Forumas: temos peržiūra
Jonas Paulius II paneigė pragaro egzistavimą savo kas savaitiniame kreipimesi į 8500 žmonių bendrą auditoriją Vatikane 1999 07 28
POPIEŽIUS JONAS PAULIUS II ATMETA TIKRO PRAGARO REALYBĘ
1999 metų liepos 28 dieną Vatikane kreipdamasis į 8500 žmonių bendrą auditoriją savo kas savaitinio kreipimosi metu Jonas Paulius II atmetė fizinio, tiesiogine šio žodžio prasme, pragaro realybę kaip amžinos ugnies ir kankinimo vietą. Popiežius pasakė, kad vietoje šito, pragaras yra atsiskyrimas nuo džiaugsmingo bendravimo su Dievu, net šitame gyvenime. Remiantis popiežiaus kalbos oficialia Vatikano stenograma, Jonas Paulius II pastebėjo, kad Rašto nuorodos į pragarą ir tie įvaizdžiai, pateikiami Rašto, yra tiktai simboliniai ir perkeltine prasme "to visiško nusivylimo ir gyvenimo tuštumos be Dievo." Jis pridūrė, "Vietoje to, kad tai būtų fizinė vieta, pragaras yra būsena tų, kurie laisva valia ir aiškiai patys atsiskiria nuo Dievo, viso gyvenimo ir džiaugsmo šaltinio." Jis pasakė, kad pragaras "yra tokia padėtis, kuri kyla iš nuostatų ir veiksmų, kurių laikosi žmonės savo gyvenime." Kas susiję su amžinojo prakeikimo sąvoka, popiežius pasakė, "Prakeikimą aiškiai sudaro konkretus atsiskyrimas nuo Dievo, laisva valia pasirinktas žmogaus ir patvirtintas mirties, kuri jo pasirinkimą užantspauduoja amžiams." Popiežius taip pat pridėjo, "Mintis apie pragarą ir tuo mažiau biblinių įvaizdžių netinkamas vartojimas neturi sukurti nerimo ir nusivylimo. Vietoje šito, jis pastebėjo, jog tai yra laisvės, atrastos Kristuje, priminimas.
Religinių Naujienų Tarnyba pranešė, kad Vatikano patvirtintas vedamasis straipsnis, atspausdintas prieš keletą savaičių Jezuitų žurnale Civilta Cattolica, sutinka su popiežiaus paskutiniuoju oficialiu pareiškimu. Vedamasis aiškiai oficialiai pareiškia, "Pragaras egzistuoja ne kaip kokia nors vieta, bet kaip būsena, kaip tokio žmogaus, kuris kenčia Dievo netekimo skausmą, būties būdas." (Los Angeles Times, 1999 07 31) Popiežius pasakė, kad amžinas prakeikimas yra "ne Dievo darbas, bet iš tikrųjų mūsų pačių." Tik prieš savaitę nors popiežius pareiškė, kad dangus nėra "nei kokia abstrakcija, nei kokia nors vieta debesyse, bet asmeninis sąjungos ryšys su Šventąja Trejybe."
-------------------------------------------
( Vertimas yra mano, tik neredaguotas. Dėl to įdedu visą tekstą angliškai, nes aš išverčiau tą dalį, kuri susijusi su popiežiaus realios pragaro vietos paneigimu. Tuo tarpu, kaip pragaro egzistavimą paneigė, dar anksčiau už popiežių, JAV žymiausias pamokslininkas Bill'as Graham'as neverčiau, kas mokate angliškai, perskaitysite patys ir papasakosite kitiems.)
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
POPE JOHN PAUL II REJECTS REALITY OF A LITERAL HELL
During his weekly address to the general audience of 8,500 people at the Vatican on July 28, 1999, Pope John Paul II rejected the reality of a physical, literal hell as a place of eternal fire and torment. Rather, the pope said hell is separation, even in this life, from the joyful communion with God. According to an official Vatican transcript of the pope's speech, Pope John Paul II noted that Scriptural references to hell and the images portrayed by Scripture are only symbolic and figurative of "the complete frustration and emptiness of life without God. " He added, "Rather than a physical place, hell is the state of those who freely and definitively separate themselves from God, the source of all life and joy." He said hell is "a condition resulting from attitudes and actions which people adopt in this life." Concerning the concept of eternal damnation, the pope said, "Damnation consists precisely in definitive separation from God, freely chosen by the human person, and confirmed with death that seals his choice for ever." The pope also added, "The thought of hell and even less the improper use of biblical images must not create anxiety or despair." Rather, he stated, it is a reminder of the freedom found in Christ.
The Religion News Service reported that a Vatican-approved editorial published several weeks ago in the Jesuit journal Civilta Cattolica agrees with the pope's latest pronouncement. The editorial explicitly pronounced, "Hell exists, not as a place but as a state, a way of being of the person who suffers the pain of the deprivation of God" (Los Angeles Times, 7-31-99). The pope said eternal damnation is "not God's work but is actually our own doing." Only a week earlier the pope stated that heaven is neither "an abstraction nor a place in the clouds, but a living, personal relationship of union with the Holy Trinity. "
Such a statement on hell is strikingly similar to that made by Billy Graham several years ago in which he was quoted,
The only thing I could say for sure is that hell means separation from God. We are separated from his light, from his fellowship. That is going to be hell. When it comes to a literal fire, I don't preach it because I'm not sure about it. When the Scripture uses fire concerning hell, that is possibly an illustration of how terrible it's going to be-not fire but something worse, a thirst for God that cannot be quenched. (Time magazine, 1 1-1 5-93)
Both Graham and now the pope completely reject the clear teaching of Scripture regarding the reality of a literal lake of fire that burns throughout all eternity. The author of Hebrews taught that the reality of hell is a vital Bible doctrine (Heb. 6:1, 2). Jude taught that believers are to contend for the faith (doctrine) once delivered unto the saints and that hell is a real, literal place of fire and torment Jude 3, 7). The apostle Paul taught that those who knew not Christ would suffer the vengeance of God which entailed everlasting damnation (2 Thess. 1:8, 9). The apostle John saw that hell was a real place (Rev. 14: 1 0; 20:10-15; 21:8). And, Jesus Christ Himself taught that hell literally exists, that it lasts forever and that those who reject His perfect salvation would spend eternity therein (Matt. 13:41, 42; 18:8, 9; 25:41-46; Luke 16:19-31). Rejection of the Biblical doctrine of hell by the pope and Graham does not nullify the fact that a literal hell truly exists. "Let God be true, but every man a liar" (Rom. 3:3, 4).
Algimantas
2007-05-05 21:28:13
Komentarai
Mieleiji, kada kai kurie iš jūsų mėginate mane pagauti prieštaraujant savo ankstesniems teiginiams, veltui vargstate - mano teiginiuose prieštaravimų NĖRA.Jūs turite prisiminti VISADA, KAD ESATE Urantijos Knygos Forume.
GILESNIŲ MINČIŲ JŪS NESURASITE NĖ VIENAME FORUME, KIEK BEIEŠKOTUMĖTE.
MŪSŲ SVETAINĖ ATSIRADO TĖVO VALIA, IR BŪTENT MŪSŲ FORUMAS PALAIPSNIUI BUS LANKOMAS VIS GAUSIAU IR GAUSIAU, NES JAME VIEŠPATAUJA TĖVO DVASIA, ĮSIVIEŠPATAVUSI KIEKVIENAME IŠ MŪSŲ TĖVUI ATSIVĖRUSIŲ.
IR BŪTENT DĖL TĖVO VIEŠPATAVIMO MANO VIDUJE JOKIŲ PRIEŠTARAVIMŲ MANO TEIGINIUOSE NE TIK NĖRA, BET IR BŪTI NEGALI, NES JEIGU AŠ IR KO NORS NEPRISIMENU, KĄ RAŠIAU ANKSČIAU, TAI TĖVAS VIS TIEK PATEIKIA KOMENTARUS TOKIUS, KURIE YRA NUOSEKLŪS IR NETURI JOKIŲ PRIEŠTARAVIMŲ.
Būtent TĖVAS, o ne žmogaus gyvulinis protas, PATEIKIA KOMENTARUS PER ATSIVĖRUSIĄ SIELĄ, IR TIK DĖL TĖVO TOBULO VEDIMO IR NEBEBŪNA PRIEŠTARAVIMŲ, NET JEIGU TIE TEIGINIAI BUVO PASAKYTI PRIEŠ DEŠIMTĮ METŲ.
Tačiau sakau jums dar kartą - NĖRA PRIEŠTARAVIMŲ TARP TEIGINIŲ. Tačiau yra ATSIVĖRUSIOS SIELOS VYSTYMASIS IR JOS GILĖJANTIS RYŠYS SU TĖVU, IR TADA TĖVAS JAU GALI PERDUOTI PLATESNĘ INFORMACIJĄ, KURI IŠSILIEJA KOMENTARAIS. Todėl komentarai ankstesni gali būti ne tokie gilūs, nes kaskart augant pasitikėjimui Tėvu, siela taip pat keičiasi - ji AUGA. Taip, kaip vaikas išauga į suaugusį, taip ir siela vystosi vis labiau ir labiau TVIRTĖDAMA PASITIKĖJIMU TĖVU IR ATSIDAVIMU TĖVUI. Tačiau ir vienu atveju ir kitu atveju yra TA PATI ASMENYBĖ, NORS JAU VERTINANTI APLINKĄ BESIVYSTANČIU IR BRANDESNIU ŽVILGSNIU.
Todėl ir jums rašydamas savo paskutinį mokymą šioje temoje aš parašiau trumpai, turėdamas omeny, jog tai ne toji tema, kurioje turėčiau aiškinti DAR KARTĄ, KAS YRA UVERSOS DIENŲ SENŲJŲ TEISMAS, NES JŪS JAU PER TIEK LAIKO GALĖJOTE PERSKAITYTI URANTIJOS KNYGĄ KELIS KARTUS. Todėl ir dabar nesiruošiu aiškinti DAR KARTĄ, KĄ JAU AIŠKINAU APIE DIENŲ SENŲJŲ TEISMĄ GABRIELIS PRIEŠ LIUCIFERĮ. SUSIRASKITE TAM SKIRTĄ TEMĄ.
Tai, ką aš parašiau yra TIESA IR BE JOKIO NET MENKIAUSIO PRIEŠTARAVIMO MANO ANKSTESNIEMS TEIGINIMAS, KURIE BUVO JUMS PATEIKTI DAUG IŠSAMIAU LIUCEFERIO MAIŠTO IR JO TEISMO AR PANAŠIAI PAVADINTOJE TEMOJE.
Mielas Jonai, susirask tas temas, nors kiek įdėk pastangų AUGTI, O NE priekabiauk TUŠČIAI.
Savo MOKYMUS RAŠAU IR TAU, TIK MOKYKIS. O DABAR ESI KAIP NEKLAUŽADA MOKINYS, NEI PATS MOKAISI, NEI KITIEMS LEIDI SUSIKAUPTI, KAI TAVO TUŠTI PLEPALAI BLAŠKO DĖMESĮ.
Perskaityk temą apie Liuciferio maištą, čia jau bus ir tau apsunkinimas, nes atrodo yra jūsų prikurtos net kelios tos pačios temos, tai perskaityk visas temas apie Liuciferio maištą, o tik tada ką nors kalbėk ar rašyk, nes tu NESĄMONES PARAŠAI. Man būtų GĖDA TAIP TUŠČIAI ŠVAISTYTI TOKĮ BRANGŲ LAIKĄ. ESI KAIP STOVINTIS KŪDROS VANDUO, KURIS JAU SMIRDA. Tu per visus metus leidžiamus mūsų Forume neparašei NĖ VIENO komentaro, kuris turėtų nors kokios vertės žmogaus dvasiniam augimui, kad žmogų stiprintum, ir pateiktum jam DIDESNĖ ŠVIESĄ. O priekabiauji NUOLAT. IR NIEKADA NEPATAIKAI.
Žinok, tavo GYVULINIS protas niekada nepranoks mano ATSIVĖRUSIOS TĖVUI SIELOS DIEVIŠKO proto, kuris VISIŠKAI ATSIDAVĘS TĖVUI.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-07-29 19:22:22
beje, Algimantai, ar tu netyčia įvėlei klaidą, ar apskritai susipainiojai, ar čia melo kojos trumpos?
"JI (izoliacija) panaikinta tik nuteisus Liuciferį, Šėtoną, ir Kaligastriją Uversos Dienų Senųjų Teisme. O tai įvyko tik tada, kada pagrindiniai maišto dalyviai nuoširdžiai pripažino savo kaltę. O tai atsitiko tik prieš šiek tiek daugiau kaip du dešimtmečius."
Visi čia esam daug kartų girdėję kitokią tamstos versiją, kad šitie veikėjai neva atsisakė pripažinti kaltę ir pasirinko savo asmenybės sunaikinimą. Aišku, čia pasakos, bet pirmą kartą išgirdau tokį naują "happyendą" :)
*
Froidas apie tokią pasąmonę tikrai turėtų ką pasakyti. Tokios "klaidos" turi ir savo priežastingumą ir neatsiranda iš nieko. Galima netyčia suklysti smulkmenose, bet ne čia.
Jonas
2009-07-29 17:53:26
Ir as pastaruoju metu skaitau foruma ir pastebejau, kad kaip tik jau kuri laika Kestas i ji neraso , jei neklystu isskyrus paskutini komentara. Labai keista, kad keliate tokias beviltiskas drumzles ir taip neapdairiai be teigiamos vidines motyvacijos vambijate, tai nepanasu i originalia psichologine zmogiska reakcija, greiciau Jusu veiksmas yra tycinis siekimas formuoti tam tikra negatyvia nuomone, ypac turint galvoje, kaip be jokiu islygu ir be vidines konspliduojancios dvasines jegos teikiate savaji komentara, atrodo jums pavyko pavaizduoti gyvuna, kuriam suteikete toki negatyvu vertinima.
As - ui
2009-07-29 17:22:42
Kestui
Jau kuri laika skaitau foruma ir pastebejau,kad is tamstos komentaru tiesiog persisunke pykcio ir bjaurumo.Pakaitai ir pasijunti lyg purve psichologiniam issivoliojai.Manau daugelis man pritartu.Gal tamsta tycia taip rasai o gal jau ir nepastebit.Toks jausmas lyg tamtsta yra psichologiskai isprievartautas ir dabar su kitais taip elgeisi.Su nuozmi prievarta,su pikciu,su ziauru fanatizmu,su kazkokiu bjauru negativu tiesiog brukai,kisi savo nuomone visiem.Jei salia tamstos pastatyti gele turbut ir nuvystu daug greiciau.Labai bjauri energija sklinda is tamstos komentaru.Net ir dabar,kai jusu religinis vadas paskelbe,kad pragaro nera,tamsta vistiek izulei visiems bruki savo nesveika poziuri.Linkiu nuolat prisiminti,kad cia ne sunu,bet zmoniu forumas!
As
2009-07-29 17:00:42
Kestai,
tu kaip krikščionis mane tikrai gerai pažįsti, ir tavo įžvalgos yra man artimos ir suprantamos. Ir tu esi teisus, kad aš nesu padaręs tokio lemiamo žingsnio, bent jau pilnutinai. Pusę žingsnio tai esu - tai suvokimas apie Jėzų kaip apie mano asmeninį Gelbėtoją. Tačiau dėl pragaro kaip amžino pomirtinio pasmerkimo/bausmės - šito aš deja priimti negaliu. Aš neieškau būdo išgelbėti savo kailį po mirties, man išgelbėjimas yra svarbesnis čia ir dabar. Ir ta pati Dievo karalystė, apie kurią kalbėjo Jėzus, yra ne kur nors danguj, o TARP MŪSŲ. Bet vistiek, ačiū tau.
*
Algimantai, žmonės per savo gyvenimą įsikala į galvą visokiausios informacijos. didžioji jos dalis yra nereikšminga, ypač kvailai atrodo pabrėžti kažkokias dvasių kategorijas ir ką jos veikia. Tu per daug įsikalęs UK informaciją, kuri tau nebeleidžia priimti laisvo mąstymo. UK "evoliucijos" teorija gal kai kam ir įdomi, tačiau tai tik suklastoti faktai. Nėra nieko, kas pagrįstų tavo teiginius. Matai, aš rodau visišką nepasitikėjimą, tačiau jei tu nori diskutuoti, prašau. Tu kalbi nesąmones, kad išgelbėjimo reikėjo prieš pusę milijono metų. Tada nebuvo nieko tokio, nuo ko būtų reikėję žmogų gelbėti. Netgi priimant tuos pseudofaktus apie šaligatvius, vandentiekį ir kreditus - kokia prasme tai yra gelbėjimas, nuo kokio blogio? Ar miško takas, šaltinis ir laisvė nuo pinigų yra blogis? Žodžiu, Algi, dėstyk, bet nenusišnekėk :)
Jonas
2009-07-29 16:40:15
Mielieji, žmogui išgelbėjimo reikėjo jau prieš 500.000 metų, kada ir buvo atsiųstas Planetos Princas, KALIGASTIJA, kuris sklandžiai vystė genčių dvasinimo darbą Dalamatijoje, Dilmuno mieste. Ir tai buvo prieš pusę milijono metų. Tuo tarpu pirmąją pusę milijono metų savo evoliucijos žmonija taip pat nebuvo palikta beglobė, nes jai vystytis padėjo Pagalbinės Proto Dvasios.
Tačiau žmogus jau buvoo SUBRANDINTAS PAGALBINIŲ PROTO DVASIŲ DIEVO DVASINEI SAMPRATAI PRIEŠ 500.000 METŲ.
Mūsų Planetos Princas, Kaligastija, kuris kaip ir Satanijos Sistemos vadovai, Liuciferis ir Šėtonas, nebuvo dvasios, priklausančios angelų kategorijai, kaip pripainiojo jums Naujojo Testamento autoriai, patys nesuvokę, apie ką jie kalba, bet buvo dvasios iš LANONANDEKŲ kategorijos.
Kad jums būtų nors kiek aiškiau, tai pasakysiu, kad Lanonandekus, visose 700.000 Vietinių Visatų, sukuria Sūnus Kūrėjas ir Vietinės Visatos Motina Dvasia drauge, tuo tarpu Vietinės Visatos angelus sukuria tik tos Vietinės Visatos Motina Dvasia, o Sūnus Kūrėjas jų sukūrime nedalyvauija.
Kaligastija daug pasidarbavo ne tik dvasinimo, bet ir higienos, kultūros, tarpgentinio bendravimo sferose. Būtent jis išmokė žmones, jau tada, panaudoti KREDITĄ, ir dabartiniai bankai nieko naujo nedaro. Tai KALIGASTIJOS PAGALBININKŲ - MATERIALIOS ŠIMTINĖS - nuopelnas DABARTINEI žmonijai. Ir ne tik tai. Vandentiekis, šaligatviai, javų sėjimas, IR NET TARPTAUTINIAI SANTYKIAI, TADA TARP GENČIŲ, O DABAR TARP VALSTYBIŲ - tai vis KALIGASTIJOS NUOPELNAS DABARTINEI ŽMONIJAI.
Ir būtent tada jau buvo žmonės mokomi MELSTIS SAVAIS ŽODŽIAIS. Ir būtent tada Kaligastijos MATERIALŪS pagalbininkai pirmą kartą žmonijos istorijoje pateikė Dievo ĮSAKYMUS ŽMOGUI.
DEJA, PO 300.000 METŲ TOKIO SKLANDAUS VYSTYMOSI ĮVYKO Satanijos Vietinės SISTEMOS, kuriai priklauso ir mūsų planeta, URANTIJA, vadovo, LIUCIFERIO, MAIŠTAS prieš VISŲ Tėvą. O ŠĖTONAS buvo jo pavaduotojas, kuris irgi parėmė Liuciferio maištą. KALIGASTIJA, MŪSŲ NELAIMEI, PRIE JO TAIP PAT PRISIJUNGĖ.
TADA VISA SATANIJOS SISTEMA BUVO IZOLIUOTA nuo kitų Vietinių Sistemų. Mūsų planeta taip pat buvo IZOLIUOTA.
Ir per kitus 10.000 metų buvo prarasta beveik viskas, kas buvo taip sunkiai pasiekta dvasinėje sferoje per tuos 300.000 metų sklandaus dvasinio švietimo.
Kaligastija tapo VELNIO PROTOTIPU žmonių sugalvotose istorijose. Ir per kartų kartas net konkretus Kaligastijos asmuo nustojo žmonėms egzistuoti, nors jis buvo ir egzistavo ir lankydavosi planetoje KAIP REALUS ASMUO, o štai VELNIO, O VĖLIAU IR PRAGARO TAMSIŲ ŽMONIŲ PRASIMANYTI TEIGINIAI VIS GILIAU ĮSIGALĖJO, KAD NET ATSIDŪRĖ TOKIAME TAMSOS ŠALTINYJE - NAUJAJAME TESTAMENTE - KURĮ ŽMONĖS KLAIDINGAI PAVADINO, IR DAR IKI ŠIOL BŪDAMI TAMSŪS TEBELAIKO KAŽKOKIO DIEVO ŽODŽIU. TIK NEAIŠKU KOKIO, NES TOKIO DIEVO, KOKĮ PERŠA NAUJASIS TESTAMENTAS NIEKADA NE TIK NEEGZISTAVO, BET IR NEGALĖJO EGZISTUOTI.
Ir VIEN TIK Jėzaus atėjimas ŽMOGAUS PAVIDALU ir jo atsilaikymas prieš Šėtono, o NE šėtono, kaip visur mažaja raide pateikia Naujasis Testamentas, dėl jo autorių visiško neišmanymo, gundymus ant Hermono kalno, DAR PRIEŠ Jėzaus PAKRIKŠTIJIMĄ Jordano upėje, kaip tik ir užbaigė Liuciferio maištą.
Tačiau planetos izoliacija tuo metu dar nebuvo panaikinta. JI panaikinta tik nuteisus Liuciferį, Šėtoną, ir Kaligastriją Uversos Dienų Senųjų Teisme. O tai įvyko tik tada, kada pagrindiniai maišto dalyviai nuoširdžiai pripažino savo kaltę. O tai atsitiko tik prieš šiek tiek daugiau kaip du dešimtmečius. Ir tik tada buvo panaikinta Satanijos Vietinės Sistemos ir Urantijos planetos izoliacija ir PALAIPSNIUI BUVO PRADĖTOS ATSTATINĖTI IR RYŠIO GRANDINĖS PAGAL POREIKIUS.
Būtent dėl planetos tokios izoliacijos žlugo Adomo ir Ievos misija prieš 38.000 metų.
TUOMETINĖ ADOMO IR IEVOS ĮDIEGTA ŠVIETIMO ir RELIGINIO LAVINIMO sistema PIRMAJAME Edeno sode dar iki šiol yra nepasiekta dabartinių kartų, nes po Adomo ir Ievos misijos žlugimo, jų pasiekti rezultatai sumenko NET IR ANTRAJAME EDENO SODE, tuo labiau jie degradavo, iš kartos į kartą, vis prastesni ir prastesni pasiekė ir mūsų šiuolaikines kartas.
Ir šitoji degradacija ir toliau tęsiasi, nes Rojaus Trejybė - Tėvas, Amžinasis Sūnus-Motina-Brolis, ir Begalinė Dvasia-Motina-Sesė - mus, urantus, ir tik ATSIVĖRUSIUS TĖVUI, DĖL TO I RPARINKO KAIP GYVĄ DVASINĘ UŽKARDĄ TOLIMESNEI ŽMONIJOS DEGRADACIJAI.
Todėl nustokite toliau žaidę kaip vaikučiai smėlio dėžėje ir nekrykštaukite, kad tik prieš 5000 metu žmogus panoro išgelbėjimo.
Tokia KLAIDINGA SAMPRATA gali tikti tik mažvaikiui, bet ne urantui, kuris jau žino daug gilau už bet kokius vadinamuosius mokslininkus ne tik žmonijos evoliuciją, bet ir paties gyvybės implantavimo planetoje įvykį, ir net tai, KOKS jis buvo suplanuotas IR PATIKRINTAS SATANIJOS SISTEMOJE PER DAUGIAU KAIP 500.000 EKSPERIMENTŲ SU GYVYBĖS PLAZMA DAR PRIEŠ JĄ IMPLANTUOJANT URANTIJOJE.
Urantai taip pat jau žino, kaip su meile ir rūpestingai DVASIOS - Gyvybės Nešėjai, Energijos Reguliuotojai, Fizinia Kontrolieriai - puoselėjo gyvybės plazmą ir iš jos besivystančią tolimesnę ir aukštesnę gyvybė, kad tik gyvybė Urantijoe neišnyktų. O daug kartų ji buvo patekusi į tokias aplinkybes, kada kybojo kaip ant plauko.
O jūs, KAI KURIE, DABAR MĖGINATE NUO KŪRINIJOS GYVOS IR SISTEMINĖS TIKROVĖS GELMĖS, KAIP ĮSIKABINĘ Į SKVERNĄ, TRAUKTI Į VAIKŲ ŽAIDIMŲ SMĖLIO DĖŽĖS TIKROVĘ.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-07-29 15:50:35
Jonui,
tu taip arti Dievo karalystės, bet vis dar nepadarai lemiamo žingsnio patikėdamas Jėzui Kristui savo gyvenimą. Ir žinai, Jonai, tokia būsena kaip dabar, su meile tau sakau, tai yra labai pavojinga. Atsiminkime Jėzaus žodžius, užrašytus Luko evangelijoje:
“Stenkitės įeiti pro siaurus vartus. Sakau jums, daugelis bandys įeiti, bet neįstengs. Kai namų Šeimininkas atsikels ir užrakins duris, jūs, stovėdami lauke, pradėsite belsti į duris ir prašyti: ‘Viešpatie, Viešpatie, atidaryk mums!’ O Jis atsakys: ‘Aš nežinau, iš kur jūs’. Tada imsite sakyti: ‘Mes valgėme ir gėrėme Tavo akivaizdoje, Tu mokei mūsų gatvėse’. O Jis tars: ‘Sakau jums, Aš nežinau, iš kur jūs. Eikite šalin nuo manęs, visi piktadariai!’ Ten bus verksmo ir dantų griežimo..."
Tu žinai, kad Jėzus yra Gelbėtojas, bet tokio žinojimo dar neužtenka. Siauri vartai - tai atsigręžimas nuo savęs, ir pasitikėjimas Jėzumi Kristumi kaip asmeniniu Gelbėtoju (o ne vien žinojimas). Ir jeigu Jis yra Gelbėtojas, tai nuo ko Jis nori mus išgelbėti? Nuo nuodėmių, nuo blogo elgesio? Ne, ne tik nuo šių dalykų, svarbiausia Jis atėjo žmones išgelbėti iš pragaro. Jei mes šito nepripažinsime, Jėzus Kristus niekada netaps mūsų Gelbėtoju.
Kestas
2009-07-29 15:02:41
apie pragarą, gelbėjimą, vynmedžio šakeles, obelis ir grumstelius :)
Paskaitykite ir, jei bus įdomu, pakomentuokite.
*
beje, mano požiūris, nors iš esmės panašus, dabar yra kiek pakitęs. Labiau suvokiu, kad išgelbėjimas reikalingas ne visiems. Kažkada labai seniai žmogui jokio akivaizdaus išgelbėjimo nereikėjo. Tik maždaug prieš 5000 metų iki Kristaus, neolito laikotarpio civilizacijai pereinant į mūsiškę civilizaciją, jo pradėjo reikėti.
Jonas
2009-07-29 12:15:29
trečiadienį po pietų parašiau vieną I termodinamikos dėsnį Algimantui,antrą I termodinamikos dėsnį Jonui, o trečią I t.d. parašiau B.Dabar jie visi laimingi.Turi kiekvienas savo I termodinamikos dėsnį.Tik ar nurims jie?
Teo
2007-05-10 14:08:43
Gerai, neisiu. Gal jiems ir nereikia manęs tokio, nekepto :). Keptas Jonas, Algimantas ar B - koks skirtumas?
Jonas
2007-05-10 10:49:38
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]