Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Klausimai iš Urantijos Knygos

Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2008-04-29 21:47:32

Komentarai

Teisingai manai,- vadinas drebi ne aklai.
Nepriklausau jokiai religijai ir jokiam dvasiniam luomui.
O tavąjį smalsumą gali patenkinti tik akimirkos vientisumas. Atsigręžk į jį.

Alksnis
2008-12-18 15:13:20

Sorry, Alksni, gal tave supainiojau su kažkuo kitu, bet nejaugi darydamas dvasines įžvalgas tu apeliuoji į Urantijos knygą?
Manau, kad ne. Ir pasitaisydamas, galiu pridurti, jog, tiek urantinių "tiesų" išpažinėjams, tiek kitų mokymų atstovams, būdinga daryti klaidas. Vienodas klaidas.
Tarp kitko, patenkink mano smalsumą, Alksni, pasakyk, kokiai religiniai srovei ar kokiam dvasiniam luomui, skant, priklausai. Ačiū

bičas
2008-12-18 15:06:11

Bičiuli, ar dabar tau palengvėjo? Ar sunkiau pasidarė?:)

Alksnis
2008-12-18 15:03:50

Beje, pagarba Jolantai, suvokiančiai, kad kaip ji pati rašo: "kad esu tik kelio pradžioje...".
Tikiuosi, Jolanta, tas suvokimas niekuomet tavęs napaliks, ir liksi atvira pasikeitimams iki paskutiniosios šio savo žemiško gyvenimo dienos. Mes visi esame kelio pradžioje, ir kuo labiau žmogus jaučiasi "dvasiškai pažengęs", tuo sunkesnė jo dvasinė padėtis yra iš tikrųjų. Gal tai ir sunkiai suvokiama tiesa, bet, kita vertus, realybė visuomet yra sudėtingesnė, nei mums atrodo.

bičiulis
2008-12-18 14:50:46

Sory, bičiuli, o kokiu pagrindu mane gretini su Biblija? Jeigu reketu remtis kokiu saltiniu, tai nebutu minimas. Gali slepti savo spastus atgal. Arba ne ta gaudai arba spastai ne tie.

Alksnis
2008-12-18 14:49:24

Su visa pagarba tiek Alksniui, tiek Algimantui, galiu konstatuoti įdomų faktą: jūs abu turite vienodą bruožą ir tuo esate labai panašūs. Vienija jus tai, kad abu esate įsitikinę tuo, jog Dievas JAU parupino jums vietą amžinybėje, abudu manote, kad pasiekėte kažkokį ypatingą "dvasinį lygį". Nepaisant to, kad jūsų mokymai skelbia gan skirtingus dalykus (nors, be abėjo, kai kam "Urantija" ir Biblija atrodo vos ne tas pats, bet daugelis mato akivaizdų skirtumą), abudu patenkate į tą pačią aklavietę. Spąstus.
Nesupykite, prašau, nei vienas, nei kitas. Tik atkreipkite dėmesį į šį faktą ir pagalvokite apie tai.
Ačiū

bičiulis
2008-12-18 14:43:06

Taip Alksni tu teisus, kažkuriuo metu tu sukėlei norą manyje gintis ir būtent kaip tu ir sakai įrodinėti savo tiesą, tačiau susivokiau ar turiu tokią teisę. Tikrai neturiu, aš jaučiu tai ką jaučiu, tu jauti tai ką tu jauti, gal skirtumas tik toks, kad aš suvokiu, kad esu tik kelio pradžioje ir tikrai įnirtingai ieškau kur pasukti toliau. Tavo išmušimas manęs tikrai buvo naudingas, nes kažkuriuo metu susivokiau apie teisuolius. Tikrai nenoriu būti viena iš jų, jei teisybė skaudina kitą, tikrai nereikia man tokios teisybės. Mano kaip žmogaus misija be to, kad savyje ieškoti Dievo ar atsigręžti į savo "aš", ar atsiduoti besąlygiškai tikėjimui (manau, kad tai vienas ir tas pats, tik skirtingais suvokimais pasakyta) yra palengvinti savo artimo buvimą čia žemėje. Nesakau, kad aš taip visada elgiuosi, tikrai turiu kuo gėdytis, bet tikslas yra toksai. Ir vien žinojimas tikslo nieko nereiškia, reikia, kad jis suaugtų su tavimi, gal aš ne tavo kalba kalbu, taip būna dažai žmonėms, čia yra mano tikslas, ne tavo, ne Irenos, ne Petro ir t.t. Jie gali būti tai jau pasiekę.
Su meile Jolanta

Jolanta
2008-12-18 13:16:58

Tacau, kad sis - barbe devyndarbe - galvoju:)

Alksnis
2008-12-18 12:33:39

LINAI , pagal arjuvedinius , ezoterinius , budistinius mokslus - taip , gyvūnai turi sielą .
Pagal Urantijos knygos mokymą - tikrai , gyvūnai neturi sielos . Galima filosofuoti apie gyvūnijos , tam tikrų aukštesnių rūšių , gyvunijos kolektyvinę siela .
Pagal Urantijos knygos mokymus , tik žmogus kuria savo nemirtingą sielą dėka Dievo Tėvo dvasios veikimo į jo materialų protą . Na pav, jeigu ir darysime prielaidą , kad gyvūnas turi sielą , tai reikia atminti kad jo siela ne asmeninė , o ne asmenybe apdovanota siela , tai jokios tolesnės sielų egzistencijos neturi . Gal angelų pasaulyje , gyvulių sielų modeliai ir yra išsaugomi kaip archyvinė medžiaga , bet jos tikrai neturi asmenybės apraiškų , o tuo pačiu ir jokio tolesnio vystymosi .
Žmogaus siela , jau čia žemėje , turi amžinybės potencialą ir prasmes , dėka Aukštųjų Dvasių veikimo , ypač mūsų dieviškojo minčių Derintojo veikimo . Į šį veikimą , mūsų proto atsivėrimas ir sąmoningas supratimas šio veikimo , bendroje sitezėje , šio dvasinio kūrybinio akto , tarp Dievo ir žmogaus - vysto ir augina žmogiškąją sielą .

Petras
2009-12-01 19:27:54

Alksni, gal gali atsakyti į vieną klausimuką? Jeigu tai ne paslaptis, aišku:)
Ar Lietuvoje dar yra bent, neskaitant tavęs, aišku, vienas teisingai įtikėjęs, dvasiškai atgimęs, Kristaus atpirktas ir išgelbėtas? Ar tu tokį žmogų pažįsti?

Barbė
2008-12-18 12:01:07

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal