniška šventė, nes jai reikia tokių išorinių gamtos dekoracijų, kaip papuoštos eglutės, Kūčių vakarienės, kada ant stalo net “vėlėms” padedamos tuščios lėkštutės, kad joms užsukus, ir jos gautų maisto, kada ir gyvuliai vidurnaktį prakalba, kada dvylikai metų mėnesių yra paskiriama dvylika valgių ir tada labai paprastai susėdus prie stalo, pagoniškai perluažiamas paplotėlis ir labai dažani…NUODĖMINGAI PERSIVALGOMA. PILVUI paskiriama PAGRINDINĖ VIETA.
Dar liūdniau yra tai, kad klaidinami vaikai, kada jie Kalėdų laukia tik DĖL MATERIALIŲ DOVANŲ, KURIAS ATNEŠA NET NE TĖVAS, BET IRGI PAGONIŠKAS KALĖDŲ SENIS. NORS PATI ŠVENTĖ YRA PRISIDENGUSI DIEVIŠKOJO SŪNAUS ATĖJIMU Į ŽMOGAUS KŪNĄ, JĖZAUS GIMIMU, kuris beje, buvo iš tikrųjų ne gruožio 25-ąją, bet RUGPJŪČIO 21-ĄJĄ.
Nors ir Kalėdos, Tėvo siųsto Sūnaus Jėzaus gimimas, tačiau prie stalo apie Tėvo meilę NIEKAS NET NEKALBA, apie Jėzaus gimimą irgi NIKEAS prie stalo nekalba. VISI puola prie valgių, ir tik ragina dar to ragauti, dar ano, apie jų skanumą ir savo VISOS dienos pasninkavimą kalbasi kaip apie didžiausią žygdarbį, kurio iš tikrųjų NIEKAM NEREIKIA. Tuo labiau tokio savęs kankinimo nereikia TĖVUI. Jam nereikia JOKIO savęs kankinimo, net ir menkiausiais pasninkais ar įžadais.
Tėvas nori jūsų SIELOS ATSIVĖRIMO.
O sielos astivėrimo taip ir nesulaukia, nes niekas nemoko, kaip gi sielai atsiverti.
Nemoko, nei kunigai bažnyčioje, nes jie nėra ir PATYS atradę Tėvo ir nežino, kas gi YRA TĖVO PATYRIMAS IR JO MEILĖ, nemoko ir šeima, nes ir joje tėvai nežino, kas gi yra sielos atsivėrimas ir TĖVO ATRADIMAS SAVYJE, nemoko ir mokykoloje, nes ir mokytojai šito nežino, kas gi yra GYVAS ryšys su TĖVU, atrastu savyje, nemoko politikai, nes ir jie NEŽINO GYVOJO TĖVO. Tai iš kur vaikai sužinos apie TĖVĄ, kada niekas apie JĮ nieko NEMOKO.
Kada tokia tamsa aplinkui sielos viduje, tada žmogaus protas atsiduoda išorėje BIZNIERIAMS, KURIE VIS ANKSČIAU IR ANKSČIAU uždega spalvotas giriliandas parduotuvėse ir gatvėse, kad tik ištrauktų iš JŪSŲ PINIGUS. Jiems nereikalingi JŪS. Jiems reikalingi jūsų PINIGAI.
Tik dėl to jie sutinka išlaidauti spalvingoms lemputėms ir papuošalams, kad vaikus irgi, nuo pat mažumės augintų SAU, kaip būsimuosius prekiųmanus, jiems, biznieriams, sukraunančius turtus.
TAI TĖVO VALIOS PAŽEIDIMAS, KURIS LABAI SKAUDŽIAI ATSILIEPS LIETUVAI, IR VISAI URANTIJAI, GREITU LAIKU.
Bažnyčia pati tapo biznieriumi. Ji irgi puolė į pagoniškus papročius, irgi puolė puošti eglutes, susigalvojo prakartėles su gyvuliais ir Beltiejaus pramanyta žvaigžde ir trimis karaliais. Ji irgi tuo pačiu GYVĄ RYŠĮ SU TĖVU pakeičia išoriniu ritualu, kuris nė iš tolo nerodo gyvo ir asmeninio ryšio su TĖVU. Ir ji taip pat eglutes jau puošia kuo anksčiau, kad tik nenusileistų tikriesiems biznieriams. Net ir LAUKIMO momentas yra pačios bažnyčios sunaikintas. O tuo pačiu ir kantrybės ugdymas yra pašalintas.
O kantrybė yra viena iš DIEVIŠKOJO TĖVO CHARAKTERIO SAVYBIŲ. Ir šitokios kantrybės Jėzus mokė ir žmogų.
Ir Tėvas per savo dvasią, Minties Derintoją, kiekvieną moko tos pačios dieviškosios kantrybės.
Sūnus Kūrėjas gimė žmogiškuoju vaikeliu RUGPJŪČIO 21-osios VIDURDIENĮ, 7 pr. Kr., skaičiuojant laiką pagal dabartinį kalendorių. Ir jam buvo duotas Jošua ben Joseph (Jošua, Juozapo sūnaus) vardas, arba mažybinis vardas Jėzus. Ir gimė jis išvalytose arklidėdse, kur nebuvo jokių gyvulių. Tiesiog į Betliejų, į gyventojų surašymą buvo laukiama atvyksiant daug žydų iš kitų Palestinos vietų, dėl to arklidės taip pat buvo parengtos tų žmonių apgyvendinimui. Ir jos buvo švarios, atskiros erdvės buvo izoliuotos pakabintais storais audeklais, taip, kad tai buvo parengta atvykėliams, kaip tais laikais buvo įmanoma kuo geriausiai parengti.
Ir kada Marijai prasidėjo gimdymo sąrėmiai, tai kitos moterys padėjo Marijai, ramindamos ir patardamos, kaip ir ką jai reikia daryti sąrėmių akimirkomis. Jos pasirengė ir vandens, apiplauti gimusį kūdikį, ir suteikė visą pagalbą tiek Marijai, tiek kūdikiui, jam išvydus Urantijos aplinką arklidėse.
Marija, dar prieš išvykdama iš Nazareto, pasirengė vystyklus, į kuriuos Jėzų ir suvystė ir padėjo į šalia buvusias ėdžias, kada šis užmigo po jį išvarginusios kelionės iš savo žemiškosios motinos įsčių į erdvės pasaulį Urantija, kur jo laukė nuostabi meilės ir šviesos misija APREIKŠTI TĖVĄ IR MOKYTI ĮTIKĖJIMO Į TĖVĄ visus sielos brolius tiek Urantijoje, tiek visuose kituose Vietinės Visatos pasauliuose. Bet jokiu būdu ne mokyti apie SAVO GIMIMĄ ŽMOGIŠKUOJU PAVIDALU ir jam atiduoti duoklę kasmet materialių dovanų vis didesniais kalnais. Nors daug kur stinga net materialios DUONOS tiems patiems mažyliams.
Kalėdos šiandien vis daugiau tampa tokia proga, kada valstybė sudaro palankias sąlygas, sujungdama kelias dienas į visą sistemą išeiginių dienų, kurias daugelis praleidžia vartodami alkoholį. Ir vis nuo JAUNESNIO amžiaus.
Ką tai turi bendro su Jėzaus gimimu, kada net Juozapas ir Marija negėrė jokio vyno, kada gimė Jėzus.
Dėl to lietuviai išgeria ir “jų” porciją. Tačiau gerdami jie neprisimena nei Jėzaus darbų, nei Jėzaus gerosios naujienos, nei Jėzaus mokymų, o tik geria ir tiek.
Tai kuo jiems Kalėdos skiriasi nuo Naujųjų Metų, nuo Kovo 8-osios – Tarptautinės Moters dienos, Velykų, grynai žydų šventės, kuri pažymi žydų išsilaisvinimą iš Egipto vergovės, kada juos iš nelaisvės išvedė Mozė, ir nuo tada jie eme švęsti šitą šventę – Pessah šventę, kaip tik būtent tos šventės išvakarėse ir buvo nukryžiuotas Jėzus; kuo Kalėdos skiriasi nuo Gegužės 1-osios, Tarptautinės darbo žmonių solidarumo dienos, nuo asmeninės gimimo dienos, ar nuo bet kokios kitos šventės, kada jų visų jungiamoji grandis yra ALKOHOLIS IR TUŠTI POKALBIAI APIE VIENĄ IR TĄ PATĮ. Juose niekada NEBŪNA PRASMINGŲ pokalbių nei apie TĖVĄ, nei su TĖVU, net ir tarp KUNIGŲ.
Tai kuo gi ne pagoniškos visos tokios šventės, kurios visiškai neturi TĖVO, KAIP VISO KO ŠALTINIO IR CENTRO. IR GYVYBĖS ŠALTINIO.
Ir kada tokių švenčių metu mato VAIKAI, kaip jas švenčia ir jų tėvai, ir jų draugų tėvai, ir nė menkiausios užuominos negirdi apie TĖVĄ, jų TIKRĄJĮ TĖVĄ, ir nė mažiausių virpesių nepajunta iš TĖVO, perduotų jiems iš tas šventes švenčiančiųjų atsivėrusių sielų, tai KAIP GALI JŲ SILPNUTĖS IR DAR SKAISČIOS SIELOS, DAR VISIŠKAI NESUGADINTOS TOLIAU IŠLIKTI TOKIOS NESUTERŠTOS, KAD TOLIAU AUGTŲ IR STIPRĖTŲ SAVO GYVU RYŠIU SU SAVYJE ATRASTU TĖVU?
DĖL TO JAS IR UŽTRAUKIA VORATINKLIAI. LYGIAI TAIP, KAIP IR JŲ TĖVŲ IR JŲ DRAUGŲ TĖVŲ, JŲ MOKYTOJŲ, IR KUNIGŲ SUPURVINTAS IR APIPELYJUSIAS, IR DĖL TO NETARNAUJANČIAS SU TĖVO MEILE IR ŠVIESA IR TIESOJE SIELAS TAIP PAT KAŽKADA UŽTRAUKĖ NEGYVŲ IR RITUALINIŲ KALĖDŲ MATERIALŪS VORATINKLIAI.
Ir kad šituos vorantinklius galėtumėte nuvalyti nuo savo sielos, o tada ir vaikams padėtumėte visą laiką išlikti skaistiems ir su GYVU TĖVU, ATRASTU JŲ VIDUJE, pirmiausia ATRASKITE TĖVĄ SAVYJE.
O tada pradėkite keisti NEGYVAS IR RITUALINES MATERIALIŲ DOVANŲ KALNŲ KALĖDAS Į GYVOJO JĖZAUS EVANGELIJOS ĮTIKĖJIMO ŠVENTĘ.
Ir čia jūs niekaip neapsieisite be MANOJO MOKYMO APIE TĖVO ATRADIMĄ SAVYJE.
Tik tada patys PATIRSITE, ką reiškia gyventi su savyje atrastu Tėvu. Ir tik tada patys galėsite savo vaikus mokyti GYVOJO TĖVO TIKROVĖS.
O KALĖDOS tiesiog savaime taps jums vaikiškos ir nebereikalingos, lygiai taip, kaip šiandien suaugusiam nebereikalingos vaikiškos smėlio dėžės, kad jose būtų statomos smelio pilys. Jūs jau suaugote kaip materialus mirtingasis. Atėjo laikas suaugti ir DVASINIU TĖVO SŪNAUS VISU ŪGIU.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2007-12-26 23:05:51

Komentarai

Kaledos ir Velykos man pacios dvasingiausios sventes.Jos primena apie amzinas vertybes,bent jau man.Tikrai kitam jos gal eiline proga pasigerti ar smeizti.Priklauso nuo zmogaus.O jus Algimantas kurstote nesantaika.Bjauru!

Aras
2009-12-11 11:33:24

Na, man atrodo, kad kiekvienas gali savaip įprasminti šventę. Ir jeigu kažkam Kalėdos tapo blogiu, gal jis pats dėl to kaltas? Man Kalėdos yra geras metas pabūti su artimais, pasidalinti su jais tuo, kuo galiu, pasinerti į jų rūpesčius, suprasti, paguosti, galų gale šiaip šiltai pabendrauti. Kalėdos - tai šiltos ir optimistinės dienos. Taip aš jas matau, taip suvokiu, ir nematau tame jokio nudvasėjimo.
O nudvasėjimą, degradavimą, blogį, pyktį, pagiežą galima surasti bet kur - jeigu tik to ieškai, jeigu tik tai nori matyti. Ir kalta ne pati šventė ar jos pavadinimas, bet kaltas tas, kuris šitaip tą šventę interpretuoja...

Audrius
2009-12-11 10:19:00

Arūnai,
Kadangi pats labai mėgsti žodį TIESA arba TEISYBĖ - tai pasakysiu iš savo patirties vieną paprastą bajerį (nors minėjai, kad čia rimtas formumas) - o jis toks - prieš skalbiant arba smerkiant kitus - būtų sąžininga apsižiūrėti save - visomis įmanomomis prasmėmis...

Linas J
2009-12-10 19:10:32

"8. JĖZAUS GIMIMAS
Visą tą naktį Marija blaškėsi, todėl ir vienas, ir kitas nedaug temiegojo. Prieš aušrą gimdymo sąrėmiai buvo visiškai akivaizdūs, ir rugpjūčio 21-osios vidurdienį, 7 m. pr. Kr., padedant ir nuoširdžiai dirbant bičiulėms moterims keliauninkėms, Marija pagimdė vyriškosios lyties vaikelį. Pasaulį išvydo Jėzus iš Nazareto, buvo suvystytas į vystyklus, kuriuos Marija buvo pasiėmusi tokiam galimam atvejui, ir paguldytas į buvusias greta ėdžias.
Lygiai tokiu pačiu būdu, kokiu pasaulį išvysdavo visi kiti kūdikiai iki tos dienos ir po tos dienos, gimė šis pažadėtasis vaikelis".Mielieji sielos broliai ir sesės.Jūs nuolat visiškai ir be reikalo svarstote tai,ko nežinote,bet sužinosite.JOKIŲ ŠVENČIŲ NĖRA.Tai tik evoliucijos procese ir tik žmogaus proto vaisiaus,gyvulinio proto vaisiaus įvardijimas konkrečių datų,sukakčių ir jubiliejų.Yra viena tiesą-SUSILIEJIMAS SU ROJAUS TREJYBE.IR ŠVENTĖ YRA TAI,KAS PARODO GĖRIO DARBUS KARTU SU ROJAUS TĖVAIS VISUMOS LABUI,NE TIK KALBOM,BET IR MINTIM PAŠVENČIANT VISKĄ ROJAUS TĖVAMS KIEKVIENĄ DIENĄ..Ir nors tradicijų globaliu mąstu laužyti negalima,nes tai atveda į nepaprasto mąsto katastrofas,bet taip pat neprivalu jų ir laikytis.Ir atsakant mano mylimam sielos broliui Linui,kuris kol kas renkasi tik tunelinį regėjimą,pakartoju-aš nesmerkiu ir neteisiu kitų,bet priimu savo atžvilgiu sprendimus,po kurių būtinai ateina ir tam tikri išbandymai.Ir jei man pavyksta tuos išbandymus įveikti pasitikint TĖVU-ROJAUS TREJYBE,aš tikrai žinau kas yra kas.Ir tikrai smukteliu laipteliu žemyn,jei tik pradedu abejoti ROJAUS TĖVAIS.Ir tai tiesa.Tau,sielos broli,Linai jau pakartosiu dar kartą(gal su atmintim tau ne kas?)-NESMERKIU,NESKALBIU,NEKRITIKUOJU KITŲ,BET ATKAKLIAI ĮVARDIJAU IR ĮVARDYSIU TIESĄ,KURIĄ SUVOKIU ESAMU MOMENTU,PUIKIAI SUVOKDAMAS,KAD TA TIESA PLĖSIS,KAIP PLEČIASI IR KŪRINIJA.BET ANKSČIAU ŽINOTA TIESA NĖRA MELAS,NES SUVOKTA PLATESNĖ TIESA,IŠPLEČIA,O NE PANEIGIA BUVUSIĄ..Taip pat,mielas Linai,buvo laikas,kuomet kaip ir tu dabar,užsispyrusiai teigiau-yra taip.Bet mielas Linai,aš niekad neaukštinau savęs ir visad palikdavau prielaidą,kad mano suvokta informacija plėsis tiek,kiek aš gilinsiu įtikėjimą.Dargi ankstesniuose komentaruose,kuomet nebuvau atradęs Tėvo,aš žinojau,kad tai tiesa.Tiesiog žinojau ir tiek,bet kaip Jį atrasti,man jau buvo sunkoka suprasti,todėl ir būdavo tiek pykčio ar nepasitenkinimo,ar netoleravimo kito nuomonės.Ir aš TIKRAI PATYRIAU TĖVĄ GYVAI,KUOMET SKAIČIAU JO MOKYMĄ MAN,IR BŪTENT TUO MOMENTU,KADA MAN TĖVAS IR PASAKĖ,KAD DABAR JĮ PATIRSIU..Jei domins,pasitikslink.Aš ir dabar Jį jaučiu,o ypač-po ŠIANDIENINIO GARBINIMO,MALDOS IR TĖVO MOKYMO,KURIS TAIP STIPRIAI MANE VEIKIA..Ir aš labai dėkingas savo sielos sesei Violetai,kad ji paprašė Tėvo mokymo šiandien..Mielas Linai,tai Gyvai Patirtinis Šviesos,Meilės ir Tvirto Skaidrumo SRAUTAS,kuriam apibūdinti trūksta mano skurdžioje kalboje žodžių..Geriausiai pasakė mano mylimas broliukas Tomas,-Aš taip buvau pasiilgęs Tėvo..Aš irgi,mielas broli..Aną šeštadienį,garbinimo ir prašymų maldos metu man prieš akis buvo iškilęs vaizdinys-dvi piramidės,viena kurių buvo žemyn smaigaliu virš kitos.Kaip visad,žinodamas pasąmonės nesąmones,aš tą vaizdinį nugramzdinau.Bet šiandien aš išgirdau atsakymą pamaldose..Man gimė eilėraštis,kurį užrašysiu po šio komentaro..Grįždamas prie kalėdų ir žinodamas tavo nekantrumą,įkėliau ištrauką apie Jėzaus gimimą,nurodau netgi puslapį iš Urantijos Knygos-1351..Toliau,norėčiau paklausti savo sielos sesės Irenos.Kaip,tu,laikaisi,miela sesute,kaip Marijui sekasi,Astrai?Jei kada rasi laiko,parašyk į gmeilą.Ir mylima sese,tu visiškai teisi dėl PASLAPČIŲ.Džiaugiuosi tavo komentarais.Ramybės visiems,su meile

Arūnas
2009-12-12 19:14:28

Mielas Linai,TU NEGIRDI IR NEMATAI NET IR PARAŠYTO.NEVERTINU,BET KUR MATAU KLYSTANT,ĮVARDIJU..GIEDRĖ KLYSTA,NES MES-TREJYBĖS SŪNŪS IR DUKROS IR JOS KLAIDA PALAIPSNIUI SAVAIME IŠNYKS IŠ LEKSIKONO.KOL DOMINUOJA ŽMOGIŠKASIS EGO,GIRDINT TĖVĄ,IKI DIEVIŠKOSIOS SĄMONĖS DAR REIKIA ĮDIRBIO..PRIMENU-TĖVO DVASIOS FRAGMENTAS-MINTIES DERINTOJAS,BET NE MES FRAGMENČIUKAI,TUO LABIAU NE MINTIES DERINTOJAS.MES ESAM ASMENYS SU PADOVANOTOM ASMENYBĖM.TAI KAS,MIELAS LINAI KURIO NEGERBIAM?TU AR AŠ?IR KAS YRA ASMENYBĖ,KAIP JI BRANDINAMA,KĄ PADARĖ TĖVAS SAVUOJU ATŽVILGIU,PADOVANODAMAS MUMS LAISVĄ VALIĄ,KAS PER TĖVO PASIREIŠKIMAS-LAISVOJI VALIA?IR KAIP TU SUPRANTI KONKREČIAIS VEIKSMAIS TĖVO VALIOS VYKDYMĄ,GALIOJANT PRIEŽASTIES-VEIKSMO-PASEKMĖS DĖSNIUI IR KĄ TAU SAKO ŠIS DĖSNIS?ATSAKYK NUOSEKLIAI,PRAŠAU,TUOMET PRATĘSIM DIALOGĄ.IR NELAKSTYK PO TEMAS,BET ATSAKYK ŠIOJE.TAIP PAT PAPASAKOK,KĄ PATS NUVEIKEI VISUMOS LABUI IR KAIP SUPRANTI,KĄ REIŠKIA-VISUMOS LABUI?DĖL MŪSŲ SKIRTINGUMO-TAIP,TOKIE IR ESAME IR TURIME BŪTI.BET KODĖL TOKIE TURIME BŪTI,PRAŠAU ATSAKYTI,MIELAS LINAI,NEPRISIDENGUS TĖVO SUTEIKTA LAISVA VALIA-NENORIU,AR NETURIU LAIKO,SKUBU AR PANAŠIAI.IR NEKIŠK ČIA MIELOS SIELOS SESĖS GIEDRĖS,NES JI GIRDI TĖVĄ IR TIK NEDRĄSIAI ŽENGIA GYVAI PATIRTINIU ROJAUS TREJYBĖS KELIU,KURIO TU ATSISAKAI.MIELA GIEDRĖ JAU PASIRINKO,VISA KITA-JOS,BET NE TAVO REIKALAS

Arūnas
2009-12-13 00:24:32

Arūnai,
Džiaugiuosi, kad turėjai teigiamų patyrimų... tikrai linkiu, kad dar daugiau jų apturėtum...
bet patarčiau vertinti/gerbti ir kitų nuomones pačiomis įvairiausiomis temomis, nes taip jau yra kaip ir Giedrė pasisveikindama pasakė "Tėvelio fragmenčiukai" mes visi esme fragmenčiukai, kuriuos sudėjus išeina visas fragmentas, todėl mes esame ir būsime skirtingi, nes negalime, nors ir kaip norėtume užimti kito fragmenčiuko vietos arba galvoti lygiai taip kaip jis ar ji bei negalim norėti, kad jis ar ji elgtųsi/galvotų taip kaip mes norime, nes tai neišsipildys NIEKADA, kadangi toks mūsų noras pažeidžia laisvą valią dovanotą Tėvo...

Linas J
2009-12-12 23:05:22

Ačiū,mielas Arūnai,būtinai parašysiu.

IRENA
2009-12-12 20:53:58

Arūnai,
Tau galiu patart - įsiklausyk - į tai kas aplink... Aš jau pasikartosiu, bet aš asmeniškai netikiu klaidomis, kad tu pasakei, kad Giedrė klysta - ji kaip tik yra deimantas ji skaisti, nes atsivėrė mums visiems savo paprastu bendravimu su Tėvu ji apnuogino save dvasiškai - nes ji yra drąsi - ir man pačiam tai yra siekiamybė ką padarė jinai... o tu sakai ji klysta, nu Arūnai nebūk toks užsiciklinęs - - - nu kiap aš sakau kartais atleisk raumenį - atsipalaiduok - nu nepriimk visko taip kaip mums išverčia gyvulinis protas... nu tai mes esam vyrai... bet mes esam ir Tėvo vaikai tuo pačiu... va čia ir gaunasi kazusas... o aš už Giedrės žingsnius šiame forume tikrai DŽIAUGIUOSI IR DŽIAUGSIUOSI...
O tu Arūnai man uždavei daug klausimų, bet Arūnai ar pats sau esi juos uždavęs ir atsakęs į juos? Jei taip tikrai atsakysiu?

Linas J
2009-12-13 22:41:15

Arūnai,
Nu ką gi yra kaip yra :) - kiekvienas suvokiam kaip yra kitaip - o tavo išvados yra tikrai tavo kaip mėgsti sakyti tiesa/teisybė...

Linas J
2009-12-14 22:58:22

Mielas Linai,tavo kiekviename atsakyme slypi nuožmus noras viską pakreipti savaip.Ir visiškai kalbi netiesą,nes probrėgšmiais skaitei,ką rašiau paskutiniame komentare-jais gyvensi.Urantijos Knygoje yra atsakymai.Susimovei mele,iki,malda šįvakar,jeigu domina,tai nuoširdžiai dalyvauk.Pasimelsiu ir už tave

Arūnas
2009-12-14 21:42:20

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal