Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
"Kai Jonaitienė pasmaugė savo vaikus kieno tai buvo pasireiškimas visatoje ir kiekvieną akimirką"Tai buvo dievo ir tik jo pasireiškimas. Tik žinoma ne to, kuris tupi Algimanto makaulėje.
Šaknelės yra čia http://vivovoco.rsl.ru/VV/PAPERS/ECCE/VV_EH13W.HTM , bet kapstyti jas teks tau pačiam.
rimantui
2008-06-16 13:04:13
beje kaip rašote: "tikejimas yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas..." sakyčiau - Dievas, dvasiniai dalykai - nėra tikėjimo ar netikėjimo reikalas, bet realiai patiriami dalykai. Nuo žmogaus laisvos valios priklauso ar jis nori ar nenori pažinti/patirti Dievą ir kitų tiesų tikrumą.
Vaidas
2008-06-15 23:15:42
Urantijos Knyga suvienija protingus ir dvasinius dalykus, tai tiesiog man normalu pasirinkti tai kas akivaizdžiai geriausia. Nenormalu sakyčiau vadint mane, kad man praplautos smegenys, kada tiek daug žmonių nieko giliai nesusimąsto apie kūriniją, Dievą, ir vykdo visokias dogmas, kad įtikti Dievui - nors reikia ne įtikti, bet pažinti Dievą. Ką pasirinkau aš: nuoširdumas, nuoseklumas, tarnavimas vis labiau visumos labui, augimas. Ar tai galima palyginti su kad ir gerais maldų tekstais, kurie skaitomi mechaniškai, kur juose net neatitikimų yra, nėra tokios aukštos vertybės ir sampratos išvytytos. Nejau sakot kad geriau būti ateistu? O ką tas mokslas? ar jis paaiškina žmogaus gyvenimo prasmę? Ar jis paaiškina KODĖL egsituoja visa kūrinija? Ar jis paaiškina apie sielą ir pomirtinį gyvenimą? Ar jis suteikia dvasinius patyrimus? Ar daug mokslininkų vadovaujasi, ar bent domisi išmintimi? Dėkui, už geras mintis. Net ir esant intelektualiai skirtingoms nuomonėms, visada galima dvasinė vienybė, tai tikiu kad dėl patyrimų turite gebėjimą skirti. Sudie.
Vaidas
2008-06-15 23:10:31
Na ir juokingas tas žmogelis, kuris visus durniais vadina. Ne dėl jo išsimokslinimo, bet iš jo leksikono. Būtų gerai, kad jį kas nors pagydytų. Gal jis ir išminčius profesorius, bet bent jau kultūros tai jokios, o apie jo tikėjimą kol kas jokios kalbos būti negali, bet reikia jam palinkėti, kad taip būtų tik kol kas. Sėkmės jam tame kelyje. Dalelė ironijos niekam nekenkia.
Nežinia
2008-06-15 21:56:40
ieskome priekabiu ir ju surandam. mokslas bent jau remiasi realiais tyrimais, o ne apsireiskimais, sapnais ar proto aptemimu.
as
2008-06-15 21:56:30
ir tie 75% jau spejo praplauti tau smegenis... sekmes toliau nardant po urantijos vandenynus. arba apsilankyk pas daktarus. uzuojauta tau ir davo draugams...
as
2008-06-15 21:52:30
Vėlgi ieškote suklydimų ties skaičiais arba informacijos neatitikimų - ką sugebėtų ir robotai, tuo tarpu neieškot esmės kada žmonės skirtingai nuo gyvūnų gali suvokti/pažinti Dievą.
Dėl 100 cheminių elementų jau buvo diskutuota. Ne mokslas esmė iš dalies, bet juokinga ir visokių versijų pirmą kartą susidūrus pamąsčiau. Bet tada buvo patvirtinimas, kad tikrai taip yra. Ir aš, kadangi turėjau kelis semestrus fizikos paskaitų kur smulkiai viskas buvo nagrinėjama, pas didelės patirties gerb. dėstytoją, ir su juo apie tai kalbėjau. Man pačiam susidaro įspūdis, kaip fizikos kvantinėje bangų ir dalelių fizikoje viena sritis pvz buvo grindžiama vienais dėsniais - banginiai procesai pvz, o tuomet pamatyta kad banginiai procesai turi kvantinių procesų savybių. O iki tol tai tiesiog egzistavo ir skaičiuojama buvo pakankamai tiksliai nors ir apytiksliai, o tuomet lūžis. Todėl taip ir su aukštesnės eilės cheminiais elementais - šiuolaikinė JOKIA TECHNIKA negali suskaičiuoti kiek yra tų elektronų, nes niekas negali paimti vieno atskirai atomo, burbulinėje kameroje tiesiog labai daug dalelių matytųsi ir tiek. Todėl darau išvadą kad nors tie aukštesnių eilių elementai ir naudojami remiantis tokiais pat dėsniais kaip ir žemesnių eilių, gali būti kad yra kiti dėsniai kurie tiksliau paaiškina tokį jų veikimą, kas gali būti atrasta vėliau ateityje. Man tai reali galimybė, ir galbūt tai bus vienas iš patvirtinimų ateityje kai mokslininkai patys pasieks tokį atradimą, o apie tai jau bus užsiminta UK. Bet daug svarbesnės gyvenimo visos, dvasinės tiesos, o ne domėjimasis mokslu, taip kaip tai darote jūs ieškodami priekabių.
Vaidas
2008-06-15 21:46:00
pasnekovei <as>,Esu susidūręs su tekstais kaip: keliautojas iš ateities (John Titor) pasitelkus prietaisą, ateivio pasakojančio apie tai kaip jie persidarę į elektronines realybes, ateivių pranešimą ir užklausą mintyse atsakyti taip/ne dėl jų pagalbos suteikimo mums(matomai laikosi laisvos valios), dar visokiu 'pusiau apreiškimų' - visuose juose yra arba pavaizduota kokia nors ateitis arba koks neįpatingas mokymas kuris duoda paprastą impulsą susimastyti ir pvz labiau rūpintis ateitimi, susimąstyti apie technologijų ateitį. Tokiem raštam, skyrus laiko ir pasiruošus - įmanoma ir žmogui parašyti. Tačiau urantijos knyga, pranoksta tokius parašymus daug kartų... Vien pirmoms trims dalims būtų turėjusi veikti kokia didelė organizacija kokio tūkstančio žmonių ir taip keturis šimtus metų, kad viską susisteminti o tada taip sukoncentruoti-išgryninti - bet ir per tą laiką žinios jau būtų atsilikusios. O apie ketvirtą knygos dalį - dar didingiau, sakyčiau penki šimtai žmonių per šešis šimtus metų gal gal kažką parašytų.. abejoju. perdaug nerealu. Beto net jei sukūrė žmonės, kaip tada paneigti visa kitą?
----
Daugumoje religijų, šiaip mokymų Dievas vaizduojamas kaip abstrakcija. Jėzus įvardijo Dievą kaip Tėvą, savo ir visų tvarinių. Jeruzalė buvo kelionių sankryža iš kur mokymas būtu galėjęs plisti į visas pasaulio vietas. Perskaičius UK užsipildo neaiškumai biblijoje, tampa aiškiau iš kur būtent atsirado biblija tokia kokia ji yra dabar. Jėzus atėjo apreikšti visų Tėvo, išlaisvinti žmones, jis mokė atsisakyti visokių aukojimų, kaip ir jo mirtis ant kryžiaus nebuvo materiali auka Dievui kuriam reiktų įtikti. UK nelabai panaši ir į religiją žmonėms įprastu būdu, tai informacija apie visą kūriniją, Dievą, apie galimą ryši su Dievu ir augimą iki pat Rojaus, nėra čia dogmų mįslių ar stabų, kaiptik paaiškinami mitai, planetos istorija, neaiškumai.
Budistas neįsivaizduoja asmenio ir apskritai Dievo, nes mano kad Dievas negalėtų egzistuoti dėl jo visiško absoliutumo, tačiau jis išvegia to per trejybę. Budistas įsivaizduoja visa ko abstrakčią vienybę, kaip ir neįsivaizduoja kažko daugiau kaip gyvenimas žemėje - tai po mirties atseit ir vėl čia grįžtume vėl pagyvent.
Musulmonai garbina ir meldžiasi visa ko Dievui, ir jiems yra nepriimtina kada krikščionys vadina žemėje žmogumi vaikščiojusi tik Dievo sūnų, o ne patį Dievą.
Pagonys vėl gyvena abstrakcijose, ir pati pagonybė prasidėjo su eilėraščių, poezijos ir kitokios poetikos meninio pakilimo europoje metu iš tikro ne taip ir seniai, nors kiti galvoja kad pagonybė yra labai jau sena(Kiek vienas religijotyros destytojas apie tai aiškino). Pagonys pradėtų suvokti asmenį visos kūrinijos Dievą kaip visa ko šaltinį, o gamtą kaip protingo kūrimo rezultatą kur medžiai nors galbūt turi visokias energijas bet neturi dvasių.
UK aprašoma visa planetos evoliucija, kaip ir paminimi kaikurie egzistavę kultai-religijos. UK minima ir kiti pranašai, bet Jėzus "aukščiausio rango" atėjęs gimdamas kūdikiu kažkuria prasme.
Ir likimas priklauso nuo mūsų sąmonės/dvasinių nusistatymų/susiformavusios sielos, mintimis mes išreiškiame savo požiūri į tai kam esame atviri, ką vertiname ir ką atstumiame. Jeigu žmogus daug metų elgėsi blogai, bet nuoširdžiai gailisi, tokia nuostata jo viduje dalinai nubraukia praeityje darytas klaidas/nuodėmes. Prieš 2000m Jėzus nesakė jokių įpatingų priėmimo į dangaus karalystę salykų, žmogui tereikia įtikėti - priimti sūnystę su Dievu, o jau tai daug ką keičia. Niekas negali prisiimti ir nubraukti kito žmogaus atsakomybės už jo paties veiksmus, jo paties laisva valia pasirinką kelią. Kažkuria prasme danguje tikrai yra geriau nei žemėje, bet tai yra dar vertingiau būti čia kur blogai ir turėti galimybę dalintis šviesa.
Sintaksė arba yra vardijami dėmenys kaip "1,2,3,ir 4" vietoj "1,2,3 ir 4"; arba yra kopijuojama minties struktūra nuo anglų kalbos, arba tikrai klaidos. Yra parengtas pataisytas knygos leidimas, bet kol jis išeis dar tai.. metai ar keli tikriausiai užtruks.
O šiaip, gal kas kitas galėtų suformuluoti kuria prasme UK yra sietina su krikščionybe? Pirmiausia tai kad aprašomas visas Jėzaus gyvenimas ir mokymai, apaštalai, veikla žemėje. O krikščionybė paminėta tarp kitų religijų kaip dar viena. Tai Jėzaus atsidavusio savo Tėvo valiai gyvenimas, jo mokymai svarbu. O jau tai kas netinkama bet dar vis naudojama krikščionybėje yra paminima, pvz tai kad krikščionybė nėra Jėzaus mokymų apie Tėvą religija, bet greičiau religija apie Jėzų.. Kasnors už mane galėtų sklandžiau tai apibūdinti.. aš kolkas 75% kažkur knygos dar tik perskaičiau per kelis metus..
Vaidas
2008-06-15 21:28:20
nors vienas bendramintis atsirado. respect'as tau, UK durnauja :) tie uranistai isivaizduoja esantys protingesni uz kitus. sizofrenikai jie ir niekas daugiau. iesko tiktai tokiu pat durneliu kurie galetu juos remti finaciskai. "perskaites sia knyga, pakeisi savo gyvenima" tai jau tikrai. kvaileliam gali tiek smegenis praplauti ta knyga, kad paskutinius pinigus i ju saskaita perves ir bus neapsakomai laimingi :D o tokiu, kurie patiki, atsiranda. jau is delfi komentaru matyti, kad bandydami kazka paaiskinti remiasi ta nelemta uk...
as
2008-06-15 21:20:25
nezinia turbut rimtuolis, vietoj lietuvisko zodzio renkasi tarptautini atitikmeni ir bando atrodyti labai protingas. o tikejimas yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas...
as
2008-06-15 22:01:33
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.