Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Klausimai iš Urantijos Knygos

Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2008-04-29 21:47:32

Komentarai

Anuprai, kaip sakoma, iš šono geriau matyti.
'
Jolanta, manau, tu priėjai svarbią vietą. Ta gėrio ir blogio problema, vadinamoji dualizmo problema, absoliučiai daugumai žmonių yra esminė. Aš pritariu skaitytai ir girdėtai minčiai, kad egzistuoja moralinis blogis, kurio šaknys yra dvasinės, ir fizinis blogis, kurio šaknys, sakykime, yra materialios, arba gamtinės. Fizinis blogis galbūt ir yra tik gėrio trūkumas arba tamsa, bet moralinis, dvasinis blogis yra daugiau. Jis yra aktyvus, sąmoningas ir veikia pasaulyje. Jis yra ne kaip tamsa, o kaip netikra šalta šviesa.

Jonas
2008-12-17 21:13:30

Toks įspūdis, kad daugelis iš čia pasisakančių turi rimtų psichologinių problemų, kurios vis gilėja, nes joms tai leidžiama.

Anupras
2008-12-17 20:28:01

Miela Irena, dabar ir yra vienas iš pagrindinių man dar neatsakytų klausimų, apie tai jau rašiau, tai ar tamsa (blogis) yra atskiras mąstantis vienetas, su savo kaprizais ambicijomis, tikslais ir veikimo planu, ar tamsa (blogis) tai tik šviesos (gėrio) stygis. Supranti nuo to daug kas priklauso. Vienu atveju tu teisi ir tai ką sakai tikrai padės išsilaisvinti, kitu atveju taip elgdamiesi kaip tu sakai mes leidžiame blogiui laisvai veikti ir net nesisaugome. Yra toks posakis, kad didžiausia velnio pergalė, tai įtikinti visus, kad jo nėra. Aš irgi labai norėčiau tikėti, kad pati galiu kontroliuoti blogį, na bent atsiriboti nuo netikusių žmonių ir tiek. Tačiau ar taip aš nesuteiksiu galimybės jam laisvai veikti. Mokymai labai gerai, bet kaip ir tu pati sakai, pas visus yra grynojo proto dalelė ir mums visiems suteikta galimybė patiems nuspręsti kas gerai, o kas ne. Tik labai sunku nesuklysti. Tai va, kai suprasiu apie blogį manau, kad būsiu atradusi pusę tiesos. Kol kas tai man dar nesuvokiama.
Su meile Jolanta

Jolanta
2008-12-17 16:06:19

Mielas Rimantai, kantrybės neišprususiai sesei ;), perskaityti vieną komentarą kartais neužtenka, bent man labai netobulai asmenybei :)

Jolanta
2008-12-17 16:08:30

Kaip visa tai ,apie ką tu kalbi Jolanta, jau yra ne kartą girdėta šitame forume , o ir toliau skalambijama dabar jau ir tavo lūpomis. Jolanta, kodėl nenori susipažinti su Algimanto atsakymu tau, nors jis tinka ir visiems ieškantiems ,nesvarbu, kad jame paminėtas tavo vardas.Bėgi per temas, o atsakymą abejoju ar matei, o gal matyti nenori? Jis yra čia , šioje temoje.http://www.urantija.lt/?pid=13&id=20444&all=0&sort=atsakymas

rimantas ( Kaunas )
2008-12-17 15:35:02

Taip miela Jolanta,ir aš buvau uoli katalikė.Gyniau kunigus,Bažnyčią ir taip toliau,tikėjau velniais pragaru,gimtaja nuodėme,velnių apsėdimu.Apie visa tai gerai paaiškinta Urantijos knygoje.Yra daug Algimanto paaiškinimų šią tema šioje svetainėje.Nuo viso šito aš jaučiuosiu laisva.Dabar tikroji Bažnyčia visada su manimi,kur aš beeičiau,arba visai niekur neičiau JI visvien su manimi.Aš laisva!
Prisimeni Jolanta:"Tas saldus žodis laisvė?"
Savo sielos šeimininkas yra kiekvienas Dievo vaikas ir sprendimus priimą kiekvienas laisva valia,tai Rojaus Trejybės dovana mums,pačio žemiausio statuso mirtingiesiems.Žinai,taip ir norisi visiems garsiai sušukti:"Mielieji,nerizikuokite savo tapatybės likimu".Bilietas į prisikėlimą po mirties morontiniame pasaulyje,yra įtikėjimas,kad Tėvas yra kiekviename iš mūsų.Būtent tokia ir buvo Jėzaus misija,apreikšti savo Tėvą,mums,evoliuciniams tvariniams.Dėja JO apaštalai būdami kartu su JUO,nesuprato apie ką JIS kalba.Po to buvo surašyti klaidingi rąštai,kuriais ir vadovaujamasi jau 2 tūkstančius metų.Tai tiek.
Su meile

IRENA
2008-12-17 15:01:53

Džiaugiuosi Irena, kad tavo kančios jau baigėsi, tu ilgai ieškojai tiesos ir ją pagaliau radai. Dar labiau džiaugiuosi, kad fiziniai skausmai pasibaigė. Ką dabar parašysiu nieko bendro nėra su tavo išgijimu ir Algimanto mokymu, tik skaitydama tavo pasakojimą prisiminiau. Prieš pora mėnesių internete teko bendrautu su Reiki meistru, tai gana pažengęs dvasinis mokytojas. Jis man pasakojo, kaip gali kiekvienas išmokti gydyti fizines ligas ir pateikė pavyzdžių kur ir kada tai įvyko. Tačiau keletą dienų prieš tai, teko girdėti iš Katalikų kunigo - egzorcisto, kaip jam teko ne vieną auką gelbėti po Reiki pasekėjų gydymo. Jie atidaro žmogaus čakras ir į žmogų įleidžia ne tik gėrio, bet ir blogio jėgas, o blogis tyliai sėdi ir laukia ir tikrais pasinaudos kiekviena proga įeiti į žmogų. Jam papasakojau šį pokalbį ir galvojau, kad sulauksiu kažkokio argumentuoto paaiškinimo, o pasakė, kad visiems pasitaiko suklysti. Na čia ne sriubą persūdyti, žaisti su blogio jėgomis kito žmogaus sąskaita, man atrodo baisus nusižengimas. Dabar galvoju, kas baisiau fizinės kančios, ar tavyje tūnantis blogis. Reiki irgi kalba apie gėrį grožį ir susiliejimą su aukščiausiuoju protu, tačiau jau yra realūs jų pakenkimo pavyzdžiai.
Su meile Jolanta

Jolanta
2008-12-17 14:13:50

Šiame forume,jau esu citavusi Sai Babą,žinoma nieko naujo nepasakysiu,bet gal priminsiu.
"Yra tik viena kasta-žmonijos kasta;
yra tik viena kalba-širdies kalba;
YRA TIK VIENA RELIGIJA-MEILĖS RELIGIJA;
YRA TIK VIENAS DIEVAS-IR JIS YRA VISUR".
Na,o del savo klaidžiojimų galiu tik tiek pridurti;daugiau kaip 25 metus klaidžiodama dvasinėse paieškose kentėjau labai,o neieškoti negalėjau,nes širdį jaučiau didžiulį dvasinį troškulį,alkį ir begaline meilę Dievui.Nebijojau nieko,nei savo menko materialaus turto praradimo,nei darbo praradimo,nei giminių ir aplinkinių pašaipos,nei tardymų saugume sovietiniame;ir tai sakau ne todel kad ,kas nors prieš mane lenktūsi,ar kojas būčiuotų,tik noriu remiantis asmenine patirtimi užakcentuoti,kad tokia meilė materialiomis akimis nematomam Dievui yra REALI.Tokios meilės pakylėtas gali didžiausius darbus nudirbti per ištisą parą nejausdamas jokio fizinio nuovargio,ir dirbi su džiaugsmu,tarnauji artymui su mintimis apie Tėvą Dievą,svajonėse kurti planus kaip labiau pasitarnauti,kad žemėje nušvistų nauja dvasinė aušra.Didžiausios mano kančios prasidėjo,kai skilo mūsų bendraminčių grupė,tuomet pamačiau,kokios mes visos netobulos, kokios esam šiurkščios,koks sunkus mano ir kitų bendražįgių charakteris.Po Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimo atsirado laisvė spaudai,prirašė begales knygų ir t.t.va,čia tikrai prasidėjo tikros kančios.Tik prieš 2 metus susipažinau su Urantijos knyga,pradėjau dalyvauti forume,ir mano kančios pamažu blėstą.Mano pamiltas ir įtikėtas TĖVAS DIEVAS dar artymesnis pasidarė,ir kaip malonu yra garbinti visą ROJAUS TREJYBĘ.Atsirado nauja meilė Tėvui ir visai Rojaus Trejybei,bet ji daug ramesnė,suteikianti daug šilumos.Lygiai prieš savaitę laiko buvo suteikta galimybė,kaip atsikratyti kūno ligų.Šiandieną aš džiaugiuosiu,kad lygiai savaitė laiko aš nenaudoju jokios tabletės,o gėriau jas saujom jau 10 metų;įsivaizduokit,į dieną vien tik citramono 6 tabletes išgerdavau,o kur dar nuo aukšto kraujospūdžio,ir dar nuo kitų ligų,kurios atsirado nuo tablečių ryjimo.Dalyvaudama kolektyvinėje pirmadieninėse maldose pagijo kojų sąnariai,atsistatė į vietą,pagijo gimdos ligos.Taip,kad abejoti Algimanto mokymais JAU neturiu pagrindo.Tokia yra mano dabartinė patirtis ir ji manę tenkina.Gal per daug įsiplėčiau,bet noras padėti visiems vargstantiems,kenčiantiems,pasiklydusiems,manyje dar neįšblėso,prašau Rojaus Trejybės,kad dar neišblėstų,nors ir nejauna esu.
Su meile

IRENA
2008-12-17 13:46:38

Bet kaip pasirinkti idealus. Pagal tai kas garsiau kalba? kas vartoja daugiau gražių žodžių? O gal idealai gali keistis žmogui augant? labai daug nežinomųjų. Psichologijoje yra viena taisyklė, mums patinka tie kuriems mes patinkame. Blogio jėgos deklaruos, kad mes nuostabūs, kad mes gudrūs ir galime daug kuo pasiekti, žmogui kuriam trūksta savojo "aš" teigiamo vertinimo ir pasiduos tokiom provokacijom. Tai sudėtinga, gal todėl išmintingi žmonės daugiau tyli nei kalba. Aš kol kas daug kalbu, vadinasi dar daug turiu išmokti. bet manau, kad kalbėdama kartu ir mokausi.
Su pagarba Jolanta

Jolanta,
2008-12-17 13:27:36

Jolanta, aš manau, kad pradėti reikia nuo idealų. Tai irgi momentinis suvokimas.

Jonas
2008-12-17 12:20:13

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal