Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Mielas Jonai, tai ką tu parašei tik įrodo, kad mes skaitydami tuos pačius žodius įžvelgiame skirtingą prasmę. Ir niekas negali pasakyti, kad vieno prasmė yra geresnė už kiti. Aš parašysiu tik savo suvokimą.Reinkarnacija, sielų amžius, nedetalizuosiu kas yra tarpiniuose sielos augimo etapuose, tačiau kai žmogus pasieks tikį etapą, kai jam nebus svarbus maistas, padėtis, apranga, karjera, žemiška meilė, o savo visas jėgas ir mintis koncentruos į aukštesnį pasaulį, jis bus priėjęs galutinį savo sielos tarpsnį, po kurios jis galės nebegrįžti į šį pasaulį, ir jei tik pats norės, kad padėtų čia esantiems, galės sugrįžti. Tau nieko neprimena. "Mylėk Dievą visa širdimi, visu protu, visomis jėgomis, o savo artimą - kaip save patį. Iš esmės tai reiškia, kad Dievą reikia mylėti labiau negu save." Kai pats nebesidomi savimi.
Kita tavo citata ""Kas nori išgelbėti savo gyvybę, tas ją praras; o kas pražudo gyvybę dėl manęs, tas ją atras". Mirtis, tai tik slenkstis, prarasi vieną, gausi kitą gyvybę, tačiau jei tobulėsi dvasiškai ir nepasiduosi žemiškiems instinktams, tu jau būsi tobulesnis ir priartėsi prie amžinybės. Ar negalima šių žodžių taip suprasti?
3 tavo citata "„Todėl aš jums sakau: per daug nesirūpinkite gyvybe, ką valgysite, nė savo kūnu, ką vilkėsite. 23 Gyvybė svarbesnė už maistą, o kūnas už drabužį. 24 Pasižiūrėkite į varnus. Jie nesėja ir nepjauna, neturi nei sandėlių, nei kluonų, bet Dievas juos maitina. Jūs nepalyginti vertesni už paukščius! 25 Kas gi iš jūsų galėtų savo rūpesčiu bent per sprindį prailginti sau gyvenimą?! 26 Jei tad jūs neįstengiate padaryti net mažmožio, tai kam rūpinatės kitais dalykais? 27 Įsižiūrėkite, kaip auga lelijos. Jos neverpia ir neaudžia. Bet sakau jums: nė Saliamonas pačioje savo didybėje nebuvo taip pasipuošęs kaip kiekviena iš jų. 28 Jeigu Dievas taip aprengia laukų gėlę, šiandien žydinčią, o rytoj metamą į krosnį, tai dar labiau pasirūpins jumis, mažatikiai! 29 Tad neklausinėkite, ką valgysite ar gersite, ir nebūgštaukite! 30 Visų tų dalykų vaikosi šio pasaulio pagonys. O jūsų Tėvas žino, kad viso to jums reikia. 31 Verčiau ieškokite jo karalystės, o tai bus jums pridėta." Pati tai patyriau, kad viskas ko man tikrai reikėjo labai lengvai buvo gaunama, daug ką pasako Dievas ženklais, tik reikia išmokti juos skaityti. Nereikia persistengti, esu tuo įsitikinusi, ne kartą pasinaudojau ženklų sufleravimu ir visada tik išlošdavau. Na paskutinis toks mano apsisprendimas tik dar nedavė teigiamų rezultatų, bet manau, kad ir čia viskas tik į gerą bus. Suvokę šios citatos prasmę žmonės labai apsisaugotų nuo klaidų.
4 tavo citata "21 Ir niekas nepasakys: 'Štai ji čia arba ten!' Nes Dievo karalystė jau yra tarp jūsų“ :) Dievo karalystė tarp mūsų, kas tai? Mano suvokimu tai mūsų sielos, tos kurias mes galime tobulinti, auginti iki tobulumo. kita vertus, ši citata man truputi baimę kelia, nes ją gali aiškinti ir kaip Uranijos knygoje, imkime valdžią ir padarysime tvarką. Taip, man kol kas čia dar nesuvokiama. ir manau, kad tu teisus, čia gali būti visko raktas.
Jolanta
2008-12-19 20:00:05
Bičiuli, nesigilinau labai giliai, tik reikia pripažinti, kad kažkuriame laikotarpyje krikščionybė labai buvo susidomėjusi savo bažnytine padėtimi ir finansais, o ne dvasiniu augimu, todėl negalima atmesti galimybės, kad ši teorija buvo išmesta siekiant savanaudiškų tikslų. Tai tik prielaida. dar vienas pastebėjimas, kas turėjo gilesnį mąstymą, mąstytojai, filosofai, ar paklusnūs krikščionys, kurie viską vertino pažodžiui, o juk kalbama tai palyginimais. Supranti, tai labai slidu, todėl kategoriškai teigti vienokias ar kitokias tiesas neatsargu. na viena yra manau neginčijama tai gėris ir meilė, manau, kad nė vienos religinės krypties atstovas to neturėtų neigti.
Jolanta
2008-12-19 19:33:53
įterpsiu ir aš savo trigrašį :)
Reinkarnacija man yra vienas iš tų dalykų, kuriuos aš linkęs verčiau ignoruoti, negu gilintis. Ne todėl, kad būtų neįdomu, filosofine prasme tai yra įdomu, tačiau kalbant apie tai, kas manęs paties laukia po mirties, yra tarsi susiję su kažkokiu rūpesčiu dėl savo kailio kažkur kažkada, ir noru pagal kažkokius įsitikinimus ar lūkesčius projektuoti savo gyvenimą čia. Nesakau, kad tai yra itin blogai - rūpintis savo pomirtiniu gyvenimu, manau daugelis religijų yra į tai tiesiogiai orientuotos.
Bet jei paimtume principus, kuriuos pvz. skelbė Jėzus, ir save kaip asmenį, kuris turi išliekančią po mirties dvasią ar sielą, tai aš nelabai matau skirtumo tarp siekimo naudos sau šiame gyvenime ir siekimo naudos sau pomirtiniame gyvenime. Skirtumas gali būti tik toks, kaip toli siekia tavo ego.
Pagrindinis įsakymas skelbia - Mylėk Dievą visa širdimi, visu protu, visomis jėgomis, o savo artimą - kaip save patį. Iš esmės tai reiškia, kad Dievą reikia mylėti labiau negu save. Na, Jėzus irgi sakė - 25 "Kas nori išgelbėti savo gyvybę, tas ją praras; o kas pražudo gyvybę dėl manęs, tas ją atras". Taigi išgyvenimo principas yra toks, jis savotiškai paradoksalus. Aš bandydamas gyvybę suvokti ne tik kaip fizinio kūno gyvybę, manau, kad tai turėtų galioti ir pomirtiniam gyvenimui. Kas stengiasi gyventi šitam pasaulyje ir laikytis įsakymų dėl savęs pačio išlikimo ar geresnės vietos po mirties, tam tikra prasme irgi pažeidžia pagrindinį įsakymą. Iš viso to darau nedrąsią išvadą, kad svarbiau yra tiesiog laikytis meilės įsakymo, negalvojant apie tai, kas tavęs laukia - dangus, skaistykla, pragaras ar reinkarnacija. Liaudiškai tariant, kur Dievas paskirs, ten ir keliausim. Tačiau kita vertus, tai teorinis požiūris. Jis turėtų galioti ir gyvenimui šiame pasaulyje -
„Todėl aš jums sakau: per daug nesirūpinkite gyvybe, ką valgysite, nė savo kūnu, ką vilkėsite. 23 Gyvybė svarbesnė už maistą, o kūnas už drabužį. 24 Pasižiūrėkite į varnus. Jie nesėja ir nepjauna, neturi nei sandėlių, nei kluonų, bet Dievas juos maitina. Jūs nepalyginti vertesni už paukščius! 25 Kas gi iš jūsų galėtų savo rūpesčiu bent per sprindį prailginti sau gyvenimą?! 26 Jei tad jūs neįstengiate padaryti net mažmožio, tai kam rūpinatės kitais dalykais? 27 Įsižiūrėkite, kaip auga lelijos. Jos neverpia ir neaudžia. Bet sakau jums: nė Saliamonas pačioje savo didybėje nebuvo taip pasipuošęs kaip kiekviena iš jų. 28 Jeigu Dievas taip aprengia laukų gėlę, šiandien žydinčią, o rytoj metamą į krosnį, tai dar labiau pasirūpins jumis, mažatikiai! 29 Tad neklausinėkite, ką valgysite ar gersite, ir nebūgštaukite! 30 Visų tų dalykų vaikosi šio pasaulio pagonys. O jūsų Tėvas žino, kad viso to jums reikia. 31 Verčiau ieškokite jo karalystės, o tai bus jums pridėta."
Ieškoti jo karalystės - tai nereiškia ieškoti pomirtinio gyvenimo ar rūpintis, kokiu greičiu skraido angelai transporteriai, ar kiek pojūčių turėsim rojuje, ar kokia yra dvasių hierarchija ir funkcijos.
"21 Ir niekas nepasakys: 'Štai ji čia arba ten!' Nes Dievo karalystė jau yra tarp jūsų“.
Tai čia mano asmeniniu manymu yra kažkokios gairės ar pagrindinis principas šiam gyvenimui, kuris įvairiais būdais daugelyje vietų pasireiškia Jėzaus mokymuose. O kokį turinį mes tam suteikiam - jau turbūt kiekvieno asmeninis reikalas, suvokimas ir sprendimas.
Jonas
2008-12-19 18:02:41
Su dideliu džiaugsmu atsakyčiau į visus klausimus, ale kad tų atsakymų nežinau :).
Tik, rodos, krikščionybė atsisakė palaikyti reinkarnacijos įdėjas gerokai anksčiau, tik nepamenu to amžiaus. Pagooglinus, manau surastum. Berods II ar III amžiuje.
O inkarnacines-reinkarnacijas mintis skleidė filosofai ir mastytojai, rodydami savo iniciatyvą, bet ne kalbėdami bažnyčios vardu. Iš esmės, niekda krikščionybė nepalaikė šitų inisiatyvų, tik kai nusibodo visiems aiškinti, kad reinkarnacijos klausimais reikia kreiptis ne į krikščionis, tada ir nutarė, taip sakant, oficialiai pranešti, jog nieko bendro su tuo neturi.
Taigi, šešioliktas amžius - tai tik neišmanelių išmyslas.
bičiulis
2008-12-19 16:20:58
Labas, bičiuli, tada atsakyk, kodėl iki 16a. Krikščionybė taip pat skelbė reinkarnaciją, kai tai sužinojau ir pradėjau ieškoti bendrysčių. Kai mano sąmonėje atėjo šis sprendimas atrodo pradedu iš pagrindų suvokti Kristaus misiją, jo atsiradimo priežastį, jo tikslus žemėje, jo poelgių motyvus ir galų gale mūsų pasekėjų misiją jo atžvilgiu. Šis vaizdas toks ryškus mano sąmonėje ir visos detalės sueina į viena. Beje yra toks posakis, kad didžiausi atradimai padaromi dviejų mokslų sandūroje. :) Kai išlaikysiu egzaminus paprašysiu, kad padėtum man usirasti tinkamą informaciją apie reinkarnaciją ir dar visiškai nieko nesuprantu apie žmogaus čakras. Apie jas taip pat kalba katalikų kunigas, todėl netikėti jomis kaip ir neturiu pagrindo. dar vienas aspektas, budizme nėra tokio kaip Dievo, tai pranašas, todėl, gali būti ir taip, kad čia irgi yra ta trūkstama detalė, kuri randasi katalikybėje. Na vėl pripasčiau :)
Su pagarba Jolanta
Jolanta
2008-12-19 15:31:27
Na, nežinau, bet man rodos, jog kaip ten bebūtų, tačiau siekiant, pavyzdžiui, matematinių tiesų, chemijos dėsniai vargu ar padeda. Ta prasme, tiesos yra daug kur - tiek matematikoje, tiek chemijoje, tiek budizme, tiek judaizme. Bet norint suprasti matematines tiesas, reikėtų remtis matematika, o norint pažinti budistines tiesas, reikėtų gilintis į budizmą. Ir tai daryti nemaišant visko į vieną. Suprantu, kad kartais labai įdomu "pamiksuoti" ir pasižiūrėti, kas iš to gausis. Bet tai bus geriausiu atveju tik žaidimas. O blaogiausiu... Bent prie tiesos tikrai nepriartins.
Tad, jeigu domina reinkarnacijos idejos - nerk į induizmą ir pamiršk (bent jau kuriam laikui) Jėzų. Na, o jeigu nori suprasti Kristaus misteriją - labai rekomenduočiau nemaišyti krikščioniškų apreiškimų su kitais dalykais.
Žinoma, čia tik mano nuomonė. Tačiau ji kyla iš to susidomėjimo reinkarnacija, kurią pats ilgą laiką puoselėjau savyje, kol nepriėjau gyvenimo posūkio, kuriame teko apsispręsti - kas man svarbiau: Kristus ar reinkarnacija.
Sakai, pasiklausi kunigo kokia bažnyčios nuomonė apie reinkarnaciją? Nenoriu gasdinti, bet jeigu kunigas bus supratingas ir tolerantiškas, manau pasakys kažką panašaus. O jeigu ne, tai gali išgirsti ir rūstesnį žodį, tad būk pasirengusi viskam :)
bičiulis
2008-12-19 13:06:24
Greičiausiai būsiu apšaukta eretike, bet kaip jau anksčiau rašiau, aš tikiu, kad tiesą galima sužinoti ir suvedus visas religijas į vieną. Šiandien skaidydama maldaknygę man į katalikybės skelbiamas tiesas puikiai įsikomponavo budizmo sielų raida. Ir šitas pasakymas ,, Niekas nenueina pas TĖVĄ , kaip tik per mane " tapo labai aiškiai suvokiamas. Dievas atsiuntė savo dalelę, grynos sielos pavyzdį, kad žmonės žinotų, kokiais jie turi tapti savo evoliucijos pabaigoje, ko jiems reikia siekti, kad galėtų patekti į dangiškąją karalystę. Tik tapę tokio tyro tikėjimo kaip Jėzus baigsis žemiškas gyvenimas ir pereisime į aukštesnį lygį. Girdėjau, kad krikščionybė iki 16 a. taip pat propagavo reinkarnaciją, todėl man šis vaizdas atrodo labai realus. Būtinai reikės apie tai pasikalbėti su kokiu kunigu. Na čia tik kol kas mano vaizduotės vaisius.
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 23:51:54
Matai , Alksnį , sakai , kad perskaitei Urantijos knygą , bet kaip žmogaus siela yra gelbstima , kaip ji kuriama ir koks jos kelias per amžinybę - tu taip ir nesupratai .
Kas čia menkina mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus paaukotą gyvenimą ? Brangieji , ar gi taip rašoma ? Ar gi taip mokina ir Algimantas ? Tai juk visai ne tą žinią tu girdi . Geroji Žinia yra evangelija , bet jos interpretacijos yra išrašytos kiekvienos religijos vis kitaip . Štai pav. tavo teiginys ,, Niekas nenueina pas TĖVĄ , kaip tik per mane " yra labai prasmingi Jėzaus Kristaus žodžiai , kurie yra suprantami tiesmukiškai , nors tam tikra prasme ir teisingai . Tačiau gilumine prasme , mes kaip žemiškos sielos , visi eisime į mūsų Jėzaus Kristaus karalystę ir tik vėliau būsime palydėti už jos ribų .
Matai , gerb. Alksnį , jeigu žmogus nori žinoti visą Tiesą , tai neturi baidytis ir nestandartinio mokymo. Bet jeigu žmogaus visos žinios tik prie šventoriaus sienos , tai - sorry .
Urantija , šiuo metu yra nepralenkiama ir nepakeičiama , visomis dvasinėmis įžvalgomis ir kosminės tikrovės realijomis , knyga . Mokykitės ją skaitydami suprasti .
Petras
2008-12-18 22:32:54
Ačiū bičiuli, labai gražus nicas :) tikiuosi ir aš, kad šis suvokimas manęs nepaliks, tam ir yra reikalingas Alksnis, gal bus ir kitų, kurie kartas nuo karto primins, kokia aš dar maža esu prieš Visagalį ir kiek dar daug turiu nuveikti, kad bent galėčiau pasvajoti susitikti su juo. kartais tie kurie muša suteikia pačią didžiausią dovaną. Tačiau labai miela turėti bičiulių čia :) tai leidžia suvokti, kad esi neviena ir suteikia drąsos.
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 17:42:11
Nepaisant šiokios tokios painiavos šioje svetainėje, vis tik radau tai, dėl ko tave palaikiau Biblijos šalininku. Mat seniau šitame forume jau reiškėsi žmogus, pasivadinęs Alksniu, ir jis laikė save krikščioniu. Bet svetainės paieškoje dabar tai neatsispindi, keista.
bičas
2008-12-18 15:30:40
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.