Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Mielas Linai J,atleisk,bet tavyje /bent aš/ nejaučiu taikos dvasios.Kodel?Su meile,
IRENA
2009-12-12 21:25:57
Algimantai,
Kaip manai ar galėjo urantijos knygos vertime lietuvių kalba kažkiek įsipinti ir gyvulinio proto apraiškų - nes kaip supantu vertimas tai nebuvo analogiškas perdavimas kaip pvz. Jėzaus mokymai?
Linas J
2009-12-12 20:56:41
Toli nusidriekianti fizinė visata susivienija Rojaus Saloje. (42 psl.)
.
Susivienijimas esa tuomet, kai viena esybė traukia kitą esybę ir jos galiausiai susitinka, tarp jų nebelieka jokio skirtumo, jos tampa viena. Tokį vaidmenį atlieka Rojaus Sala būdama visos fizinės visatos traukos ir gravitacijos centras.
.
Morontijos Mota, Rojaus Monota - trumpai tai būtų atitinkamo lygmens, nelygu kur randiesi mokymasis žvelgti į Kūriniją ir joje gyventi Tėvo, Sūnaus, Dvasios, bet kurių dviejų, ar visų kartu paėmus žvilgsniu.
Arnoldas
2010-03-31 22:50:42
Rašai:
"Taip pat ne retas yra girdėjęs kad žmogus panaudoja tik kelis procentus savo smegenų, o aš esu girdėjęs kad jeigu žmogus kaip sakoma naudoja dešimt procentų smegenų, tai iš tikro jis panaudoja visus tuos devyniasdešimt ta prasme kad jis pats naudotųsi tik tais dešimčia... "
Dabar pagalvok, kas būtų, jeigu visi pradėtų pasakoti, kas ką yra girdėjęs. Aš irgi esu daug ko girdėjęs, bet nemanau, kad tai yra įdomu kitiems, ir tuo labiau nebus naudinga. Tad girdėk ką tik nori, o žmonėms geriau pateik patikimą, teisingą informaciją, o ne gandus ir plepalus.
O dėl proto ribotumo, patikėk, labai didelę įtaka turi tai, kuo remi savo pasaulėžiūra. Jeigu pasiremsi tik Urantijos knyga, arba ja ir tik tuo, kas jai neprieštarauja, tai proto ribotumas garantuotas.
Vaidui
2009-02-28 13:57:34
Man tiesiog kilo klausimas apie protą, ir ribotumą. Mes kol kas nesame pajėgus suvokti tiek daug apie Kūriniją ir jos net tobulas asmenybes. Tai iš vienos pusės tikrai esame apriboti tuo kad esame ant tam tikro savo žengimo pirmyn laiptelio. Bet kuo konkrečiau yra apribotas mirtingųjų protas? Dar kitur pasąmonė sako kad ir "ribinių mirtingųjų protas" išsireiškimas yra. Čia galima prieš pastatyti morontinį protą, ir tolimesnį dvasios pavidalą kaip tolimesnį mūsų kelią. Taip pat susiduriant su tuo kad atsitiktinio žmogaus atmintis nėra tokia gera, čia galima įžvelgti ribotumą, arba tiesiog tai kad visa visa informacija visgi yra užfiksuota žmogaus pasąmonėje, tačiau dėl netvarkingo jos sutalpinimo joje pats žmogus nesugeba jos išgauti, iškelti į sąmonės lygį. Tai čia galėtų kilti mintis, kaip elgtis su tokiu ribotu protu - panašu, kad vis daugiau pradėti vadovautis morontiniu ir dvasios protu, kaip ir dvasios vedimu.
Taip pat ne retas yra girdėjęs kad žmogus panaudoja tik kelis procentus savo smegenų, o aš esu girdėjęs kad jeigu žmogus kaip sakoma naudoja dešimt procentų smegenų, tai iš tikro jis panaudoja visus tuos devyniasdešimt ta prasme kad jis pats naudotųsi tik tais dešimčia... Tai jeigu čia yra kokių kad ir trumpų bet vertų dėmesio pastebėjimų, norėčiau apie tai išgirsti. Nors trumpas klausimas būtų apie tai kokia prasme mūsų protas yra ribotas? Galbūt tos ribos platėja, kaip ten bebūtų. Myliu, su Dievu.
Vaidas
2009-02-24 14:30:00
Taip,mielas Algimantai,šį rytą pajutau,dar gilesnį suvokimą,nesigailiu nė del vieno praeito patyrimo,bet tuos patyrimus pastoviai viešinti,kad ir šitame forume, taip pat nėra prasmės;nereikia savo broliams ir sesėm jų pasąmonę prigrūsti mano, ne visada šviesia patirtimi;nusprendžiau gyventi tik šią akimirką,ir šviesioms mintimis apie ateitį.Šiandien sąmoningai pati sau ATLEIDAU.Susivokti padėjo UK knyga,šio forumo dalyviai ir tavo,Algimantai,mokymai,kuriuos gavai iš mūsų Dieviškų TĖVŲ-KŪRĖJŲ.Ačiū visiems už pakantumą ir toleranciją.
Linkiu visiems geros dienos.
Su meile
IRENA
2009-01-29 10:30:46
Miela Irena, Tėvo evoliucinis planas tam ir sumanytas, kad asmenybės atsiskleidimas būtų subalansuotas.
Dėll to, kada atsiduodama dvasiniams siekiams, tam ir yra numatyta Tėvo dvasios - Minties Derintojo vedimas iš vidaus, kad žmogus, jį pajautęs, pradėtų savo asmeninę TARNYSTĘ savo sielos broliams ir sesėms materialiu lygiu, arba kaip dabar mus moko Rojaus Trejybė - gėrio kūrimą drauge su Rojaus Trejybe, šitaip tampant BENDRAKŪRĖJU su Rojaus Trejybės Asmenimis. Būtent šitaip ir pasitikrinamas dvasinio vystymosi tikrumas.
O tada žengiamas naujas žingsnis į tai, kas dar nebuvo patirta, bet jau turint praėjusio žingsnio patyrimą.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-01-28 22:57:24
Kaip nebūtų keista pačiai sau,bet aš supratau tavo paaiškinimą.Dar kartą ačiū.
Rašai:"Jeigu pirmenybė suteikiama vien tik dvasiniam vystymui,taip pat gali būti apsunkintas asmenybės ryšys su Derintoju,nes kiekviena mintis,net ir žmogaus pasąmonės,gali būti priskiriama vien tik Derintojui..."
Apie šitą reiškinį pradėjau numanyti maždaug prieš 23 metus,žiūrėdama į savo dvasinę vedlę.Mažas epizodas.Po eilinio mūsų susiburimo mano bute,po maldų,po to kai buvo išklausyti Tėvo,Jėzaus ,Marijos Žodžiai,pateikti per ją,po bendrų pietų,kuriuos ruošdavau aš,likome tik mudvi dviese.Pasidalinome įspūdžiais,garsiai reiškiau susižavėjimą Dievo Žodžiais,Tėvo humoru,išmintingais Jėzaus Mokymais.Jai ruošiantis išeiti namo,aš dar kartą pažvelgiau į Jėzaus pavekslą,pamačiau,kad Jėzus paveiksle, sujudėjo,veidas pašviesėjo, atsirado šypsena.Aš garsiai pasakiau:"Žiūrėk,Jėzus paveiksle juda,Dievulis stebūklus rodo",jinai pakėlė galvą nuo aunamo bato,ir gana šiurkštokai išrėkė:"O ką, ar tu nori,kad tau Šėtonas rodytusi?Dievas dabar tau tai sako".Nutilau.Jai išėjus,dar ilgai galvojau ar tikrai Dievas galėjo pasakyti tokius Žodžius,ir dar taip supykęs.Praėjus daug laiko,grupės reikalai krito ant mano pečių.Visada žinojau kada ir ką kalbėti,kur eiti,ką atlikti,bet iki šios dienos nesu tikra,kas manę vis paskątina,ir kas teikia Mokymus.Suderinus su skaitytomis dvasinėmis knygomis,Mokytojų mokymais,įsitikinau,kad kalbama apie tą patį.Ir šiame forume niekada nesakiau,kad man kalba Minties Derintojas.Grupės nariams beveik visuomet būdavo tik praktinės užduotys,ir kad reikia ieškotį giluminio ryšio su Minties Derintoju,sužinojau prieš porą metų, susipažinusi su UK knygą ir su urantais.
Maždaug prieš aštuonis metus Rūta apie manę yra pasiklaususi kažkokio aiškeregio,Jis pasakė,kad aš per daug pasinėrusi į dvasingumą ir esu atitrūkusi nuo žemės;analizuodama savę esu linkusi tuo jo pasąkymu patikėti,nes mano šeimoje vos neįvyko katastrofa,būtent su sūnumi.Abu būdami bedarbiai,pinigus užsidirbau,tik per atsitiktinius darbus ir juos visus išleisdavau dvasinei literatūrai pirkti,kurią dykai dalinau,ir žinoma valgydinau visus tuos,kurie tik apie Dievą užsimindavo,ir tokių "dievą mylinčių" iki šiol nesu atsikrąčiusi.Pradėjau mąstyti po to, kai praradau butą ir vos sūnaus nepraradau.Čia padėjo Volšo knygos,po to UK knyga,kai pradėjau joje susigaudyti,ir žinomą komentarai šiame forume.Vel atvirauju čia ne todel,kad ieškočiau populiarumo,visai nesigėdiju savo kvailumo,o atvirauju tam,kad neatsirastų daugiau tokių,noriu apsaugoti nuo kančių ,patikėkit-tai pragaras.
Su meile
IRENA
2009-01-28 21:20:49
Miela Irena, į tavo klausimą atsakyti paprastai nėra taip lengva, nes mūsų žmogiškasis materialus protas vystosi individualiai ir skirtingai. Būtent dėl to Tėvo evoliuciniame plane taip ir numatyta, jog mirtingieji tvariniai, dar žmogiškuoju savo gyvenimo tarpsniu, gali vis labiau atskleisti jiems Tėvo suteiktos asmeninės ir amžinos dovanos – asmenybės – potencialo aktualus.
Potencialas – tai dar tik tai, ką mes pasieksime, o aktualas – jau tai, ką pasiekėmė.
Kadangi kiekvienas iš mūsų turime savo potencialų pasiekimo ir jų pavertimo į aktualus ir greitį, ir patyrimą, nes mes kiekvienas esame nepakatojama ir unikali asmenybė, tai ir buvo mūsų materialiam protui nustatyti tam tikri kosminio vystymosi lygiai – septyni psichiniai apskritimai, kuriuos, kai kurie iš mūsų visus, kiti nevisus, įveikiame dar Urantijoje individualiai.
Būtent dėl to nėra kaip šitų apskritimų tiksliai nubrėžti ir apibūdinti. Todėl ir mes galime turėti tik tam tikrus orientyrus apie šiuos septynis psichinius apskritimus.
Šitų psichinių apskritimų įsisavinimo būdu mes ir atskleidžiame savosios asmenybės tikruosius aspektus, kokius mums jau yra suteikęs Tėvas kaip mūsų asmenybės POTENCIALUS. Tačiau čia atskleidžiame, arba paverčiame į aktualus, tik tuos mūsų asmenybės potencialus, kurie yra numatyti mirtingojo žmogaus gyvenimo tarpsniui, t.y. priartėjant prie sielos morontinio etapo.
Ir per šitų apskritimų įsisavinimą mūsų materialus protas vystosi tiek intelektualiai, tiek dvasiškai, tiek fizinis kūnas - materialiai.
O tai yra suvienijama mūsų priimamais sprendimais, kuriuos įgyvendinant ir atsiskleidžia mūsų individuali asmenybė.
Tokie apskritimai yra įsisavinami nuo septintojo iki pirmojo, o ne atvirkščiai dėl to, kad septintajame psichiniame apskritime, nuo kurio ir prasideda mūsų asmenybės atsiskleidimas, yra tuo metu, kada mirtingojo protas priima moralinį sprendimą, ir šituo sprendimu jis visam laikui išsikiria save iš kitų gyvūnų aplinkos, kaip galintį priimti moralius sprendimus. Tai atsitinka dar vaikystėje.
Būtent nuo šios akimirkos pradeda veikti mirtingojo prote Tėvo dvasia, Minties Derintojas, ir jis mirtingojo protą veda vis labiau ir labiau į vidų, link sielos morontinio proto atsiskleidimo, veda nuo plačiausio, ką protas mato materialiame pasaulyje ir materialioje išorinėje aplinkoje į vis siauresnį bet gilesnį vidinį pažinimą.
Lygiai taip, kaip einant per Havonos septynis apskritimus, įveikiant veną po kito vieną milijardą pasaulių, žengimas prasideda nuo išorinio, septintojo Havonos žiedo, taip ir žmogaus proto vystymo septyni apskritimai numato ėjimą nuo plačiausio išorės pažinimo ir materialių interesų siekimo į vis labiau ir įžengimą į savo vidų ir į vidinę gelmę, kur ir būtų atrandama Tėvo dvasia – Minties Derintojas, kuris ir gyvena ne išorėje, bet mirtingojo proto viduje.
Šitoks psichinių apskritimų įveikimas yra ne atskirų savybių vystymas, sakykim tik intelektualių, tik dvasinių, tik materialių, bet apima jų visų subalansuotą vystymą ir tuo pačiu metu. Šitaip atsiskleidžia asmenybė. Jeigu kuriai nors iš šitų sferų suteikti neribotą pirmenybę, tada gali būti asmenybės atsiskleidimas toks, kad ryšys su Tėvo dvasia bus apsunkintas, arba jo nebus iš viso.
Sakykim pirmenybę atidavus vien tik intelektualiam ar materialiam vystymuisi. Jeigu pirmenybė suteikiama vien tik dvasiniam vystymui, taip pat gali būti apsunkintas asmenybės ryšys su Derintoju, nes kiekviena mintis, net ir žmogaus pasąmonės, gali būti priskiriama vien tik Derintojui, nors ji nebus iš Derintojo, ir toks žmogus nebesieks giluminio ryšio su Derintoju, o pasitenkins kiekvienu krebžtelėjimu, manydamas, kad tai yra iš Tėvo.
Kada jūsų gėrio ir grožio sampratos plačiasi, kada gilėja supratimas, kad viskas yra sistemingai kūrinijoje derinama, kada jūsų atsivėrimas Tėvui vis dažnėja ir siela reaguoja net ašarodama iš palaimos, būkite tikri, kad jumyse jau ima pasireikšti morontinis protas. Ir tai yra Minties Derintojo darbo vaisiai.
Todėl tokio proto, jau ragaujančio ir morontinio proto skonio, net ir intelektualus imlumas yra didesnis, ir fizinis kūnas yra sveikesnis, ir kosminės sampratos yra platesnės, kad jis vis labiau ir labiau ima įsisąmonti, jog yra KŪRINIJOS ŠEIMOS PINATEISIS NARYS JAU ŠIANDIEN IR NET TOKS, KOKS YRA DABAR, IR MYLIMAS TĖVO, AMŽINOJO SŪNAUS-MOTINOS-BROLIO, IR BEGALINĖS DVASIOS-MOTINOS-SESĖS TAIP, TARSI BŪTŲ VIENINTELIS VAIKAS VISOJE KŪRINIJOS ŠEIMOJE.
Ir tą JAUČIA atsivėrusios sielos MORONTINIS protas. O tai jau liudija PIRMOJO PSICHINIO APSKRITIMO PASIEKIMĄ.
Tuo tarpu trečiojo apskritimo pasiekimas paliudija asmeninių dviejų serafimų sargų paskyrimą tokiam mirtingajam. Ir būtent serafimų veikla papildomai prisideda prie geresnio Minties Derinojo mokymų supratimo ir ryšio su juo.
Visa tai yra mūsų sielos KIEKYBINIS ATSISKLEIDIMAS.
Tačiau SUSILIEJIMĄ su Derintoju užtikrina sielos KOKYBINIS atsiskleidimas, kuris yra pasiekiamas per ĮTIKĖJIMĄ, DIDESNĮ ĮTIKĖJIMĄ, IR DAR DIDESNĮ ĮTIKĖJIMĄ.
O susiliejimas su Derintoju ir reiškia, jog mirtingojo materialaus proto vystymas – tiek intelektualus, tiek dvasinis – atskleidžiant tos asmenybės potencialus, šitame pasaulyje jau pasiekė aukščiausią tašką, kuris yra pasiekiamas tik VISIŠKAI suliejus savo valią su Tėvo valia iš MEILĖS, dėl to tolimesnis tokio mirtingojo vystymasis turi būti jau aukštesniu lygiu – sielos morontiniu lygiu po prisikėlimo.
Tuščiai gyventi nėra tikslo, kada laukia nauji patyrimai, ir kituose pasauliuose, kurie ir atitinka mūsų asmenybės aktualų lygį
Todėl toks mirtingasis gauna iš Uversos trijų Dienų Senųjų sprendimą dalyvauti savo pervedime iš materialaus lygio į morontinį sielos pavidalą, šitaip išvengiant vadinamosios materialios mirties.
Tačiau toks pervedimas vyksta atjungus mirtingojo sąmonę, ir jis pažadinamas jau sielos morontiniu pavidalu ir turint jau morontinį sielos protą, kokį jis sugebėjo išvystyti iki pervedimo gyvendamas Urantijoje. Ir toks pervedimas iš materijos į morontiją taip pat yra prilyginamas vadinamajai materialiai mirčiai, nors jos ir nepatiriant įprasta tvarka.
Tačiau net ir toks mirtingasis, kuris jau pasiekė pirmąjį psichinį apskritimą ir savo įtikėjimu ir valios suliejimu su Tėvo valia yra pasiekęs susiliejimo su Minties Derintoju lygį, jeigu Tėvo yra numatyta tokiam mirtingajam patį susiliejimo patyrimą ATIDĖTI, tai toks mirtingasis ir toliau gyvena savo gyvenimą, kad MOKYTŲ KITUS, kad dalintųsi savo patyrimu su kitais savo sielos broliais ir sesėmis, nes tokia yra TĖVO valia.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-01-28 15:32:41
SEPTYNI PSICHINIAI APSKRITIMAI.Algimantai,gal atrasi laiko šiek tiek suprantamiau paaiškiti,ką vis delto žmogui reiškia šie psichiniai apskritimai,kaip suvokti juos,ir kodel UK dokumentuose aiškinimas šią temą pradedamas nuo septintojo apskritimo.Ar tai kūno,sielos ir dvasios išsivystymo laipsnis?Ačiū.
Su meile
IRENA
2009-01-27 21:31:45
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.