Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Mielas Audriau, tu iš pagrindų NESUVOKI mano paaiškinimų, nes viską matuoju vien tik savo intelektų, o ne sielos aukštesniu TĖVUI ATSIVĖRUSIU protu. Dėl to nesuvoki, kad net ir nenatūrali mirtis, nors pakeičia žmogaus likimą, bet jis netampa prastesniu ar menkesniu likimu. Tiesiog tampa kitoks ir tiek.Juk aš rašiau ne kartą, kad Tėvas VIEN TIK MYLI VISUS VIENODAI, NET IR PRIEŠ JĮ KELIANČIUS MAIŠTĄ.
O nenatūrali mirtis yra visada PRIEŠLAIKINĖ MIRTIS, KADA MIRTINGASIS DAR NĖRA SUKAUPĘS VISO ŽMOGAUS PATYRIMO URANTIJOJE. Jėzus tokį patyrimą jau sukaupė sulaukęs 29 metų. Jėzus šaimos turėti negalėjo, kad nepaliktų dieviško palikuonio, kurį žmonės būtų pavertę savo stabu. Todėl jam buvo draužiama, kaip įsikūnijusima Sūnui Kūrėjui, kurti šeimą. Tačiau jis su KAUPU įvykdė vaikų auklėjimo užduotį, nes išauklėjo po savo Tėvo tragiškos mirties, kai Jėzui tebuvo 14 metų, kitus net aštuonis savo brolius ir seseris.
Žmogiškasis patyrimas numato gimimą, o taip pat natūralią mirtį, fizinį augimą, šeimos sukūrimą, vaikų išauklėjimą - nebūtinai savo biologinių, gali būti įvaikinti ar net neįvaikinti, svarbu, kad būtų perteikiama tėvo ar motinos meilė ir šviesa. Tą galima pasiekti tik per įtikėjimą į TĖVĄ, nes be įtikėjimo yra tik klaidžiojimas ir dėl to patyrimas bus vaikams perteikiamas iškraipytas, kaip, sakykim, net ir mūsų svetainėje besilankančių dogmatų tikinčiųjų katalikų. Tačiau tai toks jų pasirinkimas.
Natūrali mirtis ir yra senatvės mirtis, o ne dėl apsinuodijimo.
Tėvas yra VIENAS KŪRINIJAI, NĖRA URANTŲ TĖVO IR TAVO TĖVO, KAD JIS BŪTŲ KITAS.
Tėvas myli visus ir saugo visus, tačiau, sakykim, tu greičiau pažeisi Tėvo valią, negu ĮTIKĖJĘS JO SŪNUS. Dėl to tu susilausi skausmingų pasekmių, dėl pirežasties-veiksmo-pasekmės dėsnio pasireiškimo visoje kūrinijoje. Tuo tarpu Tėvas nesikiša į tavo laisvos valios panaudojimą. Tam ją Jis tau ir davė, o priedo dar ir savo dvasią, Minties Derintoją, padovanojo, kad tik ĮTIKĖTUM, ir MOKĖTUM NAUDOTIS TĖVO SUTEIKTA LAISVA VALIA VISŲ LABUI, SULIEDAMAS JĄ SU TĖVO VALIA.
Štai tada niekada nesusilauski TRAGIŠKOS PRIEŠLAIKINĖS MIRTIES.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-06-30 21:31:31
Čia internetinės svetainės adresas visas paskirtas Satja Sai Babai.http://www.sathyasai.lt/index.php?id=151. Todėl dar vieną svetainę kurti jau šitoje Urantijos Knygos svetainėje manau, kad nereikia, tam šios svetainės forume yra atskirai sukurta tema, kurioje ir galima nagrinėti klausimus susijusius su Satja Sai Baba. Neplakim visko į vieną krūvą nežiūrint , kad tie dalykai iš tikro yra labai šviesūs ir mokantys. Tam yra begalės kitų svetainių nagrinėjančių dvasinius klausimus, kaip, kad ir tie taip pat čia jau ne kartą minėti ir nagrinėti Pakylėtojų Valdovų laiškai.
rimantas ( Kaunas )
2008-06-30 09:25:15
Mielas Evaldai, tikrai, Rimantas yra teisus - mūsų svetainė yra skirta Urantijos Knygai ir mūsų pačių ASMENINIAM GYVAM DVASINIAM RYŠIUI SU TĖVU.
Todėl visa ko pagrindas mūsų svetainėje yra ne kiti mokymai, bet Urantijos Knygos apreiškimas ir Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL, kuriame Kristus kalba šiandieniam žmogui vėl, beje ir apie Urantijos Knygos apreiškimą taip pat.
Tuo tarpu kiti apreiškimai ar Sai Babos mokymai turi savo atskiras svetaines. Dėl to tiems, kuriems reikia TIK jų dėstomo lygio dvasinių tiesų, ten jas ir suras, nesitikėdami nieko daugiau.
O atėję į mūsų svetainę šie mūsų sielos broliai ir sesės žinos, kad čia jie gali rasti tai, ko neras NIEKUR KITUR - MŪSŲ GYVĄ PATYRIMĄ SU TĖVU, PASIDALINAMU SU MŪSŲ SIELLOS BROLIAIS IR SESĖMIS MŪSŲ FORUME, IR SUŽINOTI, KAIP GI PASIEKTI GYVĄ RYŠĮ SU TĖVU, KAIP GI JĮ ATRASTI SAVYJE, KAD PAJAUSTUM ĮTIKĖJIMO PILNATVĘ, O TADA IR PALAIMĄ.
Mielas Evaldai, aš būtent Sai Babos mokymus labai giliai studijavau, kada dar Lietuvoje nebuvo net angliškos Urantijos Knygos. Ir jie mane labai kėlė aukštyn dvasinėmis kopėčiomis. Tačiau šiandien - tai jau praeities laiptelis, kuris mūsų svetainei yra jau PER mažas, kuriai reikia jau DAUG didesnės erdvės, ir kurią ji ir pati siūlo visiems be išimčių.
Tad, ir tu, mielas Evaldai, ženk ant aukštesnio laiptelio - atėjo laikas ir tau augti toliau, todėl nestabdyk SAVOJO augimo Sai Babos studijomis daugiau. Pradėk rimtai studuuoti Urantijos Knygą ir Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL.
Tada ir pats pamatysi, kiek jie išplės tavo supratimą ir apie Tėvą, ir apie tarnavimą, bet kas nuostabiausia, leis tau pačiam atrasti Tėvą ir su Juo užmegzti ryšį ir bendrauti.
Ir ateis laikas, jeigu šitą kelią pasirinksi pats, kada ir tu galėsi mokyti kitus, ir ne iš Sai Babos knygų, kurios tau šiandien dar daro įspūdį, bet DIDESNE ŠVIESA, gauta tiesiai iš Tėvo, kaip ją dabar gauna ir Sai Baba.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-06-30 09:51:13
Vieną puslapį turiu. Jis - tuščias. Turėdama norą galėčiau jį užpildyti, tačiau manau, kad šį darbą turi atlikti skaitytojas pats, kitaip - Satja Sai Babos,- tuščia.
Rūtelė Gėlytė ruteleg
2008-06-29 20:32:10
Labai dėkoju Algimantui už nuoširdžius atsakymus, už paaukotą laiką. Gal galima naują temą forume atidaryti apie Satją Sai Babą.Tenai būtų galima įkelti Sai Babos knygas. Aš asmeniškai turiu beveik užbaigęs redaguoti "Sai Baba kalba vakarams". Netyčia nuo draugo gavau atsviestus knygos lapus, nuskanavau, paverciau i word dokumentus. Vieno puslapio nebuvo. Bet gal kas turi? Galėciau atsiųsti suredaguotą knygą. Manau ji labai daug kam pagelbėtų dvasiniame kelyje. Gal kas žino kokių dar yra sai Babos knygų, kur jų gauti,gal galima internetu parsisiųst tekstų? O "Sai Baba kalba vakarams", jei kam įdomu, galiu atsiųst internetu.
Evaldas Ruskys
2008-06-29 17:50:28
Matau, kad mano kuklus pasisakymas įliejo energijos ilgai kalbai. Tačiau žodžius ir darbus reikia matuoti, o ne tikėti jais. Taigi, gerbiamieji, dėkite viešakalbes į šoną,- sotu jų, ir nesidangstykite maldomis. Ir matysiu, ar yra ką matuoti, ar tuščia tų darbų.
rūtelė
2008-06-29 15:48:10
Mielieji, kol žmogus nėra atradęs TĖVO, tol jis ir nevadina Jo TĖVU, MYLIMU IR MYLINČIU TĖVU.
Todėl ir vyrauja tik tušti kaip cimbolų skambėjimas žodžiai, nepripildyti Tėvo meilės ŠVIESA, KURIOJE NEGYVIEMS IR ŽMONES PAVERGIANTIEMS BAŽNYTINIAMS RITUALAMS NĖRA VIETOS.
Tai dabartinių fariziejų bažnyčios, kuriose eina koja kojon valstybės vadai ir bažnyčios hierarchai. Todėl pasaulyje vyrauja chaosas, kuris tik gilės, o karų tik daugės, terorizmas tik plis, nes šitaip kariauja TIKINKIEJI Į SAVAS NEGYVAS BAŽNYTINES DOGMAS.
Ir tik VIENAS VIENINTELIS KELIAS VEDA Į RAMYBĘ - TĖVO ATRADIMAS SAVYJE. Ne Aukščiausiojo, ne Dievo, bet TĖVO, ko taip niekaip nesuvokia kai kurie katalikai besilankantys mūsų Forume.
Aukščiausiasis yra AUKŠČIAUSIOJI BŪTYBĖ ir šiuo metu dar neveikia iš viso. Tai vienintelė patirtinė Dievybė, kurios veikla bus ateinančiame visatos amžiuje. Todėl NEPAINIOKITE TĖVO ir AUKŠČIAUSIOJO. TAI DU SKIRTINGI ASMENYS.
Griuvimas jau vyksta DABAR, PER BAŽNYČIOS IR VALSTYBĖS VEIKIMĄ, SIEKIANT SAVAUDIŠKŲ INTERESŲ PATENKINIMO KIEKVIENOS INSTITUCIJOS HIERARCHAMS, NES JIE NĖRA ĮTIKĖJĘ, DĖL TO YRA AKLI IR VEDA Į PRAŽŪTĮ, TIEK RELIGIJĄ, TIEK VALSTYBĘ, O TUO PAČIU IR PASAULĮ, NES TOKIA PADĖTIS YRA VISOJE URANTIJOJE, NE TIK LIETUVOJE.
Būtent kad griuvimą sustabdytume, o tai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, aš jums ir siūlau ir raginu - ATRASKITE TĖVĄ SAVYJE. Štai kur yra vienintelis KŪRIMO ŠALTINIS - TĖVAS.
Jūsų sielos griovėjas yra dabartinė negyva bažnyčia ir savanaudiškų politikų primesta išnaudojanti jus kiekvieną dabartinė valstybė.
Ir jeigu jūs šito nesuvokiate, tai rizikuojate savo IŠLIKIMU, NES JŪS, KIEKVIENAS, ESATE SAVOJO KELIO, PASIŪLYTO JUMS TĖVO ASMENIŠKAI, PASIRINKIMO LAISVA VALIA ŠEIMININKAS.
Rinkitės, nes mūsų laukia rimti darbai, o ne aimanavimai dėl to, kad aš noriu naikinti bažnyčią. Ji PATI SAVE NAIKINA, NET ŠITO NESUVOKDAMA. Dėl to, kad pati yra AKLA.
Tėvo SIELA kiekviename iš mūsų yra GYVA, ir kada ji atranda TĖVĄ, pati ir palieka negyvą ritualinę bažnyčią, ir ateina į mūsų gyvąją ROJAUS TREJYBĖS šventovę.
Ir liks visiškai tuščios negyvos bažnyčios, nes vis daugiau bus pabudusių GYVŲJŲ SIELŲ, KURIOMS REIKĖS NE RITUALŲ, BET GYVOJO TĖVO VANDENS IR GYVOSIOS DUONOS.
Ir būtent šitą kelią aš jums ir siūlau. Visiems. Be jokio išsikirtinumo.
Tačiau nevisi išdrįsite juo eiti. Bet tai jau jūsų reikalas. Mano reikals jus kviesti ir raginti, o atėjusiems į mūsų gyvąją ROJAUS TREJYBĖS šventovę, padėti atrasti Tėvą savyje GYVOMIS PAMALDOMIS.
O tada savo patyrimu palyginsite, kaip diena nuo nakties skiriasi iš sielos einančios maldos ir ritualinės iš maldaknygių skaitomos.
Aš jus kviečių į gyvąjį Tėvo kelią Tėvo vardu ir Jo įgaliotas, Amžinojo Sūnaus-Kūrinijos Motinos-Brolio vardu ir jo įgaliotas, Begalinės Dvasios-Kūrinijos Motinos Sesės vardu ir jos įgaliotas, kviečiu jus VISUS Rojaus Trejybės visų trijų asmenų vardu ir jų įgaliotas.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile
Algimantas
2008-06-29 14:46:09
Mielieji, jeigu bažnyčia neštų GYVĄ ŠVIESĄ, tai seniai būtų nebelikę nei katalikų, nei protestantų, nei pravoslavų, nei musulmonų, nei budistų, nei kitų susigalvotų pačių žmonių religijų, o būtų vien tik TĖVO VAIKAI, SIELOS BROLIAI IR SESĖS, garbinantys TĖVĄ, AMŽINĄJĮ SŪNŲ-KŪRINIJOS MOTINĄ-BROLĮ, IR BEGALINĘ DVASIĄ-KŪRINIJOS MOTINĄ SESĘ. Ir planetoje vyrautų TAIKA IR RAMYBĖ, o visi žmonės tarnautų meilės vedami ir dirbtų BENDRADARBIAUDAMI VISŲ LABUI.
O šiandien bažnyčiose yra GŪDI ir NEGYVA TAMSA. Ir jos niekada nepavers ŠVIESA pati BAŽNYČIA, NES TADA JI PATI SUBYRĖS.
Šiandien bažnyčia yra vien tik RITUALINĖ.
Tuo tarpu aš jus mokau GYVOJO RYŠIO SU TĖVU, ATRASTU SAVYJE.
Šito nemoko jokia pasaulio religija ir jokia bažnyčia.
Bažnyčia jus klupdo prieš ritualinį dievą, o aš jus KELIU STOTIS IR ATSITIESTI PRIEŠ TĖVĄ SU MEILE IR NUOŠIRDŽIAI GYVU PASIKALBĖJIMU PRADĖTI BENDRAUTI SU JUO KAIP JO SŪNUI AR DUKRAI.
Tai du skirtingi lygiai - vienas amžinos gyvybės ir meilės pilnas, kitas negyvas ir pilnas vidinės baimės vergystės ir išorinio tuščio lankstymosi.
Tačiau renkatės jūs - KIEKVIENAS ASMENIŠKAI.
Norite kančios ir ligų, likite ritualinės bažnyčios dvasinėje tamsoje.
Norite amžinybės gyvo meilės patyrimo ir tarnavimo savo sielos broliams ir sesėms - rinktis turėsite mano jums rodomą kelią. Vidurinio kokio nors kelio NĖRA.
Daug ką šis gyvas kelias ir baugina, ir akina. Nieko nepadarysi. Bažnyčia padarė savo darbą per kartų kartas skleidusi kardu ir inkvizicija baimę ir ritualus, laužus ir apeigas, kurios ir šiandien yra tos pačios negyvos bažnyčios kertinis akmuo.
Todėl atėjo jūsų apsisprendimo metas. Arba jums teks atsimerkti, arba ir toliau egzistuoti ir mirti kančiose ir baimėje. Bet toks bus JŪSŲ APSIPRENDIMAS LAISVA VALIA.
Aš jums tam ir kalbu, kad vis tik APSISPRĘSTUMĖTE SU KUO JŪS - SU TĖVU, ar su NEGYVA BAŽNYČIA. Protui nuraminti tokia bažnyčios siūloma negyvų ritualų apgaulė tinka.
Tačiau sielai žadinti ir ją girdyti ir maitinti gyvuoju vandeniu ir gyvąja duona yra tik TĖVO GYVASIS KELIAS. Ir jokiais užliūliavimais apie bažnyčios NAUDĄ tokio gyvo kelio niekaip nepakeisi.
Jūs turite suvokti labai liūdną tokį faktą, kad iš Urantijos yra labai mažai žmonių pažadinama iš vadinamosios materialios mirties miego jau trečią dieną. O taip yra todėl, kad BAŽNYČIA neduoda žmogui rakto nuo PRISIKĖLIMO, kuris yra ne kas kita, kaip ĮTIKĖJIMAS - tai GYVENIMAS TĖVO DVASIA. Bažnyčia suteikia tik TIKĖJIMĄ - tai ritulų atlikimą ir tikėjimą Dievo dogma. Tikėjimas ir įtikėjimas skiriasi kaip naktis nuo dienos.
Aš jums siūlau ĮITIKĖJIMO DIENOS KELIĄ.
Ir palikite bažnyčią tiems bailiams ir nenorintiems šviesos nei Lietuvai, nei pasauliui.
Tegu jie mušasi sau į krūtinę: "esu kaltas, aš kaltas, esu nusidėjėlis," ir tuo dar daugiau save skriaudžia.
O jūs, KIEKVIENAS, drąsiai stokitės ir nuoširdžiai kreipkitės į Tėvą savais nuoširdžiais maldos žodžiais: "Mylimas Tėve, aš myliu ir garbinu tave, kad tik tu išlaisvinai mane iš nuodėmės ir nesu aš kaltas ir nuodėmingas, nes būtent per gyvą ryšį su tavimi pajaučiau tavo meilę savyje, ir pats nustebau, kaip visos nuodėmės ištirpo ir aš tapau LAISVAS NUO NUODĖMIŲ. Aš šlovinu ir garbinu tave ir trokštu dar labiau atsiduoti tavo vedimui iš vidaus, kad galėčiau vis labiau panašėti į tave ir nešti tavo šviesą visiems mano sielos broliams ir sesėms, kurie taip pat pilni bažnytinės baimės, kad ir jie pajustų, kokią yra nuostabi laisvė nuo nuodėmės, kurią tu suteiki KIEKVIENAM TAVE ATRADUSIAM SAVYJE. Ačiū tau, mylimas Tėve, kad iki tol klūpojusi tu pakėlei, kad eičiau tavo gyvuoju keliu, visą laiką tave turėdamas ir jausdamas savo viduje ir žinodamas, kad niekada nebereikia pulti prieš tave ant kelių tik išoriniais ritualais, bet reikia atsiverti tau savo siela ir šitaip ji tampa tyra ir skaisti šitame dvasiniame gyvame ryšyje su tavimi, nes tik šituo ryšiu ji ir prisipildo tavosios skaistybės ir tyrumo. Ačiū tau, kad tu vedi mane ten, kur tu žinai daug geriau už mane, kur man yra geriausia vieta, kad galėčiau atsiskleisti taip, kaip tu esi ir numatęs, kad aš turėčiau atsiskleisti vykdydamas tavo valią iš meilės tau. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen."
O tiems, kurie domisi Sai Baba, siūlau paskaityti kitas mūsų Forumo temas, nes apie jį jau esame daug kartų kalbėję. Tai nuostabus Tėvo Sūnus, šiuo metu įsikūnijęs žmogaus pavidalu ir moko žmones Dievo sampratos. Jis remiasi Vedomis, dėl to jo mokyme egzistuoja atmos-sielos įsikūnijimai reinkarnacijų būdu kituose gyvenimuose, nors šito iš tikrųjų nėra. Tačiau jo misija yra ne atstatyti tiesą, bet palaikyti dabartinę esamų žmonių susigalvotų religijų būklą bent jau tokioje padėtyje, kokioje jos yra šiuo metu. Dėl to jis remdamasis Vedomis, kurios yra irgi žmonių minčių suvestinė labai iškraipanti Dievo sampratą, ragina žmones būti NUOŠIRDŽIAIS SAVOSIOS religijos tikinčiaisiais.
Sai Baba aiškina apie MEILĖS DIEVĄ. Tačiau iš esmės Sai Babos mokymas yra analogiškas Jėzaus mokymui. Net kai kurie palyginimai visiškai sutampa. Jis sako, kad šis gyvenimas yra tik tiltas į aukštesnį. Dėl to nereikia statyti namo ant tilto, nes čia yra labai laikinas gyvenimas. Tą patį sakė ir Jėzus, kad su savo apaštalais jie ėjo per tiltą. Kai kurie iš jų pirmą kartą matė tiltą. Jėzus aiškino, kad tiltas sujungia du upės krantus. Taip ir žmogaus dabartinis gyvenimas yra tik tiltas į dvasinį gyvenimą, dėl to ant tilto niekas nestato namų.
Ir Sai Babos, ir Jėzaus šito trumpo, bet labai vertingo mokymo esmė yra ta, kad šitame pasaulyje reikia taip pat remtis dvasinėmis vertybėmmis, kurios yra amžinos, o ne šito pasaulio tik materialiomis vertybėmis, nes šis pasaulis yra laikinas perėjimo taškas, kaip tiltas, dėl to negalima vertybių matuoti vien tik tuo, ką matai šiame pasaulyje. Toks požiūris yra labai siauras ir trumparegiškas.
Sai Baba jau nuo keturiolikos metų paliko tėvų namus ir pasakė jiems, kad nuo šiol jis nebepriklauso jiems, o priklauso visiems žmonėms. Ir padėjo mokyti žmones gilesnės išminties.
Jis savo misiją dabar tęsia, nes ją devynioliktajame amžiuje buvo pradėjęs kaip Širdi Baba. O po savo misijos dabartinės dalies užbaigimo, šiek tiek daugiau kaip po dvidešimties metų, praėjus dar aštuoneriems metams, jis vėl pakartos savo įsikūnijimą žmogiškuoju pavidalu kaip Prema Sai ir tada, per maždaug šimtą metų, bus jo VISOS TRIJŲ DALIŲ MISIJOS UŽBAIGIMAS.
Tačiau tai nėra reinkarnacija, kaip ją supranta Vedos arba žmonės, kada po mirties ta pati siela vėl sugrįžtą į šitą patį pasaulio. Šitokios reinkarnacijos nėra. Tuo tarpu Sai Babos yra tokia DIEVIŠKA ŽMONIŲ DVASINIO ŠVIETIMO MISIJA, ir kad ją įvykdytų jis turi įgauti žmogiškąjį pavidalą, kad su juo galėtų bendrauti žmonės Urantijoje.
Aš manau, kad Sai Baba yra mūsų visatos, Nebadono visatos, vieno iš dviejų Sutvėrėjų ir Valdovų - Šeimininko SūnaUs Kūrėjo-Jėzaus Rojaus Brolis, turintis Sūnaus Arbitro dvasinė kategoriją.
Sūnūs Kūrėjai yra kilę iš Tėvo ir Amžinojo Sūnaus, kurį krikščionybė kaip tik supainiojo su Jėzumi, o Sūnūs Arbitrai yra kilę iš Amžinojo Sūnaus ir Begalinės Dvasios, kurią krikščionybė irgi supainiojo su Šventąja Dvasia. Šventoji Dvasia yra Sūnaus Kūrėjo Partnerės Vietinės Visatos Motinos Dvasios dvasia. Tuo tarpu pati Vietinės Visatos Motina Dvasia yra kilusi iš šios Begalinės Dvasios.
Taip kad nei Jėzus, nei Šventoji Dvasia nėra Rojaus Trejybės nariai. Šventoji Dvasia iš viso nėra ASMUO, ji yra Vietinės Visatos Motinos Dvasios - kuri yra ASMUO - PASIREIŠKIMAS VIETINĖJE VISATOJE.
Kadangi dabar, PO SAVO PASKUTINIOJO ĮSIKŪNIJIMO JĖZAUS PAVIDALU, mūsų Sūnus Kūrėjas UŽSITARNAVO AUKŠČIAUSIĄJĄ VALDŽIĄ SAVO VISATAI, tai ją valdo nebe Tėvo vardu kaip Tėvo regentas, bet savo paties vardu, ir ją valdo taip, kaip ją valdytų pats Tėvas būdamas joje asmeniškai, todėl jis daro viską, kad tik dėl Liuciferio ir Šėtono maišto sukeltos tamsos labai liūdnų pasekmių išlaisvintų tiek Satanijos sistemą, kurioje yra ir Urantija, ir dar 618 žmonėmis apgyvendintų planetų, ir mūsų Urantijos dvasinį lygį pakeltų nors kiek iš šitokio dvasinio nuosmukio, iš dabartinės gūdžios tamsos, o tada jau keltų į kuo aukštesnį, kad apšviestų visą žmoniją dar ryškesne šviesa, kokia ir yra Urantijos Knyga ar Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL.
Dėl to mūsų Sūnus Kūrėjas ir siunčia kitus Tėvo Sūnus su tokiomis misijomis, apie kurias nerašo net Urantijos Knygos apreiškimas.
Ir labai gaila, kad Sai Babą visaip šmeižia labai daug kas. Tamsuoliai katalikai net ir mūsų Forume tą darė, patys nesuvokdami, kad tuo daro nuodėmę.
Sai Baba yra TĖVO MEiLĖ IR ŠVIESA SKIRIA DABARTINEI ŽMONIJAI. Ir jo visi mokymai yra kupini meilės ir šviesos. Todėl ir knygos su jo mokymais yra puikios. Jos yra lengvai skaitomos, labai nuoseklios. Ir toli pranoksta Naująjį Testamentą. Ir jos labai tinka žengiantiems pirmuosius žingsnius dvasiniame kelyje, nes yra paprastos, bet tuo pačiu gilios su dabartinio gyvenimo pavyzdžiais.
Sai Baba savo meilę ir šviesą dalina gausiai. Jis yra tikras meilės ir šviesos švyturys dabartiniame pasaulyje. Jis net materializuoja įvairius daiktus, kad tik pamalonintų žmogų ir patrauktų jį link dvasinių vertybių.
Tačiau žmogus yra tingus ir dėl to be blizgučių mažai ko iš Sai Babos nori. Sai Baba sako, jog pas jį atvažiuoja milijonai žmonių, tačiau tik kas šimtasis žino, ko jis pas jį atvažiavo. Iš tų kas šimto, vėl tik kas šimtasis supranta tą, ko jis moko. O iš tų suprantančių, vėl tik kas šimtasis jo mokymų laikosi.
Ir išeina taip, kad labai nedaug kas gyvena Sai Babos siūloma meile ir dvasine šviesa. Visi kiti apsiriboja irgi tik ritualais ir švenčių šventimu, kaip katalikai negyvose bažnyčiose.
O juk dvasinis kelias reikalauja nuolatinių pastangų KASDIEN. Deja, tik nedaugelis jas deda.
Būtent dėl to aš jus raginu atrasti Tėvą savyje, kad pajustumėte Tėvo GYVOJO KELIO SALDUMĄ, IR TADA KASDIENĖS JŪSŲ PASTANGOS EINANT ŠITUO KELIU JUMS TEIKS MALONUMĄ, O NE VARGINS IR SEKINS.
Ir tik tada jūs pajausite kad iš kataliko pavirtote mylinčiu visus sielos broliusi r sese Tėvo sūnumi ir nustosite lankytis negyvoje bažnyčioje, nes bažnyčia tapsite kiekvienas, nes kiekviename iš jūsų gyvena Tėvo dvasia, Minties Derintojas, kuri jus ir atves į mūsų GYVĄJĄ, ROJAUS TREJYBĖS, šventovę.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-06-29 12:46:17
Nesutinku su totaliai negatyviu Algimanto vertinimu. Bažnyčia daugeli ieskanciu priglaude ir buvo nors ir netobula bet ištikima kaip motina, globojanti brestancias sielas, kurios laikui suėjus įgyja dvasines jegos įveikti įsčiose vaisių tausojusias užsklandas ir sutrupina vartus.
Sunaikinkite bažnyčią, valstybę, paleiskite visas institucijas ir jūs sukelsite visuotinį griuvimą. Jūs nepasitikite Aukščiausiuoju valdymu ir manote, kad jis neefektyvus ir vėluoja? Surinkite visas avis ir jūs pamatysite, - kol jos avys, jos ir bus avys, ar bažnyčioje, ar bet kur kitur, ir kiekviena jų turi galimybę pranokti bet kurią terpę. Žvelgti toli nereikia,- jūsų avys geria iš tos pačios balutės ir skęsta nesiliaudamos ginčytis, kivirčytis ir tuščiai plevėsuoti nenašiomis kalbomis juodindamos visa aplinkui, tarsi nuo to taptų baltesnės. Tačiau, lankos - baltos, juodos - avys, kas išmano, tas tegano.
Nė kiek neabejoju, jog mėginsite mane "apdoroti", liaudiškai sakoma "perspjauti", tačiau supraskite, pažįstančiam aukščiausiąjį valdymą - visos lankos yra baltos, o avys - šviesios.
rūtelė
2008-06-29 13:49:57
Visų pažengusiųjų Diev0 pažinimo kelyje norėčiau paklausti, gal teko girdėti apie knygą "Sai Baba kalba vakarams", kur jis kalba kaip šių laikų Avataras, t.y. Dievo įsikūnijimas? Tikslas - grąžinti pirminį Dievo suteiktą žinojimą, kuris laikui bėgant buvo iškreiptas. Kokia jūsų nuomonė apie šią knyga ir patį Sai Babą?
Evaldas Ruskys
2008-06-29 11:02:43
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.