Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Algimantai ,klausimas. Bet pirma citata.Šiuolaikinė valstybė yra toji institucija, kuri išliko po ilgos kovos dėl valdžios grupėje. Galiausiai galingesnioji jėga įsiviešpatavo, ir ji sukūrė realų tvarinį – valstybę – kartu su moraliniu mitu, jog piliečiai absoliučiai įsipareigoja gyventi ir mirti už valstybę. Bet valstybės kilmė nėra dieviška; ji net nebuvo sukurta valiniu išmintingu žmogiškuoju veiksmu; ji yra grynai evoliucinė institucija, ir savo kilme buvo visiškai automatinė. 0800-02. Taigi dabar klausimas, jeigu valstybės kilmė nėra dieviška, kaip tuomet yra su valstybinėmis institucijomis. Ir jose dirbančiais žmonėmis. Na, kad ir teismais.Ar po gimimo iš dvasios ir augančio įtikėjimo , tokiose institucijose yra liekama dirbti ir toliau jas keičiant savo pavyzdžiu, ar žmogus iš tokių institucijų išeina. Juk jeigu negimus iš dvasios tokia institucija - sistema žmogų tikrais sulaužys, juk jis nesugebės jos keisti, be Tėvo- Rojaus trejybės savyje atradimo.
rimantasKaunas
2012-01-19 12:19:30
Mielas Valdai, kadangi tavo klausimas yra labai svarbus, tai atsakymą pateikiu atskira TEMA.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-12-21 19:03:30
Mielas Algimantai, aciu už pastebejimus, suformuluosiu savo klausimą dar karta.
Norėčiau suprasti ryšį tarp AMŽINOJO SŪNAUS-MOTINOS-BROLIO gailestingumo ir dvasingumo ir Vietinės Visatos Motinos Dvasios MEILĖS.
Urantijos Knygoje perskaičiau, kad gailestingumas yra paskleidziamas per Vietines visatos Sūnų Kūrėją, nes jis yra Visuotinio Tėvo ir Amžinojo Sūnaus -Motinos - Brolio, kūrinys- Sunus.
Dėl to perskaitęs, kad gailestingimas Vietineje Visatoje paskleidziamas per Vietines Visatos Motinos Meile, parasiau štai tokį klausimą.
Ačiū
valdasAirija1
2011-12-21 13:54:57
MIelas Valdai, tavo klausimas man visiškai neaiškus, nes jis turi TIEK DAUG NIUANSŲ, NES YRA LABAI NEKONKREČIAI SUFORMULUOTAS - PRAŠAU, PAAIŠKINK ŠĮ RYŠĮ - ryšį tarp ko? - tarp AMŽINOJO SŪNAUS-MOTINOS-BROLIO gailestingumo ir dvasingumo ir Vietinės Visatos Motinos Dvasios MEILĖS? Ar tarp gailesčio ir gailestingumo? Ar tarp Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio ir Vietinės Visatos Motinos Dvasios?
KLAUSIMO TIKSLUS SUFORMULAVIMAS TAIP PAT PALIUDIJA KIEKVIENO KLAUSIMĄ FORMULUOJANČIOJO DVASINĘ ĮŽVALGĄ.
Todėl nesuprasdamas, KO KONKREČIAI TU KLAUSI, aš tikrai negaliu tau atsakyti.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-12-21 12:44:08
Mielas Algimantai, aciu tau už atskymus ir paaiškinimus ankstesneje temoje apie vidines emocijas.
Štai iškilo toks klausimas. Iš Urantijos Knygos žinome kad gailestingumas ir dvasingumas yra paskleidziamas Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio, o forumo temoje apie gailestinguma ir gailestį 14 p. rašai kad gailestingumas yra paskleidziamas Vietines Visatos Motinos Dvasios.
Tavo komentaras:
Gailestingumas yra VISADA pagalba žmogui. Gailestis - ne. Tai du skirtingi dalykai. Jeigu gailestingumo nebeliktų, tai nebegalima būtų padėti niekam ir niekada. O nuoširdi pagalba suteikiama tik iš gailestingumo. Nes gailestingumas - Visatos Motinos Dvasios skleidžiama Meilė visai visatai. Ir be gailestingumo ji NEEGZISTUOJA. Tai motiniška Dievo meilė...
Algimantas
2005-07-25 16:33:26
Prašau paaiskink ši ryšį. Ačiū.
valdasAirija1
2011-12-18 12:45:20
(tęsinys - išsisiuntė kažkaip automatiškai neužbaigtas mano atsakymas)
...o tai ĮVAIRŲ DVASIŲ KOLEKTYVAS, ir mūsų bendradarbiavimas su juo yra realus. Ir jau daugelis yra paliudiję, kaip jie tą daro ramindami STICHINES JĖGAS.
Mielas, Emili Petrai, kada vyksta mūsų gyvosios pamaldos Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje, aš pabrėžiu, kad mūsų gyvojoje komunijoje dalyvauja ir didelė gausia įvairaus statuso dvasių ir tarpinių būtybių, kad stiprintų mūsų gyvą ryšį iš išorės, kaip Rojaus Trejybė stiprina jį iš vidaus. Todėl mūsų Forume aš akcentuoju Rojaus Trejybę kaip VISUMOS ŠALTINĮ IR CENTRĄ, KAD IR KITI UŽMEGZTŲ SU JA GYVĄ DVASINĘ KOMUNIJĄ IR PATYS ASMENINIU PATYRIMU LIUDYTŲ TIKROVĖS NAUJĄ SAMPRATĄ NET IR TOJE PAČIOJE JŲ APLINKOJE IR KASDIENYBĖJE, NES TIK PER GYVĄ RYŠĮ SU ROJAUS TREJYBE SUVOKIAMA APLINKA NEIŠKREIPTAI, KAIP TOKIO TIKROVĖS PILNIAUSIO SUVOKIMO NESUTEIKIA BENDRAVIMAS SU JOKIA KITA VIETINĖS VISATOS DVASIA, NET IR SU SŪNUMI KŪRĖJU.
Dėl to, kad būtų atstatyta EVOLIUCIJA URANTIJOJE Į NORMALIAS VĖŽES IR TURIU SUTEIKTI BŪTENT ROJAUS TREJYBĖS PAŽINIMĄ SAVO DVASINIAMS BROLIAMS IR SESĖMS.
Žinok, net ir dabar mūsų gilesnis ROJAUS TREJYBĖS pažinimas MILŽINIŠKU laipsniu palengvins mūsų žingsnį NET IR PO PRISIKĖLIMO, NET TIK KAD JIS PALENGVINA JĮ ŠITAME PASAULYJE, NES MES NEBEBIJOME SAVO PATIES BALSO, NEIŠSIGĄSTAME JO, KADA JIS TARIA GARSIAI ROJAUS TREJYBĖS VARDĄ KITIEMS, NES MES PATIRIAME NEIŠSENKANTĮ TROKŠIMĄ BENDRAUTI SU SAVO DVASINIAIS TĖVAIS.
O GYVO DVASINĖS BROLYSTĖS PATYRIMO SU DVASINE KŪRINIJOS ŠEIMA nebūtų buvę įmanoma pasiekti BE ROJAUS TREJYBĖS GYV0OSIOS ŠVENTOVĖS atsiradimo ir veikimo.
ŠIANDIEN žmonija yra NAŠLAITĖ, nes nieko net nežino apie savo TIKRUOSIUS TĖVUS - ROJAUS TREJYBĘ - JAU NEKALBU, KAD JI BIJO DIEVO VARDĄ TARTI GARSIAI KASDIENIUOSE DARBUOSE, ŠEIMOJE, MOKYKLOJE, IR TARP DRAUGŲ.
Jeigu būtų KITOKS kelias iškreiptą evoliuciją atstatyti į TIESOS IR ŠVIESOS GYVĄJĮ KELIĄ URANTIJOJE, ROJAUS TREJYBĖ JĮ IR PANAUDOTŲ. TADA JĮ IR SKELBČIAU. Tačiau kito kelio nėra - TIK PER ROJAUS TREJYBĘ.
Ir šitą misiją man įgyvendinti padeda ir didelė gausa VIETINĖS VISATOS dvasių, ir Urantijos TARPINIŲ BŪTYBIŲ.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-12-09 12:56:06
Mielas Emili Petrai, aš tik iš dalies galiu viešinti tai, ką esu gavęs iš Rojaus Trejybės, todėl ir mano atsakymas tau apims tik pagrindinį dalyką.
Rojaus Trejybės man yra pavesta, ir Šeimininko Sūnaus KŪrėjo-Mykolo-Jėzaus tam suteiktas visapusiškas leidimas, pritarimas, ir globa SKELBTI GYVĄ TĖVO, AMŽINOJO SŪNAUS, IR BEGALINĖS DVASIOS GYVĄ ŽODĮ VISUR, KUR BEBŪČIAU, IR MOKYTI ŽMONES GARBINTI ROJAUS TREJYBĖS TRIS ASMENIS, O NE VIEN TIK TĖVĄ.
Žmonės - ikišiolinėje evoliucijoje - vis dar bijo garsiai SAVO PATIES balsu tarti gatvėje, kasdienėse aplinkybėse, šeimoje ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ VARDUS, nes jie laikosi nuomonės, kad tam neturi teisės, nes nestudijavo kunigų seminarijoje, ir dėl to tik kunigai gali šitaip balsu kalbėti bet kur ir bet su kuo, ir tai nieko nestebina. Tačiau jeigu jau žmogus pradeda apie Dievą kalbėti, ir dar girdi Dievo balsą, tai jau tokiam žmogui pasimaišė protas, ir toks žmogus negali nieko rimto išmanyti ir kitose sferose, kaip ir šitoje sferoje nieko neišmano, nes, jų samprata, nusišneka.
Todėl aš keičiu žmonų nuostatas, kad toks žmogus ne tik nenusišneka, bet turi labai šviesų ir skaidų PROTĄ - IŠMINTIES PROTĄ.
Tai, ką aš rašau mūsų Forume neatspindi visų mano mokymų, kuriuos aš suteikiu URANTIJOS GRUPĖJE. Būtent joje aš kalbu ir apie Vietinės Visatos įvairias asmenybių kategorijas ir bendradarbiavimą su jomis. Prieš keletą metų dažnai dalindavausi savojo angelo serafimo suteikiamais mokymais. Juk būtent ir Forume įvedžiau atskirą temą apie Apbvaizdos veikimą, o tai , KURIOJE ROJAUS TRJEYBĖS SAMPRATA JAU TURI ĮLEIDUSI GILAS ŠAKNIS.
Algimantas
2011-12-09 12:07:50
Šis mano klausimas ne iš knygos , tačiau man labai aktualus
Urantijos knygoje kalbama apie visos Kūrinijos dvasinį ir fizinį daugiafunkcinį valdymą , tuo tarpu tavo Algimantai visuose mokymuose nesimato , kaip šios Vietinės Visatos pilnateisio administravimo , tuo pačiu nesimato ir planetos Princo tarnybų savarankiško darbo , o tuo pačiu ir tavo , kaip planetos Ambasadoriaus , jokio bendradarbiavimo su Vietinės Visatos dvasinėmis tarnybomis .
Susidaro įspūdis , kad JĖZUS KRISTUS , su milijardine savo angelų tarnyba yra tik stebėtojas ir tiek , o tu dirbi tik su Rojaus Trejybe . Patikėk aš to nuoširdžiai klausiu .
Negaliu patikėti , kad taip viską galima suabsoliutinti ir kiekvieną žmogaus judesį priskirti Rojaus Trejybes asmeniškam veikimui , nors iš kitos pusės lyg ir prieštarauti nelogiška , tačiau vis tiek negaliu sutikti su Vietinės Visatos statisto statusu .
KAIP tada Algimantai , pasireiškia mūsų Visatos Jėzaus Kristaus ir Visatos Motinos Nebadonijos veikla ? Kur ji pasireiškia , jeigu viską , iki smulkmenų viską kontroliuoja Rojaus Trejybė ? Ar tikrai viską kontroliuoja , jeigu rašoma , kad Dievas Tėvas visas, kiek galima daugiau savo funkcijų atidavė Sūnums Kūrėjams ?
O ką dirba Žvaigždynų Tėvai su visa milžiniška administracine tarnyba ?
O ką dirba Planetos Princas su visa milžiniška tarpinių būtybių ir angelų tarnyba ? Ar šis visas milžiniškas dvasinis pasaulis visai nesikiša į žmogaus ir planetos fizines ir dvasines būsenas ? KODĖL tu , įgaliotas Urantijos Ambasadorius nebendradarbiauji su Vietinės Visatos aukštųjų asmenybių dvasine administracija ?
Pagal tave išeina , kad viską sukūrė ir viską kontroliuoja tik Rojaus Trejybė , o visos Vietinės visatos ir Žvaigždynų dvasinių asmenybių funkcijos yra tik stebėtojų funkcijos ir į žmogaus likimą , į planetos likimą niekas iš Vietinės visatos nei piršto pridėti nebegali . Na , gal ir gali , bet tu to nemokai ir nieko nekalbi . Kalbi ir rašai tik apie Rojaus Trejybę .
Prašau , jeigu gali , paaiškink , kodėl tu taip manai ir kodėl tu taip mokai.
emilispetras
2011-12-08 20:20:22
Mielas Valdai, tavo klausimas turi labai konkretų ir paprastą atsakymą - emocijos yra būdingos GYVULINIAM PROTUI, kai tuo tarpu DVASINIS PROTAS emocijų neturi, jis turi MEILĖS GILUMINĮ JAUSMĄ IŠ KŪRĖJO. Todėl visas emocijas iš nerimstančio gyvulinio proto pašalinti neįmanoma neatsisakius GYVULINIO proto ir nepakeitus jo į DVASINĮ GILUMINĖS IŠMINTIES PROTĄ, KURIS IR SEMIASI IŠMINTIES IŠ KŪRĖJO, BET JOKIU BŪDU NE IŠ MEDITACIJOS.
Meditacija - tai GYVULINIO proto siekis nusiraminti, ir jis nežino kito kelio, kaip gi apraminti save, kaip tik atsiduodant meditaivmui. Tačiau tai bergždžias ir tuščias dalykas, nes meditacija yra labai paviršutinis ir trumpalaikis efektas, kuris neturi nieko bendro su DVASINIO PROTO ATVĖRIMU KŪRĖJUI - ROJAUS TREJYBEI IR GYVOS KOMUNIJOS SU KŪRĖJU GILUMINIU PALAIMOS PATYRIMU. PO ŠIOS GYVOS KOMUNIJOS SU KŪRĖJU NET IR GYVULINIS PROTAS NUSTOJA VIEŠPATAUTI IR KELTI EMOCIJŲ AUDRAS, IR VIS STIPRIAU IMA ĮSIVIEŠPATAUTI MORONTINIS, IR NET DVASINIS PROTAS, KURIS YRA AUKŠČIAUSIO LYGIO - BE EMOCINIŲ PRIEMAIŠŲ.
Todėl TOKS ATSIVĖRĘS ŽMOGUS priima išmintingus sprendimus ir neturi tokių problemų, kurios lydi gyvulinio proto valdomą žmogaus kasdienybę.
Štai kodėl urantų gyvasis kelias ir numato gyvulinio proto keitimą į dvasinį, garbinant Tėvą, Amžinąjį Sūnų-Motiną-Brollį, ir Begalinę Dvasią-Motiną-Sesę, ir bendrai su Rojaus Trejyybe kuriant gėrį visų šviesos labui.
Be šito GYVO URANTŲ kelio neįmanoma išspręsti nei asmeninių dabartinių problemų, nei Lietuvos problemų, nei viso pasaulio žmonijos problemų.
Ir tik kurčias ir aklas GYVULINIS protas šito nesupranta ir vis kartoja klaidas, kurios žmonijai kainuoja labai brangiai, o dar daugiau kainuos artimoje ateityje, NES GYVULINIS PROTAS YRA TOKS SAVANAUDIŠKAS, kad jis anksčiau ar vėliau pavargsta nuo ankstesnių kokių nors savo prisiimtų kompromisinių susitarimų, pavargsta save kontroliuoti, ir galiausiai pratrūksta emocijomis, kurios ir neleidžia priimti išmintingų sprendimų atitinkančių Rojaus Trejybės valią. O visi sprendimai PRIEŠ Rojaus Trejybės valią tik dar labiau sukomplikuoja asmens, asmenų grupės, šeimos, bendruomenės, visos visuomenės, valstybės, valstybių sąjungos, kontinento, visos žmonijos padėtį, ir veda į dar sunkesnių problemų atsiradimą.
Tą jau ima pastebėti ir netikintys žmonės.
Kada aš sakiau, kad Europos Sąjunga yra sukurta prieš Rojaus Trejybės valią nuo pat jos plėtimo pradžios - siekiant tenkinti POLITIKŲ, FINANSININKŲ, IR VERSLO SAVANAUDIŠKUS TIKSLUS, NEVYKUSIAI pridengtus - kaip figos lapeliu - EILINIŲ žmonių interesų GERESNIU patenkinimu - ir dėl to subyrės, niekas netikėjo, kada kalbėjau, kad euras yra dirbtinis pinigas ir jis negalės išlikti, taip pat niekas manimi netikėjo, kai aš kalbėjau apie pasaulio ekonomikos suirutę, finansų sistemos žlugimą, niekas mano žodžiais netikėjo, o šiandien jau tik aklas nemato akivaizdžių šių problemų visose šiose sferose.
Todėl ir dabar sakau, kad tai dar ne krizė, tai tik kryptis į krizę, kuri BUS, nes emocijų protas - gyvulinis protas - ne tik aklas ir kurčias, bet dar ir siekia adrenalino sukeliamų patyrimų, o po tokių patyrimų jis priima DAR KVAILESNIUS SPRENDIMUS PRIEŠ ROJAUS TREJYBĖS VALIĄ VISOSE SFEROSE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-12-08 11:35:14
Mielas Valdai penktadieni ryte susilauziau raktikauli, kada suo, su kuriuo kas ryta iveikdavome po 8.5 km. uzuodes priekyje kate, metesi tiek pirmyn,
kad pavadelis pateko po mano dviracio priekiniu ratu ir as kritau. KODEL TAIP IVYKO, as pasakojau penktadieni URANTIJOS grpeje, isSESTADIENI - ROJAUS TREJYBES SVENTOVEJE.
TAIP APVAIZDA man sumodeliavo aplinkybes. KADA PASVEIKSIU, TADA APRASYSIU SI PATYRIMA, KAIP IR ATSAKYMA I TAVO KLAUSIMA PARASYSIU, O DABAR TO PADARYTI NEPAJEGIU FIZISKAI, TODEL IR FORUME KOL PASVEIKSIU NERASYSIU.
TELYDI JUS RMYBE.
SU BROLISKA MEILE,
Algimantas
2011-11-01 15:18:51
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.