Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Mielas brolį Olegai,ačiū už nuostabiai išdėstytas mintis už tokia protinga įžvalgą,kaip trokštu kuo skubiau šiuos, vyrai,jūsų nuostabius komentarus paskaityti savo dvasinėms sesėms,kurios,kol kas, neturi priėjimo prie šios svetainės.Linkiu geros dienos
Su meile
IRENA
2008-06-11 08:47:42
Patariu imti į rankas Urantijos knygą ir skaityti, ten atrasi atsakymus į savo gyvenimiškus klausimus. Ten aprašyta visa žmonijos kilmė, jos evoliucija. Imsi atrasti ir suprasti daug daug daigiau, nei dabar tikiesi. O svarbiausia tai, kad kiekvienas turime laisvą valią elgtis taip kiap norime, galime ir pan. Todėl ir matome įvairias pasekmes. Geras pasekmes žmonių, einančių įtikėjimo keliu, ir blogas pasekmes tų, kurie nepaiso Dievo Tėvo buvimo apskritai. Norint suprasti, atrasti tiesą, šviesą ne tik sau, bet ir kitiems paskleisti, būtina atrasti Tėvą savy. Gyvas įtikėjimas į Jį garantuoja atsakymą ir sprendimą į bet kokį klausimą. Tik viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus laisvos valios. Negalima priversti kitą žmogų įtikėti, gali tik pats, savo asmeniniu sąmoningu sprendimu pasirinkdamas kelią pas Tėvą. Keisiesi tu, pamažu ims keistis ir kiti.
Jurgita
2008-06-11 08:39:41
Ar lengva gyventi sveikai?
Gyventi sveikai dažniausiai reiškia tris punktus: valgyti mažai ir tik sveiką maistą, pakankamai judėti ir pakankamai ilsėtis, ramiai žiūrėti į gyvenimo negandas. Visi tai žino, o gyvena taip tik mažesnė žmonių dalis. Į klausimą, kodėl taip yra, žmogus linkęs atsakyti: todėl, kad tam reikia valios. O aš esu silpnavalis.
Manęs, tiesą sakant, niekada netenkino toks atsakymas. Netenkino pirmiausia evoliuciniu požiūriu.
Visi gyviai daugiau ar mažiau yra prisitaikę prie aplinkos. Tačiau atsitiko taip visai ne todėl, kad jie turi stiprią valią. Ne todėl zuikis graužia morkas, o lapė kremta paukštieną, kad zuikis ir lapė turi stiprią valią. Jūsų katė ramiai ilsisi saulėkaitoje pusę dienos ne todėl, kad perskaitė brošiūrą apie „autotreningą“. Ir visai abejotinai atrodo posakis, kad tik sužinojęs apie fotosintezę medelis iš visų jėgų stengiasi ištraukti iš žemės azotą bei vandenį, o iš oro - saulės spindulius bei anglies dvideginį.
Nieko panašaus! Viskas čia vyksta natūraliai, ir niekas jokių pastangų nededa! Tiesiog zuikiui į galvą neateina pagraužti vištienos, o lapei - sukrimsti morką. Jokios katės nepriversite septynias valandas per dieną dirbti, o vakare priverstine tvarka žiūrėti televizorių. O medelis niekad nepradeda vietoj vandens siurbti naftos. Ir visai ne todėl, kad šis zuikis, lapė, katė ir medelis - kažkokie ypatingi sveikuoliai. Jei jie mokėtų juoktis, tai tikrai juoktųsi iš tokios prielaidos.
Tad dabar paaiškinkite man, kodėl šiandien, pavyzdžiui, visos beždžionės miegojo, kiek ir kada norėjo, valgė bananus, kokosus bei žuvį. Patinai tiek, kiek norėjo, tiek santykiavo su patelėmis. O štai homo sapiensų, t.y. labai giminingos gyvūnų šeimos - antropoidų – rūšies, didesnė dalis šiandien:
pradėjo dieną nuo nesveiko kartaus rudo skysto stimuliatoriaus;
perbėgo akimis šleikštulį keliančius spausdintus tekstus apie tai, kas ką nužudė, apsuko ar apvogė;
po to pusvalandį sėdėjo automobilių kamštyje, keikdama bei kvėpuodama nuodingu anglies monoksidu;
tada priverstine tvarka atliko nepriimtinus, nervinę įtampą keliančius veiksmus; per pertrauką rijo nesveiku bulvių, riebalų ir mėsos gumulus;
kvėpavo žalingų žolių dūmais;
paskui vėl dirbo, nervingai žvilgčiodama į laikrodžius;
po to vėl kvėpavo nuodingom dujom;
tada dalis statėsi dar vieną - visai nereikalingą - urvą, dalis gėrė itin nesveikus kvaišalus ir kvėpavo dūmais. Dalis nežinia kam kilnojo svarsčius ar stumdė kamuoliukus;
vakare visi, kaip užburti, įsmeigė akis į nesveikai spindinčius ekranus, laukdami, kas ten kam trenks į snukį ar su kuo pasimylės; o vakare patinai pabandė santykiauti su patelėmis, bet daliai jų patelės atsakė „ne“, o kitiems tai tiesiog nekėlė didelio džiaugsmo.
tada atėjo priverstinio naktinio miego metas, tačiau nemaža dalis tam pasiduoti nenorėjo...
tada teko ryti tabletės, priverstinai sukeliančias miegą.
Visas šis košmaras vadinasi „normalus žmogaus gyvenimas“.
Tačiau visi žino: jis nesveikas. Normalus, bet nesveikas, t.y. nenormalus. Normalus, bet nenormalus. Jums nesisuka galva nuo tokių paradoksų?
Jis normalus, nes:
taip gyveno jūsų tėvai;
taip gyvena jūsų draugai bei pažįstami;
taip, kaip jūs slapčia tikitės, gyvens jūsų vaikai.
O iš ekranų bei tekstų ateinančios žinios apie garsius žmones jums tik patvirtina, kad normalu, jog per porą metų nesulaukus senatvės:
vieną mūsų rašytoją nužudo alkoholis;
kitus du– augliai;
vieną verslininką pražudo beprotiškas skraidymas;
o dar šimtą per keletą metų pradangins užsikimšusios kraujagyslės...
Tai normalu, nes žmogiška. Žinoma, man dar toli iki to, nes aš - kitoks. Aš - ypatingas!
Tiesa, kažkur šalia jūsų saujelė žmonių per daug nekeldami triukšmo:
keliasi patekant saulei ir geria vandenį;
juda, šoka, kvėpuoja, juokiasi;
valgo tiek ir tai, kas skanu, o skanu pasidarė tai, kas sveika;
šlykštisi svaigintis bei kvėpuoti dūmais;
dirba tiek ir tai, kas patinka ir todėl gerai sekasi;
šoka, apsikabina, mylisi su tuo žmogumi, kuris tau patinka ir kuriam tu patinki;
žaidžia su dėl to atsirandančiais vaikais;
miega tada, kada nori;
neskaito visokių baisių žinių. Tačiau „normaliai“ daliai žmonių jie atrodo įtartini. Jie, „normalių“ žmonių akimis – arba „zanūdos“, arba sekta. Gyventi šitaip - reiškia beprotiškomis valios pastangomis tapti „nenormaliu“. Na, argi tai protinga? Ne, nesąmonė, kad tam trūksta valios. Tam trūksta beprotystės ir drąsos.
Gyventi taip, kaip gyvena sveikai gyvenantys žmonės, gresia socialinių ryšių praradimu, tapatybės krize bei numatomu išprotėjimu. „Iš proto ten, toje jūsų sektoje, mane išves,“- sako žmogus. Nes „ten, sektoje, iš manęs padarys „zombį“- tvirtai priduria jis. Ir keistu stikliniu žvilgsniu šis protingas homo sapiensas eina miegoti, prarijęs tabletę, kad ryte vėl imtųsi įprastinės veiklos: neskanių skysčių bei dūmų, įtemto darbo bei spoksojimo į tekstus bei ekranus. Protas juk žino, ką daro. Mes gi ne sektantai ir ne zombiai, ar ne?
Olegas L.
2008-06-11 04:50:40
Mielieji, apie Tėvo fragmentus, Minties Derintojus, nežino nieko milijardai žmonių. Tačiau tuo pačiu jie vis tik žino, kad yra Dievas Tėvas, kad yra Dievo dvasia. O tai jau arčiau tiesos.
O Minties Derintojai dirba žmonių prote visiškai nepriklausomai nuo to, žino žmonės apie jų buvimą ar nežino. Ir kiek žmogus turi meilės, gėrio, gailestingumo kitiems žmonėms, noro padėti kitiems be jokio savanaudiško išskaičiavimo ir atlygio - tai ir yra Minties Derintojo sampratų poveikis žmogui, perteikiamų per jo pasąmonę miego metu, kada sąmonė yra atjungta.
Minties Derintojai mūsų protą sukilnina. Iš tikrųjų jie mūsų protą veda į aukštesnį lygį, į sielos morontinio proto lygį, kuriame vyrauja brolystės jausmai ir patyrimai. Todėl šitame sujauktame Urantijos dabartiniame gyvenime labai mažai kam pasiseka atsiduoti Derintojo vedimui iš vidaus. Dėl to ir vyrauja tarp mūsų ne meilė, ne gailestingumas, ne tiesa, ne brolystė, o agresija, pavydas, pyktis, baimė, kerštas - šeimose, gatvėje, politikoje, ekonomikoje, sporte, mokykloje, pasaulyje.
Štai tam, kad keistume visą pasaulį, turime atrasti Tėvą savyje, nes be šito pasaulio pakeisti tiesiog neįmanoma jokiomis sutartimis, moralėmis, etikomis, įstatymais, pažadais. Tai visiškai tušti dalykai, kurie niekada nebus įgyvendinti gyvenime niekur.
Ir tik atradus Tėvą savyje viskas atsistos į savo vietas.
Aš praėjusią savaitė lankiausi kalėjime ir mačiau, kaip pajaunėjo kalėjimo gyventojų amžius. O tai reiškia, kad ne tik jaunimas, bet visa žmonija ritasi į bedugnę, juk šitie jauni žmonės iš esmeės yra visuomenės balastas, kurį reikia dar išmaitinti. Tai akmuo po kaklu visai civilizacijai. Ir jo nepavyks ATSIKRATYTI niekaip, kad ir kaip kas jums mėgins įrodinėti, kad reikia griežtinti ar švelninti bausmes už nusikaltimus. Kelias yra vienas - kiekvienam asmeniškai atrasti Tėvą savyje, per gyvą ryšį su savo Minties Derintoju, bendrauti su Tėvu ir šitaip prisipildyti Tėvo meilės energijos virpesių, kurie transformuoja net žmogžudį į nekaltą ėriuką. Tokia yra galinga Tėvo meilės jėga - agresiją nugalėti gėriu ir meile. Būtent šito ir siekia, nuolat, kiekvieną akimirką kiekvienas Minties Derintojas. Tačiau pats žmogus tokiam Tėvo siekiui priešinasi. O Tėvas jo pasipriešinimo negali įveikti niekaip kitaip, kaip tik meile, ir dar nepažeisdamas Jo paties suteiktos žmogui laisvos valios.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-06-11 00:23:38
Bet ką veikia derintojai, kol tie žmonės dar gyvi - juk milijonai žmonių net neįtaria esant pas juos kažkokius derintojus.
dar klaus.?
2008-06-10 20:45:08
Minties Derintojai tų mūsų sielos brolių, kurie neatranda Tėvo ir neįtiki, mirusį protą laikinai palieka, kol jie bus pažadinti paskelbus jų buvusioje planetoje naują dieviškąją tvarką arba kada bus naujas tūkstantmečio kvietimas prisikėlimui pagal sąrašą. Tokiu būdu mirtingasis bus pažadintas sielos tapatybės pavidalu ir toliau bus lavinamas, kad tik susilietų su savo Minties Derintoju. Tačiau jeigu ir tada mirtingasis atstums Tėvą, tai jo tapatybė bus sunaiknta, o iš tokios mirties dar vieno prisikėlimo nebebus niekada. Tačiau toks buvo mirtingojo laisvos sprendimo patenkinimas. Laisva valia kūrinijoje yra aukščiausia, kad ir koks būtų sprendimas.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-06-09 22:55:00
O ką veikia derintojai, gyvenantys pas tuos žmones, kurie apie juos jokio supratimo neturėdami, nieko neatradę, taip ir miršta?
klaus.?
2008-06-09 18:32:25
Mielas Artūrai, kol žmogus pats Tėvo neatrado savyje, tol jam sunku patikėti, kad Tėvo dalelė, Minties Derintojas gyvena jo paties viduje. Tada tiesiog patikėk mano tau sakomu žodžiu, jeigu tu pasitiki manimi. O kada pats užmegsi gyvą ryšį su Tėvu, tada pats gausi mokymus iš jo asmeniškai skirtus tau ir savo PATYRIMU patvirtinsi, kad Minties Derintojas yra tavyje.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-06-09 16:10:57
Algimantai kaip žinoti, kad aš turiu minties derintoja?
Artūras
2008-06-09 08:54:34
Mielieji, iš Tėvo aš gaunu daug mokymų. Jie yra skirti MANO ASMENINIAM MOKYMUI. Ir jų aš niekam nepasakoju.
Tačiau Tėvas perduoda ir tokius mokymus, kurie skirti paviešinimui kuo didesniam skaičiui sielos brolių ir sesių, o kai kurie tik siauram ratui, priklausomai nuo jų DVASINIO NUOŠIRDAUS ATSIVĖRIMO.
Kadangi po mūsų gyvųjų pamaldų Dievo Tėvo ir Jo Sūnaus Jėzaus šventovėje mes susėdame prie bendro stalo ir kas ką atnešame ir sudedame ant stalo. Ir visi valgiai yra nuostabiai skanūs, nors jie yra paprasti, bet su TĖVO meilės virpesiais pagaminti ir patiekti, ir prieš valgymą su malda palaiminti. Ir tai pakeičia net skonį. Ir žmonės pajuntą tą skanumą. Tačiau pamaldas lanko net nevisi Urantijos grupės užsiėmimus lankantys. Jie nėra atsivėrę nuoširdžiai, dėl to turi tik savo intelekto supratimą, o ne SIELOS MORONTINIO PROTO supratimą viso to, ką aš jiems pasakoju. Intelekto supratimas yra daug siauresnis ir paviršutiniškesnis negu sielos morontinio proto. Dėl to net ir Urantijos grupėje aš negaliu daug ko papasakoti, ką papasakoju po mūsų pamaldų prie bendro dvasinės šeimos valgio.
Juk nėra tikslo pasakoti žemesnės klasės mokiniui tokių dalykų, kurie yra pateikiami tik aukštesnėje klasėje. Iš pradžių reikia įsisavinti žemesnės klasės kursą. Mūsų svetainė ir taip turi daug akinančios šviesos, kuri daug ką erzina ir dėl to jie ima ne temas nagrinėti, bet užsipulti žmogų, kuris ką nors sako. Dėl to iš pradžių įsisavinkite praktiniu savo kasdiednio gyvenimo lygiu tas tiesas, kurios jau yra pateiktos.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2008-05-26 22:08:07
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.