Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Klausimai iš Urantijos Knygos

Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2008-04-29 21:47:32

Komentarai

Algimantai, ką reiškia įgyti žmogiškąjį patyrimą ,gyvenant dar čia planetoje, materialaus kūno pavidalu.Ar galima laikyti , kad tą patyrimą įgyjei jeigu siela pilnumoje taip ir neatsiskleidė nei dvasiniais vaisiais į aplinką , nei visuomeniniais ir taip ir negimei iš dvasios.Juk tai ne medį pasodinti , sūnų užauginti ir namą pastatyti.

rimantas ( Kaunas )
2008-12-15 09:37:43

Ačiū Vaidai. Tu pasakei labai reikšmingą dalyką, pasidalinai savo širdies turtu. Perskaičiusi tavo žinutę supratau kodėl religinės knygos yra rašomos palyginimais. Tu rašai "... kad jeigu gražų vakarą stebi šviesas, garsus, aplinką, ir visa kas vyksta aplink - tai yra gana daug. Bet jeigu įvardinsi tai kaip "gražus vakaras" protas gali sustoti ties tokia logika ir nustoti matyti visko kas yra." Ir mano galvoje sukasi mintys apie žmogaus proto veikimą, apie tai labai mažai išmanau, bet tu lyg ir truputį prasklaidei tamsą. Mano mintys tokios, protas, kaip ir pats žmogus, jei jam nereikia dirbti, jis mieliau pasirinks patinginiauti, ir jei mes savo protui pateiksime jau apibendrintą informaciją, jis sustos ties tuo, priims ir viskas tuo pasibaigs. Tačiau jei mes pateiksime pojūčius, jausmus, išgyvenimus, tačiau neparodysime savo išvadų, protas būdamas protingas norės visa tai suvokti, todėl bus priverstas dirbti ir ieškoti, ko pasekoje pats padarys išvadas, kuriomis remiantis galės padaryti sprendimus, kurie manau, mažiau tikėtina, kad bus klaidingi, ne bus gerai suvokti. Ačiū, šia žinute gavau dar vieną dovaną. Štai tau ir sukramtytos tiesos žala.

Jolanta
2008-12-12 08:25:54

Pasidalinsiu savo suvokimu/jausmu vienu, su noru kad ir kiti būtumėt visada atviri suvokimams. Kiek žinau dauguma mąsto žodžiais, aš dažnai mąstau tiesiog mintimis, ir įvardinti suvokimus žodžiais yra tarsi nužeminti mintį. Jeigu yra kas pasakoma žodžiais, tai nėra pabaiga. Kartą esu draugei pasakojęs, kaip bent pas mane tai veikia.. kad jeigu gražų vakarą stebi šviesas, garsus, aplinką, ir visa kas vyksta aplink - tai yra gana daug. Bet jeigu įvardinsi tai kaip "gražus vakaras" protas gali sustoti ties tokia logika ir nustoti matyti visko kas yra. Jeigu po mėnesio bandysi prisiminti tą vakarą, bus prisimenama arba trumpa logika arba daug daugiau.
-
Tai su knygomis ar bet kokia išorine informacija, ar tai kas yra išorėje tai reikalinga tik tiek kiek tai padeda atpažinti ir pamatyti savo paties vidų. Posakis "kiekviena knyga" pasirodė reiškiantis tarsi tos knygos yra būtinos, tarsi ten reiktų tą dėmesį koncentruoti. Tai vardan aukštesnės esmės paminėjimo norėjosi pasakyti. Aš atsimenu kažkada perskaičiau įvadą ir pirmus du dokumentus, kada apsisprendžiau kad noriu ir visą knygą perskaityti. Sudie.

Vaidas
2008-12-12 00:22:33

Ačiū Vaidai, tu pasakei nuostabią mintį, kad kiekviena knyga užima tam tikrą rolę mūsų augime, todėl būtinai perskaitysiu Urantijos knygą. Tu tikrai logiškai viską paaiškinai.
Su pagarba Jolanta

Jolanta
2008-12-11 23:43:13

Labas, Jolanta, man patiko tavo komentaras temoje apie dieviškumo ir sektantiškumo kontrastą. Manau su įvairiomis terminologijomis susiduriant nebėra svarbu žodžiai, o išlieka pačių suvokimų esmė, objektai, reiškiniai kurie gali būti atpažinti, tai pritariu ką ten rašei, nors tą patį galima ir plačiau aprašyti.
tavo klausimas: "...padariau išvadą, kad šie asmenys, tarp kurių yra Jėzus yra nedvasiniai, o realūs. Tačiau mane nustebino tai, kad jie turi savo normas ir savo įstatymus, jie laikosi tam tikros herarchijos ir bijo laisvai veikti, galima sakyti jie prisibijo tam tikros biurokratijos." tai man kyla tokios mintys: a) laikytis išminties ar palaukti kol bus nuspręstas geriausias kelias nėra baimė bet skatinama meilės ir noro daryti gera. b) yra 'tobulesni/vyresni' broliai ir sesės kurie geriau išmano milijardus metų trunkančius procesus, nei augantys ir evoliucionuojantys tūkstantmečiai tvariniai, tai vadovautis "pirma matuok tada kirpk" o ne "kirpk tada matuok" yra logiška. c) kūrinija nėra vien chaosas kad visi daro ką sugalvoja - ji leidžia visiem laisvai veikti, tačiau yra organizuota į vieningą šeimą judančia tam tikrų ateities gairių link. O Dievas - besąlyginės meilės šaltinis visada priešakyje.
-
klausimas apie "KODĖL REIKĖJO TYLĖTI", esmė panaši kaip ir šiais laikais kada nėra tiek svarbu kieno mintis žmogus priima telepatiškai bet pati žinia. Taip ir su knyga jos tikslas dvasinis ir gilinimasis į autorius ir smulkmenas tarsi noras ieškoti būdų paneigti tiesą. Nieko neduoda autoriaus vardas ar metodas kas dėl knygų atsiradimo. Jeigu tai koks stebūklas, tai kam juo akinti žmones, kada jie galėtų geriau susitelkti į tiesos suvokimą, sielos augimą doroje ir Dievo šviesoje. Norėčiau trumpai pacituoti: "Jūs turite nustoti Dievo žodžio ieškoti tiktai teologinio autoriteto senųjų raštų puslapiuose. Tie, kurie yra gimę iš Dievo dvasios, nuo šiol tikrai suvoks Dievo žodį, nepriklausomai nuo to, iš kur jis būtų (1733 puslapis) kilęs."
-
klausimas apie: "tačiau niekus(r?) nejaučiau Dvasios ir sielos apraiškų" Urantijos Knyga padeda atsiverti žmogaus vidui, daug būna emocingų mokymų, bet emocijos yra tarsi triukšmas kuris atitraukia nuo savo paties suvokimo. Kaip ir muzika būna dažniausiai perduoda iš karto emocijas ir žmogus turi jas sugerti, bet yra dainininkų kurie dainuoja ramiai ir neemocingai savotiškai - bet per mintis perduoda stiprius išgyvenimus ir jausmus (ir tai man daug jausmingiau). Taip ir su Urantijos Knyga - ji tarsi perduoda tą sąmonės ir pasąmonės ramumą kada žmogus pradeda ramybės būsenoje suvokti tirkuosius savo jausmus, o ne būti blaškomas išorinių dirgiklių. Tai padeda suvokti kas vyksta iš tikro. Jeigu yra ramiai ir aiškiai parašyta APIE DIDINGUS JĖZAUS ŽYGDARBIUS IR DIDŽIULĘ MEILĘ, DIDŽIULĘ TARNYSTĘ VISIEMS ŽMONĖMS tai žmogus ne dėl emocijų perduotų žavėsis, kaip populiaru šiandieninėse reklamose, bet suvokdamas savo vidumi apie ką kalbama, suvokdamas tas švarias ir papratas mintis kurios yra perduodamos - SUVOKS KAS TAI PER MEILĖ IR JAUSMAI, KAS TAI PER DVASINGUMAS.
Manau kad yra ne vienas ir ne keli, o ir daugiau kurie yra papratę skaityti emocingus dvasinius tekstus, skatinimus o ne tiek aiškiai pažvelgti ir suvokti kas vyksta. Kiekviena knyga užima tam tikrą rolę mūsų augime. Bet kad ir kokią gerą knygą rasčiau, Urantijos Knyga kolkas man viena geriausių dėl savo nuoseklumo ir visko vieningo aprašymo. Antru numeriu žymėčiau Bashar perduotus mokymus. Tai, kol kas tiek. Myliu. Sudie.

Vaidas
2008-12-11 23:31:05

Gerbiamas nežinomasis, kol kas mano protas ir širdis dar vieningi. Tikrai nejaučiu nerimo, abejonių didelių. Šiuo metu įsijungė tik protas ir man smalsu kas tai yra. Tačiau, kai rašiau vakar ir skaičiau komentarus dalyvavo širdis, nes komentaruose buvo pateikti man artimi dalykai, tik šiandien perskaičius Urantijos knygos atsiradimą suabejojau ar vakar man rašė tikri Urantiečiai, kiek iš čia esančių jų čia yra, ir kuri dalis žmonių yra tik ieškantys šviesos ir radę čia vienintelį prieglobstį.

Jolanta
2008-12-11 23:26:00

Pagal Urantijos svetaines dvasia priestarauja tavo gyvulinis protas. Kodel tau nepabandzius paskaityti pasitelkiant sveika nuovoka? Juk tuomet nereiketu pleistu skirti proto ir sirdies vienoves?

Jolantai
2008-12-11 22:58:58

Nenoriu kritikuoti tai, ko gal nesuprantu, tačiau mano protas prieštarauja tam ,kas parašyta "Urantijos knygos atsiradimas" dalyje, o širdis tyli. Tai kol kas man svetima. Iki šiol, savo dvasiniame kelyje patyriau keleta smulkių stebuklų, palaimą, panašią kaip nurodo šventosios knygos į šventosios dvasios apsreiškimą, gal tai ir kas kita buvo, bet tai tikrai buvo tyra. Skaitydama ar jaučiau proto kūrinį, su tikslais ir tų tikslų įgyvendinimo planais, tačiau niekus nejaučiau Dvasios ir sielos apraiškų. Bandysiu skaityti toliau.
Su pagarba Jolanta

Jolanta
2008-12-11 22:48:40

Tikrai taip. Kaip čia kalbėjome, mūsų tikslas išgryninti sielą, kad ji susilietų su Kūrėju, kur čia absoliutus gėris? Skaičiau toliau (PRIEŽASTYS, KODĖL REIKĖJO TYLĖTI
DĖL URANTIJOS KNYGOS DETALIŲ) Paslaptys, nutylėjimai, tik dalies informacijos pateikimas. Kodėl? Kam to reikia? Koks tikslas? Kol kas to nesuvokiu ir bijau, kad galiu nusivilti.

Jolanta
2008-12-11 22:10:06

O koks tavo vidinis suvokimas? Tai, ka perskaitei net nekvepia pazadetaja zeme, kur dvasios pilnybeje klestetu betarpiska vienove? Teismai, mandatai, biurokratija, istatymai, hierarchija,- visi zenklai atspindi zemiska suskilusia tikrove.

Jolantai
2008-12-11 21:53:20

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal