Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Prašau patikslinti, ar gyvūnai turi asmenybės dovaną? Ačiū. Su meileSinte
2013-06-17 23:58:21
Kodėl nėra visatų VERTIKALIOJE NUO ROJAUS PLOKŠTUMOJE? Tokį klausimą man pateikė vakar po gyvųjų pamaldų Vytautas. Aš mėginau atsakyti, nors negalėjau turėti tikslaus atsakymo. Vienu metu pasakiau, kad tai taip pat tikriausiai priklauso ir nuo Rojaus tam tikros struktūros - VIRŠUTINIO, ARBA DIEVYBIŲ, PERIFERINIO, IR APATINIO ROJAUS – tačiau vis tik tikslaus atsakymo neradau, ir sakiau, gal kitame visatos amžiuje galės būti ir apgyvendinta VERTIKALI ERDVĖ, KURI DABAR PANAUDOJAMA LYGSVARAI palaikyti, kada horizontaliame kosmose kuriamos visatos, ir vyksta jose veikla.
Šį klausimą vis gvildenau visą dieną, tačiau konkretaus atsakymo neradau. Paskaičiau Urantijos Knygą, tačiau ir ten jokio atsakymo nėra. Taip ir užmigau nieko nepešęs. Tuo tarpu dabar, ryte, turiu atsakymą. Tai jau Minties Derintojo man suteiktas – per pasąmonę – atsakymas naktį, miego metu, nors jokio klausimo aš nepateikiau Rojaus Trejybei nei dienos metu, nei prieš užmigdamas. Tai tik įrodo, kaip Minties Derintojas veikia ir mums tiesiogiai į jį nesikreipiant kokio nors atsakymo, mokymo.
Taigi ryte man jau buvo aišku, kodėl VERTIKALIOJE ERDVĖJE NEGALI BŪTI KURIAMOS VISATOS.
1) Vertikali kosminė erdvė panaudojama tik pusiausvyrai išlaikyti, todėl ji visiškai atitinka horizontalios kosminės erdvės SVORĮ. Tuo tarpu vertikalioje erdvėje kuriantis naujoms visatoms vertikali kosminė erdvė savo tokią funkciją jau prarastų, ir dėl to pusiausvyros visame kurinijos kosmose išlaikyti būtų nebeįmanoma, nes kiekviena visata vystosi savarankiškai, ir nevienodai, dėl to jose ir apgyvendintų pasaulių-planetų skaičius yra dar nevienodas skaičius - dėl nevienodo visatos organizavimo laipsnio, tuo labiau žvaigždės-saulės yra tiek skirtingo dydžio, tankio, ir jų skaičius yra skirtingas kiekvienoje Vietinėje Visatoje, kaip ir išsidėstymas kosmose, tad vertikalioje erdvėje TOKS palaipsnis vystymasis niekada negalėtų atitikti horizontalaus kosmoso visatų vystymosi, nes visada liktų neatitikimai, ir pusiausvyros niekada nebūtų įmanoma pasiekti, ir dėl to materiali kūrinija kosmose tiesiog negalėtų egzistuoti.
2) Vertikalus kosmosas, jeigu jame kurti visatas, saules-žvaigždes, architektūrines sferas, dėl SAVO skriejimo orbitos aplink Rojų, bet jau VERTIKALIOMIS ORBITOMIS – DĖL ROJAUS ABSOLIUČIOS GRAVITACIJOS – neabejotinai susikirstų su horizontaliame kosmose esančių visatų, saulių-žvaigždžių, ir architektūrinių sferų orbitomis, ir įvyktų tokia kosminė katastrofa, kad dabartiniai saulių įvykstantys susidūrimai atrodytų kaip susidūrimai tarp aguonos grūdelių, nes būtų sunaikinama kūrinijos struktūra, ir materiali kūrinija nebegalėtų egzistuoti.
Tad VERTIKALI KOSMINĖ ERDVĖ ROJAUS TREJYBĖS YRA SUKURTA VIENAM TIKSLUI – MATERIALIOS KŪRINIJOS LYGSVAROS PALAIKYMUI, IR TIK JAM.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2013-05-19 08:38:15
Ačiū. Su meile
Sinte
2013-05-18 19:27:13
Ačiū. Su meile
Sinte
2013-05-18 19:25:27
Mielieji, aš jus vis akinu ir akinu ATSIVERTI ROJAUS TREJYBEI IR TAPTI ROJAUS TREJYBĖS GYVAISIAIS VAIKAIS, kad savo BŪSENA pajaustumėte, koks gi yra milžiniškas skirtumas tarp ĮTIKĖJUSIŲ urantų ir visų kitų religijų TIKINČIŲJŲ.
Čia yra URANTŲ DVASINIŲ MOKYTOJŲ - GYVŲ, NE DOGMATINIŲ DVASINIŲ MOKYTOJŲ - rengimo svetainė. Aš nuolat kartoju, kad be URANTŲ ROJAUS TREJYBĖS GYVOSIOS RELIGIJOS pasaulyje nėra NĖ VIENOS KITOS GYVOS RELIGIJOS. Jehovos liudytojai yra viena iš keturiasdešimties TŪKSTANČIŲ krikščionybės SEKTŲ, tarp jų yra ir KATALIKŲ sekta. TODĖL VISOS ŠITOS SEKTOS YRA VIENODAI NEGYVOS, NES JOS VISOS YRA VIEN TIK DOGMATINĖS IR RITUALINĖS. Dėl to jos VISOS PASMERKTOS IŠNYKTI KAIP ŽMONIŲ SUGALVOTOS - APAŠTALO PAULIAUS KRIKŠČIONYBĖS - RITUALINĖS RELIGIJOS NEGYVOS ATMAINOS, KAIP NEGYVI GIMĘ KŪDIKIAI.
šĖTONO GYVO NEBĖRA, KAIP IR LIIUCIFERIO, KAIP IR KALIGASTIJOS.
Buvęs mūsų Vietinės Sistemos - Satanijos - vadovas Liuciferis sukurstė maištą prieš Tėvą. Tai LANONANDEKŲ kategorijos dvasia. Tai įvyko prieš 200.000 metų. Prie šio maišto prisijungė ir Šėtonas, taip pat Lanonandekų kategorijos asmenybė, ir Liuciferio pavaduotojas. Deja, ir mūsų Planetos Princas, Kaligastija, kuris vėliau neišmanėlių žmonių buvo paverstas VELNIO prototipu, irgi prisijungė prie šio maišto. Kaligastija taip pat buvo Lanonandekų kategorijos dvasia. Tad Satanijos Vietinė Sistema buvo izoliuota, kad maištas neplistų į mūsų Vietinės Visatos kitas Vieitines Sistemas. Tuo tarpu pačioje Satanijos Vietinėje Sistemoje dar buvo izoliuotos ir 37 žmonėmis apgyvendintos planetos, kurių Planetos Princai parėmė Liuciferio maištą. Ir tokia izoliacija truko iki 1985 metų, kada mūsų Supervisatos būstinėje, Uversoje, kuri yra Supervisatos centre, buvo paskelbtas Dienų Senųjų tribunolo nuosprendis maištininkams. Ir Liuciferis, Šėtonas, ir Kaligastija patys atstūmė jiems pasiūlytą gailestingumą, ir jų TAPATYBĖS buvo sunaikintos, tarsi jų kūrinijoje ir nebuvo niekada. Todėl nei Liuciferio, nei Šėtono, nei Kaligastijos DAUGIAU NEBĖRA.
Todėl jehoviečių prasimanymai neturi nieko bendro su TIKROVE.
TŪKSTANTMETIS skaičiuojamas po kiekvieno Rojaus Trejybės Sūnaus misijos užbaigimo žmonėmis apgyvendintoje planetoje, tik skaičiuojamas ne pagal žmonių apgyvendintos planetos metus, bet pagal Vietinės Sistemos metus, kurie prilygsta trejiems metams apgyvendintoje planetoje. Būtent tuomet Vietinėje Sistemoje ir vyksta masinis žmonių pažadinimas kviečiant juos pagal sąrašą. Tad apgyvendintoje planetoje bus praėję JAU TRYS TŪKSTANČIAI METŲ.
Tuo tarpu po Rojaus Trejybės Sūnaus misijos užbaigimo apgyvendintoje planetoje paskelbiam nauja dieviškoji tvarka. Ir tuomet taip pat vyksta pažadinimas kviečiant pagal sąrašą. Tad visi žmonės, kurie patyrė materialią mirtį per šiuos laikotarpius, ir yra pakviečiami pagal sąrašą. Tai BŪTENT TOKIE žmonės, kurie nebuvo ĮTIKĖJĘ - jie NEGYVENO GYVU TIKĖJIMU - BET TIK BAŽNYČIOJE ATLIKO IŠORINĮ RITUALĄ, TEGU IR KASDIEN, BET NEMAIŠTAVO PRIEŠ TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ. Ir jų po pažadinimo dar laukia GALUTINIS APSISPRENDIMAS - arba ĮTIKĖJIMAS IR TOLIMESNIS ŽENGIMAS Į SAVOJO LIKIMO ĮGYVENDINIMĄ - PASIEKTI ROJAUS TREJYBĘ - ARBA TAPATYBĖS SUNAIKINIMAS.
ĮTIKĖJUSIEJI pažadinami trečiąją dieną po vadinamosios materialios mirties, ir individualiai, be jokio SĄRAŠO.
Tad po to, kada mūsų Sūnus Kūrėjas - Jėzaus iš Nazareto pavidalu - užbaigė savo misiją mūsų planetoje tepraėjo tik DU TŪKSTANČIAI METŲ. Tuo tarpu Jėzaus Rojaus Brolio - Sūnaus Arbitro - Sai Babos - visiškai dar nesenas buvimas mūsų planetoje žmogiškuoju pavidalu visos jo misijos neapėmė, nes jis buvo įsikūnijęs iš trijų kartų du kartus - kaip Širdi Baba ir kaip Satja Sai Baba, o jo misijos trečioji dalis bus kaip Prema Sai - Mondžoronsonas - ir truks apie vieną tūkstantį metų, per šiuos tūkstantį metus bus atstatomas planetoje TEISINGUMAS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2013-05-17 23:34:20
Kada prasidėjo-prasideda-prasidės tūkstantmetis? Iš Jehovos liudytojų išgirdau, kad jis dar neprasidėjo. Ką manote apie Jehovos liudytojus? Jie teigia, kad Šėtonas bus uždarytas tūkstančiui metų, po to trumpam paleistas, kad išbandyti visus, o tada sunaikintas. Ar jau yra sunaikintas, ar tik uždarytas, sutramdytas? Ar dar laisvėje?
Sinte
2013-05-17 19:41:06
Ačiū už išsamų atsakymą. Su meile
Sinte
2013-05-06 23:23:37
Mielieji, tai, ką darau aš, ruošdamas DVASINIUS MOKYTOJUS, TO NEDARO PLANETOJE NIEKAS. Tačiau mano misija NĖRA TOKIA, kad turėčiau parengti KONKRETŲ skaičių dvasinių mokytojų. Net ir Jėzus savo apaštalų nerengė taip, kaip rengiu aš. Jis surinko tiek savo dvylika apaštalų, tiek Jono Krikštytojo dvylika apaštalų prisijungė prie Jėzaus apaštalų - po Jono Krikštytojo mirties - ir dar vėliau Jėzus suformavo dvylikos moterų dvasinių mokytojų korpusą, ir galiausiai septyniasdešimties evangelininkų korpusą, į kurį įėjo ir Jono Krikštytojo dvylika apaštalų, ir visam šitam evangelininkų gausiam būriui vadovavo Jono Krikštytojo apaštalų vadovas Abneris, ir kuris liko pats ištikimiausias Jėzaus evangelijos skelbimui, kai net Jėzaus apaštalai jo evangeliją ir mokymus IŠKRAIPĖ.
IR JĖZUS VISUS ŠIUOS SAVO ARTIMIAUSIUS DVASINIUS MOKYTOJUS RENGĖ TIEK TEORIŠKAI, TIEK PASKIRDAMAS JIEMS PRAKTINIŲ UŽDUOČIŲ, PASIŲSDAMAS JUOS Į/PAS ŽMONES SU KONKREČIOMIS UŽDUOTIMIS.
Tuo tarpu manoji MISIJA - TIEK URANTIJOS GRUPĖJE VILNIUJE, TIEK MŪSŲ SVETAINĖJE-FORUME, TIEK ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE ŠVENTOVĖJE VEDANT GYVĄSIAS PAMALDAS VILNIUJE IR KAUNE, YPAČ SAKANT SAVO PAMOKOMĄJĮ ŽODĮ, IR JUS MOKANT SAKYTI SAVO PAMOKYMUS, AŠ SUTEIKIU JUMS PAČIĄ RYŠKIAUSIĄ INFORMACIJĄ TIEK APIE ROJAUS TREJYBĘ, TIEK APIE JOS VEIKIMĄ KŪRINIJOS DVASINĖJE ŠEIMOJE, TIEK MŪSŲ KIEKVIENO VIDUJE, TIEK SIEKIANT GILESNIO ATSIVĖRIMO ROJAUS TREJYBEI, IR JOS PAŽINIMO VIDUJE, TIEK PLEČIANT JŪSŲ KOSMINĘ ĮŽVALGĄ, IR JŪSŲ ŠIOS DIENOS SUPRATIMĄ APIE MŪSŲ PLANETOS EKONOMIKĄ, POLITIKĄ, ŽMONIJĄ, VALSTYBĘ, VISUOMENĘ, ŠEIMĄ, INDIVIDĄ - JO SĄSAJAS SU VISA KŪRINIJOS DVASINE ŠEIMA - ŠVIETIMĄ, LAVINIMĄ, INDIVIDĄ, DVASINĮ GYVĄJĮ KELIĄ, PROTĄ, DVASIĄ, ŽODŽIU, APIE VISKĄ, KĄ BŪTINA ŽINOTI DVASINIAM MOKYTOJUI, KAD JIS NEKLYSTAMAI atskirtų Minties Derintojo vedimą iš vidaus, ir jo nebijotų, o priešingai, kad šiam vedimui iš vidaus atsiduotų ir veiktų ryžtingai drauge su Rojaus Trejybe ASMENIŠKAI, o ne grupėmis, ar poromis, ir be JOKIŲ MANO JIEMS PASKIRTŲ KONKREČIŲ UŽDUOČIŲ, bet vykdant ROJAUS TREJYBĖS VALIĄ, kurią per atsivėrimą ir gyvą komuniją ir mokau atpažinti, kad jie neapsigautų, kai GALI JŲ PASĄMONĖ ĮSIVIEŠPATAUTI JŲ SĄMONĖS ATŽVILGIU, kas gali atvesti į DEPRESIJĄ, AR NET DAR ŽIAURESNES PASEKMES. O KADA PASĄMONĖ ĮSIVIEŠPATAUJA SĄMONĖS ATŽVILGIU, TADA GALI ĮVYKTI IR TOKIA TRAGEDIJA, kaip NETIKRŲ - TARIAMŲ - PIKTŲJŲ DVASIŲ APSĖDIMAS. AIŠKU, REALAUS apsėdimo nėra, tačiau PASĄMONĖ TIKRAI užvaldo tokio netvirto ir menkai atsivėrusio žmogaus VALIĄ, JĄ TIESIOG PAIMA Į SAVO NELAISVĘ.
Aš mokau VISKO, KO REIKIA DVASINIAM MOKYTOJUI, TAČIAU NĖ VIENAM NESAKAU, AR JIS BUS DVASINIU MOKYTOJU, AR NE, NES TAI PRIKLAUSO NUO KIEKVIENO ASMENIŠKAI. TAČIAU TAS, KURIS PAJAUS MINTIES DERINTOJO VEDIMĄ, IR TOKIU DVASINIU MOKYTOJU BUS, TAI JAU IR BUS MANO JAM SUTEIKTŲ MOKYMŲ PASEKMĖ.
Todėl man nesvarbu ar dvasinių mokytojų bus dešimt, ar šimtas, ar tūkstantis, ar vienas, du, trys, svarbu, kad aš jiems suteikčiau tokias sampratas, kad jos būtų pačios ryškiausios, kokių jis negaus niekur kitur, ir jos būtent ir pravers jam žengiant DVASINIO MOKYTOJO KELIU, JEIGU KAS NORS TOKĮ KELIĄ PASIRINKS.
Būtent dėl to ir mūsų svetainė - ir Forumas - nėra skirta EILINIAMS SKAITYTOJAMS, O BŪSIMIESIEMS DVASINIAMS MOKYTOJAMS, KURIE GALI ŠIANDIEN IR PATYS DAR NEŽINOTI, KAD JIE BUS TOKIAIS DVASINIAIS MOKYTOJAIS ATEITYJE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2013-05-06 19:57:55
Ačiū. Ar yra numatytas konkretus skaičius, kurį Jūs turite mokinti? Su meile
Sinte
2013-05-06 13:11:41
Mielieji, kiekvienas KLYSTA ir savo sampratomis yra ne tik NETEISUS, bet ir labai toli nuo TIESOS, jeigu mano, jog Biblija yra APREIŠKIMAS, arba kaip sakoma parašyta iš DVASIOS.
Nieko panašaus į apreiškimą Biblijoje nėra. Apreiškimas yra APREIKŠTOS žinios žmogui iš AUKŠČIAU. Tuo tarpu Biblija YRA PAČIŲ ŽMONIŲ SAMPROTAVIMAI, TODĖL BIBLIJĄ STUDIJUODAMAS ŽMOGUS YRA NE TIK KLAIDINAMAS, BET IR VEDAMAS DAR TOLIAU NUO ROJAUS TREJYBĖS NEGU ATEISTAS, KURIS NEIGIA IR BIBLIJĄ, IR BAŽNYČIĄ, IR BAŽNYTINĮ DOGMATINĮ DIEVĄ.
APREIŠKIMAS BUVO JĖZAUS MOKYMAI IR GYVENIMAS, YPAČ GYVENIMAS. Tuo tarpu Naujasis Testamentas Jėzų TIK IŠKRAIPĖ, IR TUO PAČIU SUKLAIDINO ŽMONIJĄ, NUVESDAMAS JĄ Į TAMSĄ IR PAGIMDĖ MOHAMETO ATSIRADIMĄ, KURIS SAVO RUOŽTŲ IRGI KLAIDŽIODAMAS TAMSYBĖSE SUKŪRĖ KARINGĄJĮ ISLAMĄ, KURIS ŠIANDIEN, NORS IR VISAS SUSISKALDĘS Į SEKTAS KAIP IR KRIKŠČIONYBĖ, BET KRIKŠČIONYBĖS SEKTAS TOLI PRANOKSTA TIEK RELIGINGUMU, TIEK TIKĖJIMU, TIEK VEIKLA KASDIENYBĖJE - BET IRGI, KAIP IR KRIKŠČIONIŠKŲ SEKTŲ - TARP JŲ IR KATALIKŲ SEKTOS - KLAIDINA ŽMONIJĄ.
Šiandien vieninteliai urantai mūsų planetoje yra gyvajame ir tiesos kelyje. Nėra be urantų nė VIENO KITO kas būtų gyvajame ROJAUS TREJYBĖS kelyje.
Dabar dėl pateiktos citatos apie Abraomą iš Naujojo Testamento, reikia pažvelgti platesniame kontekste į jį. KUO anksčiau buvo Abraomas? O gi - ŽUDIKAS. Jis masiškai žudė žmones, užimdavo miestus-valstybes, grobdavo turtą, kankindavo belaisvius, juos žudydavo, jo bijojo ir nekentė. Būtent dėl to jo darbai neturi jokio vertės prieš Dievą. Ir kada jis PATIKĖJO Makiventos Melkizedeko mokymais, kada jis paliko žudiko kelią, tada būtent tas TIKĖJIMAS jį ir padarė IŠTEISINTU, IR MAKIVENTOS MELKIZEDEKO PARENGTU DVASINIU MOKYTOJU, IR TEISIU, NEPAISANT PRAEITYJE JO ĮVYKDYTŲ MASINIŲ NUSIKALTIMŲ. Todėl ir Abraomo NUSIKALTIMAI buvo JAM atleisti dėl jo TIKĖJIMO.
Tačiau TIKĖJIMAS dar nėra ĮTIKĖJIMAS. O būtent ĮTIKĖJIMO Abraomui ir stigo - jo jis ir neturėjo.
ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ VARDAI YRA TOKIE - PIRMASIS DIDYSIS ŠALTINIS IR CENTRAS, ANTRASIS DIDYSIS ŠALTINIS IR CENTRAS, IR TREČIASIS DIDYSIS ŠALTINIS IR CENTRAS, IR TRYS ROJAUS TREJYBĖS ASMENYS VIENINTELIAI NETURI PRADŽIOS IR PABAIGOS, NĖRA VIENAS KILĘS IŠ KITO, IR TARPUSAVYJE YRA LYGŪS, IR LYGIAVERČIAI, ABSOLIUČIAI SUVIENYTI DVASIOJE ROJUJE.
Tuo tarpu mums, esantiems toliausia nuo Rojaus Trejybės, kad būtų lengviau, buvo perteikti SIMBOLIŠKAIS pačiais brangiausiais žodžiais, mums turinčiais prasmę pagal mūsų gyvenimo realijas mylinčioje žemiškoje šeimoje - Tėvas, Amžinasis Sūnus-Motina-Brolis, ir Begalinė Dvasia-Motina-Sesė.
Tuo tarpu vis labiau mūsų viduje ims įsigalėti Pirmojo, Antrojo, ir Trečiojo Šaltinio ir Centro vardai, kuo giliau mes jausime GYVĄ komuniją su Rojaus Trejybe, ir kuo arčiau ROJAUS mes būsime SAVOJO LIKIMO ĮGYVENDINIME - STOVĖTI BETARPIŠKOJE ROJAUS TREJYBĖS AKIVAIZDOJE ROJUJE - VISOS KŪRINIJOS GEOGRAFINIAME CENTRE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2013-05-05 22:21:22
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.