Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
As jokiu budu nesakau kad zmoguje veika dieviskoji prigimtis, o sakau, kad jo sarangoje veikia dieviskoji ismintis.Esi lape ir noredama surio gatava pasiversti pacia varna.
Alksnis
2008-12-18 08:33:27
Mielas Alksni, tu pats sakai, kad pas žmogų veikia dieviškoji prigimtis, vadinasi jis sugebės atsirinkti kas gerai, o kas blogai. Viskas labai puiku. Žmogus protingas, ir turėdamas informacijos žinos kur jam geriau eiti. Labai gudriu galima jaustis, kai tenka pasirinkti tik iš vieno varianto, taip tada mes neklystantys esame :) man nereikia lengviausio kelio, aš noriu suvokti esmę ir kad nepaklysčiau tarp tiesų turiu vertinimo kriterijus, tai gėris, meilė, atjauta. Tik link šių savybių einantys keliai mane domina.
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 08:22:10
As nematau kad zmogus butu primityvus. Jo sarangoje veikia dieviskoji ismintis. Tavo,pastangos ispirsti savaja pozicija uz unikalia kelia sypsena, nes nusitverusi "primityvumo" ideologijos dangstaisi kaip pernyksciais lapais perskaitytomis teorijomis ir sukiesi lyg vovere rate, vadindama tai analize. Muilo burbulas visa tai. Nematau kas ca reaguoja su pykciu ar teisimu. Manipuliuoji stereotipinemis nuostatomis, tariama pateiki uz gryna ir tau nepatinka, kad kazkas tuo nepatiki. Savaja laikysena pridengi kur kas daugiau nei ivardini neva savasias nuostatas gerio ir blogio atzvilgiu. Dieviskai isminciai nieko nera primityvaus, nors tu uoliai stengiesi, kad as tuo patikeciau. Atsipusk.
Alksnis
2008-12-18 08:10:06
Prajuokinai mielas Alksni, aš nieko nekuriu, nes pati esu paieškoje, tik ieškau ir dalinuosi trupiniais kurie man ateina. Supranti mielas Alksni, vienas iš būdų patikrinti kas yra tikrai iš dvasingo žmogaus, o kas tik bando dvasingumu prisidengti, tai pažiūrėti į jo reakciją, jei ji kyla su pykčiu, teisimu ir smerkimu, verta tikrai suabejoti kas šiuo žmogumi naudojasi gėris ar blogis. Urantijos knygoje sakoma, kad žemė tai tik pačių primityviausių žmonių egzistavimo vieta, kodėl mes jos taip laikomės, jei jau norime tapti tobulesniais ir tarp jų gyventi. Kažko nesuprantu. Žmogaus juk, pagal Urantijos knygą, egzistavimas nesibaigs ir po jo išnykimo iš žemės. Čia man trūksta detalių. taip, mano misijai trūksta žemės po kojom, nes jos paprasčiausiai nėra :) tai tik analizė apie gėrį ir blogį ;)
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 07:50:16
Ar jau vis patikejote Jolantos kuriamu burbulu? Jolanta, tavo misijai sicia truksta zemes po kojomis. Su geriu pries blogi kovoja tik zmogus. Ir zeme baigia ji nusluoti.
Koki cia monstra bandai isiulyti? Pakvipo "zmogysta".
Alksnis
2008-12-18 07:23:03
Ačiū Jonai, kai truputį laikai pagerės būtinai susirasiu šią knygą. Manau, kad tenai yra daug tiesos. Pabuvusi čia pradėjau skaityti paprastas Katalikiškas maldas ir pastebėjau, kad iš jų sklinda tokia šviesa ir šiluma. Bent jau, kad tai tikrai nesavanaudiška, mokanti tik gėrio religija nepaneigsi. Miela Irena, nežinau kaip tau, bet man, blogio ir gėrio problema labai svarbi, juk ir Urantijos knygoje labai aiškiai tai atsispindi, tai gal net tos knygos pagrindas, kodėl mes buvome izoliuoti ir kova kuri vyko ilgus metus. Pati Urantijos knyga sako, kad blogis egzistuoja kaip atskiras, nepriklausomas, mąstantis vienetas su kuriuo reikia kovoti, o kovos būdas prieš jį gali būti tik gėris. Nes kitaip patys tapsime blogiu.
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 06:57:58
Mielas Jonai,atleisk,daugiau nenoriu eiti ratu,galva apsvaigo,tarpais net pykina.
Linkiu viso ko geriausio.
Su meilę
IRENA
2008-12-17 21:50:35
Jolanta, na kad ir šitą:
http://www.kainos.lt/p/toks-yra-musu-tikejimas-125040/about
'
O šviesą tai galiu palyginti saulės šviesą su mėnulio šviesa. Saulės šviesa duoda šilumą ir gyvybę, o mėnulio šviesa tik atspindi saulės šviesą, bet iš savęs nieko gyvo neturi.
Jonas
2008-12-17 21:48:09
Irena, jei nesunku, pagrįsk savo teiginį konkrečiais pavyzdžiais. Ką konkrečiai tokio sakė Jėzus, ko apaštalai nesuprato, ir kuriose Biblijos vietose dėl to atsirado klaidos, būtų gerai tas klaidas ištraukti į dienos šviesą. Būtų gerai kuo tiksliau.
Man, pavyzdžiui, visai nesitiki, kad tokio paprasto dalyko, kaip kad tu pasakei vienu sakiniu, kad Dievas Tėvas yra kiekviename iš mūsų, NIEKAS nesuprato Jėzaus laikais, ypač jei tai būtų buvusi Jėzaus misija. Juk tai tokia paprasta formulė, kaip 2x2. Jei bent kas būtų supratęs, šis mokymas juk būtų išlikęs, ar ne? Tai arba tu Jėzų darai visišku nevykėliu mokytoju, kuris net tokios paprastos minties nemoka dorai išreikšti, ir misija dėl to nepavyko, arba viskas yra ne taip.
Būti vieninteliu tikru Dievo siųstu mokytoju, tris metus vaikščioti po šalį, gydyti žmones, skelbti mokslą didžiulėms minioms žmonių, ir galų gale susilaukti mirties bausmės nieko taip ir neįtikinus. Didesnio nevykėlio turbūt neįsivaizduoju.
Jonas
2008-12-17 21:39:41
Gali Jonai kokia literatūra tai pagrįsti? Ir gal gali apibūdinti netikrą šaltą šviesą. Čia manau gali ir būti visų diskusijų esmė. Norint ką nors atpažinti reikia žinoti požymius, kuriais tai pasižymi.
Jolanta
2008-12-17 21:32:16
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.