Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Ir vėl mielas Algimantas praleido progą pabūti kantriu ir išmintingu, prisikabino prie Syso dėl "Knygos" didžiosios raidės. O juk pasižiūrėjus atidžiau - pats elgesi ne ką geriau. Štai, pavyzdžiui, rašo: "O jeigu tu kirmyji bažnyčioje tik savo kūnu...". Žodis "Bažnyčia" rašomas iš didžiosios raidės, bet Algiui nesvarbu, svarbu tik pasisvaidyti piktais kaltinimais. Norint galima būtų surasti begalę Algimanto klaidų, bet niekam tai net į galvą neateina. O Algimantas iš neturėjimo ką veikti sumanė prikibti net ir dėl tokių smulkmenų.Mielas Algimantai, niekaip negaliu atsistebėti tavo chamišku elgesiu. Na jau jeigu taip propaguoji "dvasinį augimą", tai kodėl visą laiką krypsti į kabinėjimąsi prie žmonių, pats darydamas tokias pat, ar net didesnes klaidas kaip ir tie, prie kurių kabiniesi? Kada pagaliau paaugsi iki tolerantiško elgesio lygio?
Telydi tave kantrybė, teateina išminties bent šešėlis.
Audrius
2008-07-03 11:02:30
Mielas Sysai, diskusija tarp tavęs ir urantų tiesiog vykti negali, nes tu Urantijos Knygos neskaitei, dėl to tavo ir urantų yra visiškai skirtingi Tėvo Tikrovės sampratos ir patyrimo lygiai, kaip visa tai suvoki tu ir kaip tą daug giliau suvokia urantai.
O kad suvoktum taip plačiai, kaip urantai, tu irgi turėtum studijuoti NUOSEKLIAI Urantijos Knygą, kur tavo jau patekti klausimai yra atsakyti, o tada GALBŪT galėsi juos patvirtinti ir SAVO ASMENINIU PATYRIMU, jeigu eisi Tėvo atradimo SAVYJE keliu.
Būtent dėl to aš tau nurodžiau skaityti mano jau kitose temose į tavo visus keliamus klausimus JAU PATEIKTUS ATSAKYMUS. Vietoje to, kad pats įdėtum asmeninių pastangų atsakymų ieškojime, tu iškart APGAILESTAUJI. JUK ATSAKYMAI TAU PATEIKTI. Ir nurodžiau KUR.
Beje, rašydamas Urantijos Knyga, žodį KNYGA rašyk iš didžiosio raidės, nes tai dalis PAVADINIMO, taip, kaip Naujasis Testamentas, Mormono Knyga.
Rašydamas Urantijos knyga tu iškreipi jos pavadinimą, nes tuomet lieka pavadinime tik Urantija, o žodis knyga pažymi tik materialų daiktą. Tuo tarpu čia pavadinime žodis KNYGA reiškia ne materialią knygą kaip daiktą, bet vientisą pavadinimą - Urantijos Knyga.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-07-03 10:12:59
Algimantui,
gaila, kad diskusija pasibaigė...
Na jeigu "Klausimai iš Urantijos Knygos", tai nejau Urantijos kng. ir nėra atsakymų į mano pateiktus klausimus, ar jie tik galimi teoriškai, o žmonių gyvenime jų ir nėra?
Sysas
2008-07-02 23:31:25
Mielas Sysai, į tavo klausimus aš atsakiau, nes labai jau smalsumas tavo buvo didelis.
Tačiau pakeisk jį į ŽINGEIDUMĄ, ir tada surasi MŪSŲ Forume mano jau anksčiau įvairiose temose pateiktus atsakymus ir į tavo naujus klausimus.
Įdėk pastangų, o nelauk sukramtyto kąsnio, įdėto tiesiai į burną, kad ir pačiam nebereikų nieko daryti.
O dabar, jeigu turi tikrai NUOŠIRDŽIŲ klausimų iš jau tavo PERSKAITYTOS Urantijos Knygos kurios nors dalies, mielai tau atsakysiu, kad ir kitiems būtų perteikta gilesnė šviesa.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-07-02 23:22:38
Vaidui,
Na gi panagrinėkim atsakymus į mano paprastus klausimukus:
1. KLAUSIMAS: Ar tu esi matęs UFO?
ATSAKYMAS: "Ir negaliu trumpai atsakyti į tavo klausimus, į visus tris galiu atsakyti ir taip ir ne, nes tam yra priežasčių. Ir angliškas 'UFO' lietuviškai 'NSO' galėtų vadintis, nežinia ar tai ateiviai ar dvasios - bet kažką neatpažinto skraidančio matėm dešimtys žmonių kelis kartus."
Papildomas klausimas: Vadinasi tu, Vaidai matei ufo, ar kažkas kitas iš urantų? Nepyk, bet nelabai supratau...Išvada būtų tokia, jog urantai mato UFO.
2. KLAUSIMAS: Ar tu esi Dievas?
ATSAKYMAS: "Žmonės gali būti daugiau ar mažiau panašūs į Dievą savo vykdoma valia, jeigu žmogus daro gerus darbus - tai per jį pasireiškia Dievo gerumas, nors tas žmogus ir nėra Dievas, kažkuria prasme. Jeigu sąmoningai padarei kąnors blogo, tai to veiksmo padarinių išorėje nebesugrąžinsi, tačiau tikrai suvokęs savo klydimą ir gailėdamasis gali pakeisti savo sąmonę - dvasinius vidinius nusistatymus - sielą. Manau esu sąžiningas, todėl negaliu atsakyti trumpai."
Papildomas klausimas: Na tikrai atsakymas netrumpas, bet lyg kiek supratau, būtų - Ne. (?) Išvada: urantai nėra dievai, vadinasi jie gali klysti?
3. KLAUSIMAS: Ar tavo nuodėmės atleistos?
ATSAKYMAS: ... ?
Išvada: a) urantai nežino b) urantai nenori sakyti c) evoliucijos teorijos šalininkams nereikia nuodėmių atleidimo.
Na, o dabar klausimai man:
1. KLAUSIMAS: Ar Dievas gali pasireikšti per žmogų, kuomet žmogus daro gerus darbus, ar yra tyro/doro charakterio?
ATSAKYMAS: Ne. Žmonės visi nusidėjo, ir Jėzus sakė, kad žmogaus širdyje yra tik blogi dalykai, todėl žmogus pats iš savęs negali būti tyro ar doro charakterio.
2. KLAUSIMAS: Ar yra kokia asmenybė kuri skaičiuotų nuodėmes, jas registruotų galbūt su tikslu persekioti tokių nuodėmiu atlikėjus?
ATSAKYMAS: Taip, yra. Dievas yra Teisingas Dievas, todėl žmogus gaus atpildą už kiekvieną savo darbą, už kiekvieną ištartą žodį. Dievas yra Kūrėjas, Jis labai protingas, todėl jam nėra problemų suskaičiuoti mūsų nuodėmes. Pačioje seniausioje knygoje, t.y. Jobo kng. pasakyta: "Žmogus dienos yra tiksliai nustatytos ir mėnesiai suskaičiuoti. Tu nustatai jam ribą, ir jis jos neperžengs." Tačiau, tų nuodėmių, kurios yra nuplautos Jėzaus krauju, jos neįskaitomos tikinčiajam.
3. KLAUSIMAS: Jeigu žmogus gailisi tai ar ne savaime pasikeičia to žmogaus sąmonė ir siela, kam dar verta kalbėti kad kažkokia asmenybė atleidžia, ką duotų tada toks dar papildomas atleidimas?
ATSAKYMAS: Ne. Savaime niekas šiame pasaulyje nevyksta.
4. KLAUSIMAS: Jeigu žmogus kurnors klydo, o tada persigalvojo ir daugiau nesielgs blogai, ar jam dar gręsia kad kažkur stūgso asmenybė kuri jam neatleido, ir dar nori su juo suvesti sąskaitas?
ATSAKYMAS: Taip.
5. KLAUSIMAS: Nuo ko priklauso žmogaus sąmonės keitimąsis, nuo žmogaus pasirinkimų, ar nuo išorės kitų dalyvių?
ATSAKYMAS: Nuo žmogaus pasirinkimų.
6. KLAUSIMAS: Nuo ko keičiasi žmogaus siela?
ATSAKYMAS: Nuo gimimo iš naujo.
Gal ir mano užduotą 3 klausimą, bei papildomus klausimus galėtum gal atsakyti?
Ačiu.
Sysas
2008-07-02 23:18:27
Algimantui, ačiu už atsakymus, bet jei nesunku gal gali trumpai ir paaiškinti:
1. KLAUSIMAS: Ar tu esi matęs UFO?
KLAUSIMAS: Kaip jie atrodė?
2. KLAUSIMAS: Ar tu esi Dievas?
ATSAKYMAS: Tėvo sūnus - dvasioje VIENA su Tėvu.
KLAUSIMAS: Vadinasi tu esi Dievo Sūnus, kaip ir Jėzus?
3. KLAUSIMAS: Ar tavo nuodėmės atleistos?
KLAUSIMAS: O jei nepaslaptis, kas ir kada jas tau atleido?
Dėkui:)
Sysas
2008-07-02 23:11:33
Tik SMALSUOLIAMS:
1) Taip.
2) Tėvo sūnus - dvasioje VIENA su Tėvu.
3) Taip.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-07-02 22:30:14
Labas, Sysai, nepraėjo nė diena kai uždavei klausimus, aš nesilankau čia taip dažnai. Ir negaliu trumpai atsakyti į tavo klausimus, į visus tris galiu atsakyti ir taip ir ne, nes tam yra priežasčių. Ir angliškas 'UFO' lietuviškai 'NSO' galėtų vadintis, nežinia ar tai ateiviai ar dvasios - bet kažką neatpažinto skraidančio matėm dešimtys žmonių kelis kartus. Žmonės gali būti daugiau ar mažiau panašūs į Dievą savo vykdoma valia, jeigu žmogus daro gerus darbus - tai per jį pasireiškia Dievo gerumas, nors tas žmogus ir nėra Dievas, kažkuria prasme. Jeigu sąmoningai padarei kąnors blogo, tai to veiksmo padarinių išorėje nebesugrąžinsi, tačiau tikrai suvokęs savo klydimą ir gailėdamasis gali pakeisti savo sąmonę - dvasinius vidinius nusistatymus - sielą. Manau esu sąžiningas, todėl negaliu atsakyti trumpai. Galiu tau užduoti klausimus:
Ar Dievas gali pasireikšti per žmogų, kuomet žmogus daro gerus darbus, ar yra tyro/doro charakterio?
Ar yra kokia asmenybė kuri skaičiuotų nuodėmes, jas registruotų galbūt su tikslu persekioti tokių nuodėmiu atlikėjus? Jeigu žmogus gailisi tai ar ne savaime pasikeičia to žmogaus sąmonė ir siela, kam dar verta kalbėti kad kažkokia asmenybė atleidžia, ką duotų tada toks dar papildomas atleidimas? Jeigu žmogus kurnors klydo, o tada persigalvojo ir daugiau nesielgs blogai, ar jam dar gręsia kad kažkur stūgso asmenybė kuri jam neatleido, ir dar nori su juo suvesti sąskaitas? Nuo ko priklauso žmogaus sąmonės keitimąsis, nuo žmogaus pasirinkimų, ar nuo išorės kitų dalyvių? Nuo ko keičiasi žmogaus siela? Sudie.
Vaidas
2008-07-02 17:17:58
laukiam bukit geri atsakykit i 3 Syso klausimus;labiausia laukiu ka mano brolis Algimantas,brolis Petras ir kiti...mes laukiam jusu nuomones.aciu.su meile.
laukiantysis ats.
2008-07-02 15:51:20
Na nepykit, bet aš vistiek pasikartosiu, jei Vaidas neatsako, tai gal kas kitas iš urantų atsakys?
Ar gali trumpai atsakyti, be jokių ivedžiojimų, pvz., į kelis šiuos klausimus:
1. Ar tu esi matęs UFO?
2. Ar tu esi Dievas?
3. Ar tavo nuodėmės atleistos?
Jei esi sąžiningas, manau galėtum atsakyt vienu ar keliais žodžiais. Tokiu būdu įmanoma normali diskusija. Ačiu.
Sysas
2008-07-02 13:43:08
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.