Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Irena,koki tu apsurda kalbi,kas tau sake kad apastalai nesuprato Jezaus mokymo.Viskas Biblijoje yra aiskiai aprasyta ir isreiksta,jei kas nors iskreipia,tai esme lieka ta pati ko moke Jezus ir apastalai.Jei tu atmeti Jezaus auka ant kryziaus,prie ko tu glausiesi amzinybej.Jezus ne siaip sau atejo,o gelbeti zustancia zmonija.As kai perskaiciau UK,supratau tai negali but dieviskas apreiskimas,o nebent kazkokiu klaidinanciu dvasiu "dovanele".Cia mokoma vos ne kaip tapti Dievu,jokios vietos nera atgailai,atleidimui,gailesciui uz nuodemes.Mielieji mes cia gyvendami zemeje nesame lygus Dievui,nu nusileiskime ant zemes.Jei pries 2000m Jezaus pasakyti zodziai kai kuriem neva tai negalioja,tai nereiskia kad visiems negalioja.Tai tik jus sakote kad negalioja,tada vadinasi Dievas melagis.Niekas nenueina pas teva kitaip negu per mane,tai Kristaus zodziai.Visa laika galiojo dabar matai jau nebegalioja,Dievas nemeluoja ir nekaitalioja savo zodziu ir ispejimu.NEAPSIGAUKITE.As nesiruosiu nieko teisti,nes pats esu gyvenime suklydes,padares klaidu,nuopoliu.Zodziu esu toks pat nusidejelis kaip ir daugelis.O jei tu Irena sakai kad esi nenuodeminga,tai apsurdas,tu meluoji,esi ikritusi i dvasine duobe.Irenai
2008-12-18 11:54:08
Sakai - tikslas mano suvokimas ir jei as niekam tuo nekenkiu, as ir toliau jo sieksiu. O yra kieno tikslas kitoks? Ir kas kenkia yra?
Pvz. Alksnis, kuris anot taves beveik ir yra toji smulkmena, tas kenkejas:
Tu nusprendei, kad turi teisę nuspręsti kas yra gerai, o kas blogai, kas rašo tiesą, o kas tik kliedi. Ar ne taip?
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 10:02
Gerai, tarkim, pati tu nekenki, taciau gal as kenkiu? O jei galiu kenkt as, vadinasi yra tikimybe - ir tu?
Kaip tuomet ivertini, kad teisngai elgies siekdama "suvokimo"? Siandien manyje pamatei smulkmena, rytoj kas nors izvelgs maista pries dieva ir siekdmas "teisingo suvokimo" (dedu i kabes, nes po tuo "mintiju" ir veiksma konkretu)
atskirs mane nuo to ka mato baltu priskirs prie juodo ir tapsu as ca taip megstama zongliruoti tamsa, o tu - sviesa?
Nepastebejau kad kistu tavo suvokimas, taciau aiskia matyti tai, ka demonstruoji ir laba nori, kad tai butu priimta uz gryna piniga.
Alksnis
2008-12-18 11:51:51
Na va, kartojasi baltos varnos istorija, matyt ir tarp čia esančių yra standartai, tie kurie ne tokie kaip aš neturi teisės išsakyti savo nuomonės. Nežinau, kaip tau, tačiau būdama čia. aš tikrai daug gavau naujų žinių ir manau, kad tie kurie nuosekliai diskutuoja turėjo pastebėti, kaip kinta mano kai kuris suvokimas. mielas Alksni, čia tikrai dauguma yra nuostabūs ir išmanantys žmonės, gal kai kas abejoja kaip aš, kai kas turi tvirtus įsitikinimus, kai kas nori gilintis, kai kas ne, užtenka to ką žino, tačiau kiekvieno žinojimas nors truputį kitoks, ir kai būna išsakytas kitoks žinojimas, jis atneša daug naudos čia dalyvaujantiems. Aš labai daug sužinojau kitokio žinojimo iš Jono, Petro, Rimanto, Irenos, Algimanto. Tai krisleliai kurie po truputėli klijuojasi, tačiau kartais mano supratimas apie kitų žmonių žinojimą gali prasilenkti su jų pirminiu žinojimu, todėl ir yra reikalingos diskusijos, kad suprastume vieni kitus ir išsiaiškintume ar patys supratome ką išgirdome. Mielas Alksni, tai normalus mokymosi procesas. Man jis yra labai naudingas. Nebijau būti balta varna, nes prie to jau esu pripratusi, tikslas mano suvokimas ir jei aš niekam tuo nekenkiu, aš ir toliau jo sieksiu. Beje ir tavo žinutės man duoda naudos. Ačiū.
Su didele meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 11:10:38
Jonai,kokių dar tau reikia argumentų ar įrodymų , kad apaštalai Jėzaus nesuprato. Tai gi tu pats ir esi tas gyvas įrodymas ,ir tokiu kaip tu šiuo metu absoliuti dauguma ir tavo dalyvavimas forume yra to nesupratimo įrodymas ir tavo nuorodos į knygas , ir tų knygų autoriai ,kurių knygas turėtume skaityti yra gyvas įrodymas , kad Jėzus buvo apaštalų nesuprastas. Ir tavo bažnyčios , kuriai tu atstovauji ir religijos atsiradimas ir yra gyvas įrodymas , ir viskas kas vyksta dabar pasaulyje yra gyvas įrodymas, kad Jėzus ir iki šiol lieka nesuprastas.
rimantas ( Kaunas )
2008-12-18 11:09:22
Sprendima del to kas blogai, o kas raso tiesa tu cia pati suformulavai stengdamasi "atstovauti" mane ir dar pastatai ir pries altoriu savo klausimu,- "Ar ne taip? Belieka rodosi tau paklusti ir istarti, ko tu taip geidi.
Nors tu ir dailiai cia daugeli "suvedziojai" savo patrauklumu, pasitelkusi moteriska zavesi (o toki cia forume nelengva surasti), as stebiu, kaip zaidzia tavo makijazas,- gali jo ir nenusiimti.
Alksnis
2008-12-18 10:24:49
Mielas Alksni, tada viskas gerai :) Ši diskusija ir neturi turėti išvados. Gal viskas ir būtų taip, kaip tu rašai, jei ne viena smulkmena. Tu nusprendei, kad turi teisę nuspręsti kas yra gerai, o kas blogai, kas rašo tiesą, o kas tik kliedi. Ar ne taip?
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 10:02:58
O ar gi as tave kaltinu? Blogio ir gerio savokomis as neoperuoju, jau galejai ta pastebet, todel ir kaltu nematau. Matau, kaip stengiesi teorija apie geri ir blogi bei dieviskaja dalele pritemti iki banalaus nesusisnekejimo. Ne vieno dalyko kuri primeti man, as neteigiau, tai tavo pacios teiginiai, kuriuos pateiki kaip manuosius, ikyriai vystydama beprasmiska diskusija ir ieskodama tavo pacios vertinimu "primityvo", kuris imtu irodineti tavo pritemtus teiginius bei megini vaizduoti del to trykstanti dziaugsma.
Alksnis
2008-12-18 09:45:44
Dabar mielas Alksni, paskaityk ką parašei. Ir labai prašau pats sau pasakyk, kokiu pagrindu tu mane kaltini. Vilkas irgi yra Dievo kūrinys ir atlieka savo misiją žemėje, čia tikrąja to gyvūno prasme. Jei tu vadini pasirinkimą blogiu, ką gi ką blogo čia esu padariusi, tik tai, kad gal būt pasakiau truputį kitokią nuomonę, bet kam ji gali pakenkti? Žmogus turintis Dievišką dalelę tikrai sugebės nuspręsti kas šviečia kaip saulė ir šildo kartu, o kas tik atspindi šviesą. Tai paprasta, kol nematė žmogus saulės gali ir mėnulis atrodyti labai skaisčiai šviečiantis, tačiau tas kas jau ne tik matė saulę, bet joje ir gyvena, tikrai atskirs kas yra tikrasis šviesos ir šilumos šaltinis. Rizikos jokios.
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 09:31:23
Surio gabalas tai tavo vaizduote. Neabejoju, kad nori ji visa gauti ir pasidalinti su vilku, kuriam i makaule vis pili savo grietine.
Taciau manasis noras uzpildytas. Tuscia tavo pastangu.
Alksnis
2008-12-18 09:10:12
Mielas Alksni, gal galėtum mane informuoti ir kas yra tas sūrio gabalas, jei tai teisingas suvokimas, tada aš noriu ne gabalo sūrio, o viso, kuriuo mielai toliau dalinsiuosi su visais norinčiais. Lapė, ji tik nori tai kas jai atrodo teisinga. Tai tik dalelė mano suvokimo.
Norėjosi sušukti, kaip smagu gyventi,
Pasaulis šitoks nuostabus,
Tik pažiūrėkit musė skrenda,
Joje tiek daug gyvybės ir aistros.
Stebiu aš ją, ji nutūpė ant lango,
Kodėl gi čia, taip, reikia jai šviesos.
Juk ji gyva, jai norisi gerai gyventi,
Be vargo, rūpesčio tarp saulės šilumos.
Už lango čirškia pilkas žvirblis, ko triukšmauja,
Čirškėjimas jo truputi gal įkyrus.
Bet čia tik man, nes negaliu suprasti,
Kodėl balse jo tiek šviesos.
Aplinkui susirinko dar keli čiauškaliai,
Ausis jau užgulė čirškalių gausuma.
Bet matėsi, kaip jiems smagu straksenti,
Nes jie gyvena tiktai šia diena.
Prabėgo žiurkė, o po to kirstukas,
Jie skuba, tempia už žandų kažką.
Gyvenimas jiems mažas rūpestukas,
Tačiau be jo, ar būtų kam gyvent.
Jie ruošia maistą, taiso savo guolį,
Augina ir maitina nuosavus vaikus.
Juk viskas paprasta kai norisi gyventi,
Kai džiugina, kad sotus, kad saugus.
Štai kyla žemės kauburėlis, kurmis kelia galvą,
Jo neaplanko saulės šiluma.
Bet ar todėl jam daug liūdniau gyventi?
Ar jo nedžiugina šita diena?
Jis turi savo namą, savo kelią,
Gal mes nematom, nesuprantam jo.
Bet kas išdrįstų pasakyt, kad jo buvimas čia bevertis,
Kad gal mažiau jam norisi gyvent.
Šią naktį lapė sliūkino po kiemą,
Jos tikslas pasivogti gal kažką.
Mums pikta, nes nežinom, kad už liepų,
Lapiukų laukia alkana gauja.
Akytės mažos, juodos, baikščios,
Pasaulis jiems dar svetimas, tačiau gražus,
Gyvenimas jiems ištisas stebuklas,
Nes jaučias saugūs, mylimi mamos.
Tiek daug nežinoma, nesuprasta, neišgyventa,
Gal būt kai ko ir negalėsiu aš suprast.
Tačiau gyvenimas mums duotas tam, kad mes gyventum,
O kam? Kiekvienas turim rasti mes savas tiesas.
2008-12-09
O tu šaunus karys, tvirtai gini savo tvirtovę, tai geras bruožas :)
Su meile Jolanta
Jolanta
2008-12-18 08:43:45
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.