Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Gal kas galėtų patvirtinti,ar paneigti mano sąmprotavimus apie Dievo Tėvo Dvasios fragmentą,JO Dvasios dalelytę-Minties Derintoją,ir TO pačio Tėvo mums padovanota Asmenybės dovaną.Kiek supratau studijuodama UK dokumentus,Asmenybę Tėvas mums padovanoja,kai tik mes užgimstame,ir tai yra AŠ ESU.Minties Derintojus mes gauname vaikystėje,maždaug nuo penkių metų,dešimties mėnesių ir keturių dienų,kai sąmoningai atliekam kažkokį pirmą gerą darbą,priimam pirmą moralu sprendimą.Ar taip?Su meile
IRENA
2008-10-11 14:17:59
Mielieji, kada kalba eina apie DABARTINĮ VISATOS AMŽIŲ, visada omenyje turima SEPTYNIOS SUPERVISATOS, KURIOS YRA EVOLIUCINĖS.
Jokių CENTRINIŲ Supervisatų NĖRA.
Yra Rojaus-Havonos CENTRINĖ VISATA. Tai amžina ir dieviška visata, sukurta, bet ne evoliucinė.
Kada apgyvendintoje planetoje pasiekiama GYVENIMO IR ŠVIESOS pakopa, tai nėra VISOS VIETINĖS VISATOS GYVENIMO IR ŠVIESOS IŠSIVYSTYMO PAKOPA. Vietinė Visata pasieks savo tokią šviesos ir gyvenimo pakopą, kada VISI apgyvendinti pasauliai pasieks gyvenimo ir šviesos pakopą ir jos dar aukščiausią laipsnį.
IR TIK TADA, KADA ŠITOKĮ LYGĮ PASIEKS VISŲ 700.000 VIETINIŲ VISATŲ VISI 7 TRILIJONAI ŽMONĖMIS APGYVENDINTŲ PLANETŲ, BUS KITAS VISATOS AMŽIUS.
Tada VISI žmonės bus pasiekę Jėzaus dvasinį lygį.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2010-03-03 18:50:24
ar pagal urantijos knyga žvaigždės turi siela/dvasia?
L1nas
2009-12-20 15:48:45
Dievas atskleidžia save per kūriniją, per įvairovę. Dabar kūrinija yra labai didelė, bet ji bus dar didesnė. Ir tvariniai matydami Dievo pasireiškimą kūrinijoje, pvz kaip žmogų ramina ir kaip išmintingai sutvarta gamta, jis geriau pažįstą kūrinijos kūrėją - Dievą. Dievas sukuria tvarinius ne tam kad jie gyventu milijardus metų, bet tam kad jie gyventų amžinybėje ir neturėtų pabaigos. Tas laikotarpis per tobulėjimą - tai daug pažinimo, ir tarnavimo, kuomet pasitikima Dievu - viskas įmanoma. Nevadinčiau to kankinimusi, pamąstykime apie mokinimąsi čiuožti ant ledo su pačiūžom - palaipsniui išmokstama ir pasiekiama labai daug.
Aš dažniausiai sakau, kad Rojus - yra konkreti vieta kūrinijos centre, bet tuo pačiu ir "sąmonės būsena". Vien po prisikėlimo yra tokia nuostabi vieta, kad palyginus su mūsų žeme ten atrodys kaip rojus. Prisiminkime ir biblijoje vartojamus išsireiškimus kaip kad "Devintas Dangus". Tai gali žymėti vietinės sistemos, žvaigždyno, visatos, mažojo ir didžiojo sektoriaus, supervisatos būstines.
Alxni, aš nevadinu to tikėjimu kai pažįsti kūriniją ir Dievą. tai nėra priėmimas ir tikėjimas kuonors ko nesupranti. Ir kalbant apie tokias sampratas, reikėtų gilintis į priežastis kodėl? Jeigu tau patinka "bac ir viskas" samprata - ką ji duoda? Tu sakai kad iš to matai Dievo galią, aš matau Dievo galią ir išmintį, kuomet jis neskuba bet kuria amžinybės terminais ir laikotarpiais. Nuolatinę ramybę aš jau turiu, bet tie kurie ilgiau už mane bendrauja su Dievu turi nuolatinę laimę - ar varge ar bėdoje tai pastovi sąmonės būsena, ką galima pavadinti ir Rojumi :)
Vaidas
2008-07-28 18:16:20
Patiesiu jūrą/ įkopsiu į kalną/ sujungsiu prieštaringus amžinatvės krantus/ lekia gervė/ lekia/ gervelė lekia/ tavo dieve braižas/ koks jis nuostabus
Banalula
2008-07-28 15:53:10
Vaidui,
na su tokiu teiginiu neįmanoma sutikti - "jis specialiai sumanė tokį evoliucinį ir tobulėjimo planą kad žmogus nuo pat apačios ištobulėtų per su gyvu patyrimu visko, ir tik ištobulėjęs per milijardus metų pasieks Rojų, kur bus kokybiškai priartėjęs prie Dievo..."?
O kam tie milijardai metų? Tavo dievas kažko toks sadistiškas, leidžia žmogui kankintis netobulume labai ilgą laikotarptį. Biblijos Dievas yra kitoks. Turbūt atsimeni tą istorija Golgotoje, kai šalia Jėzaus buvo pakabinti nukryžiuoti du plėšikai, tai vat vienas iš tų plėšiku tikėjimu kreipėsi į Kristų, ir Jis jam atsakė: "Iš tiesų sakau tau: šiandien su manimi būsi rojuje". (Lk 23,43) Matai, nėra jokų miljardai metų, tiesiog nuteistas už nusikaltimus žmogus tiesiog patikėjo Kristumi ir jam dovanojams amžinas gyvenimas. Čia ir yra Kristaus Evangelijoje esmė. O visos religijos vis kažką stengiasi pridėti, bet tai ir yra negyvumas, dogma, tame nėra gyvybės. Ir žinoma religingam žmogui tai nesuvokiama ir net nesvarbu, jam tai kvailystė, "kindziulis pasakė", bet tikinčiajam Gyvojo Dievo Žodis tai yra tikras stebuklas. Tai stebuklas per kurį Dievas sukūrė visatą, tai stebuklas pats gyvenimas, kurį duoda Dievas žmogui, tai stebuklas, kai buvęs nusidėjėlis vergavęs nuodėmei tampa laisvas, nes Kristaus kraujas nuplauna visas jo nuodėmes ir suteikia prasmingą bei naują Gyvenimą. Tau yra pasirinkimas tikėti kitu stebuklu, iš religijos sukurtų pasakų, ar tai būtų pasaka apie skaistyklą, ar apie nykštukus ar UFO, ar Urantine fantazija, arba populiaria pasaka apie milijardus metų evoliucijos, tik klausimas, ar tu išties turėsi tikrą gyvenimą ir ramybę?
alxnis
2008-07-28 15:46:34
Alxni, todėl mes čia ir susirenkam kad giliau pažintume Dievą ir kūriniją, siekiame geresnio gyvenimo būdo ir gerovės visumai. Tu banaliai įvardini Dievą, kad pasakė ir atsirado - tai suteikia sampratą kad Dievas yra visa ko kūrėjas primityviam žmogui, bet ji yra išaugta. Pabandyk suprasti kad Dievui labai lengva iš tiesų sukurti tobulus tvarinius, bet jis specialiai sumanė tokį evoliucinį ir tobulėjimo planą kad žmogus nuo pat apačios ištobulėtų per su gyvu patyrimu visko, ir tik ištobulėjęs per milijardus metų pasieks Rojų, kur bus kokybiškai priartėjęs prie Dievo. Tavo samprata palieka žmogų nežinioje - nesuteikia jam tikslo gyventi, ar prasmės, tuo pačiu ir vertybių. O mums Dievo kuris nedaro klaidų ir veikia galvodamas apie amžinybę - o būtent tokia ištobulinimo o poto irgi veiklos visumos gerovei tvarinių samprata yra dieviška. Ir čia yra viskas daug smulkiau paaiškinta - kada net be kitų pagalbos pats pajausi savo širdyje kad tikrai Dievas yra tobulas ir geras ir jis myli savo tvarinius, bet ne tėvas palaidūnas kuris numetė ir paliko.
Tu teigi kad manęs nėra "Tokių žmonių nėra"[-Alxnis], gimsta kūdikėlis - ir jis jau nusidėjęs? Nuobodu ir nėra ką su tavim kalbėt, tu pats esi užsikimšęs ausis nepažinti Dievo, atsiverk bent sau nuoširdumu. Mums GILIOS sampratos apie Dievą ir kūriniją jau yra įprastos (bent man pvz), ir yra siekiama daugiau nei tai, o tu net ir paprastus dalykus atmeti. Jeigu suvoki savo pasirinkimą nesidomėti ir neieškoti tiesos, tai netrukdyk daryti tai kitiem, čia žmonės susirenka būtent dėl to, o tokie parašymai nuobodūs. Jeigu tu perskaitytum Urantijos Knygą, ir pamatęs VISĄ NUOSEKLŲ IR SISTEMINGĄ KŪRINIJOS VAIZDINĮ pasakytum kad "Dievas pasakė bac ir atsirado" tai bent būtų nuostaba.
Klausi apie nusidėjimą - bet pasidalink samprata kaip tu tai supranti, kodėl būtent taip yra? ką tai duoda? Ar žmonės nuo to laimingesni? Ar Dievo kaip kerštingo nuodėmių skaičiuotojo samprata tada duodama nuo ko visi tvariniai labai laimingi bus? pasidalink plačiau savo supratimu bet ne banaliu robotišku nukopijavimu kad "kindziulis pasakė ir aš tikiu, nors nieko tame nesuprantu". Kolkas tiek. Nekopijavimo bet suvokimo tau. Sudie.
Vaidas
2008-07-28 13:23:20
Vaidui,
nežinau, kaip tavo dievas, gal jis ir negali tiesiog sukurti. Matyt jam reikia daug laiko, yra kažkos ribotas dievas. Bet mano Dievas yra Kūrėjas, Jis tarė ir taip atsirado, Jam nereikia evoliucijos pagalbos. Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę. Dievas tarė: "Teatsiranda šviesa!" Ir atsirado šviesa ir t.t.
Na dabar prieinu prie tavo konkretaus klausimo - "O tu man argumentuok kodėl yra žmonės kurie myli visus žmones, kodėl jie siekia visumos gerovės. argumentuok, gal ką įdomaus išgirsiu."
O ką tu nori išgirsti? Tokių žmonių nėra, kurie mylėtų visus, tai tik iliuzija. Koministai irgi siekė visuotinės gerovės, bet kas išėjo? Faktas tas, kad visi žmonės nusidėjo. Net ir Algimantas nusidėjo. Taip parašyta Biblijoje, ir aš tikiu, kad tai tiesa. Ar tu tam prieštarauji, kad visi nusidėjo?
alxnis
2008-07-28 01:19:54
Jeigu pagal tave nėra evoliucijos, turi omeny kad visos gyvūnų rūšys atsirado stainga iš niekur, arba dievas numetė juos staiga į žemę? Žmonių ūgis didėja, dantų skaičius mažėja, ilgėja gyvenimo trukmė nuo trisdešimt iki aštuoniasdešimt pvz, ar vien tame nematai pasikeitimų? Nemoku parodyti to kas akivaizdu. Istorija nėra tik metai, datos, ir subtilybės bet galima bendrai suvokti pasaulėžiūros ir kokybės kitimą. Taip kada žmonės gyveno arčiau gamtos, buvo laimingesni galbūt, dabar yra įsipainioję į popierizmą ir vaikšto tarp pilkų pastatų.. bet yra galimybė pasirinkti, ir kas nori gali gyventi apsupty gamtos. O tu man argumentuok kodėl yra žmonės kurie myli visus žmones, kodėl jie siekia visumos gerovės. argumentuok, gal ką įdomaus išgirsiu. Sudie.
Vaidas
2008-07-27 21:27:14
Vaidui,
Na įdomiai tu čia pradedi - "Ilgėja gyvenimo trukmė ir jo kokybė gerėja, galbūt tu nepažįsti istorijos"
1. Ar Lietuvoje išties didėja? Bet net jei ilgėja gyvenimo trukmė, tai dar vistiek neįrodo evoliucijos. Tarp kitko, gal domėjaisi, kiek metų gyveno žmogus prieš 3-4 tūkstantmečius ir kiek dabar? Palygink:)
2. Didėja kokybė?! Ar tu gyveni žemėje, ar jau nebe?
3. Gal ir nepažįstu istorijos, vat čia nesiginčiju...Mokiau ne vienerius metus mokykloje istorijos, tyrinėjau nemažai metų, bet kur ten man su tavim Vaidai, lygintis...
Ar gali bent vieną įrodymą pateikti? Gal tuomet man padės susivokti?
alxnis
2008-07-27 19:29:40
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.