Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Klausimai iš Urantijos Knygos

Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2008-04-29 21:47:32

Komentarai

.Ar gamtos reiškinių tyrinėjimas, besiriamentis grynai žmogiška logika padės įminti dieviškus reiškinius ar gamtos reiškiniai yra Dievas. Ar matomi penkiomis juslėmis gamtos reiškiniai yra tapatūs dvasiniam reiškiniam. Ar dvasiniai reiškiniai pavaldūs materialiom penkiom juslėm.Ar nuo žinių , kurios yra visiškai materialios kaip ir gamtos reiškinių žinojimas daro mane žmogumi, tuo, kuriuo aš iš tikro turėčiau būti, ne nedaro,tai labai akivaizždžiai matosi.Kaip ir gebėjimas sukurti kosminį laivą nėra tapimas žmogumi.Žinojimas kas yra fraktalas yra protas , bet ar tai yra išmintis.

rimantas ( Kaunas )
2008-06-13 14:29:02

Turiu klausimą, dėl skirtingo supervisatų pobūdžio ir tai kad kiekvienoje jų skiriasi tuo jog vienoje yra pasireiškimas Tėvo, kitoje Amžinojo Sūnaus, kitoje Begalinės Dvasios, ..., Orvontone pasireiškimas yra visų trijų Rojaus trejybės asmenybių. Skaičiau kad skirtingose Orvontono apgyvendintose žmonėmis planetose ten kilusieji turi lemtį susilieti su Tėvo, Amžinojo Sūnaus, ar Begalinės Dvasios dalimi/fragmentu. Tai man kyla ANTRAEILIAI klausimai: kaip yra kitose supervisatose, ar jose irgi yra taip pat skirtingą lemtį turinčių tvarinių apgyvendintos planetos? Kuom pasireiškia toks supervisatų skirtingumas? Bet ne dėl antraeilių klausimų rašau, o dėl to kaip yra su Urantijos žmonėmis, ar jie turėdami minties Derintojus ir likimą susilieti su Tėvo dalele, gali bendrauti su kitais Trejybės asmenimis? Ir tada - Orvontono tvariniai turi vykdyti valią ir atskleisti charakterį pagal su apgyvendintos planetos susietu likimu, kokio Trejybės asmens dalelė priskirta, o gal tai kad Orvontonas yra visų trijų Trejybės asmenybių pasireiškimo vieta tai betkuris tvarinys turėtų sieti savo likimą su Trejybe? Kaip pasireiškia Orvontone skirtingai nuo kitų supervisatų Rojaus Trejybės asmenybių pasireiškimas? Iš 15:14.2-4 atrodo kad skiriasi vien tarnaujančių mirtingiesiems dvasių išskirtiniu charakteriu. Galbūt tai susiję ir su besileidžiančiaisiais tvariniais. Klausimas būtų labai platus, ir galbūt neverta apie tai kalbėti, bet mane domina jei yra kasnors praktiško skirto būtent Urantijos mirtingiesiems. Jėzus įsikūnydamas Urantijoje, taip pat rėmėsi tik į Tėvą. Tai kaip su žmonėmis, galbūt su pasauliu susieta dalelė veikia tiesiogiai, o kitų Trejybės asmenų pasireiškimas vyksta tik per vietinės visatos Sūnų Kūrėją ir Motiną Dvasią? Tai kai bus laikas, gali būti kad verta žinoti tokius skirtumus, kurie įtakotų mūsų kasdienį gyvenimą.
----
Skaičiuotojau, rašiau tau 12d. 21:18 daugiau informacijos, bet esmė tame kad skaičiavimo sistema turėjo būti kokia nors naudojama, atkreipk dėmesį į tai kad visur naudojama vis kitokia skaičiavimo sistema - kokie yra kiekiai vienos ar kitos kategorijos dvasių sukuriama, kiek planuojama išorinės erdvės juostose kurti supervisatų, kiek buvo sėkmingai absonizuota visatos architektų. tokie skaičiai nėra su nuliais pabaigoje. vienoje planetoje savaitė turi septynias dienas, kitoje penkias.
Man atrodo supratau kas blogai su tavimi, rašai: "Ne, Vaiduli, paprasčiau be intelekto kvailinti tokius žmones, kaip tu ar Vita, ir po to jais naudotis." o būtent rašiau kad: "Išmintis svarbesnė už kąnors protingo, dieviška Meilė svarbesnė už išmintį"! Tu nesugebi suvokti išminties su kuria panaudotas tas protingumas - mąstai žemesniame lygyje, todėl ir nesugebi suvokti kažko aukščiau - to kas susietą į didesnę sistemą. Taspats kas norėtum paaiškinti reiškinius viename pajūryje visiškai nesidomėdamas ir atmesdamas pasaulio vandenynų įtaką. Linkiu tau pajusti skirtumą tarp išminties ir ribotos logikos labai uždarose sistemose lyginant su betkokiomis kitomis didesnėmis sistemomis. Man būtent ir aišku kodėl buvo panaudota tokia sistema - atsakymas eina iš aukštesnės sistemos, bet ne iš žemesnės. Panašiai kaip ekosistemoje - vieną rūšies elgesį tu nesuprasi nagrinėdamas tik tą rūšį, kad ir lystum iki tokio žemo lygio kad nagrinėtum parazitus gyvenančius ant tokio gyvunėlio kailiuko - turi DOMĖTIS PAČIA EKOSISTEMA kad suprastum platesnę aplinką kur tos rūšies atstovai veikia.
DABAR GRĮŽK DAR KARTĄ PRIE MANO PAVYZDŽIO APIE LIETŲ IR LIETVAMZDŽIUS, ar tikrai domiesi lietvamzdžių spalva ir formomis nematęs lietaus? ar tikrai?

Vaidas
2008-06-13 11:50:37

Dabar aš paklausiu KODĖL? Kodėl jau kelinti metai vis grįštama prie to paties nuo dešimtainės sistemos prie prigimtinės nuodėmės ir atpirkimo ir atvirkščiai.Nepakykus su vienu grįštama prie kito ir vėl iš pradžių.Taip ir norima suktis tame uždarame rate ir jokiu būdu jo neperkirpti.

rimantas ( Kaunas )
2008-06-13 10:35:50

Tai kodėl tuomet į savo klausimą KODĖL, pats bandai atsakinėti KIEK IR KOKIE, jeigu klausi būtent KODĖL.Juk ar tikrai šuo pakastas dešimtainėje sistemoje.Ar tkrai būtent ji tau neduoda ramybės.Nors ir turi atsakymą kokia ji toji tikroji sistema. Bet kiek ji tikroji.

rimantas ( Kaunas )
2008-06-13 10:21:29

Dar kartą pabūsiu žydu ir paklausiu tavęs nuoširdžiai kaip žydas lietuvio kokia n tainė sistema yra materijoje o kokia dvasioje.Ir kokia sistema naudojama žemės reiškiniuose o kokia kosmose.Žinai tikslų atsakyma, tai kam jį slepi, gal papraščiau būtų pasidalintu savuoju teisingu atsakymu.Ir kiek tas tikslus atsakymas - žinojimas tau padeda būti pakančiu gailestingu nuoširdžiu .Ir kaip kosmoso žinovas gal galėtum pasidalinti ar žemės reiškiniuose yra skyrstymas pagal tautiškumą jau nekalbant apie kosmosą.

rimantas ( Kaunas )
2008-06-13 09:14:23

tai, jeigu 'uoslė prarasta galutinai', kaip ir kuo dar gali padėti 'baksnojimas'?
Be to, jei esi neidiotas, kodėl žodyje JŪSŲ rašai, kelintą kartą jau, dvi nosines- JŲSŲ?

nežlobas nevaidas
2008-06-13 08:35:58

Čia žmonės dalinasi informacija, žiniomis, patyrimais ir suvokimais. Kamnors kąnors įteigti, ar ginčytis intelektualiai stengiantis įrodyti kąnors nėra siekio. Vieni žmonės pasirengę kitiem dar iki tol reikia kitokio patyrimo gauti. Tu turi laisvą valią, jeigu užsikimši ausis niekas tau nieko nepasakys. Todėl paliksiu tave su teiginiu: "kodėl Jėzus gimė mūsų planetoje ir gyveno ne tam kad mokytų matematikos kaip pagrindinio dalyko" (jis kiek mokino savo jaunesnius brolius seseris, bet jo gyvenimo esmėje sutelpa daug kitų dalykų - kokia ji tikiuosi kadanors paklausi savęs).

Vaidas
2008-06-12 22:40:18

Išmintis svarbesnė už kąnors protingo, dieviška Meilė svarbesnė už išmintį (bent tokią kokia žemėje, danguje tokie dalykai veikia išvien). Aš kalbu apie svarbius dalykus ir esmę, tai kas tau svarbu suvokti - tu domiesi smulkmenom, toli nusiritusiems proto išvedžiojimais. Netgi pavyzdį pateikiau, bet tu to nenori pripažinti ir domiesi skaičių pateikimo forma. Aš dabar gerai neprisimenu visų citatų, bet tikrai rodos buvo parašyta kad danguje vyrauja skaičius septyni, žemėje vyrauja dešimt, genetikoje yra dvylikos kartotiniai, energijos iš rojaus pasklinda trisdešimt trys berods. Jei prisimintume kas vyko planetoje dar prieš Liuciferio maištą, tai planetos princo materialų personalą sudarė šimtas, šimtinės organizacija buvo pasiskirsčiusi į grupeles po dešimt(66:5.1), visai normalu būtų jeigu tie švietę žmones naudojo dešimtainę sistemą ir net panaudojo ją žemės evoliucinėms rasėms, tuo labiau mūsų dabartinėje planetoje esant dešimt rankų pirštų tai natūralu.
Bendrai būtų nenormalu, jei visoje kūrinijoje dominuotų tik vienas skaičius - tai būtų tikra monotonija, o dievas yra kūrybingumo ir harmonijos pasireiškimas. Tai kiek vienoje supervisatoje yra skirstoma žvaigždynai ir sistemos, visvien manau gali būti kad vienoje sistemoje yra ir daugiau ir mažiau nei tūkstantis planetų nėra tame gali būti kokių griežtų taisyklių, o skaičiai gali būti suapvalinti, o galbūt ir ne. Gali būti kad planetoje kurioje gyvena ant rankų po keturis pirštus turintys žmonės, mūsų planetos numerį supranta kaip 1136(aštuntaine sistema), bet visgi linkęs būčiau manyti kad dešimtainė, o galbūt dvyliktainė sistema yra arčiausiai tiesos.
Toks mano supratimas jei kalbėčiausi su Urantijos Knygą studijuojančiu, o ieškantis priekabių nenorintis matyti plačiai nesiekiantis VERTYBIŲ, gali patenkinti vieną smalumo proveržį po kito, bet tai kaip domėtis skaičių išvaizda vietoj jų tarpusavio ryšių ir dėsnių.
----
Pagalvok kaip prieš du tūksančius metų Jėzus paprastais žodžiais apreiškė savo Tėvą, naudojo palyginimus, kad tik tie žmonės bent kiek suvoktų. Jis nenaudojo kažko labai sudėtingo, taip ir dabar mums yra duotos paprastos žinios - kurios vėliau bus praplėstos, bet dabar yra laikas įsisavinti šitas.
Pats pagalvok, kokią prasmę suteikia jeigu parašyta kad Adomas ir Ieva atvyko prieš "37.848 metus, skaičiuojant nuo 1934 m. po Kr. gim" ir jei būtų parašyta prieš 38.000 metų. Čia tikslums yra gerai,
o jei rašoma: "Prieš 35.000.000 metų prasidėjo placentinių žinduolių viešpatavimo amžius." kas būtų jei būtų parašyta 35.411.285 metų? Nejau esi intelektualus kvailys nematantis nesugraibantis tarp visko ir nematantis esmės? Urantijos Knyga kurta aukštos sąmonės dvasinių asmenybių, ir aš negaliu abejoti jų išmintimi, kad būvo duotas geriausias variantas atsakant į žmonių keltus klausimus tuo metu 1925-1935metais, numatant kas bus ateityje.
Galiu tau dar klausimų užduoti, į kuriuos man nereikia atsakymų: Ar gerai darė Jėzus duodamas žmonėms mokymus per paraboles(su pavyzdžiais)? Ar vien intelektualus - robotiškas mąstymas uždarose sistemose nesusiejant į visumos išmintį ir suvokimus yra gerai? Kas geriau sėdintis išminčius kuris nesidalija tuo ką turi, ar mylintis kitas asmenybes žmogus kuris veikia išvien su kitais(jiems padeda,rūpinasi,bendrauja) nepriklausomai nuo to kiek daug jis žino?
Įtikėjimas ir ryšys su Dievu prieinamas nepriklausomai nuo intelektualaus pažinimo lygio. Kaimo žmogus gali būti dvasingesnis už nuolat laboratorijoje sėdintį smalsautoją.
Keista matyti kada žmogus neieško esmės, bet sekmės tavo nuoširdaus patyrimo ir suvokimo kelyje!

Vaidas
2008-06-12 21:18:02

KODĖL JŲSŲ UK NAUDOJAMA DEŠIMTAINĖ SISTEMA? rašiau ankstesniąjame, bet jei trumpiausiu variantu: UK minima kad dvasiniame pasaulyje vyrauja septyni skaičius, o materialioje kūrinijoje skaičius dešimt. (o čia dar yra ir papildomų minčių/informacijos, bet kažin ar verta sakyti).

Vaidas
2008-06-12 21:21:27

Tai aš noriu, mielas broli, kad tu ir tavo kolegos man paaiškintų KODĖL JŲSŲ UK NAUDOJAMA DEŠIMTAINĖ SISTEMA, kurios galiojimas baigiasi su žmogelių veiklos ribomis. Ji nenaudojama netgi žemės reiškiniuose, jau nekalbant apie kosmosą.
Krutinkite smegenėles ir bandykite burti su Algimantu priešakyje.
Ir nebūk žydas, rimantai. Lietuvis į klausimą atsako atsakymu, o ne klausimu.

rimantui ir kitiems UK ge
2008-06-12 21:01:35

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal