Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Vaclovui,Tikrai nėra logiška teigti apie Jėzų Kristų, kad - "..jis nebūtų apsireiškes-gyvenes mūsų žemėję".
Jeigu nebūtų Jo, tai nebūtų nieko.
Alxnis
2008-12-27 12:05:46
Labas Jolanta,Patiko tavo komentaras apie domėjimasi mokslu ir tikėjimu,,,be abejo domėjimasis iškojimas ,tobulinimas savo esybės neišvengiamai veda link DIEVO,BET,didžiausias kalausimas kaip tobulinti savo esybę,gi nueini i šiuolaikinį knygyną ir širdi suspaudžia -ką skaityti,,,prirašyta daug ,bet daug yra tiesiog nevertingų kųrinių,,,mano nuomone skaityti verta laiko patikrintas nuo senoves iki šių dienų atėjusias knygas ,pavyzdžiui filosofijos klasikos kųrinius, visi žymiausi mąstytojai nagrinėjo tikėjimo temą,argi ne įdomu per ką ir kaip jie ėjo link KŪRĖJO,
Vaclovas
2008-12-26 20:20:10
Gerbiamas ALXNI,Gerbiu tavo įsitikinimus, bet kaip galima teigti tokią nelogišką išvadą,kad suvokti kas yra gera mes galime tik per KRISTŲ,,Įsivaizduok kad jis nebūtų apsireiškes-gyvenes mūsų žemėję,argi tada mes nesuvoktume kas yra gera?
Pagarbiai
Vaclovas
2008-12-26 20:12:28
Jolantai,
užsitarnauti Dievo palankumo savo jėgomis neįmanoma. Nes visi žmonės nusidėjo. Ir išgelbėti žmonių atėjo Kristus iš tos nuodėmės vergystės. Nors žinoma, žmogiškasis išdidumas tai Dievo malonei visuomet priešinsis. Šv.Rašte tikintiesiems sakoma - "Jūs esate išgelbėti malone per tikėjimą, ir tai ne iš jūsų - tai Dievo dovana, ir ne dėl darbų, kad kas nors nesigirtų." (Ef 2,8-9)
Aišku, kad daryti gera yra būtina, bet suvokti, kas yra gera, mes gaulimetai tik per Kristų.
Ir noriu dar tavęs paklausti, koks tavo tobulinimosi tikslas?
Alxnis
2008-12-25 16:15:45
Labiausiai pažeidžiamas yra tas, kuriam daugiausiai reikia. Tai galioja tiek materialioj, tiek dvasinėj plotmėj.
Gerai, palieku jus medituoti, linkiu linksmų šv. Kalėdų, palaimingo džiaugsmo sielai, tyros meilės!
Jonas
2008-12-24 11:19:31
Kuo ir į ką tikinčiu ,ir kuo turi virsti tikėjimas ir kaip tai pasireiškia žmoguje ir žmogumi. Jolanta apie tai eina kalba. Ar tuo, kad kuo daugiau domiesi mokslu tuo labiau pradedi tikėti, kad Jėzus atėjo atpirkti mūsų nuodėmių.Aš klausiu kaip tokiam prote tam pačiam prote gyvenačiam technologijų amžiuje pasireiškia toks primytyvaus laukinio tikėjimas.
rimantas ( Kaunas )
2008-12-24 11:18:14
Tu klysti Rimantai, dar neseniai, kai nebuvau paieškoje mane nustebino vienas faktas, kad kuo labiau žmogus domisi mokslu, ne paviršutiniškai, o giliai, tuo labiau jis tampa tikinčiu. Negaliu sakyti apie visus, bet aš susidūriau su tokia realybe.
Jolanta
2008-12-24 11:11:31
Labas, norėčiau ir aš truputį savo nuomonę pareikšti. Apšvieštoji religija, kas tai? Tai tik kelio parodymas, tai pagalba klaidžiojančiam. Tačiau kaip jau tuo apšvietimu pasinaudos? Čia vėl prasideda žmogiškasis faktorius. Na nemanau, kad Dievas duotų jau sukramtytas tiesas ir iš anksto paruoštų patogią vietą rojuje. Visa tai reikia užsitarnauti. Ir vėl grįžtu prie to pačio, užsitarnauti galime meile, pradėsime nuo asmeninės, o baigsime besąlygine meile Viešpačiui ir kiekvienam tvariniui. Na negli žmogus tobulėti be meilės. Mylėkime vieni kitus, nors ir tokie skirtingi esame :)
Su didele meile Jolanta
Jolanta
2008-12-24 11:00:28
Aš sakau, Jonai kodėl dabartiniam žmoguje siekiančiam mokslo aukštumų išlieka toks primytyvus laukinio tikėjimas.
rimantas ( Kaunas )
2008-12-24 10:54:31
"Primityvas?" O gal mažiausias brolis ar sesė. kuriems Viešpats skyrė įpatingą dėmesį, ką viešpats labiausiai globoja, nes jie labiausiai pažeidžiami. Kam gal ir yra nurodomas kelias, mylėti mažiausius su jų netobulumais, ne aukštinti save, savo suvokimu ir žinojimu, o padėti kitiems. Pamąstykite. Manau, kad ir aš truputį nuklydau. gal viskas labai paprasta, ištiesi ranką pargriuvusiam ar suklydusiam, pamaitinti alkstantį, priglausti keliautoją, aplankyti kalinį. Visa tai jau pasakyta Viešpaties. Štai ir kelias. Ir jis visada buvo, tik kažkodėl prireikė naujų to paties įvardijimų, gal todėl, kad netikime, jog paprasti dalykai gali būti patys vertingiausi.
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-24 11:07:48
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.