Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Klausimai iš Urantijos Knygos

Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2008-04-29 21:47:32

Komentarai

Kiekvienas matantis žiūri ir nei valstybinėje nei bažnytinėje sąrangoje neieško tautos dvasios. Tačiau jis žino iš kur kyla dvasios namai ir stato juos ramus taip, kad net šuva nesuloja, čia gi - priešingai - naujieji "statytojai" ir "žinianiašiai" veliasi į kivirčus ir rietenas paskui save vilkdami tirštą nesantaikos debesį. Ilgai ieškojus Dievo tautos tarp jūsų jos nerandu, matau ją pasaulių apstybėje pasitinkančią Dievo aušrą, jos spindesys skaistus gražiai nušviečia pamatus - visus, ir valstybinius, ir bažnytinius,- niekas negriūva, o mainosi Dievo pilnybėje, ar tu ją matai, ar tik save, Irena?

rūtelė
2008-06-29 10:17:10

Ačiū Algimantai už,visuomet,nuoširdu ir aišku atsakymą.
O rutelei norėčiau pasakyti tik tiek,Bažnyčia nėra juodinama.Iš patirties žinau,kad Dievas per pasirinktus, patikrintus,išbandytus savo įrankius,norėdamas perduoti savo vaikams naujus dalykus, tradicinės Bažnyčios niekada neaplenkė,bet,dėja,šitie įrankiai, dažniausiai,gerbiamų Ganytojū, būdavo tiesiogine prasme, kumsčiais išbūgnyti iš Bažnyčios, ir aš tikrai žinau ką sakau.Istorija kartojasi ir šiais, Nepriklausomybės laikais.Kaip dvasiškiai priima Dievo žinianešius matosi paskaičius šioje svetainėje Algimanto patyrimus su Urantijos Knyga po Lietuva.
Tai tokie būtų mano pastebėjimai.
Su meile

IRENA
2008-06-29 02:20:58

Iš principo Bažnyčia moko ir teisingai ir gražiai. Malda iš niekur kitur, o tik iš sielos gelmių kyla ir visa gyva bei mirusių sielas pasiekia. Nereikėtų juodinti Bažnyčios veido,- kiekvienas su meile žvelgdamas jame atpažins kvietimą dvasinei bendrystei.

rūteė
2008-06-28 23:41:42

Miela Irena, tavo klausimas atrodo paprastas tik iš pirmo žvilgsnio. Iš tiesų jis labai giluminis.
Bažnyčia klysta. Mirusiųjų NĖRA ir būti tiesiog NEGALI. Tačiau kadangi pačios bažnyčios kunigai, o tuo labiau jos hierarchai NĖRA ĮTIKĖJĘ, tai jiems atrodo, kad žmogus yra MIRĘS, kada materialų be gyvybės kūną palaidoja ar sudegina. Jie net kaip dogmatikai katalikai netiki, kad Dievas suteikia amžinąjį gyvenimą, nors tą ir teigia jų lūpos. Jeigu tą jie teigia, tai kodėl jie SAVO TEIGINIAIS NETIKI ir laiko žmones MIRUSIAIS, O NE GYVAIS AMŽINAJAME DIEVO JIEMS SUTEIKTAME GYVENIME? Ar gali pats netikintis tuo, ko moko kitus, juos šito MOKYTI IŠ VISO?
Dėl to bažnyčia žmones tik KLAIDIJNA, NES PATI YRA AKLA IR KITUS VEDA Į BEDUGNĘ - TOLYN NUO TĖVO, AMŽINOJO SŪNAUS-VISUOTINĖS MOTINOS-VISUOTINIO BROLIO, IR BEGALINĖS DVASIOS-VISUOTINĖS MOTINOS-VISUOTINĖS SESĖS, kurie būtent ir suteikia prisikėlimo rytą visai kūrinijai, kurioje MIRTIES NĖRA.
Tuo tarpu maldos jau už mūsų planetą palikusius sielos brolius yra labai vertingos, nes jos iš mūsų skleidžia MEILĖS AUKŠTO DAŽNIO VIRPESIUS IR DĖL TO ŠVIESINA APLINKĄ. Tuo pačiu irgi artina NAUJO TĖVO SŪNAUS ATVYKIMĄ Į URANTIJĄ KAIP DVASINIO MOKYTOJO, KURIAM ŠIUO METU MES IR RENGIAME KELIĄ. Tad net jeigu šiuo metu mirtingasis ir nėra pažadintas, ir jam laikas neegzistuoja, tai jo prisikėlimo laikas priklauso nuo naujos dieviškosios tvarkos paskelbimo jo buvusioje planetoje, kada joje pasirodo naujas Tėvo sūnus. Arba kada įvyksta masinis pažadinimas pagal sąrašą. Būtent apie tai kalbėjo Jėzus, kada jis sakė, kad jis pakildamas patrauks paskui save visus mirusiuosius. Tai ir reiškia, kad bus skelbiama nauja dieviškoji tvarka Urantijoje ir per tūkstančius metų nuo pat Adomo ir Ievos laikų - 38.ooo metų laikotarpiu palikę Urantiją mirtingieji bus žadinami kviečiant juos pagal sąrašą. O kadangi jie dar tuo metu nebus gavę prisikėlimo, bus įgiję tik nuosprendį, leidžiantį juos prikelti, tai už juos kviečiant pagal sąrašą atsilieps angelai serafimai.
O šiaip mūsų maldos sutrumpinti miego periodo ir jį tiesiogiai įtakoti negali.
Dar kartą kartoju - MIRUSIŲJŲ NĖRA IR BŪTI NEGALI. TODĖL IR MŪSŲ MALDA VISADA YRA UŽ GYVUOSIUS, TIK JIE YRA JAU AUKŠTESNIU PAVIDALU, IR JAU TURI GILESNĘ KŪRINIJOS, APLINKOS IR TAPRUSAVIO SUPRATIMO IR BENDRADARBIAVIMO SAMPRATĄ. Ir dėl mūsų dvasinio aklumo, užsispyrimo, ir nenoro siekti šviesos pergyvena, nes gauna didelę dalį informacijos apie mūsų planetos įvykius ir mūsų veikimą juose. Ir lygiai taip jie mums linki gerovės, kaip ir mes jimes linkime atsivėrę Tėvui, Amžinajam Sūnui-Motinai-Broliui, ir Begalinei Dvasiai-Motinai-Sesei.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-06-28 23:21:43

Mielas Algimantai,aš norėjau paklausti,numirus artymam žmogui,kuris nėra prikeliamas į trečia dieną,sakykim,jis bus prikeltas pasikeitus Dieviškajai tvarkai jo gimtojoje planetoje,ar jo artymujų maldos gali jo miego periodą sutrumpinti,ar teisėjų nuosprendžiai gali būti peržiūrėti,atsižvelgiant į prašymus?Bažnyčia ypatingai skatina melstis už mirusiuosius.
Su meile

IRENA
2008-06-28 18:19:55

Mielas Algimantai, ačiū už paaiškinimą.
Kaliauzijui - geriau palaukti :)

Barbora
2008-06-28 16:43:25

Skaitant Urantijos knygą iškilo toks klausimas: kalbant apie mirtingojo kelią, keliose vietose naudojamas terminas "natūrali mirtis". Ar tai reiškia, kad žuvusių, nužudytų ir t.t. mirtingųjų likimas kitoks? Ar tokie mirtingieji nebeturi vilties išlikti?

Barbora
2008-06-28 16:15:59

Miela Barbora, visų mirtingųjų, natūraliai mirusių, o prieš tai ĮTIKĖJUSIŲ, LIKIMAS YRA VIENAS - vedant Tėvo dvasiai, Minties Derintojui, patekti į Rojaus Užbaigtųjų Mirtingųjų Korpusą.
Tuo tarpu DIRBTINAI nutraukus mūsų fizinio kūno energijos pasireiškimą, ir nesukaupus mirtingojo gyvenimo patyrimo, yra kitoks likimas.
Tokie mirtingieji nebus priimami į Užbaigtųjų Mirtingųjų Rojaus Korpusą, ir negaus Rojaus Pilietybės, bet Rojų pasieks kaip jame besilankantys mokiniai.
Būtent dėl to taip svarbu ir apsispręsti dėl Tėvo valios vykdymo kuo anksčiau, kad nebūtų pavėluota, ir nekelti rankos nei prieš save, nei prieš kitą, kad nebūtų dirbtinai nutraukiama gyvybė. Tačiau kitas likimas jokiu būdu nereiškia, kad jis yra menkesnis. Tiesiog yra jis kitoks. Tačiau lygiai tiek pat ir jo šeimininkui yra atiduodama Tėvo meilės, kaip ir tam Tėvo sūnui, kuris natūraliai užbaigia materialų gyveimą Urantijoje ar kitoje apgyvendintoje planetoje, turinčioje tokį patį mirtingųjų likimą.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-06-28 16:33:36

Et, kaip vikriai "užmėtėte" mano klausimus iš Urantijos knygos :) Per sunkūs klausimėliai, nepatogūs...
Na, tiek to. Čia mano žingeidumą sužadino dar įdomesni dalykėliai. Va, Algimantas prasitarė:
"...visų mirtingųjų, natūraliai mirusių, o prieš tai ĮTIKĖJUSIŲ, LIKIMAS YRA VIENAS - vedant Tėvo dvasiai, Minties Derintojui, patekti į Rojaus Užbaigtųjų Mirtingųjų Korpusą."
Taigi, atskleidžiama, kad yra ryški riba tarp "natūraliai mirusių" ir "nenatūraliai", ir svarbiausia, tai turi įtakos žmogaus ateičiai. O ar gali kas paaiškinti:
. Mirtis dėl apsinuodijimo - yra natūrali ar nenatūrali?
. Kodėl urantistinis dievas leidžia žmonėms mirti "nenatūraliai"? Neužtenka "įgaliojimų", stiprumo, ar dar ko nors?

Audrius
2008-06-30 18:03:19

Algimantas teisus sakydamas: "Jeigu tu klaustum NUOŠIRDŽIAI norėdamas sužinoti KAS yra PUIKYBĖ, ir kaip ji kertasi su TAVO SAMPRATA, tuomet dar būtų verta tau atsakyti." - bet taip elgtųsi žmogus kuris iš tikro nuoširdžiai labai nori žinoti, ir deda tam pastangas kad net pasidalina savo samprata ir tada klausia kitų pagalbos/pasidalijimo. Tuo tarpu tu nepateikęs savos sampratos klausei - tame mažesnis noras žinoti, bet nors ir mažesnis šioks toks yra, todėl ir atrašiau.
Anksčiau yra pasitaikę kad ignoruojantys šviesos ir išminties mokymus tekste, bet matantis tik savo paties ydas pavadindavo Algimantą susireikšminusiu ar kaip ten. Tai jei tavo klausimas yra apie Algimanto puikybę, tai matau KASDIENINĘ TARNYSTĘ ir daug daugiau vietoj šito.
----
Po mano citatų, tave suklaidino viena (be mano papildomo komentaro) paimta iš 131. dokumento "Pasaulio religijos" kur aprašomos įvairios religijos, ir ta citata, 131 dokumento 6 skyriuje aprašė sampratą apie vieną iš religijų - 'Suduanizmą(Džainizmą)'. Nors ir toje religijoje mokoma teisingai, paprastas žmogus be konteksto gali klaidingai suprasti. Panašiai kaip ir biblijoje citatos reikalauja konteksto ir komentarų, kad nebūtų suprastos klaidingai. Urantijos Knygoje tokių nesusipratimų neturėtų būti, tik va jei paimsi pvz ne ką Jėzus kalbėjo kokią citatą, o koks neišmanėlis jeigu ką sakė ir kaip citatą paimsi - sakysi kad UK taip sako, kai UK to nemoko. Tai visko galima pasiekti.
--
Skyrius "6. SUDUANIZMAS (DŽAINIZMAS)" (apie tai ko moko TAS religinis judėjimas).
"Dangaus Viešpats yra aukščiausias. Tie, kurie nusideda, į dangų nepakils, bet tie, kurie žengia tesingumo keliais, tikrai suras vietą danguje. Mes esame tikri dėl pomirtinio gyvenimo, jei pažįstame tiesą. Žmogaus siela gali kilti
1451 puslapis į aukščiausią dangų, ten išvystyti savo tikrąją dvasinę prigimtį tam, jog pasiektų tobulumą. Dangiškasis statusas žmogų išlaisvina iš nuodėmės vergovės ir jį supažindina su galutine palaima; teisingas žmogus jau patyrė nuodėmės ir su ja susijusių vargų pabaigą. Vidinis aš yra žmogaus nenugalimas priešas, ir vidinis aš pasireiškia kaip žmogaus keturios didžiausios aistros: pyktis, puikybė, apgaulė, ir godumas. Didžiausia žmogaus pergalė yra paties savęs nugalėjimas. Kada žmogus laukia iš Dievo atleidimo, ir kada jis išdrįsta pasinaudoti tokia laisve, tada šituo jis yra išvaduojamas iš baimės. Žmogus per gyvenimą turėtų keliauti elgdamasis su savo bičiuliais tvariniais taip, kaip jis norėtų, kad būtų elgiamasi su juo."(131:6)
Čia vidinis aš turima omenyje kaip savanaudiškas aš, kaip ego. Žmogaus tikrasis vidinis aš - yra dvasinis savęs suvokimas, siela, dvasinė sąmonė; tuo tarpu žmogaus intelektualus loginis žemas ir ribotas protas gali būti neskaidrus, bet užterštas visokiais susipainiojimais - ko pasekoje sujungus žmogaus kad ir gerus vidinius troškimus su neišmanymu - gaunasi "nekoks aš". :-)
*-*
Atkreipk dėmesį ir ką Rimantas sako, kad nesudvasintas mokytumas veda į puikavimąsi. Aš kitais žodžiais kažkuriam irgi sakiau, kad jis nemato esmės gaudydamas intelektualias nuotrupas.
"Tu esi susižavėjęs mokinys, bet šitie mokytojai nemąsto taip, kad tu ir aš mokytume juos. Nesudvasinto mokytumo puikavimasis žmogaus patyrime yra klastingas dalykas. Tikrasis mokytojas savo intelektualų vientisumą išlaiko tuo, kad visą laiką jis lieka mokinys.""(1433-03)
Sudie.

Vaidas
2008-06-28 12:54:52

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal